وزیر بهداشت:
۸ هزار تخت بیمارستانی جدید آماده افتتاح است
در راستای محرومیتزدایی ۱۲ هزار پزشک و دندانپزشک و داروساز و دو هزار و۸۰۰ پزشک متخصص به مناطق محروم اعزام شدند.
گروه اجتماعی
کمبود تختهای بیمارستانی همواره یکی از معضلات سیستم بهداشت و درمان کشور بوده است به طوری که در دولت سیزدهم به این امر توجه ویژه صورت گرفت و طی سه سال تلاش 17 هزار تخت بیمارستانی به چرخه خدماترسانی افزوده شد. ازآنجا که یکی از دغدغههای رئیسجمهورشهید اتمام پروژههای نیمه کاره بود با همت وزارت بهداشت در سه سال گذشته بسیاری از پروژههایی که حدود 18 تا 34 سال از آغاز به ساختشان میگذشت ولی به بهرهبرداری نرسیده بودند این پروژههای خاک خورده تکمیل و به چرخه درمانی کشوراضافه شدند. اکنون که به مراسم تنفیذ و تحلیف رئیسجمهور منتخب نزدیک میشویم هم چرخه ارائه خدمت دولت مردمی نایستاده و به گفته وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی نه تنها افتتاح این پروژههای بهداشت و سلامت نمایشی نبوده است بلکه تا پایان امسال 8 هزار تخت بیمارستانی جدید آماده افتتاح خواهد بود.
بهرام عیناللهی با ارائه گزارش عملکرد این وزارتخانه در دولت سیزدهم، با بیان اینکه در دولت قبلی هفت هزار و۳۰۰ تخت بیمارستانی در مراکز درمانی افزوده شده بود، افزود: در دولت سیزدهم ۱۷ هزار تخت بیمارستانی اضافه شد که میتوان به بیمارستان هزار تختخوابی حضرت مهدی، غدیر وغیره اشاره کرد که بعد از ۳۴ سال افتتاح شد و شهید رئیسی هفت مرکز درمانی را شخصاً افتتاح کرد و تا پایان امسال هشت هزار تخت بیمارستانی جدید آماده افتتاح داریم و برخی از این پروژهها نیز بیش از۹۰ درصد پیشرفت دارند.
وی تأکید کرد: ۱۳۴ پروژه درمانی در سال گذشته افتتاح شد و به ۴۹۴ مورد در دولت مردمی رسید.
افزایش چشمگیر دستگاه دیالیز درکشور
وزیر بهداشت اظهار داشت: بخش مراقبت کودکان که در دوران همهگیری کرونا نسبت به آن واهمه داشتیم از ۵۵۶ تخت به هزار و۵۰ تخت افزایش یافت. کل تجهیزات سرمایه سنگین از ۹۱ مورد به ۳۵۱ مورد افزایش یافت و شمار دستگاه دیالیز نیز از ۳۴۷ دستگاه به هزار و ۴۵۳ دستگاه رسیده است.
عیناللهی با بیان اینکه در راستای محرومیتزدایی ۱۲ هزار پزشک و دندانپزشک و داروساز و دو هزار و۸۰۰ پزشک متخصص به مناطق محروم اعزام شدند، برداشتن سقف کارانه پزشکی برای مناطق محروم و کاهش مالیات فعالیت پزشکی در این مناطق از ۳۰ درصد به ۱۰ درصد را از دستاوردهای قابل توجه دولت سیزدهم ذکر کرد. وی ادامه داد: شبکه ناباروری نیز به ۸۷ مرکز درمان در سطح دو افزایش یافت در حالیکه در مرداد ۱۴۰۰ تعداد این مراکز صفر بود. وی گفت: در سطح ۳ درمان ناباروری نیز پیش از دولت سیزدهم ۷۰ مرکز داشتیم که اکنون به ۱۲۶ مرکز رسیده است.
رشد 100 درصدی در بیمارستانهای گردشگری سلامت
عیناللهی با بیان اینکه ۲۹۰ بیمارستان وارد گردشگری سلامت شدند، افزود: در این حوزه رشد ۱۰۰ درصدی در دولت سیزدهم داشتیم در حالیکه پیش از این ۱۳۰ بیمارستان در حوزه گردشگری سلامت فعال بودند. وزیر بهداشت با اشاره به افزایش دو برابری پیوند اعضا و اجرای قانون تعرفهگذاری خدمات پرستاری بعد از۱۵ سال تأخیر، ادامه داد: رشد راهنماهای بالینی از ۸۲۷ مورد به ۱۳هزار و ۳۹۷ مورد از اقداماتی بود که در این دولت انجام شد.
یکهزار دستگاه آمبولانس در حال توزیع است
عیناللهی ادامه داد: ناوگان اورژانس پیش بیمارستانی نیز افزایش یافته، بطوری که یک هزار دستگاه آمبولانس در حال توزیع است و گسترش ناوگان اورژانس پیش بیمارستانی از اقدامات بسیار خوبی بود که در اربعین و ۲۸ صفر خدمات خوبی ارائه کرد.
وی تصریح کرد: در دولت سیزدهم ۱۳۵ پروژه آموزشی به بهرهبرداری رسید و میزان پذیرش دانشجویان پزشکی نیز در آغاز دولت ۲۰۸ هزار و ۵۹۰ دانشجو بود که اکنون حدود ۲۸ هزار نفر افزایش یافته است و در این دوره ۱۳۵ پروژه آموزشی بهرهبرداری شد که از جمله میتوان به ۴ دانشکده علوم پزشکی و ۱۵ مرکز آموزش پزشکی اشاره کرد.
عیناللهی با تأکید بر افزایش ۶۵ درصدی دوره دستیاری پزشکی، گفت: دوره دستیاری پزشکی در رشته فوق تخصص ۵۰ درصد و فلوشیب ۲۵ درصد افزایش دارد.