در همایش بینالمللی «مکتب نصرالله» به نمایش درآمد
همنشینی فرماندهان دیپلماسی و میدان
همایش بینالمللی «مکتب نصرالله» در اربعین شهادت دبیرکل حزبالله لبنان به فرصتی برای تبیین رابطه جمهوری اسلامی ایران با جبهه مقاومت و تأکید بر حمایت و ایستادن در کنار مجاهدان این جبهه به عنوان یکی از مشروعترین مبارزات تاریخ معاصر تبدیل شد. همایشی که پیام آن همصدایی مسئولان کشورمان در ایستادگی و حمایت از جبهه مقاومت بود و جلوه بصری این پیام که در همنشینی محمدجواد ظریف معاون راهبردی رئیسجمهور و سردار اسماعیل قاآنی نمود یافت به مثابه مهر تأییدی بر هماهنگی حداکثری دیپلماسی و میدان در تحولات جاری، توجهها را به خود جلب کرد.
قالیباف: اروپا، امنیتش را مدیون شهید نصرالله است
همایش بینالمللی «مکتب نصرالله» روز گذشته با حضور صاحبنظرانی از 13 کشور و جمع قابل توجهی از مسئولان کشوری و لشکری از جمله رئیس قوه قضائیه، رئیس مجلس شورای اسلامی، معاون راهبردی رئیسجمهور، معاون اجرایی رئیسجمهور، وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، وزیر امور خارجه، فرمانده نیروی قدس سپاه پاسداران و مدیر حوزههای علمیه برگزار شد و محملی بود تا مکتب فکری و مبارزاتی سیدحسن نصرالله به مثابه الگویی برای رهبران آینده مقاومت و وضعیت جبهه مقاومت پس از او مورد ارزیابی قرار گیرد.
رئیس مجلس شورای اسلامی به عنوان سخنران اصلی این همایش با یادآوری این نکته که حماس و حزبالله برخلاف تحلیل و محاسبات دشمن، اتکا به فرد ندارند؛ بازیابی سیاسی و نظامی حزبالله با رهبری جدید را طلیعهای برای فتح در روزهای آینده دانست و گفت: بالاترین درجه تحقیر برای اسرائیل این است که با وجود به شهادت رساندن رهبران و فرماندهان حزبالله که ۴۰ روز از آن میگذرد و با وجود هجوم وحشیانه هوایی و تجاوز زمینی با بیش از 5 لشکر، نتوانسته به داخل خاک لبنان پیشروی کند و بهجایش شاهد سختتر و گستردهتر شدن آتش حزبالله روی سرزمینهای اشغالی، صنایع و مراکز نظامی و امنیتی رژیم است.
محمدباقر قالیباف با یادآوری منش دبیرکل فقید حزبالله لبنان که حزبالله را فراتر از یک نهاد نظامی به یک سازمان اجتماعی و تشکلی بر محور وحدت شیعه و سنی بر اساس منافع امت تبدیل کرد، اظهار داشت: حزبالله زیر چتر رهبری او، هم یک قدرت ایدئولوژیک بود، هم یک قدرت استراتژیک. اسرائیل حتی در ترور سیدحسن نصرالله هم رسوا شد. آنها تلاش کردند که چهره یک رهبر صلحطلب را به گونهای دیگر نشان دهند، در حالی که نصرالله و یارانش عامل صلح و ثبات نهتنها در غرب آسیا، بلکه بدون هیچ اغراقی در دنیا بودند. جهان نقش حزبالله را در مهار تروریسم داعش فراموش نمیکند. جریان تروریستی داعش عملیاتهای خود را به سوریه، عراق و کشورهای خاورمیانه محدود نکرد، همگان شاهد نفوذ او در پاریس، بروکسل، برلین، لندن و سایر شهرها و کشورهای جهان بودند. این حزبالله بود که با نثار خون فرزندان خود، این تهدید بینالمللی را مهار و ثبات و امنیت را در جهان برقرار کرد. امروز دنیا و بویژه اروپا، امنیتش را مدیون رهبری شهید نصرالله است.
ظریف: راه بزرگان مقاومت شکست ندارد
معاون راهبردی رئیسجمهور دیگر سخنران این همایش نیز با تأکید بر اینکه راه بزرگان مقاومت شکست ندارد، گفت: حزبالله زنده است و رژیم صهیونیستی و امریکا باید بپذیرند تا زمانی که حقوق مردم فلسطین رعایت نمیشود و آوارگان فلسطینی به سرزمین خود بازنگشتهاند، آرامش نخواهند دید.
به گزارش ایرنا، محمدجواد ظریف با تأکید بر اینکه مقاومت در برابر اسرائیل قبل از انقلاب شکوهمند اسلامی آغاز شده بود و تا آزادی کامل تمام سرزمینهای اسلامی از چنگال صهیونیستها ادامه خواهد داشت، تصریح کرد: شهدای مقاومت نه به نیابت از دیگران که برای هدف اصلی خود یعنی جلوگیری از اشغالگری شهید شدند. اگر کسی به نیابت عمل کند ما هستیم که در کنار مقاومت هستیم. معاون راهبردی رئیسجمهور ادامه داد: اگر میخواهند از طریق دموکراتیک و صلحآمیز به راهحل برسند، رهبر معظم انقلاب اسلامی راه را در برابر آنان قرار داده است؛ اجازه دهید همه فلسطینیان و همه ساکنان این منطقه از مسلمان و مسیحی و یهودی در یک رفراندوم آزادانه آینده خود را تعیین کنند و آنوقت خواهید دید که آینده صلحآمیزی میتواند در انتظار این منطقه باشد. بیجهت مثالهای وحشتناک نزنید. پایان آپارتاید در آفریقای جنوبی مثال روشنی است که قابل تکرار است و باید تکرار شود. این پیام خون سیدحسن نصرالله، قاسم سلیمانی، اسماعیل هنیه، یحیی سنوار و دیگر بزرگان مقاومت و شهادت است؛ این راه شکست ندارد.
وی همچنین در اظهاراتی صریح، گفت: غربیها هم باید این توقع را داشته باشند که مقاومت ادامه داشته باشد. زیرا دلیل مقاومت همین ادامه داشتن کشتارهاست. مقاومت به خاطر جمهوری اسلامی ایران و به وسیله ایران شکل نگرفته است، مقاومت یک واقعیت در منطقه است و ایران همواره در کنار مقاومت ایستاده و خواهد ایستاد.
عراقچی: آثار زیانبار جنگ به غرب آسیا محدود نخواهد شد
سید عباس عراقچی وزیر امور خارجه نیز در همایش «مکتب نصرالله» در فرازی از سخنان خود با یادآوری مسئولیت جامعه بینالملل در قبال جنگ و بحران جاری در منطقه و جنایات جنگی رژیم صهیونیستی، هشدار داد: دنیا بداند که در صورت گسترش جنگ، آثار زیانبار آن تنها به منطقه غرب آسیا محدود نخواهد شد. ناامنی و بیثباتی امری است که میتواند به مناطق دیگر و حتی دوردستها سرایت کند. عراقچی با بیان اینکه برقراری آتشبس عادلانه و یاری رساندن به مردم آسیبدیده و آوارهشده لبنان باید اولویت جامعه جهانی باشد، افزود: جمهوری اسلامی ایران در این راستا از هیچ تحرک، تلاش و کمکی دریغ نکرده و نخواهد کرد. جمهوری اسلامی ایران همانطور که از گذشته تا کنون ثابت کرده است، همیشه در کنار ملتهای مظلوم منطقه بوده و خواهد ماند و لبنان و غزه هیچگاه از یاد ما نخواهد رفت و ما همواره حامی و پشتیبان آنها و حق مقاومت مشروع ضد اشغال و تجاوز آنها بوده و خواهیم بود.
صالحی: شهید نصرالله ترکیب نادری از اندیشه و عمل بود
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی نیز که وزارتخانه تحت مسئولیتش در همراهی با سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی، بانی برگزاری این همایش بینالمللی بود، در سخنانی به بیان برجستگیهای فکری و عملی شهید نصرالله پرداخت. سید عباس صالحی با یادآوری ویژگیهای شخصیت تحلیلگر و اندیشهورز و در عین حال عملگرای دبیرکل فقید حزبالله لبنان به عنوان یک شخصیت ملی و فراملی، اظهار داشت: او هم اهل تسامح و مدارا و هم اهل صلابت و نفوذناپذیری در مقابل دشمنان بود. در شخصیت او آرمانگرایی در عین واقعگرایی بود، او قله آرمانها را درمینوردید اما واقعیت میدان را هم مورد توجه داشت.
«شیخ عبداللطیف الهمیم» متفکر و اندیشمند عراقی، «قدیر آکاراس» رئیس مجمع علمای اهل بیت از ترکیه، «علی شرف المحطوری» نویسنده و تحلیلگر مسائل سیاسی از یمن، «ناصر قندیل» سردبیر روزنامه البنا لبنان و محمدمهدی ایمانیپور رئیس سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی از جمله دیگر سخنرانانی بودند که در این همایش به بیان دیدگاه خود پیرامون ابعاد شخصیتی شهید نصرالله، مجاهد و پرچمدار بزرگ مقاومت پرداختند.