جنگ غزه و سود صنایع نظامی صهیونیستی

شرکت‌های خصوصی صنایع نظامی عنصری کلیدی در جنگ کنونی در سرزمین‌های اشغالی و نوار غزه هستند.

مهدی سیف تبریزی
کارشناس مسائل بین‌الملل

شرکت‌های خصوصی صنایع نظامی عنصری کلیدی در جنگ کنونی در سرزمین‌های اشغالی و نوار غزه هستند. چندین شرکت ‌صهیونیستی و امریکایی به لطف این تهاجم وحشیانه، شاهد افزایش سود‌های نجومی در زیر سایه خون‌های مردم بی‌گناه فلسطینی هستند. جنگی که همچنان به آنها این امکان را می‌دهد تا آخرین تکنولوژی‌های نظامی خود را روی مردم بی‌دفاع غزه آزمایش کنند. این شرکت‌ها با تولید تسلیحات جنگی جدید، ابتدا آنها را روی مردم مظلوم فلسطین آزمایش کرده و سپس در بازارهای سراسر جهان عرضه می‌کنند. این شرکت‌ها بارها و بارها تسلیحات جدید اختراع کرده‌اند... بدون اینکه موفق شوند مقاومت مردم مظلوم فلسطین را درهم بشکنند.
 
حمایت کاخ سفید از کشتار غزه
مواردی که در بالا ذکر شد دروغ نیست، از زمان شروع جنگ علیه غزه در 7 اکتبر (15 مهر)، شاخص بورس امریکا در حوزه شرکت‌های هوافضا و امنیت در واقع طی 10 روز ۵.۸۸ درصد افزایش یافته است. چند روز پس از شروع جنگ، مدیر عامل شرکت ار‌تی‌ایکس، غول اسلحه‌سازی امریکایی، گزارشی را برای سرمایه‌گذاران خود ارسال کرد که از آنها می‌خواهد از کمک‌های نظامی امریکا به اسرائیل حمایت کنند. سهام این شرکت که شریک پروژه «گنبد آهنین» رژیم صهیونیستی و تولید کننده رادار و گلوله‌های هدایت شونده این سامانه است، از زمان شروع جنگ ۱۳.۴۶ درصد افزایش یافته است. مدیر عامل این شرکت عضو میزگرد تجاری «بیزینس راند تیبل» لابی قدرتمندی است که در برخی تصمیم‌سازی‌های سیاست‌های تاریخی ایالات متحده دخالت داشته است.
همچنین می‌توان به معاون «جنرال داینامیکس» یکی دیگر از بزرگ‌ترین شرکت‌های اسلحه‌سازی امریکا اشاره کرد که از زمان شروع جنگ نیروهای مقاومت فلسطینی با سربازان رژیم صهیونیستی، سهام این شرکت که گلوله‌های توپخانه‌ای رژیم را تأمین می‌کند، ۹.۷۲ درصد افزایش یافته است، بویژه با اعلام خبر ارسال مدل‌های آزمایشی خودروهای تاکتیکی سبک فلایر 72 برای آزمایش‌های میدانی در جنگ جدید غزه.از سوی دیگر بزرگ‌ترین شرکت دفاعی امریکا، لاکهید مارتین چندین دهه است که جت‌های اف‌15 و اف‌16، موشک‌های«هِل‌فایر» و سایر تجهیزات را به رژیم تحویل داده است. بین شروع جنگ تا ۳۰ اکتبر، سهام آن ۱۰.۶۵ درصد افزایش را شاهد بوده. مدیرعامل شرکت لاکهید مارتین که مستقیماً از جنگ غزه سود می‌برد، عضو هیأت مدیره شورای روابط خارجی امریکا (Council on Foreign Relations -CFR) است؛ یکی از معتبرترین و مهم‌ترین اتاق فکرهای این کشور در حوزه سیاست‌خارجی که بیشترین تأثیر را بر تصمیمات سیاسی و نظامی کاخ سفید دارد.
خط مستقیمی که مبدأ آن کارخانه‌های اسلحه‌سازی است در کاخ سفید متوقف نمی‌شود، بلکه شرکت‌های بزرگ مالی ایالات‌متحده همچون بلک راک، بزرگ‌ترین شرکت مدیریت سرمایه‌گذاری جهان را نیز در برمی‌گیرد. این شرکت سرمایه‌گذاری بیش از ۱۳ میلیارد دلار فقط در سه شرکت تسلیحاتی ذکر شده در بالا سرمایه‌گذاری کرده است و میلیاردها دلار دیگر در شرکت‌هایی که سلاح‌های ممنوعه بین‌المللی مانند فسفر سفید و بمب‌های خوشه‌ای تولید می‌کنند؛ سلاح‌هایی که در جنگ فعلی علیه غزه و علیه کودکان و زنان بی‌گناه فلسطینی به صورت گسترده‌ استفاده می‌شود. باید در ادامه به این نکته اشاره کرد که توماس دونیلون، مدیر کل مرکز تحقیقات شرکت بلک راک، کسی نیست جز شوهر «کاترین راسل»، مدیرکل «یونیسف»، سازمان بین‌المللی که وظیفه آن حفاظت از جان بالغ بر
 5000 کودکی است که تاکنون در غزه شهید شده‌اند.

وقتی جنگ اقتصاد را احیا می‌کند
شاخص بورس تل‌آویو، بین آغاز تجاوز تا ۳۰ اکتبر
 ۹ درصد کاهش یافت. در حالی که بیشتر شرکت‌های رژیم از وخامت اوضاع اقتصادی صدمه دیده‌اند، این موضوع در مورد شرکت‌های تسلیحاتی صدق نمی‌کند، بلکه حتی برعکس این امر را شاهد هستیم.
به طور کلی، شرکت‌های نظامی رژیم‌صهیونیستی همچنان افزایش سفارش سالانه بی‌سابقه‌ای دارند. در سال ۲۰۲۲، صادرات آنها در سراسر جهان به ۱۲.۵ میلیارد دلار بالغ شده است. طبق آمار‌های ارائه شده رژیم، این صادرات که طی 10 سال دو برابر شده بود، طی سه سال ۵۰ درصد افزایش نشان داده. دو عامل، این رشد را توضیح می‌دهد: اول جنگ اوکراین که باعث اتمام ذخایر تسلیحات کشورهای اروپایی و جایگزینی آن با تولیدات شرکت‌های رژیم شد. دومین موضوع قراردادهای عادی‌سازی که با کشورهای عربی امضا شد، بازار بزرگی را برای ۱۲۰ شرکت دفاعی رژیم مهیا کرده است.

رونق به سبک رژیم صهیونیستی
همانند شرکت‌های امریکایی، قتل‌عام‌ها منجر به یک سری افزایش متوالی ارزش سهام شرکت‌های تسلیحاتی در بورس اوراق بهادار تل‌آویو شده است. از آغاز عملیات تا ۳۰ اکتبر، سهام ThirdEye ۸۳.۷۳ درصد افزایش یافت و به ارزش ۲۰ میلیون دلار رسید. گروه Aerodrome سازنده هواپیماهای بدون سرنشین نیز شاهد چندین جهش سود بود که بزرگ‌ترین آنها در ۲۵ اکتبر با ۲۰۲ درصد از زمان شروع جنگ به‌وقوع پیوست. در بخش رادار تاکتیکی، سهام Leonardo DRS با ۲۴ درصد افزایش به ارزش بازار سهام ۵ میلیارد دلار رسید. شرکت‌های FMS Migun، متخصص در ساخت زره‌های بالستیک سبک، ۱۱.۴ درصد افزایش یافت و به مبلغ ۲۸۰ میلیون دلار رسید. در نهایت، Aryt Industries که قطعات الکترونیکی موشک‌های هدایت شونده و تجهیزات نظامی را به بازار عرضه می‌کند، جهشی ۲۵.۹ درصدی به ارزش ۶۱ میلیون دلاری را تجربه کرد.

مُهر شده با خون
جنگ غزه، از روز اول، میدان آزمایشی را برای آخرین تولیدات نظامی رژیم غاصب صهیونیستی و ایالات‌متحده باز کرده است. این شرکت‌ها برای فروش تسلیحات خود باید «اثبات اثربخشی در میدان» (مبارزه اثبات شده) را به مشتریان خود ارائه کنند؛ امری که بهترین تبلیغ و اثربخش‌تر از تمام نمایش‌ها و رژه‌های انجام شده در مقابل نمایندگان کشورهای خارجی است. برای این شرکت‌ها، خون‌های بی‌گناه ریخته شده فلسطینیان تنها تضمینی است که سلاح‌ها به درستی کار می‌کنند. چند روز پس از آغاز جنگ علیه نوار غزه، ارتش کودک‌کش صهیونیستی و شرکت البیت‌سیستم (یکی از بزرگ‌ترین شرکت‌های نظامی واقع در سرزمین‌ اشغالی) اولین استفاده عملیاتی از خمپاره «ایرون‌استینک» را که یک گلوله کالیبر ۱۲۰ میلیمتری «هوشمند» با هدایت لیزری و جی‌پی‌اس است اعلام کرد. رسانه‌ها همچنین عملکرد و تحویل تانک‌های جدید باراک را که متعلق به «نسل جدید» مرکاوا هستند، درست چند روز قبل از شروع حمله وحشیانه رژیم به غزه تأیید کردند. مطبوعات رژیم همچنین از ورود کامیون‌های پیشرفته انتقال سربازان، مجهز به سامانه جدید دفاعی قبل از شروع تهاجم زمینی به غزه خبر دادند و رسانه‌های رژیم عنوان کردند که این کامیون «می‌تواند ماهیت جنگ در غزه را تغییر دهد.»

جمع‌بندی
این کوه تسلیحات جدید که به انبارهای تجهیزات قدیمی اضافه می‌شود، روزانه میلیاردها دلار هزینه برای رژیم‌صهیونیستی دارد. به گفته مطبوعات، دولت نتانیاهو از ترس کاهش رتبه اعتباری بین‌المللی خود ترجیح می‌دهد هزینه‌های مالی جنگ را پنهان کند. اما آنچه مسلم است و نمی‌توان آن را کتمان کرد این است که این میلیاردها دلار از بین نمی‌روند زیرا به جیب حامیان این تجاوز خونین بازمی‌گردد. اما برای فلسطینی‌ها این به معنای مواجهه با اجساد هزاران نفر، مرد و زن، پیر و کودک است که همراه رؤیاها و شادی‌هایشان در گورهای دسته جمعی به خاک سپرده شده‌اند. اما نکته‌ای که برای مردم مظلوم فلسطین و تمام آزادی‌خواهان جهان واضح است این‌ است که هر سلاحی با هر تکنولوژی توسط این شرکت‌ها به‌منظور سرکوب مظلومان جهان به‌خصوص مردم بی‌گناه و بی‌دفاع فلسطین ارائه شود و در اختیار رژیم سفاک صهیونیستی و حامیان آن قرار بگیرد، چیزی جز تنفر بیشتر در اذهان مظلومان جهان نخواهد داشت. با این همه تنها یک واقعیت در جهان وجود دارد و آن این است که ستمدیدگان جهان تا زمان فروپاشی اسطوره شیطانی قدرت با هر مقیاس و هر کیفیت فنی که داشته باشد، در مقابل آن مقاومت و ایستادگی خواهند کرد.