در جدیدترین سفر استانی آیتالله رئیسی 3 پروژه کلان ملی به بهرهبرداری رسید
توسعه سبز برای اصفهان و ایران
پیشرفت روزافزون صنعتی با لحاظ مقاصد محیط زیستی، ارمغان سفر روز گذشته رئیسجمهور به استان اصفهان است، چراکه طرحهای کلان افتتاح شده در این سفر یک روزه، هر یک به نوبه خود گرهی از مشکلات محیط زیستی استان اصفهان یا کل کشور را حل میکنند.
از جمله مهمترین این طرحها، طرح انتقال آب از دریای عمان به اصفهان است که روز گذشته عملیات اجرایی مرحله دوم آن، با دستور رئیس جمهور آغاز شد. با اجرای این طرح، در مرحله نخست سالانه 70 میلیون مترمکعب و در مرحله دوم سالانه 400 میلیون مترمکعب آب از دریای عمان به اصفهان انتقال داده میشود. انتقال آب از دریای عمان بخشی از طرح احیای زایندهرود است که با اجرای مرحله نخست، برداشت آب از زاینده رود از سوی صنایع قطع خواهد شد و در مرحله دوم علاوه بر آب صنایع، مازاد آب در بخش آشامیدنی، کشاورزی و حقابه محیط زیست صرف خواهد شد. به عبارت دیگر، این طرح، راهی برای ایجاد پایداری منابع آب استان و احیای زاینده رود و محیط زیست اصفهان، از طریق قطع نیاز صنایع به آب منطقه را فراهم میکند.
طرح کلان توسعهای دیگر، بهرهبرداری از واحد اول نیروگاه 914 مگاواتی سیکل ترکیبی فولاد مبارکه اصفهان به ظرفیت 307 مگاوات بود. این طرح نیز که عملیات اجرایی آن در دولت سیزدهم آغاز شد، بخشی از پروژه کلان وزارت نیرو برای ایجاد 10 هزار مگاوات ظرفیت تولید برق خودتأمین از سوی صنایع است، امری که با کاهش نیازهای صنایع به برق سراسری، زمینه پایداری شبکه را فراهم میکند.
در سومین برنامه، طرح ملی و عظیم محیط زیستی تصفیه گازوئیل (DHT) پتروپالایشگاه اصفهان با حضور آیتالله رئیسی به بهرهبرداری رسید. از جمله دستاوردهای این طرح عظیم ملی میتوان به تولید روزانه 100 هزار بشکه گازوئیل و سوخت پاک مطابق با استاندارد یورو 5، جلوگیری از انتشار 300 تن گوگرد در روز در هوای کلانشهرهای کشور و کاهش گوگرد گازوئیل تولیدی پالایشگاهها به کمتر از ppm 10 اشاره کرد.
با بهرهبرداری از مجموعه طرحهای پالایشگاه اصفهان، این پالایشگاه به پالایشگاهی کاملاً سبز تبدیل خواهد شد که این امر در پاکسازی هوای استان اصفهان نقش بسزایی خواهد داشت. به این ترتیب، در کنار اشتغالزایی یا درآمدزایی و صنعتی بودن طرحهای مورد اشاره، میتوان دریافت که جهتگیری کلان این طرحهای عظیم، توسعه سبز استان اصفهان است. بخشی از مسیر سبزشدن، با قطع وابستگی صنایع به آب منطقهای رقم میخورد، بخشی دیگر با تأمین برق در خود صنایع و در نهایت، تولید گازوئیل با استاندارد بالا و حذف گوگرد از خروجی پالایشگاه اصفهان که اثری منطقهای و ملی خواهد داشت.
جزئیات دیگری از طرحهای افتتاح شده
نخستین طرحی که آیتالله رئیسی در سفر یک روزه خود به اصفهان از آن بازدید کرد، مرحله اول طرح انتقال آب از دریای عمان به اصفهان بود که پس از بازدید، رئیسجمهور دستور آغاز اجرای مرحله دوم این طرح را صادر کرد. هزینه اجرای مرحله نخست این طرح 25.5 هزار میلیارد تومان و مرحله دوم 113 هزار میلیارد تومان اعلام شده که همه هزینه اجرای این دو مرحله را صنایع بزرگ استان اصفهان تأمین خواهند کرد. به عبارت دیگر، صنایع استان، برای کمک به احیای زاینده رود، از طریق تأمین آب در منابع غیربومی، هزینه این طرح ملی را میپردازند. هرچند در مرحله دوم علاوه بر آب صنایع، مازاد آب در بخش آشامیدنی، کشاورزی و حقابه محیط زیست صرف خواهد شد.
حضور در مجتمع فولاد مبارکه
آیتالله رئیسی در برنامه دیگر این سفر، در مجمع فولاد مبارکه حاضر شد. رئیسجمهور در بدو ورود ضمن ادای احترام به مقام والای شهدای گمنام در یادمان شهدای این مجتمع، به مناسبت هفتم مهر روز آتشنشانی، دقایقی نیز با نیروهای آتشنشان این واحد تولیدی و صنعتی دیدار و گفتوگو کرد. رئیسجمهور در ادامه با غرس نهال در باغچه یادمان این مجتمع، بر تلاش برای حفظ محیطزیست و هوای پاک تأکید کرد.
در جریان بازدید آیتالله رئیسی از این مجتمع، واحد اول نیروگاه 914 مگاواتی سیکل ترکیبی فولاد مبارکه اصفهان به ظرفیت 307 مگاوات با حضور رئیسجمهور رسماً به بهرهبرداری رسید. نیروگاه فولاد مبارکه سومین واحد نیروگاهی خودتأمین صنایع است که تاکنون به مرحله بهرهبرداری رسیده و وزارت نیرو در مجموع عملیات احداث 5 هزار و 600 مگاوات نیروگاه صنایع را در دولت سیزدهم آغاز کرده است. این نیروگاه ایرانی پیشرفته با بهرهوری بالا و رعایت مسائل زیستمحیطی با کاهش آلایندگی به میزان 15 درصد، به دست صنعتگران و مهندسان ایرانی با مشارکت 76 شرکت در تأمین، ساخت و نصب تجهیزات ساخته شده است. دو واحد نیروگاهی صنایع هم پیش از این در سمنان و کرمان به بهرهبرداری رسیده است.
جداسازی برق صنایع از برق خانگی با قوت دنبال میشود
رئیسجمهور در آیین بهرهبرداری رسمی از فاز نخست نیروگاه برق خودتأمین مجتمع فولاد مبارکه، شرط اساسی تداوم پیشرفتها و نیز تحقق و موفقیت اقتصاد مقاومتی را رشد، رونق و استقلال تولید بویژه در زمینه صنایع مادر دانست و ضمن تأکید بر تکمیل زنجیره تولید در صنایع مختلف، گفت: کامل شدن زنجیره تولید علاوه بر اینکه جلوی خامفروشی را میگیرد، باعث ارتقای ارزش افزوده خواهد شد که در کنار رشد کمی و کیفی تولید، رشد اقتصاد کشور را به دنبال دارد.
آیتالله رئیسی به برنامه دولت برای جدا کردن برق صنایع از شبکه برق خانگی اشاره کرد و ادامه داد: این جداسازی که امروز گامهای عملی جدی نیز در زمینه تحقق آن برداشته شده، اقدام بسیار مهمی است تا تأمین برق صنایع تحت فشار تأمین برق خانگی دچار اختلال نشود. این سیاست در عرصه تأمین آب و برق صنایع با قوت دنبال خواهد شد.
هدف: تولید فولاد سبز
وی گام مهم بعدی را تولید فولاد سبز عنوان کرد که در کشور ظرفیتهای مناسبی برای دسترسی به آن از جمله در زمینه تأمین مواد اولیه وجود دارد و تصریح کرد: با تحقق اهداف در نظر گرفته شده در این عرصه، ایران که در حال حاضر رتبه دهم تولید فولاد در جهان را دارد، به جایگاه اولینها در این عرصه ارتقا خواهد یافت. این پیشرفتها برای کشور تولید قدرت میکند و از اقتصاد کشور در مقابل تکانهها صیانت خواهد کرد.
نرخ رشد کشور
دشمن را گیج میکند
رئیسجمهور با اشاره به تلاش دشمن برای ضربه به اقتصاد کشور و معیشت مردم، اضافه کرد: تمام تلاش دشمن این بود که تولید کشور را دچار توقف و عقبگرد کند، اما اعلام نرخ رشد قابل توجه بهار امسال از سوی بانک مرکزی و مرکز آمار، دشمن را گیج میکند که چگونه کشوری که تحت شدیدترین تحریمها و تهدیدهاست این میزان پیشرفت دارد.
آیتالله رئیسی، دلیل این تعجب دشمنان را عدم شناخت مردم ایران دانست و گفت: دشمنان مردم ایران و از جمله اصفهان را نمیشناسند.
رئیسجمهور خطاب به دشمنان با تأکید بر اینکه حتماً بدانید این توطئهها و فتنههایی که هر روز علیه ملت ما اجرا میکنید بیاثر است و اشتباه محاسباتی جدی در مقابل کشور و ملت ما دارید، افزود: در همین بازدید کوتاهی که از بعضی بخشهای فولاد مبارکه داشتم، عزیزان کارگر به من میگفتند به آقا سلام ما را برسانید و بگویید کارگران اجازه نمیدهند حرف شما زمین بماند، ما اجازه نخواهیم داد دشمن شاد شود و حتماً تولید کشور را ارتقا خواهیم داد و به آنجا خواهیم رساند که مردم آرامش پیدا کنند؛ گواه این سخن کارنامه درخشان صنعت فولاد و دیگر صنایع کشور است.
وی همچنین به سخنان مطرح شده در جلسه درباره ایفای مسئولیتهای اجتماعی مجتمع فولاد مبارکه اشاره و اظهار کرد: مردم از واحدهای بزرگ و پردرآمدی مثل فولاد انتظار دارند که حتماً به ایفای مسئولیتهای اجتماعی در محل استقرارشان توجه داشته باشند.
سرمایهگذاری در صنعت نفت برای برداشت سهم میادین
رئیسجمهور با تأکید به ضرورت سرمایهگذاری در صنایع گفت: امروز اگر در صنعت نفت و پتروشیمی هزینه و سرمایهگذاری نکنیم، نمیتوانیم سهم خود را از میادین مشترک برداریم؛ هرگز از تخصیص بخشی از درآمدها به توسعه خود صنعت غافل نشوید. همچنین اقدام انجام شده برای خودتأمینی در صنایع و از جمله در فولاد مبارکه اقدامی شایسته قدردانی و تشویق است.
آیتالله رئیسی همچنین به طرح موضوع تفاوت پرداختها و مسأله صندوق بازنشستگی از سوی کارگران این واحد تولیدی اشاره کرد و اظهار داشت: دولت پرداخت عادلانه را دنبال میکند اما تاکنون نتوانستهایم به آنچه مدنظر ماست عمل کنیم. عدم اجرای عدالت در پرداختها یکی از مسائلی است که بسیار بنده را رنج میدهد و معتقدم باید سریعتر به سامان برسد.
طرح ملی تصفیه گازوئیل (DHT) پتروپالایشگاه اصفهان
روز گذشته واحد تصفیه گازوئیل (DHT) پتروپالایشگاه اصفهان با حضور رئیسجمهور مورد بهرهبرداری قرار گرفت. از جمله دستاوردهای این طرح عظیم ملی میتوان به تولید روزانه 100 هزار بشکه گازوئیل و سوخت پاک مطابق با استاندارد یورو 5، جلوگیری از انتشار 300 تن گوگرد در روز در هوای کلانشهرهای کشور و کاهش گوگرد گازوئیل تولیدی پالایشگاهها به کمتر از ppm 10 اشاره کرد. در این واحد 1200 نفر بهکارگیری شدهاند و ایجاد سود سالانه 263 میلیون دلار و بازگشت هزینههای طرح پس از گذشت 4 سال از اجرای آن از دیگر مزایای این طرح عظیم ملی است. با بهرهبرداری از مجموعه طرحهای پالایشگاه اصفهان، این پالایشگاه به پالایشگاهی کاملاً سبز تبدیل خواهد شد که این امر در پاکسازی هوای استان اصفهان نقش بسزایی خواهد داشت.
همچنین تفاهمنامه همکاری توسعه زیستبوم فناوری زنجیرههای ارزش صنعت نفت میان معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری و هلدینگ پتروپالایش اصفهان در حضور رئیسجمهور به امضا رسید. به موجب این تفاهمنامه «ایجاد و توسعه زیستبوم نوآوری و افزایش عمق بومیسازی فناوریهای کلیدی» تسهیل و حمایت خواهد شد.
کیفیسازی تولیدات نفتی در راستای سلامت مردم
آیت الله رئیسی در مراسم بهرهبرداری رسمی از واحد تصفیه گازوئیل پتروپالایش اصفهان، با اشاره به اقدام بزرگ این پتروپالایشگاه در تولید روزانه 120 هزار بشکه سوخت پاک، کیفیسازی تولید در صنعت نفت را از جمله اهداف محوری دولت و موجب رفع آلایندگی و ارتقای سلامت مردم عنوان کرد و گفت: به همان میزانی که اعداد و ارقام در تولید مورد توجه است، باید کیفیت در تولید بنزین، گازوئیل و سایر محصولات نفتی و پتروشیمی نیز مورد توجه قرار گیرد.
رئیس جمهور اظهارکرد: همت بلند دستاندرکاران این طرح در به سرانجام رساندن آن، آنهم 16 ماه زودتر از موعد مقرر، نویددهنده موفقیتهای بزرگ دیگر در آینده است. همچنان که اصفهان دیروز در سنگر دفاع مقدس از عزت و شرف مردم این مرز و بوم دفاع کرد، امروز نیز شما در سنگر تولید روز به روز دشمن را ناامیدتر و زمینگیرتر میکنید.
رئیس جمهور روز گذشته همچنین با حضور در بیت آیتالله مظاهری، با ایشان دیدار و گفت وگو کرد.همچنین شب گذشته آئین افتتاحیه پنجمین دوره اعطای جایزه مصطفی(ص) با حضور رئیس جمهور و ۱۵۰ دانشمند از ۴۰ کشور در مرکز همایشهای بینالمللی امام خامنهای در اصفهان برگزار شد.
دو نشست رئیس جمهور
گفتنی است روز پنجشنبه نیز در سومین نشست ویژه رفع موانع تولید که با حضور تعدادی از شرکتهای تولیدی، صنعتی و گردشگری برگزار شد، تأمین منابع سرمایه ثابت و اعطای تسهیلات به دو کارخانه بزرگ صنعتی ایرانتایر و نساجی شهرکرد با حضور رئیس جمهور به تصویب رسید و طرح ملی جزیره گردشگری آشوراده و واگذاری کامل قلعه فلکالافلاک خرمآباد به وزارت میراث فرهنگی و گردشگری نیز تعیین تکلیف شد.
رئیسی همچنین در دیداری که روز پنجشنبه با اعضای هیأت امنای کمیته امداد امام خمینی(ره) داشت، بر لزوم تهیه «سند کاهش فقر» و پایش مستمر آن با همکاری کمیته امداد تأکید کرد.