صفحات
شماره هشت هزار و چهارصد و هفت - ۰۱ اسفند ۱۴۰۲
روزنامه ایران - شماره هشت هزار و چهارصد و هفت - ۰۱ اسفند ۱۴۰۲ - صفحه ۱

همزمان با لفاظی‌های بنی‌گانتس، حماس به ادعاهای گالانت پاسخ داد

مسابقه دروغگویی بین سران صهیونیست

جنبش مقاومت اسلامی فلسطین (حماس) تأکید کرد بنیامین نتانیاهو نخست‌وزیر رژیم صهیونیستی به تعداد نفس‌هایش دروغ می‌گوید و گالانت نیز در دروغگویی با او رقابت می‌کند.

حسین فاطمی
خبرنگار


به دنبال طرح ادعاهای بی‌اساس و خلاف واقع «یوآو گالانت»، وزیر جنگ رژیم صهیونیستی در خصوص وضعیت نظامی حماس و رهبری حماس، جنبش مقاومت اسلامی فلسطین (حماس) تأکید کرد که، «بنیامین نتانیاهو» نخست‌وزیر رژیم صهیونیستی به تعداد نفس‌هایش دروغ می‌گوید و گالانت نیز در دروغگویی با او رقابت می‌کند.
به گزارش روز دوشنبه ایرنا و به نقل از خبرگزاری «سما» فلسطین، وزیر جنگ رژیم صهیونیستی به تازگی مدعی شده که مقامات جنبش حماس پس از قطع ارتباط با السنوار، به دنبال جایگزینی برای وی هستند. او همچنین مدعی شده که گردان خان یونس جنبش حماس فروپاشیده و گردان رفح و حضور حاشیه‌ای حماس در اردوگاه‌های مرکزی نوار غزه باقیمانده و این جنبش در فروپاشی کامل نظامی است.
محمد نزال، عضو دفتر سیاسی جنبش حماس در واکنش به این ادعاهای وزیر جنگ رژیم صهیونیستی تأکید کرد: یحیی السنوار همچنان به وظایف خود به عنوان رئیس جنبش حماس در نوار غزه ادامه می‌دهد و تمام رهبران این جنبش از طریق انتخابات مشخص می‌شوند. وی در پاسخ به ادعاهای دروغین گالانت در مورد تحلیل رفتن توان نظامی حماس در غزه تأکید کرد: رزمندگان مقاومت در حال مبارزه در میدان نبرد هستند و ما به دشمن اطلاعات نمی‌دهیم. نزال خاطرنشان کرد: امریکا می‌تواند ایجاد یک کشور فلسطینی را به رژیم صهیونیستی تحمیل کند ولی چنین کاری نمی‌کند. ما می‌خواهیم که به توافق برسیم اما نتانیاهو برای وقت خریدن و فشار بر جنبش حماس مانور می‌دهد.
 
گانتس و ادعاهای دروغ
در حالی دروغ بودن ادعاهای بی‌بی و گالانت مشخص است که یک عضو کابینه جنگ رژیم صهیونیستی هم در سخنانی خلاف واقع تهدید به گسترش دامنه حملات ارتش رژیم صهیونیستی به نوار غزه و ورود آن به «رفح» در صورت آزاد نشدن اسرای این رژیم تا ماه مبارک رمضان کرد. به گزارش ایسنا، «بنی گانتس» عضو کابینه جنگ رژیم صهیونیستی در این باره گفت: اگر افراد بازداشت شده (اسرای صهیونیست در نوار غزه) آزاد نشوند نبرد در نوار غزه در ماه رمضان ادامه خواهد داشت و به شهر رفح در جنوب نوار غزه گسترش خواهد یافت. طبق گزارش خبرگزاری آناتولی، وی ادعا کرد: ما این کار را به صورت هماهنگ انجام خواهیم داد و اجازه تخلیه غیرنظامیان را از طریق گفت‌وگو با شرکای امریکایی و مصری خود خواهیم داد تا از آسیب وارد شدن به آنها جلوگیری شود.
گانتس با تکرار تهدیدهای توخالی خود علیه حماس ادامه داد: «به کسانی که می‌گویند قیمت و بهای عملیات بالاست می‌گویم؛ حماس یک انتخاب دارد، آنها (رزمندگان حماس) می‌توانند تسلیم شوند، افراد ربوده شده را آزاد کنند و در نتیجه اهالی غزه ماه رمضان را جشن بگیرند.» وی ادامه داد: «ما در هر سناریویی تا رسیدن به اهداف خود به جنگ ادامه خواهیم داد.» گانتس در بخش دیگری از اظهاراتش در واکنش به انتشار اخباری مبنی بر تصمیم امریکا برای به رسمیت شناختن کشور فلسطین مدعی شد: «دیگر اقدامات یکجانبه مانند به رسمیت شناختن کشور فلسطین راهی برای ثبات منطقه‌ای و حل و فصل سیاسی مشکلات نیست.»
این در حالی است که الاخبار به نقل از روزنامه عبری زبان یدیعوت آحارونوت گزارش داد که «هیأت اسرائیلی به ریاست رئیس موساد و رئیس شورای امنیت ملی به منظور دستیابی به موفقیت جدیدی در معامله مبادله، عازم دوحه، پایتخت قطر شدند». در همین حال دیگر رسانه‌های عبری گزارش دادند که «برت مک‌گورک، فرستاده رئیس‌جمهور امریکا در امور خاورمیانه، در روزهای آینده به قاهره خواهد آمد تا به توافق مبادله‌ای دست یابد.» مضافاً شبکه ۱۳ رژیم صهیونیستی هم به نقل از ۲ منبع آگاه، گزارش داد سفر برت مک‌گورک، مشاور ارشد جو بایدن، رئیس جمهور امریکا به قاهره، پایتخت مصر در راستای مخالفت بنیامین نتانیاهو، نخست‌وزیر رژیم صهیونیستی با اعزام هیأتی دیگر برای مشارکت در مذاکرات قاهره و افزایش نگرانی‌های مصر و امریکا نسبت به احتمال انجام عملیات نظامی رژیم اشغالگر به رفح انجام می‌شود.
این شبکه عبری‌زبان گزارش داد پیش‌بینی می‌شود برت مک‌گورک طی روزهای آتی به منطقه سفر کند و مذاکراتی را با محوریت ۲ مسأله اساسی یعنی تحرکات مربوط به حمله احتمالی به رفح و پرونده اسرای صهیونیست انجام دهد. رژیم صهیونیستی درحال زمینه‌چینی برای یورش به «رفح» است و در همین راستا، «هرتزی هالوی» رئیس ستاد ارتش این رژیم عصر یکشنبه اعلام کرد که طرح حمله زمینی به رفح را تأیید کرده است. در مجموع چنین به نظر می‌رسد که صهیونیست‌ها، چه از دل ادعاهای خلاف واقع پیرامون اختلافات در درون حماس و رهبری این گروه و یا موضوع تبادل اسرا همچنان مدعی رسیدن به دستاوردهای «استراتژیک» در نوار غزه هستند که به عقیده ناظران در بهترین حالت ممکن چیزی جز دستاوردهای تاکتیکی نیست و به هیچ وجه معنایی جز شکست ارتش اسرائیل در دستیابی به اهداف اعلام شده از جنگ ندارد. چرا که صهیونیست‌ها دو هدف عمده ناظر بر حذف یا نابودی حماس و آزادی اسرای صهیونیست را پیشتر مطرح کرده بودند که تاکنون به هیچ کدام از این دو هدف نرسیده‌اند.

ادامه حملات اسرائیل به غزه تا هشت هفته دیگر
در ادامه ادعاهای خلاف واقع صهیونیست‌ها چند مقام رژیم اشغالگر مدعی شده‌اند که عملیات رژیم صهیونیستی در غزه احتمالاً شش تا هشت هفته دیگر ادامه یابد. به گزارش ایسنا، چهار مقام آگاه به خبرگزاری رویترز گفتند که تل‌آویو انتظار دارد به عملیات نظامی تمام‌عیار در غزه برای شش تا هشت هفته دیگر ادامه دهد، چراکه برای تهاجم زمینی به رفح جنوبی‌ترین شهر غزه آماده می‌شود. به گفته دو مقام صهیونیست و دو مقام منطقه‌ای که خواستند نامشان فاش نشود، فرماندهان نظامی معتقدند که در آن زمان می‌توانند راه را برای انتقال به عملیات نیروهای ویژه هموار کنند.
این خبرگزاری همچنین به نقل از مقامات منطقه خبر داد انتقال مردم غزه به شمال بدون برق و آب و بدون پاکسازی منطقه از مهمات امن نخواهد بود. این احتمالات در صورتی مطرح شده که امروز ۱۳۶ روز از حملات مرگبار این رژیم به غزه و جنایات انسانی در این منطقه می‌گذرد؛ جنایاتی که اعتراض حتی متحدان این رژیم را به دنبال داشته است. این رژیم اکنون در تلاش برای آغاز عملیات رفح، با ۶۳ کیلومتر مربع وسعت است که بالاترین تراکم جمعیت در جهان محسوب می‌شود. یک و نیم میلیون فلسطینی آواره شده از مناطق شمالی در این منطقه ساکن شده‌اند. در حالی رویترز به نقل از مقامات صهیونیست ادعا کرده است، ظرف شش تا هشت هفته به جنگ در غزه پایان داده خواهد شد که عملکرد این رژیم طی حدود ۵ ماه گذشته نشان می‌دهد که این ادعا هیچ نسبتی با واقعیات ندارد.
در عین حال به عقیده ناظران با توجه به وضعیت انسانی و تراکم جمعیتی بشدت بالا در شهر رفح و نیز وضعیت ژئوپلیتیکی جنوبی‌ترین منطقه نوار غزه و هم مرز بودن با مصر باعث خواهد شد که شاهد یک شرایط فرسایشی در رفح باشیم. هم چنین با در نظر گرفتن این واقعیت که حدود سه هفته به ماه رمضان فرصت باقی مانده است احتمالاً نمی‌توان ظرف شش تا هشت هفته به این جنگ پایان داد. ضمن آنکه طبق برنامه‌ریزی صهیونیست‌ها قرار شده است در فرصت باقیمانده تا ماه رمضان و همچنین در خود ماه رمضان، برنامه میدانی برای برپایی شهرهای چادری در امتداد خط ساحلی نوار غزه برای اسکان حدود یک میلیون نفر آواره طراحی شود و پس از آن احتمالاً حمله زمینی به رفح کلید خواهد خورد. نکته مهم‌تری که نباید نادیده گرفت این است که تحلیلگران تأکید دارند بنیامین نتانیاهو با اشراف بر این واقعیت که پایان عمر سیاسی‌اش به پایان عمر جنگ در غزه گره خورده است، سعی دارد این جنگ را مشخصاً تا زمان انتخابات ریاست جمهوری امریکا و احتمالاً روی کار آمدن دونالد ترامپ ادامه دهد.

جستجو
آرشیو تاریخی