صفحات
شماره هشت هزار و سیصد و نود و سه - ۱۱ بهمن ۱۴۰۲
روزنامه ایران - شماره هشت هزار و سیصد و نود و سه - ۱۱ بهمن ۱۴۰۲ - صفحه ۱

رژیم صهیونیستی شماری از کارمندان وابسته به سازمان ملل در غزه را دستگیر کرد

تیغ تل‌آویو بر نهادهای حقوق بشری

حسین فاطمی
خبرنگار

 
هم‌زمان با افزایش فشار سیاسی‌ بر سازمان آژانس امدادرسانی و کاریابی سازمان ملل‌متحد برای آوارگان فلسطینی، آنروا به واسطه قطع حمایت‌های مالی شماری از کشورهای متحد امریکا و رژیم صهیونیستی، منابع خبری هم گزارش دادند، ارتش این رژیم در حمله به یکی از مراکز آنروا در غزه شماری از کارمندان این سازمان را دستگیر کردند. فشارها بر آنروا در حالی است که این اقدامات، شرایط انسانی در غزه را وخیم‌تر خواهد کرد.
به گزارش رویترز، این دستگیری‌ها در حالی رخ داد که هم‌زمان با آن، رژیم صهیونیستی، در یک پرونده اطلاعاتی مملو از ادعا و اتهام، مدعی شد حدود ۱۹۰ کارمند آژانس امدادرسانی و کاریابی برای آوارگان فلسطینی(آنروا) در عملیات طوفان‌الاقصی مشارکت داشتند. به گزارش خبرگزاری مهر بنابر این گزارش، اتهاماتی که رژیم صهیونیستی علیه آژانس امدادرسانی و کاریابی برای آوارگان فلسطینی موسوم به «آنروا» مطرح کرد، آن هم درست یک روز بعد از صدور حکم دادگاه لاهه علیه تل‌آویو در پرونده نسل‌کشی، شماری از کشورها را به رهبری امریکا بر آن داشت تا کمک‌های خود به این آژانس را تعلیق کنند؛ حالا پس از چند روز این اتهامات بی‌اساس علیه حدود ۱۹۰ کارمند آنروا تکرار شده است. در این پرونده‌سازی اطلاعاتی که به رؤیت رویترز رسیده، این ادعا مطرح شده است که این کارمندان، از جمله «آموزگاران» در پوشش این آژانس با مقاومت اسلامی فلسطین(حماس) همکاری کرده‌اند و نام و تصویر ۱۱ نفر از آنها نیز در این پرونده ذکر و ضمیمه شده است.
 
بمباران مدرسه آنروا
رژیم صهیونیستی در روزهای اخیر فشارها بر کارمندان آنروا و کسانی که در مراکز این نهاد پناه گرفته‌اند را شدت بخشیده است. در همین راستا در حملات بامداد روز دوشنبه نیز ارتش رژیم صهیونیستی، محل اسکان آوارگان در محله الرمال در غرب غزه را هدف قرار داد که در این حملات 10 فلسطینی به شهادت رسیدند. درعین حال خبرنگار المیادین گفت: در حمله رژیم صهیونیستی در مراکز پناهگاهی در محله الرمال ۱۳ تن شهید شدند.
همچنین خبرگزاری فلسطینی وفا گزارش داد که پس از یورش نیروهای اسرائیلی به پناهگاه‌های آنروا در شهر غزه، ده‌ها زن و کودک از این پناهگاه‌ها گریخته‌اند. آنگونه که شاهدان به وفا گفته‌اند، نیروهای اسرائیلی ده‌ها مرد را که در تأسیسات آنروا پناه گرفته بودند هم دستگیر کردند. طبق این گفته‌ها، گزارش شده است که زنان و کودکان، داخل تأسیسات آنروا توسط سربازان نگهداری می‌شوند. به گزارش وفا، زنان و کودکان آواره در پی گلوله‌باران‌های توپخانه‌ای رژیم صهیونیستی به مناطق غربی شهر و بیمارستان اهل‌‌عرب، معروف به بیمارستان باپتیست، پناه برده‌اند.
 
فشارهای هدفمند اسرائیل
و حامیانش
اعمال فشارها بر آنروا در حالی صورت می‌گیرد که به اعتقاد کارشناسان، اسرائیل و حامیان آن به صورت هدفمند دست به این اقدامات می‌زنند و در نظر دارند به این ترتیب ضمن افزایش فشارهای داخلی بر حماس و جهاد اسلامی، مردم غزه را وادار به کوچ اجباری کنند. در همین ارتباط سایت شبکه خبری العالم در تحلیلی نوشت: «توقف تأمین مالی آنروا به منزله مجازات جمعی میلیون‌ها فلسطینی در داخل و خارج فلسطین اشغالی است.» العالم تأکید کرده است، این مجازات درست در زمانی رخ می‌دهد که رژیم صهیونیستی سرگرم نسل‌کشی و قتل‌عام بیش از دو میلیون فلسطینی در غزه است و تصمیم اخیر امریکا و چند کشور غربی به تعلیق کمک‌های خود به آنروا به مثابه مشارکت علنی در این نسل‌کشی و گرسنه کردن یک ملت به‌طور کامل است. ده‌ها هزار و حتی صدها هزار فلسطینی در غزه به دلیل تجاوزات رژیم صهیونیستی و بمباران خانه‌هایشان و نسل‌کشی ناچار شده‌اند خانه و کاشانه خود را ترک کنند. برخی از آنها به مدارس آنروا پناه بردند که البته این مدارس هم از حملات ارتش رژیم اشغالگر در امان نماندند. خیلی‌ها هیچ سرپناهی ندارند یا در چادرهایی زندگی می‌کنند که نمی‌توانند آنها را از سرمای شدید حفظ کنند. آنها از همه‌چیز حتی از آب و نان هم محرومند، اما رژیم صهیونیستی و همه کشورهایی که حمایت‌های مالی خود را از آنروا قطع کرده‌اند می‌کوشند همین اندک کمک‌های بشردوستانه‌ای را که از ناحیه آنروا به آنها می‌رسد، قطع کنند، ضمن اینکه باید یادآوری کرد که همین کمک‌ها فقط 5 تا 7 درصد از نیازهای اهالی غزه را تأمین می‌کرد.
 
بیانیه مشترک ۹ سازمان امدادرسان درباره آنروا
تداوم این فشارها باعث شده است در روزهای گذشته، مقامات سازمان ملل از کشورهایی که کمک‌های خود به آنروا را متوقف کرده‌اند، بخواهند در تصمیم خود تجدید‌نظر کنند و هشدار داده‌اند که قطع این کمک‌ها (که برای ادامه زندگی دو میلیون شهروند غزه حیاتی هستند) بسیار خطرناک است. در همین ارتباط دیروز سازمان‌های امدادرسان اعلام کردند، تعلیق حمایت مالی از آنروا زندگی فلسطینی‌ها در غزه و منطقه را تهدید می‌کند. به گزارش ایسنا، ۹ سازمان امدادرسان در پیام مشترکی اعلام کردند: تعلیق حمایت مالی از آژانس امداد و کار آوارگان فلسطینی (آنروا) زندگی فلسطینی‌ها در غزه و منطقه را تهدید می‌کند. ما از کشورهای حامی مالی، می‌خواهیم مجدداً حمایت خود را از آنروا و شرکای آن برای کمک به فلسطینی‌ها ازسربگیرند. وزارت امور خارجه عربستان هم اعلام کرد، این کشور از همه حامیان آژانس امداد و کار سازمان ملل برای آوارگان فلسطینی در خاورنزدیک (آنروا) خواسته است تا به تخصیص بودجه به این سازمان برای حمایت از مردم فلسطین ادامه دهند. به گزارش اسپوتنیک، وزارت خارجه عربستان در پی این وقایع اعلام کرد: پادشاهی عربستان سعودی از نزدیک پیامدهای بین‌المللی در مورد کارمندان آژانس امداد و کار سازمان ملل برای آوارگان فلسطینی را دنبال می‌کند. پادشاهی بر اهمیت تقویت رویه‌های بررسی و تحقیق در مورد این اتهامات تأکید می‌کند و از همه حامیان می‌خواهد که به آنروا در ایفای نقش خود در حمایت از مأموریت‌های بشردوستانه در قبال آوارگان فلسطینی در داخل نوار محاصره‌شده غزه کمک کنند.

جستجو
آرشیو تاریخی