صفحات
شماره هشت هزار و سیصد و شصت و چهار - ۰۶ دی ۱۴۰۲
روزنامه ایران - شماره هشت هزار و سیصد و شصت و چهار - ۰۶ دی ۱۴۰۲ - صفحه ۱

بعد از 81 روز جنگ، انبارهای تسلیحاتی ارتش رژیم‌صهیونیستی در حال خالی شدن است

لابی صهیونیست ها با بایدن

وزیر امور استراتژیک رژیم‌صهیونیستی دیروز در حالی برای دریافت کمک‌های بیشتر از امریکا راهی واشنگتن شد که ارتش این رژیم بعد از عملیات طوفان‌الاقصی عملاً در شوک نظامی و امنیتی قرار دارد و به همین دلیل برای خروج از این ضربه عملاً حملات کور و کشتار غیرنظامیان را در دستور کار قرار داد.

حسین فاطمی
خبرنگار


ران درمر، وزیر امور استراتژیک رژیم‌صهیونیستی دیروز در حالی برای دریافت کمک‌های بیشتر از امریکا راهی واشنگتن شد که ارتش این رژیم بعد از عملیات طوفان‌الاقصی عملاً در شوک نظامی و امنیتی قرار دارد و به همین دلیل برای خروج از این ضربه بی‌سابقه از همان هفتم اکتبر عملاً حملات کور و کشتار غیرنظامیان را در دستور کار قرار داد. بدیهی بود که ادامه این روند بدون هیچ برنامه مشخصی می‌تواند در نهایت به اتمام توان تسلیحاتی اشغالگران منجر شود؛ چیزی که اکنون رخ داده و ارتش رژیم‌صهیونیستی با کمبود مهمات و ذخیره روبه‌رو شده است. هر چند اگر کمک‌های ایالات‌متحده نبود، صهیونیست‌ها عملاً توان ادامه جنگ بیش از چند هفته را نداشتند.
به گزارش ایسنا، ارتش رژیم‌صهیونیستی در حال مدیریت دقیق اقتصاد تسلیحاتی است اما ۸۰ روز جنگ برای این ارتش که مجهز به سلاح هسته‌ای است، کافی بود تا با افزایش تعداد کشته‌ها و زخمی‌هایش و مقدار مهمات استفاده شده، طرح‌های خود را تغییر داده و نه فقط به ارزیابی‌های ناقص و اشتباه خود از مقاومت غزه اذعان کند، بلکه در راستای حفظ آمادگی خود برای جنگ با حزب‌الله، در استفاده از مهمات در جبهه جنوب صرفه‌جویی کند.
در همین ارتباط ناصر اللحام، تحلیلگر مسائل فلسطین و منطقه شبکه خبری المیادین معتقد است:«شهرک‌نشینان و تصمیم‌گیرندگان رژیم‌صهیونیستی کاملاً می‌دانند اگر حمایت سیاسی، نظامی و مالی امریکا از این رژیم نبود، حتی یک هفته هم نمی‌توانست دوام بیاورد. بنابراین ممکن است آتش‌بس جدیدی در نوار غزه اجرا شود چراکه مهمات ارتش اشغالگر که بیشترشان بمب‌های کور غیرهوشمند بودند، استفاده شده و به نوار غزه شلیک شدند.»
این تحلیلگر مسائل فلسطین و منطقه افزود:«امریکا در مقابل تجهیز رژیم‌صهیونیستی به سلاح، شروطی را تعیین کرده است از جمله اینکه مانع از باز شدن جبهه لبنان در زمان حاضر می‌شود. رژیم اشغالگر می‌خواست 6 جبهه را بگشاید اما حتی نتوانست یک جبهه را مدیریت کند.» منذر سلیمان، تحلیلگر مسائل بین‌الملل و راهبردی المیادین نیز در همین ارتباط معتقد است:«کمبود مهمات و گلوله رژیم اشغالگر به توقف حملات یا آتش‌بس ارتباطی ندارد چراکه امریکا تمام این کمبودها را جبران خواهد کرد. امریکا هر حمایت و پوششی که بتواند، از رژیم اشغالگر به عمل خواهد آورد تا زمانی که توان آن برای جنگیدن تمام شد، بتواند بیشترین فشار نظامی و سیاسی را به آن وارد کند.»
 
سفر وزیر صهیونیست‌ها به امریکا
برای دریافت کمک‌های بیشتر
در شرایطی که وضعیت تسلیحاتی رژیم‌صهیونیستی خوب ارزیابی نمی‌شود، یک رسانه عبری از مخالفت امریکا با درخواست این رژیم برای دریافت چند بالگرد نظامی از واشنگتن، پرده برداشت. آن‌طور که منابع خبری در فلسطین اشغالی خبر داده‌اند، گویا ارتش صهیونیستی چندین‌بار از واشنگتن درخواست بالگردهای تهاجمی آپاچی کرده، اما این درخواست به دلایل متعدد توسط دولت جو بایدن رد شده است.
الجزیره به نقل از یدیعوت آحارونوت نوشت: تل‌آویو به اعمال فشار ادامه می‌دهد. در همین حال ران درمر، وزیر امور استراتژیک رژیم‌صهیونیستی با سفر به امریکا و حضور در کاخ سفید و وزارت خارجه این کشور، درباره مرحله بعدی جنگ در غزه با مقامات امریکایی دیدار و گفت‌و‌گو کرد.
قبل از انجام این سفر، وبگاه آکسیوس گزارش داده بود که یک مقام ارشد امریکایی در رابطه با حضور درمر در امریکا گفت که موضوع اصلی بحث بین وزیر رژیم‌صهیونیستی و مقامات دولت بایدن درباره زمان‌بندی و نحوه ادامه عملیات ارتش (رژیم) اسرائیل در نوار غزه است. از سوی دیگر یک مقام ارشد اسرائیلی نیز اعلام کرد که درمر قرار است با جیک سالیوان مشاور امنیت ملی کاخ سفید، آنتونی بلینکن وزیر خارجه و اعضای کنگره این کشور دیدار کند. این مقام اسرائیلی افزود: انتظار می‌رود درمر درباره برنامه‌های اسرائیل برای مرحله بعدی جنگ در غزه و همچنین نحوه مدیریت امور این منطقه در درازمدت در صورت پیروزی (رژیم) اسرائیل در جنگ با حماس، با مقامات امریکایی گفت‌و‌گو کند.
واکنش حماس به پیشنهاد مصر
خبر دیگر اینکه، در حالی که بنیامین نتانیاهو در مقاله روز دوشنبه خود برای وال استریت ژورنال، شروطی را برای صلح با فلسطینیان تعیین کرده، عضو دفتر سیاسی حماس مجدداً اعلام کرد که مذاکره برای مبادله اسرا تنها بعد از توقف جنگ غزه صورت می‌گیرد. به گزارش ایسنا، عزت الرشق، عضو ارشد جنبش حماس روز دوشنبه گفت، تا زمانی که جنگ در غزه به طور کامل متوقف نشود، هیچ مذاکره‌ای در مورد مبادله اسرا انجام نخواهد شد. وی تصریح کرد، رهبران حماس قویاً در تلاش برای توقف کامل جنگ و کشتارهای دشمن در غزه هستند و ملت فلسطین نیز همین را می‌خواهد و به دنبال آتش‌بس موقت و مقطعی نیست که بعد از آن دشمن جنایات و کشتارهای خود را از سر گیرد.
الرشق تأکید کرد که جنبش حماس هیچ اطلاعی از آنچه رویترز به نقل از منابع امنیتی مصری منتشر کرده، ندارد. خبرگزاری رویترز روز دوشنبه در گزارشی مدعی شد که دو جنبش حماس و جهاد اسلامی فلسطین پیشنهاد مصر مبنی بر اینکه قدرت در غزه را در ازای آتش‌بس دائم رها کنند، رد کرده‌اند. منابع این خبرگزاری امریکایی اعلام کردند قاهره پیشنهاد برگزاری انتخابات را داد و تضمین‌هایی را به حماس مبنی بر عدم پیگرد یا محاکمه اعضایش ارائه داد.

جستجو
آرشیو تاریخی