«هاآرتص» در گزارشی حقایقی سیاه را از زندان‌های اسرائیل فاش کرد

گوانتاناموی صهیونیست‌ها

در پی انتشار گزارش «هاآرتص»، کمیسیون امور اسرا و اسرای سابق و اتحادیه اسرای فلسطینی در بیانیه مشترکی از سازمان‌های حقوق بشری بین‌المللی و سران کشورها خواستند برای نجات اسرای غزه و پایان این جنایت آشکار صهیونیست‌ها اقدامی عملی داشته باشند.

زهره صفاری
خبرنگار


روزنامه هاآرتص در گزارش اخیر خود حقایقی سیاه از زندان‌های رژیم صهیونیستی فاش کرد که تراژدی دردناک زندان گوانتانامو را به ذهن می‌آورد. آن‌طور که شاهدان به این رسانه عبری زبان گفته‌اند بسیاری از دستگیرشدگان در فلسطین و کرانه باختری زیر شکنجه‌های وحشیانه صهیونیست‌ها دوام نیاورده و پیش از اینکه تکلیف محکومیت شان مشخص شود، به شهادت می‌رسند.
 در پی انتشار این گزارش، کمیسیون امور اسرا و اسرای سابق و اتحادیه اسرای فلسطینی در بیانیه مشترکی از سازمان‌های حقوق بشری بین‌المللی و سران کشورها خواستند برای نجات اسرای غزه و پایان این جنایت آشکار صهیونیست‌ها اقدامی عملی داشته باشند.
همزمان با این بیانیه، دیده‌بان حقوق بشر اروپا و مدیترانه با استناد به اظهارات شاهدان و گزارش روزنامه هاآرتص، خواهان توضیح مقامات صهیونیستی درباره مرگ دست کم 6 اسیر فلسطینی در دو ماه اخیر شده است.
 
شکنجه و تحقیر تمام نشدنی
دیده‌بان حقوق بشر اروپا و مدیترانه در بیانیه خود با تأکید بر اینکه اردوگاه اسرای فلسطینی که در حدفاصل غزه و بئرالشبع قرار دارد، به زندانی شبیه گوانتانامو بدل شده، نوشت: «شواهد نشان می‌دهد اسرای زیادی زیر شکنجه‌های سنگین و بدرفتاری‌های نظامیان اسرائیلی جان خود را از دست می‌دهند.» اما گزارش روزنامه اسرائیلی هاآرتص که دستمایه این بیانیه‌ها شده است، وضعیت اسرای فلسطینی را بسیار وخیم نشان می‌دهد. آن‌طور که این روزنامه نوشته بسیاری از اسرای فلسطینی عریان و با دست و پا و چشمان بسته به اسارتگاه‌شان منتقل می‌شوند و ساعات زیادی از روز را بدون آب و غذا در قفس‌های کوچک می‌گذرانند. در عین حال آنها حق استفاده از تلفن را ندارند و حتی نمی‌توانند وکیل داشته باشند یا با خانواده‌هایشان ملاقات کنند. این سرنوشت کسانی است که به اسارتگاه می‌رسند اما در این بین شماری از اسرا با چشمان بسته به نقطه‌ای نامعلوم انتقال داده شده و با شلیک مستقیم به شهادت می‌رسند. سازمان حقوق بشر اروپا و مدیترانه مدعی است شواهدی را در اختیار دارد که بسیاری از اسرا سالخورده یا
کم سن و سال هستند، اما به‌شدت مورد ضرب و شتم قرار می‌گیرند و به بدترین شکل تحقیر می‌شوند.
 جنایاتی که مخفی مانده‌اند
یکی از اسرای آزاد شده که از ترس جانش نامش را فاش نکرده است، به این گروه حقوق بشری گفت: «من شاهد بودم که سربازان اسرائیلی 5 اسیر را در مکان‌های مختلف با شلیک مستقیم کشتند.» اما این آمار هرگز از سوی مقامات ارتش صهیونیستی اعلام نشد. هاآرتص نیز به نقل از یکی از کارکنان سابق ارتش صهیونیستی نوشت: «یکی از اسرا نیاز به درمان داشت اما نظامیان صهیونیست او را نادیده گرفتند و با نگه داشتن آن اسیر در شرایط وخیم باعث مرگش شدند.» در این شرایط به نوشته آناتولی، دادگاه عالی رژیم صهیونیستی تحقیقات خود را درباره مرگ اسرای فلسطینی گرفتار در زندان‌های اشغالگران در یک‌ماهه اخیر آغاز کرده است. جزئیات این تحقیقات که در خبرگزاری وفای فلسطین منتشر شده نشان می‌دهد این بررسی‌ها در پرونده مرگ عبدالرحمن میری 33 ساله از اهالی روستایی در شمال غربی کرانه باختری متمرکز است که 13 نوامبر در زندان صهیونیست‌ها زیر شکنجه‌های بی‌رحمانه به شهادت رسیده است.
 انتظار بی‌پایان
بر اساس آخرین آمارها تنها 71 نفر از 500 اسیر فلسطینی که تا آخر نوامبر دستگیر شده‌اند، پای میز محاکمه رفته‌اند و سرنوشت دیگر زندانیان هنوز مشخص نیست. سایت «فلسطین کرونیکل» نوشت: صدها فلسطینی که در غزه اسیر شده‌اند هفته‌ها در بازداشتگاه‌های جنوب سرزمین‌های اشغالی در بدترین وضعیت نگهداری می‌شوند و بسیاری تحت شرایط سخت جان خود را از دست می‌دهند. در میان این اسرا، شماری کودک و نوجوان زیر 18 سال و افراد سالخورده هم هستند و به تازگی چند زن نیز در طولکرم کرانه باختری بازداشت شده‌اند.
با وخامت این شرایط، دیده‌بان حقوق بشر اروپا و مدیترانه از مقامات جهانی خواست نسبت به این تسویه حساب بی‌رحمانه و شکنجه اسرای غزه توسط صهیونیست‌ها واکنشی نشان دهند و مانع آن شوند.

صفحات
آرشیو تاریخی
شماره هشت هزار و سیصد و پنجاه و هشت
 - شماره هشت هزار و سیصد و پنجاه و هشت - ۲۹ آذر ۱۴۰۲