سیاستمداران جهان حمله به جنوب غزه را یک فاجعه انسانی بزرگ خواندند

مخالفت جهانی با عملیات زمینی در رفح

زهره صفاری/ تهدید قریب‌الوقوع رژیم صهیونیستی برای حمله تمام‌عیار زمینی به رفح و تبعات انسانی جبران‌ناپذیر آن، نگرانی بسیاری از کشورهای جهان حتی حامیان این رژیم و سازمان‌های حقوق‌بشری بین‌المللی را برانگیخته و آنها را به هشدار به تل‌آویو واداشته است. به گزارش شبکه خبری الجزیره، پس از آنکه بنیامین نتانیاهو، حمله به رفح را به نوعی راهی برای پیروزی کامل این رژیم بر حماس خواند، جنگنده‌های صهیونیستی تنها در حمله روز شنبه دست‌کم 40 فلسطینی را به شهادت رساندند و واکنش برخی کشورهای اروپایی و عرب و همچنین سازمان‌های بین‌المللی حقوق‌بشری را برای ممانعت از یک قتل‌عام بزرگ انسانی در رفح  برانگیختند.
 
سرنوشت محتوم آوارگان غزه
غزه یکی از پرجمعیت‌ترین مناطق زمین است و در حال حاضر جنگ 4 ماهه فلسطین، همین شاخصه را به رفح در باریکه غزه داده است. کارشناسان معتقدند هر گونه عملیات نظامی زمینی یا هوایی در این منطقه از سوی صهیونیست‌ها می‌تواند خطر بروز حملات خطرناک و قتل‌عام گسترده غیرنظامیان را تقویت کند. خانواده‌های فلسطینی از آغاز حملات رژیم صهیونیستی در غزه از 7 اکتبر تاکنون با از دست دادن خانه و کاشانه‌شان و همچنین بمباران مدارس و پناهگاه‌ها، چندین بار در تقلا برای یافتن سرپناهی امن مجبور به تغییر اقامتگاه‌های موقت خود شدند و سرانجام پس از ماه‌ها در رفح؛ جایی که صهیونیست‌ها آن را به عنوان یکی از مناطق امن نامگذاری کرده بودند، در پایین‌ترین شرایط بهداشتی و بدون آب و غذای کافی در چادرها استقرار یافتند. از همین رو این شرایط نشان می‌دهد، اگر این منطقه نیز آن‌طور که کابینه بی‌بی در نظر دارد، مورد حمله قرار گیرد، دیگر جایی برای کوچ اجباری نیست و مرگ؛ سرنوشت محتوم آوارگان غزه خواهد بود.
در حال حاضر نیز شرایط به‌حدی در این منطقه بغرنج است که اگر صهیونیست‌ها زمان این عملیات را نیز به تعویق بیندازند، محاصره سنگین منطقه و متوقف کردن محموله‌های کمک‌های بشردوستانه در پشت مرزهای غزه از سوی صهیونیست‌ها، گرسنگی و فقدان بهداشت، هزاران نفر را قربانی خواهد کرد. با وجود همه اینها، نتانیاهو همچنان عزم جدی برای کنترل کریدور فیلادلفیا - باریکه‌ای در مرز میان غزه و مصر- دارد تا بتواند مانع از رسیدن سلاح به حماس شود و با این انگیزه حمله خود به رفح را نیز توجیه می‌کند، اما آوارگان غزه می‌گویند برای شهادت آماده هستند.
 
هشدار جهان به تل‌آویو
سبعیت نتانیاهو و کابینه راست افراطی‌اش در قبال کودکان، زنان و مردان بیگناه و آواره فلسطینی هشدارهایی از عربستان سعودی، قطر و مصر را در پی داشت. در عین حال تغییر لحن کاخ سفید نسبت به تل‌آویو موضوعی بود که سران رژیم صهیونیستی نتوانستند نسبت به آن بی‌اعتنا باشند.
نخست‌وزیر انگلیس با ابراز نگرانی شدید از برنامه حمله زمینی به محل تجمع میلیون‌ها آواره فلسطینی، خواستار توقف فوری جنگ و آتش‌بس کامل شد. وزیر خارجه آلمان نیز قتل‌عام غیرنظامیان در رفح را غیرقابل قبول خواند و گفت: «مردم غزه نمی‌توانند یکباره به آسمان بروند و حمله به رفح یک بحران انسانی ایجاد خواهد کرد.» قاهره هم کوچ اجباری فلسطینی‌ها را خلاف قوانین بین‌المللی خواند و فرستادن سیل آوارگان به پشت مرزهای این کشور را با واکنش شدید مصر همراه دانست.
جوزپ بورل، مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا در این هشدارها با کشورهای معترض به صهیونیست‌ها همراه شد و این حمله را «حرکت به سمت یک فاجعه انسانی غیرقابل توصیف» عنوان کرد. همزمان هلند، عمان، ایرلند، اردن، پارلمان عربی، شورای همکاری خلیج فارس و بسیاری از سازمان‌های حقوق‌بشری سازمان ملل و ان‌جی‌او‌ ها به این برنامه حمله واکنش داشته و خواستار توقف فوری آن شدند.