پایگاه‌های نظامی در قبرس به مکانی برای جاسوسی از کشورهای خاورمیانه تبدیل شده است

تقلای رژیم صهیونیستی در رادار مقاومت

گروه جهان - شمار زیادی از پایگاه‌های نظامی در کشور قبرس به مراکزی برای حمایت و پشتیبانی از رژیم صهیونیستی و جاسوسی از کشورهای خاورمیانه تبدیل شده‌اند.
پایگاه‌های نظامی ملی و خارجی در قبرس بویژه پایگاه‌های انگلیسی و امریکایی مرکز جمع‌آوری اطلاعات جاسوسی و شبکه نظارتی برای خاورمیانه و منطقه مدیترانه و همچنین نقطه شروع اصلی انجام عملیات گسترده در خدمت منافع استراتژیک این کشورها به شمار می‌آیند. الجزیره در این رابطه گزارش داده است از دهه ۱۹۸۰، نیروهای امریکایی و انگلیسی از پایگاه‌های نظامی در قبرس به‌عنوان مرکز استقرار برای انجام عملیات‌های گسترده در کشورهای منطقه از جمله سوریه، عراق، افغانستان، لیبی و یمن استفاده کرده‌اند.
یک منبع آگاه به الجزیره گفته است: این پایگاه‌ها از طریق همکاری نظامی و اطلاعاتی به منافع راهبردی اسرائیل در منطقه خدمت می‌کنند، به‌طوری که از اکتبر ۲۰۲۳، نیروهای امریکایی و انگلیسی از تجاوزات تل‌آویو به نوار غزه حمایت و با بهره‌گیری از 2 پایگاه اکروتیری و دکلیا از حملات اسرائیل در غزه پشتیبانی می‌کنند و تسلیحات و اطلاعات جاسوسی دراختیار این رژیم قرار می‌دهند.

راز هشدار نصرالله
دبیرکل حزب‌الله لبنان چهارشنبه 30خرداد در سخنانی به قبرس هشدار داد که با رژیم صهیونیستی در حمله احتمالی این رژیم به لبنان مشارکت و همکاری نکند. بعد از این هشدار سیدحسن نصرالله بود که مقامات این جزیره کوچک در دریای مدیترانه به تکاپو افتاده و منکر وجود چنین رابطه‌ای با تل‌آویو شدند.
پس از هشدار دبیرکل حزب‌الله لبنان توضیحات دولت قبرس شروع شد و رئیس جمهور این کشور گفت در هیچ جنگی شرکت ندارد و شرکت هم نخواهد کرد و مقامات قبرس اجازه نمی‌دهند کشورشان بستری برای حمله به یک کشور دیگر شود.
به نوشته روزنامه الاخبار لبنان، هشدار سید حسن نصرالله با سفر هیأتی از سرویس اطلاعات قبرس به بیروت همزمان بود که طی یک برنامه مشخص و از پیش تعیین‌شده، قرار بود در این سفر موضوع مهاجرت غیرقانونی را بررسی کنند. اما پس از این هشدار، این هیأت مجدداً به بیروت برگشت و ضمن درخواست ملاقات با «الیاس البیسری»، سرپرست اداره امنیت عمومی لبنان، با او سخنان دبیرکل حزب‌الله را بررسی کرد.
هیأت قبرسی در این دیدار تأکید کرد کشورش به هیچ دولتی اجازه نمی‌دهد از خاکش و پایگاه‌های هوایی آن برای تهدید لبنان استفاده کند و تصمیم توقف اعطای روادید به لبنانی‌ها صحت ندارد. این هیأت همچنین گفت دو پایگاه انگلیس که در جزیره قبرس قرار دارند تابع حاکمیت دولت قبرس نیستند.
در همین راستا، منابعی بلندپایه در بیروت گفتند: بزرگ‌ترین مسئولیت برعهده دولت است که هیچ اقدام دیپلماتیکی برای بیان موضع لبنان در قبال رزمایش ارتش اسرائیل در شهر پافوس (در سواحل جنوب غربی قبرس) انجام نداد؛ رزمایشی که برای آمادگی جنگ علیه لبنان دو مرتبه هم برگزار شد. به گفته این منابع، همین سهل‌انگاری دولت لبنان باعث شد نصرالله برای اولین‌بار قبرس را تهدید کند.برخلاف مقامات قبرس که تلاش کردند تهدید نصرالله را بی‌معنا جلوه دهند، گزارش رسانه‌های صهیونیستی نشان داد که نگرانی‌های حزب‌الله و دبیرکل آن بی‌دلیل نیست. شبکه ۱۳ رژیم صهیونیستی به نقل از «موشه شلومینسکی» مسئول سابق رادیو ارتش رژیم گزارش کرد: «تجربه طولانی من نشان می‌دهد که نصرالله در مورد مسأله قبرس بیهوده صحبت نکرد و سخنان او همیشه بر‌اساس شواهد است و او می‌داند که درمورد چه چیزی صحبت می‌کند.»
همچنین در گزارشی که «اور هیلر» خبرنگار نظامی همین شبکه ارائه کرد، صحبت از ائتلاف استراتژیکی است که در سال‌های اخیر با قبرس و یونان صورت گرفت، کشورهایی که در مقابل سوریه و لبنان قرار دارند و علاوه بر این، ارتش رژیم صهیونیستی در چندین رزمایش در قبرس با هزاران سرباز، جنگنده، ناو و یگان ویژه، جنگ علیه لبنان را شبیه‌سازی کرده است و افزون بر آن دو سرویس اطلاعات موساد و شاباک با سرویس اطلاعات قبرس روابط مستحکمی دارند.