تشدید حملات هوایی صهیونیست ها به جنوب غزه

رفح به خون نشست

حسین فاطمی
خبرنگار

 
با کلید خوردن موضوع حمله صهیونیست‌ها به شهر رفح، عملاً توجه رسانه‌های جهانی و سیاستمداران کشورهای مختلف به جنوبی‌ترین قسمت نوار غزه دوخته شده است. همزمان رژیم اشغالگر هم دور بی‌سابقه‌ای از حملات هوایی را به این شهر (رفح) در دستور کار قرار داده است. در همین راستا بامداد دیروز دوشنبه شبکه الجزیره از بمباران بی‌سابقه شهر رفح واقع در جنوب نوار غزه توسط رژیم صهیونیستی و شهادت و زخمی‌شدن صدها نفر خبر داد.
به گزارش الجزیره، همزمان با حملات هوایی ارتش رژیم صهیونیستی به مناطقی از رفح، درگیری‌های شدیدی نیز در نزدیکی بیمارستان کویتی در همین منطقه شکل گرفته بود. المیادین نیز گزارش داده درگیری شدیدی میان نیروهای مقاومت و نظامیان رژیم صهیونیستی در شمال غرب رفح در جریان بوده است. الجزیره در یک آماردهی، گزارش داده در پی حملات رژیم صهیونیستی به منازل و مساجد در رفح، ۶۳ نفر از جمله کودکان شهید و ده‌ها نفر دیگر مجروح شده‌اند. برخی رسانه‌ها هم با استناد به منابع فلسطینی گزارش داده‌اند، شمار شهدای رفح به بیش از 110 نفر رسیده است. این درحالی است که مرکز اطلاع‌رسانی فلسطین نیز شمار شهدای جنگ غزه را  28 هزار و 340 نفر اعلام کرده است. جنبش حماس هم دیروز دوشنبه با صدور بیانیه‌ای اعلام کرد، دولت امریکا و جو بایدن، شخصاً با دولت اشغالگر مسئول کامل کشتار در رفح هستند. حماس در ادامه بیانیه‌ خود اظهار کرد، حمله بامداد دوشنبه ارتش اشغالگر به رفح ادامه نسل‌کشی‌ای است که علیه ملت ما به راه انداخته‌اند.
در مقابل این جنایات، ارتش رژیم صهیونیستی مدعی است، بامداد دوشنبه به اهدافی در منطقه «الشابوره» در جنوب غزه حمله کرده و این حملات پایان یافته است. رسانه‌های فلسطینی خبر داده‌اند رژیم صهیونیستی ۵۰ حمله هوایی را به رفح انجام داده است. رسانه‌ها گزارش داده‌اند، رژیم صهیونیستی به شماری از منازل مسکونی در اردوگاه‌های یبنا و الشابوره و همچنین ۲ مسجد در این مناطق حمله کرده است. البته ارتش اشغالگر این را هم مدعی شده که در عملیات مشترک با شین‌بث و یگان ویژه ضدتروریسم دو اسیر صهیونیست را از ساختمانی در رفح آزاد کرده است. هویت این دو اسیر آزاد شده «فرناندو سایمون مارمن، ۶۰ ساله» و «لوئیس هار، ۷۰ ساله» اعلام شده که به گفته ارتش رژیم صهیونیستی، آنها در جریان عملیات طوفان الاقصی اسیر شده و به نوار غزه انتقال یافته بودند. یک سخنگوی ارتش رژیم صهیونیستی به خبرنگاران گفت، عملیات آزادسازی حدود ساعت یک بامداد دوشنبه به وقت محلی انجام شد و نیروهای اسرائیلی پس از ورود پنهانی به ساختمان محل نگهداری این دو گروگان، در آپارتمان را منفجر کردند. بنابر این گزارش، این دو اسیر صهیونیست با هلیکوپتر به بیمارستانی در تل‌آویو منتقل شدند و در وضعیت پزشکی خوبی قرار دارند.
 
 چرا بی‌بی اصرار دارد به رفح حمله کند؟
در بحبوحه تحولات ناشی از حملات بی‌سابقه به رفح، سؤال کلیدی‌تر آنجاست که چرا نتانیاهو اصرار به حمله به جنوبی‌ترین شهر نوار غزه با اشراف به تمام تبعات آن دارد؟ در همین باره، منابع مطلع مصری در سخنانی فاش کردند، نخست‌وزیر رژیم صهیونیستی از تهدیدها به حمله زمینی در «رفح» به عنوان اهرم فشار در مذاکرات استفاده می‌کند تا مقاومت را وادار به چشم‌پوشی از شروطش کند. به گزارش ایسنا، منابع مطلع مصری در این باره گفتند: به‌رغم تهدیدهای رژیم اشغالگر به عملیات در رفح اما صحبت‌ها درباره مذاکرات تبادل اسرا همچنان مورد توجه میانجیگران و طرف‌های درگیر و بویژه اسرائیل قرار دارد.
طبق گفته این منابع، برنامه برگزاری نشستی طی روز سه‌شنبه در قاهره با حضور رؤسای دستگاه‌های اطلاعاتی امریکا و رژیم صهیونیستی و همچنین بازگشت هیأت حماس به مصر طی روزهای آتی، بیانگر آن است که رژیم صهیونیستی از تهدید حمله به رفح به عنوان اهرم فشار علیه طرف‌های مختلف و بویژه گروه‌های مقاومت فلسطین پیش از آغاز گفت‌وگوها استفاده می‌کند. در همین راستا، روزنامه وال استریت ژورنال یکشنبه گزارش داد، مسئولان مصری به حماس هشدار داده‌اند، اگر تا دو هفته دیگر به توافقی جدید با اسرائیل برای آزادی اسیران اسرائیلی نرسد، ارتش اسرائیل عملیات زمینی در رفح را آغاز خواهد کرد. با وجود این یکی از رهبران جنبش حماس در گفت‌وگو با روزنامه «العربی الجدید» اخبار منتشر شده مبنی بر فشار مصر بر گروه‌های مقاومت برای چشم‌پوشی از شروط خود را تکذیب کرد. پیشتر هم رادیو ارتش رژیم صهیونیستی نیز مدعی شده بود، مصر مخالفتی با عملیات نظامی در شهر رفح ندارد. به‌رغم نکته یاد شده نیز، این مقام حماس که حاضر به افشای نامش نشد در این باره گفت، جو حاکم بر گفت‌وگوها با مقامات مصری بسیار مثبت بود و قاهره موضع حماس را درک می‌کند.
در بعد دیگر محمد المصری معاون سابق رئیس دستگاه اطلاعات فلسطین، هدف نخست‌وزیر رژیم صهیونیستی از یورش به شهر رفح را دسترسی به محور فیلادلفیا و جدا کردن آن از سایر بخش‌های نوار غزه و نیز تحت فشار گذاشتن حماس در مذاکرات جاری در مصر دانست. المصری در مصاحبه‌ای تلفنی با شبکه «etc» اظهار کرد که بمباران شهر رفح از ابتدای جنگ علیه غزه متوقف نشده و از سه روز قبل عملیات‌های میدانی در این شهر آغاز شده‌اند. معاون سابق رئیس دستگاه اطلاعات فلسطین این را هم گفت که بنیامین نتانیاهو، نخست‌وزیر رژیم صهیونیستی هیچ هدف نظامی را با یورش به غزه محقق نکرد و هیچ هدفی را با یورش به رفح محقق نخواهد کرد.
اما از منظر سوم هم می‌توان به چرایی اصرار صهیونیست‌ها برای حمله به رفح نگریست که ارتباطی به فشار بر حماس برای کنار گذاشتن پیش‌شرط‌هایش و پذیرش شروط صهیونیست‌ها ندارد. چرا که هدف اصلی ناظر به پروژه کوچ اجباری ساکنان غزه به صحرای سیناست. در همین باره دیروز دوشنبه وزارت خارجه فلسطین در بیانیه‌ای اعلام کرد: «جنایت‌های اسرائیل در نوار غزه بویژه در شهر رفح نشان‌دهنده تمایل جدی اسرائیل برای هدف قرار دادن غیرنظامیان با هدف وادار کردن ساکنان رفح به مهاجرت تحت بمباران است. این کشتارها و تعداد زیاد شهدا و قربانیان غیرنظامی دلیل دیگری بر صحت هشدارها و نگرانی‌های بین‌المللی درباره نتایج فاجعه‌بار گسترش جنگ غزه و انتقال آن به شهر رفح است. این مسأله همچنین نشان‌دهنده ذهنیت انتقام‌جویانه مقامات اسرائیلی است.»
 
موافقت کنست با توقف فعالیت آنروا
در قدس اشغالی
سخنگوی آژانس آنروا وابسته به سازمان ملل هم در گفت‌و‌گو با شبکه العربی تأکید کرد که کمیته‌ای در کنست رژیم صهیونیستی با طرح توقف فعالیت این آژانس در قدس اشغالی موافقت کرده است. وی گفت: 200 هزار آواره فلسطینی در قدس که از خدمات آژانس آنروا بهره‌مند هستند، از تعطیلی آن متضرر خواهند شد. سخنگوی آنروا تأکید کرد: ما به هر طریقی در تلاش خواهیم بود تا با کمک دیگر کشورها خلأ ایجاد شده در نتیجه توقف فعالیت آنروا را جبران کنیم. وی ضمن اشاره به ادامه تلاش‌های رژیم صهیونیستی برای توقف فعالیت آنروا، ابراز امیدواری کرد برخی کشورهایی که اخیراً در تصمیمی عجولانه حمایت مالی از این نهاد را متوقف کردند، در تصمیم خود بازنگری کنند. وی اظهار داشت، رژیم صهیونیستی نمی‌تواند 1.4 میلیون آواره فلسطینی را که در رفح هیچ سرپناهی ندارند به جایی دیگر منتقل کند.

 

خبر پلاس

دیدار سیدحسن نصرالله و زیاد نخاله درباره غزه و کرانه باختری
سیدحسن نصرالله دوشنبه با دبیرکل جنبش جهاد اسلامی فلسطین درباره رویدادهای غزه و کرانه باختری دیدار کرد. به گزارش ایسنا، براساس بیانیه دفتر اطلاع‌رسانی حزب‌الله لبنان، سیدحسن نصرالله دبیرکل حزب‌الله لبنان و زیاد نخاله دبیرکل جنبش جهاد اسلامی فلسطین درباره تحولات جبهه‌های پشتیبانی و یاری که به محور مقاومت ارائه می‌شود، رایزنی کردند. در این دیدار آخرین تحولات غزه و کرانه باختری به لحاظ میدانی، مردمی و سیاسی بررسی شد. احتمالات کنونی و تحولات قابل انتظار چه در سطح میدانی یا تماس‌های سیاسی از دیگر محورهای این دیدار بود. طبق بیانیه دفتر اطلاع‌رسانی حزب‌الله لبنان، این ۲ رهبر مقاومت بر لزوم حفظ ثبات و ادامه با قدرت تلاش‌ها برای تحقق پیروزی وعده داده شده، تأکید کردند.

جستجو
آرشیو تاریخی