هم‌حزبی نتانیاهو کابینه او را به مهدکودک تشبیه کرد

کودکستان «بی‌بی»

حسین فاطمی
خبرنگار


تجاوزهای رژیم صهیونیستی به باریکه غزه به صدمین روز خود رسید، اما عدم دستیابی به یک دستاورد ملموس برای نتانیاهو عملاً در مقام کاتالیزور، اختلافات درون کابینه و اوج‌گیری انتقادات از مقامات صهیونیست و پررنگ‌تر شدن درخواست‌ها برای برکناری بی‌بی عمل می‌کند، چنانکه در همین باره روزنامه عبری معاریو روز شنبه گزارش داد، تنش در دولت اشغالگر بین بنیامین نتانیاهو، نخست‌وزیر و یوآو گالانت، وزیر جنگ رژیم صهیونیستی به اوج خود رسیده‌است.
 به گزارش ایسنا، این روزنامه نوشت که یوآو گالانت، وزیر جنگ پس از اینکه از همراهی رئیس دفترش با وی ممانعت به عمل آمد، جلسه کابینه جنگ را ترک کرد. به گفته دفتر نخست‌وزیری، این دفتر در ابتدای جلسه اصرار داشت که نشست بدون حضور دستیاران برگزار شود و وقتی گالانت اجازه نیافت مدیر دفتر خود را بیاورد در حالی که می‌دید دیگران دستیاران خود را آورده‌اند، تصمیم گرفت محل را ترک کند و در جلسه شرکت نکند.
به گفته دو منبع آگاه از جزئیات، دستیاران تزاخی هانگبی، رئیس شورای امنیت داخلی و دیگران در این بحث شرکت کردند که همین باعث ناراحتی گالانت شد. وزیر جنگ رژیم صهیونیستی قبل از ترک کردن آنجا گفت: «از مانع‌تراشی در کار من دست بردارید.» بر اساس گزارش‌های واصله، در شرایطی که آمدن دستیاران به نشست کابینه امنیتی ممنوع اعلام شده بود، نتانیاهو هم پنج نفر از دستیاران خود را به نشست آورده بود. پیرو این خبرها، روزنامه صهیونیستی «جروزالم پست» هم در تیتری با عنوان «ترک جلسه کابینه توسط وزیر جنگ» نوشت: تنش‌ها بین «بنیامین نتانیاهو» نخست‌وزیر و «یوآو گالانت» وزیر جنگ تشدید شده است. در نشست شنبه شب کابینه امنیتی رژیم صهیونیستی، نتانیاهو و دستیاران همه مقامات در این نشست حضور داشتند اما به رئیس دفتر گالانت اجازه حضور در این نشست داده نشد.
 
جنگ بی‌بی و گالانت!
تقابل نتانیاهو و یوآو گالانت که در جریان نشست کابینه جنگ رخ داد، در شرایطی است که تنش‌های فزاینده بین نخست‌وزیر و وزیر جنگ از ابتدای جنگ آغاز شده‌است. از جمله این تنش‌ها این است که گاهی اوقات دفتر نخست‌وزیری از تأیید مجوز ورود رئیس دفتر گالانت امتناع می‌کند که باعث درگیری‌های دوره‌ای می‌شود. روابط گالانت و نتانیاهو در ماه مارس زمانی که نتانیاهو وزیر جنگ را پس از هشدار درباره خطرات امنیتی «انقلاب قانونی» و انتقاد از طرح جنجالی اصلاحات قضایی برکنار کرد، به مشکل خورد. به دلیل اعتراضات گسترده‌ای که در شب برکناری به راه افتاد، نتانیاهو این تصمیم را لغو و اعلام کرد از تصمیمش بازگشته‌است.
از آن زمان، این دو رابطه کاری عادی را نشان دادند اما در پشت پرده اختلافات جدی بخصوص بر سر ترویج «طرح اصلاحات قضایی» و بحران در نیروی هوایی و ذخایر پدید آمد. در همین حال، تنش بزرگی نیز بین وزیر بنی گانتس و وزیر امنیت داخلی ایتامار بن گویر، در پس زمینه موضوع انتصاب کمیسر پلیس مشاهده شده‌است. همچنین کانال ۱۲ تلویزیون رژیم صهیونیستی نیز پیرامون اختلافات نتانیاهو و گالانت نوشت: دفتر نتانیاهو بر این باور است که دفتر گالانت مطالبی را که در دیدارهای دونفره بین وی و نتانیاهو مطرح‌شده را افشا کرده است. کانال ۱۳ تلویزیون رژیم صهیونیستی نیز درباره این تنش نوشت: گالانت قبل از ترک نشست کابینه امنیتی، از نتانیاهو خواست مزاحم او نشود. رسانه‌های صهیونیستی پیش‌تر نیز گزارش داده بودند بعد از آنکه نتانیاهو از حضور سران سازمان جاسوسی رژیم صهیونیستی (موساد) و سازمان امنیت داخلی این رژیم (شین‌بت) در جلسه شورای جنگ جلوگیری کرده، جدال لفظی سختی میان وی و وزیر جنگ کابینه‌اش درگرفته است. رسانه‌های صهیونیستی همچنین از وجود اختلاف بین وزیر جنگ رژیم صهیونیستی و رئیس موساد بر سر پرونده اسرا خبر داده بودند.
 
انتقاد تند هم‌حزبی نتانیاهو به کابینه او
شدت اختلافات در کابینه رژیم صهیونیستی به‌قدری شدت پیدا کرده که یک عضو کنست (پارلمان رژیم صهیونیستی)، درگیری‌ها بین اعضای کابینه این رژیم را به دعواهای کودکان در کودکستان‌ تشبیه کرد. به گزارش ایرنا به نقل از روزنامه صهیونیستی «جروزالم پست»، «تالی گاتلیو» عضو کنست از حزب لیکود، اقدام کابینه امنیتی رژیم صهیونیستی، برای جلوگیری از ورود دستیار «یوآو گالانت» وزیرجنگ به این نشست را اقدامی کودکانه خواند. وی طی پیامی در ایکس(توئیتر سابق) نوشت: شما چطور می‌توانید به کابینه‌ای اعتماد کنید که مثل بچه‌های کودکستانی رفتار می‌کند؟ آیا در کابینه یک بزرگتر نیست که جلوی این رفتارهای بچگانه را بگیرد؟ واقعاً که! شماها می‌خواهید جنگ (علیه غزه) را به پیروزی برسانید؟!
وزیر جنگ اسبق رژیم صهیونیستی هم کابینه «بنیامین نتانیاهو» نخست‌وزیر این رژیم را ناتوان در مدیریت صهیونیست‌ها توصیف کرد و خواهان روی کار آمدن کابینه جدیدی شد. به گزارش خبرگزاری فلسطینی سما، «آویگدور لیبرمن» وزیر جنگ اسبق و رئیس حزب موسوم به «اسرائیل بیت نو»  نیز گفت: کابینه کنونی دیگر قادر به رهبری اسرائیلی‌ها نیست و باید کابینه جدیدی تشکیل دهیم. اسحاق هرتزوگ، رئیس رژیم صهیونیستی نیز از شکاف و چنددستگی بین سران تل‌آویو و توده صهیونیست‌ها در یکصدمین روز جنگ تجاوزگرانه علیه نوار غزه ابراز نگرانی کرد.
 
استعفای رئیس شاباک
بلافاصله بعد از جنگ
قطار اختلافات و ناکامی‌های کابینه به ایستگاه رئیس شاباک هم رسیده و گویا او قصد دارد پس از توقف جنگ علیه نوار غزه، از سمت خود استعفا کند. به گزارش ایسنا، پیامدهای ناکامی‌های بزرگ نیروهای امنیتی و نظامی اشغالگر در ۷ اکتبر روزبه‌روز آشکارتر می‌شود که آخرین آن مربوط است به اینکه «رونن بار»، بلافاصله پس از پایان جنگ از سمت خود استعفا می‌کند. «یاکوب بیری»، رئیس سابق شاباک دیروز یکشنبه در مصاحبه‌ای اظهار کرد که رونن بار، رئیس فعلی شاباک به کارمندان خود اطلاع داده که قصد دارد بعد از جنگ از سمت خود استعفا کند.
بیری در مورد بار گفت: «من مستقیماً با او صحبت کردم... او یکی از اولین کسانی خواهد بود که کلیدها را تحویل می‌دهد.» رسانه‌های رژیم صهیونیستی توضیحی برای دلیل این استعفا ارائه نکردند.

پیشتر رسانه‌های این رژیم فاش کرده بودند که به دلیل شکست مستمر در جنگ علیه غزه، اختلاف‌نظرهای شدیدی در کابینه جنگ و نیروهای امنیتی مختلف آن وجود دارد. «بار» که انتصابش توسط دولت نفتالی بنت در ۱۱ اکتبر ۲۰۲۱ به‌عنوان جانشین ناداو ارگمان پس از سه سال کار به عنوان دستیار وی تأیید شد، اعلام کرده بود که مسئولیت حمله به شهرهای غلاف غزه را برعهده دارد.
 
اختلافات کابینه بی‌بی از کجا
نشأت می‌گیرد؟
با توجه به آنچه گفته شد، اگرچه عدم توفیق در جنگ صدروزه علیه نوار غزه موتور اختلافات را روشن کرده است، اما بخشی از این اختلافات جاری هم درباره رویکرد سیاستمداران و نظامیان نسبت به جنگ علیه غزه و بخشی نیز در قالب رقابت‌های زودهنگام انتخاباتی آینده است. براساس آخرین نظرسنجی‌ها، حزب لیکود به ریاست نتانیاهو و ائتلاف حاکم او در صورت برگزاری انتخابات، رأی لازم برای تصدی دوباره پست نخست‌وزیری و کابینه را نخواهد داشت. بر همین اساس موفق نشدن نتانیاهو در اهداف خود در جنگ علیه غزه شاید خواست گانتس باشد، زیرا شانس او برای تصدی پست نخست‌وزیری آینده را افزایش می‌دهد. برخی منابع صهیونیستی دیگر هم در خط تحلیلی همسو از احتمال فروپاشی شورای جنگ با خروج گانتس از آن خبر می‌دهند؛ هرچند که خود گانتس گفته است که شورای جنگ باقی خواهند ماند و زمانی که صهیونیست‌ها از او بخواهند، این شورا را ترک خواهند کرد. در همین حال نزدیکان به کابینه نخست‌وزیر رژیم صهیونیستی می‌گویند، نتانیاهو در تلاش برای جایگزین کردن «اویگدور لیبرمن» رئیس حزب موسوم به «اسرائیل بیت نو» به جای او برای جلوگیری از این امر است. با توجه به ناکامی نتانیاهو، به نظر می‌رسد که گانتس می‌خواهد هرچه زودتر از قطار نتانیاهو پیاده شود تا مسئول ناکامی در جنگ قلمداد نشده و آرای خود را حفظ کند.
این در حالی است که در چند روز گذشته ده‌ها مقام امنیتی سابق رژیم صهیونیستی هم طوماری را امضا کردند و خواستار برگزاری انتخابات فوری برای تغییر رهبران سیاسی با توجه به شرایط کنونی و جنگ در نوار غزه شدند. به گزارش ایسنا، روزنامه یدیعوت آحارونوت که طوماری را به امضای بیش از ۱۷۰ مقام امنیتی، از جمله فرماندهان سابق سرویس اطلاعاتی موساد، سرویس امنیتی شاباک، ارتش و پلیس، در همین خصوص منتشر کرده، در گزارشی به نقل از مقامات سابق نوشته است: اسرائیل بهای سنگینی را به دلیل شکست در سطوح سیاسی و امنیتی پرداخت و اکنون زمان انتخاب رهبری که مورد اعتماد مردم باشد، فرارسیده است. در همین ارتباط سرلشکر نوآم تیوون، فرمانده سابق لشکر شمالی ارتش رژیم صهیونیستی اعلام کرده است: کابینه کنونی امنیت را محقق نکرد و ما نیاز داریم افرادی را انتخاب کنیم که بتوانند امنیت را بازگردانند. وی همچنین تأکید کرده است: این دولت و هرکسی که سمتی را به عهده گرفته باید مسئولیت‌پذیر باشد و استعفا بدهد و آنچه لازم است این است که مردم خود انتخاب کنند.

جستجو
آرشیو تاریخی