غزه؛ ۱۰۰ روز پایمردی و هماوردی

برجسته‌ترین اقدامی که مقاومت فلسطین در جنگ غزه انجام داده و تأثیر آن تا دهه‌ها باقی خواهد ماند، شکست هیمنه اسرائیل و تصور شکست‌ناپذیری آن از طریق غافلگیری روز ۷ اکتبر و ضربه به حیثیت اطلاعاتی و امنیتی این رژیم است

ساعت 6 و 30 دقیقه بامداد 7 اکتبر 2023 (15 مهر 1402) جنبش مقاومت اسلامی فلسطین، حماس، با پرتاب بیش از 5 هزار موشک در 20 دقیقه، شوکی بامدادی را بر پیکره رژیم صهیونیستی، ارتش و سرویس امنیتی این رژیم وارد کرد. نیروهای حماس به همین اکتفا نکردند و با تخریب فنس‌ها و دیوارهایی که بیش از 15 سال نوار غزه را در محاصره قرار داده بودند، به شهرک‌های اطراف این باریکه یورش بردند و صدها صهیونیست از نظامیان و غیرنظامیان را به اسارت خود درآوردند. شدت غافلگیری در حدی بود که برخی منابع گفتند، ژنرال «نمرود آلونی»، فرمانده واحد جنوب ارتش رژیم صهیونیستی و فرمانده لشکر غزه زمانی که در خانه‌اش خواب بود به دست نیروهای مقاومت فلسطین اسیر شد. نیروهای مقاومت غزه همچنین با استفاده از گلایدر آسمان اراضی اشغالی را نیز به تسخیر خود درآوردند. این حملات آغازی بود بر جنگی که امروز 100 روزه می‌شود و همچنان نه فقط نقطه پایانی برای آن مشاهده نمی‌شود که نگرانی‌ها برای گسترش این جنگ به اطراف و اکناف خاورمیانه نیز افزایش یافته است. این جنگ به تعبیر تحلیلگران سیاسی و نظامی، خاورمیانه را دستخوش تغییراتی بسیار ساخت که نتایج آن در سال‌های آتی ملموس خواهد شد.
پایان بندی روز 7 اکتبر با حملات ارتش رژیم صهیونیستی علیه نوار غزه رقم خورد؛ حملاتی که در روزهای بعد تحت عنوان تلافی‌جویی غافلگیری و کشته شدن اندکی بیش از یک هزار صهیونیست شدت بیشتری گرفت و تاکنون جان نزدیک به 24 هزار فلسطینی را گرفته است که بیش از 10 هزار نفر از آنان را کودکان تشکیل می‌دادند.جنگ نابرابری که اسرائیل علیه مردم غزه به راه انداخت به این نقطه ختم نشد و درست از فردای روز 7 اکتبر حملات ارتش رژیم صهیونیستی به کرانه باختری نیز آغاز شد. در چهارمین روز جنگ نیز بنیامین نتانیاهو، نخست‌وزیر رژیم صهیونیستی در سخنانی هشدار داد، جنگی که آغاز شده، جنگی طولانی خواهد بود.
همزمان با اقدامات خشونت‌بار ارتش رژیم صهیونیستی، جامعه شهرک‌نشینان صهیونیست نیز که همواره به افراطی‌گری شهره بوده‌اند، با تکیه بر حمایت کابینه افراطی این رژیم حملات به کانون‌های فلسطینی در کرانه باختری را آغاز کردند. این حملات در حالی بود که در سه ماه گذشته، نیروهای امنیتی رژیم صهیونیستی از ورود فلسطینیان کمتر از 60 سال برای اقامه نماز جمعه در مسجدالاقصی جلوگیری کرده‌اند.
هرچند در 100 روز گذشته مردم غزه هر روز و هر ساعت هدف حملات بوده‌اند اما چند حمله ارتش رژیم صهیونیستی در حافظه تاریخ پررنگ‌تر جای خواهد گرفت. یکی از این حملات حمله موشکی به بیمارستان الاهلی که به المعمدانی هم معروف است در تاریخ 17 اکتبر بود. صدها فلسطینی در این حمله کشته شدند. شدت اعتراض‌های جهانی به این حمله به گونه‌ای بود که تل آویو را واداشت تا اعلام کند، انفجار ناشی از پرتاب یک موشک فلسطینی بوده است که از سوی جهاد اسلامی شلیک شده بود. اتهامی که جهاد اسلامی رد کرد و تحقیقات شبکه خبری الجزیره نیز خلاف اتهامات وارد شده را نشان داد. با وجود واکنش‌های تند جهانی، ارتش رژیم صهیونیستی در این مدت بارها به بیمارستان‌ها حمله کرده است. حمله به بیمارستان شفا به بهانه تونل‌های موجود زیر آن که البته هرگز کشف نشدند و حمله به بیمارستان کودکان سرطانی غزه از دیگر حملاتی هستند که علیه بیمارستان‌ها انجام شدند. آمارها نشان می‌دهد، به‌خاطر این حملات تاکنون 30 بیمارستان و 53 مرکز درمانی از خدمت‌رسانی خارج شده‌اند.
در این 100 روز فقط بیمارستان‌ها نبودند که هدف حملات ارتش رژیم صهیونیستی قرار گرفتند، مساجد، مدارس، نانوایی‌ها، دانشگاه، ساختمان‌های دولتی و زیرساخت‌های نوار غزه نیز از بمباران‌ها و موشک‌باران‌ها در امان نبوده‌اند. ارتش رژیم صهیونیستی در این حملات حتی از تخریب کلیسای سنت پورفیروس نیز ابایی نداشت و این کلیسای تاریخی را ویران کرد. از دیگر نقاطی که از اهداف اصلی حملات ارتش اشغالگر در غزه محسوب می‌شود، اردوگاه‌ها هستند. برخی از این اردوگاه‌ها نیز متعلق به سازمان ملل بودند که به طور معمول به عنوان مناطق امن شناخته می‌شوند. اردوگاه مغازی، اردوگاه جبالیا و نصیرات از جمله مناطقی بودند که بارها هدف حمله قرار گرفتند. در این بین حمله به آمبولانس‌ها را نیز نباید فراموش کرد، همچنین حملات به خبرنگاران را که باعث شد جنگ غزه، خونبارترین جنگ تاریخ برای خبرنگاران لقب بگیرد.
البته نباید فراموش کرد که مقاومت فلسطین نیز مقابل این حملات دست بسته نبوده و در این مدت ده‌ها تانک مرکاوای ارتش رژیم صهیونیستی را نابود کرده است. معلولیت نزدیک به 4 هزار نظامی ارتش اشغالگر و کشته شدن صدها نفر از آنان که به دلیل سانسور خبری تعداد آنها به طور کامل مشخص نشده است، اما برجسته‌ترین اقدامی که مقاومت فلسطین در این مدت انجام داده و تأثیر آن تا دهه‌ها باقی خواهد ماند، شکست هیمنه اسرائیل و تصور شکست‌ناپذیری آن از طریق غافلگیری روز 7 اکتبر و ضربه به حیثیت اطلاعاتی و امنیتی این رژیم است.
علاوه بر مقاومت فلسطین، مقاومت لبنان، عراق و یمن نیز به کمک مردم فلسطین شتافته‌اند و در این مدت زخم‌هایی کاری بر پیکر رژیم صهیونیستی و امریکا به عنوان حامی اصلی این رژیم وارد کرده‌اند. حزب‌الله لبنان در یکی از بزرگ‌ترین این حملات که در انتقام از ترور صالح العاروری، مرد شماره 2 حماس در بیروت انجام شد، 62 راکت به سمت پایگاه هوایی مرون شلیک کرد و این پایگاه را که مقر اطلاعاتی امنیتی اسرائیل است از کار انداخت. مقاومت عراق نیز طبق آماری که دیروز منتشر شد، 130 بار پایگاه‌های امریکا در عراق و سوریه را هدف گرفته است. در این بین سهم مقاومت یمن را باید بیش از دیگر محورهای مقاومت ارزیابی کرد. 
مقاومت یمن با ناامن کردن مسیر دریای سرخ برای کشتی‌های اسرائیلی و کشتی‌هایی که شراکت با اسرائیل دارند، تجارت تل‌آویو و کشورهای متحد با آن را به خطر انداخت و طوری این مسیر را پیش برد که امریکا و انگلیس را مجبور کرد، روز جمعه 12 ژانویه 2024 شماری از پایگاه‌های راداری و نظامی انصارالله را بمباران کند. این حملات دیروز هم ادامه یافت. با این حال مقاومت یمن اعلام کرده، این دست حملات هرگز آنان و سایر گروه‌های مقاومت را از حمایت مردم غزه و فلسطین باز نخواهد داشت.