امریکا و رژیم صهیونیستی درحال طراحی نقشه جدید کوچ اجباری فلسطینیان هستند
خوابهای شوم واشنگتن و تلآویو برای غزه
حسین فاطمی
خبرنگار
با تداوم حملات صهیونیستها به نوار غزه اکنون طرحهای مختلف و متفاوتی برای آینده این باریکه در نظر گرفته شده است. بازیگران منطقهای و فرامنطقهای و خود صهیونیستها به فراخور منافع و اهداف خود این طرحها را مطرح کردند. پیرو این نکته و در پی انتشار اخباری از طرح رژیم صهیونیستی برای ایجاد یک «منطقه حائل» در نوار غزه، منابع مطلع از ابلاغ این طرح به چند کشور عربی توسط نخستوزیر رژیم اشغالگر خبر دادند.
به گزارش ایسنا، منابع مصری و منطقهای اعلام کردند، رژیم صهیونیستی به چند کشور عربی از تمایل خود برای ایجاد منطقه حائل در نوار غزه برای جلوگیری از هرگونه حمله احتمالی به سرزمینهای اشغالی به عنوان بخشی از پیشنهادات مطرح شده در خصوص دوره «پساجنگ» در غزه اطلاع داده است. طبق گزارش رویترز، سه منبع منطقهای گزارش دادند که رژیم صهیونیستی، مصر، اردن و امارات را در جریان طرح خود قرار داده است. بنا بر این گزارش این ایده به عربستان سعودی نیز ارائه شده است. با این حال این منابع اعلام نکردهاند که عربستان سعودی از چه طریقی در جریان این طرح رژیم صهیونیستی قرار گرفته است، چراکه ریاض کانالهای ارتباط رسمی مستقیم با این رژیم ندارد. منابع مذکور همچنین اعلام کردند، ترکیه نیز از طرح ایجاد منطقه حائل در غزه مطلع شده است اما دولتهای مصر، عربستان سعودی، قطر، اردن و ترکیه هنوز به درخواستها برای اظهارنظر در این باره پاسخ ندادهاند.
اهداف بیبی از ایجاد منطقه حائل در غزه
خبرگزاری رویترز جمعه شب به نقل از «آویر فولک»، مشاور بنیامین نتانیاهو، نخستوزیر رژیم صهیونیستی اعلام کرده بود که این رژیم طرحی برای ایجاد منطقه حائل در نوار غزه دارد و این طرح شامل سه هدف است که به مرحله «مابعد حماس» اختصاص دارد. وی گفت، این طرح شامل «نابودی حماس، خلع سلاح غزه و پایان دادن به اقدامات حماس در غزه» است. عمق منطقه حائل هنوز مشخص نیست و احتمالاً به یک یا دو کیلومتر یا صدها متر در داخل غزه برسد.
رسانههای رژیم صهیونیستی نیز پیش از این اعلام کرده بودند که نتانیاهو در دیدار با آنتونی بلینکن، وزیر خارجه امریکا به وی اعلام کرده که این رژیم قصد دارد پس از جنگ یک منطقه امنیتی عمیق را در داخل نوار غزه ایجاد کند. مقامات رژیم صهیونیستی و در رأس آنها بنیامین نتانیاهو در حالی از آرزوی دور و دراز خود برای غزه «پساجنگ» و مرحله پس از «نابودی جنبش حماس» صحبت میکنند که ارتش این رژیم از هفتم اکتبر (15 مهر) از هر جنایتی استفاده کرده تا مقاومت فلسطین را به زانو دربیاورد، اما مقاومت هربار قدرتمندتر از قبل به آن پاسخ داده و واقعیت متزلزل این رژیم و شکنندگی «ارتش افسانهای» ادعایی آن را برای جهانیان آشکار کرده است.
نقشه تخلیه یا نقشه راه برای آینده غزه؟
پیرو آنچه گفته شد ارتش رژیم صهیونیستی نقشه جدید تخلیه منطقه غزه را برای ساکنان این باریکه منتشر کرد که به نظر میرسد نقشه راهی برای ترسیم آینده نوار غزه خواهد بود، چرا که به نظر میرسد صهیونیستها سعی دارند در بحبوحه جنگ به نام کاهش تلفات غیرنظامیان، ساختار و بافتار جمعیتی و پراکندگی فلسطینیان در این باریکه را به شکلی مدیریت کنند که در نهایت بتوانند اهداف و طرحهای خود را برای آینده غزه پیاده کنند. براساس بیانیه ارتش رژیم صهیونیستی، این نقشه تخلیه که در آن قلمرو غزه براساس مناطق قابل تشخیص، به بخشهای متعددی تقسیم شده است، «مناطق تخلیه» را برای استفاده در «مرحله بعدی جنگ» نشان میدهد.
ارتش رژیم صهیونیستی در همین راستا صبح جمعه اعلامیههایی را در مناطق جنوب غزه پرتاب کرد که حاوی یک کد QR بودند که پس از اسکنشدن بهوسیله گوشی موبایل، صفحه مربوط به نقشه را برایشان باز میکرد. همچنین آویچای ادرعی، سخنگوی عربزبان ارتش اسرائیل نقشههایی را در شبکه اجتماعی ایکس (توییتر سابق) منتشر کرده است که نشان میدهد فلسطینیها چه بخشهایی از غزه را باید ترک و به کجا باید فرار کنند. بر اساس این نقشهها، فلسطینیان ساکن جنوب غزه، از جمله محله بنی سهیله در نزدیکی خانیونس، باید محلههای خود را تخلیه کرده و به پناهگاههایی در رفح در مرز با مصر (یکی از چندین بخش جنوبی نوار غزه که اسرائیل از زمان پایان آتشبس در روز جمعه بمباران کرده است) بروند.
آویچای ادرعی با استفاده از نقشههای متعددی که به زبان عربی تشریح شدهاند، به مردم ساکن در چندین محله از جمله جبالیا و شجاعیه گفته است که به مناطق مختلف از جمله شهر غزه بروند. بر اساس این نقشهها، فلسطینیان ساکن جنوب غزه، از جمله محله بنی سهیله در نزدیکی خانیونس، باید به پناهگاههایی در رفح در مرز با مصر بروند.
نقشه امریکاییها برای آینده غزه
در این بین و برخلاف تمام ادعاهایی که دولت بایدن و مقامات کاخ سفید دال بر تأکید بر راهکار دوکشوری برای برون رفت از بحران کنونی به زبان راندهاند، اکنون مشخص شده که امریکاییها هم در پشت پرده سعی دارند نوار غزه را خالی از فلسطینیها کنند. این در حالی است که پیشتر دولت بایدن با اقدام صهیونیستها برای کوچاندن اجباری ساکنان غزه مخالف بودند. اما روزنامه عبری زبان اسرائیل هیوم در گزارشی، جزئیات طرح اعضای کنگره امریکا برای انتقال و اسکان ساکنان غزه در چهار کشور خاورمیانه را افشا کرد. بر اساس این طرح، کمکهای امریکا به کشورهای عربی منوط به آمادگی آنها برای پذیرش پناهجویان غزه خواهد بود و حمایت اعضای ارشد احزاب دموکرات و جمهوریخواه در مجالس نمایندگان و سنای امریکا را نیز جلب کرده است.
طبق طرح مزبور، برنامه کوچاندن باید از طریق مصر به عنوان تنها مسیر تحقق یابد و قاهره باید مجبور به انجام این کار شود و در عین حال یک میلیون نفر از فلسطینیان غزه را بپذیرد، نیم میلیون فلسطینی نیز به ترکیه، 250 هزار نفر به یمن و همین تعداد نیز به عراق خواهند رفت. به زعم کارشناسان، این طرح بیش از آنکه فعلاً جنبه عملی داشته باشد، تلاشی از سوی طراحان و ایدهپردازان آن به منظور سنجش میزان واکنش کشورهای عربی و اسلامی و بویژه خود فلسطینیان در مورد این اتفاق است. به هر روی، منابع گازی کشف شده در اطراف نوار غزه اشتهای صهیونیستها را برای بازگشت به این منطقه بهشدت افزایش داده، این در حالی است که شرایط در این منطقه با زمانی که آریل شارون، نخستوزیر وقت تصمیم به خروج از این منطقه گرفت بهشدت متفاوت شده است.
به اعتقاد این کارشناسان، به طور حتم گروههای مقاومت اجازه حضور آزاد صهیونیستها را در این منطقه نخواهند داد، در حالی که آزاد گذاشتن دست غزه برای استخراج این منابع هم به معنای تقویت هرچه بیشتر آنها خواهد بود. از دیدگاه این طراحان، اخراج فلسطینیان ساکن غزه هم میتواند راه را برای بازگشت بدون دردسر اسرائیلیها به این منطقه باز کند و هم طرح بزرگ صهیونیستهای افراطی برای راهحل یک دولت اسرائیلی را محقق سازد و هم چیزی به نام دولت فلسطینی را به طور کامل از بین ببرد. با این حال، این فقط یک روی سکه است و روی دیگر آن مقاومت جانانهای است که مردم فلسطین سالهاست در مقابل این نوع طرحهای اسرائیلی و غربی از خود نشان داده و بعد از آغاز تهاجم به نوار غزه آن را به عینیت رساندهاند و ثابت کردهاند که تلآویو نه قادر است این معادله را حل کند و نه توانایی پاک کردن صورتمسأله را خواهد داشت.
حمله حزبالله به مقر ارتش صهیونیستی
در این بین، جنبش حزبالله در ادامه حمایتهای خود از مردم غزه، ساعت ۱۴ و ۳۵ دقیقه بعد از ظهر دیروز، مقر نظامی «جل العلام» متعلق به رژیم صهیونیستی را هدف قرار داد. شبکه ۱۲ رژیم صهیونیستی نیز خبر داد که چند فروند موشک از خاک لبنان به سمت یک مقر ارتش این رژیم در «رأس الناقوره» شلیک شده است. منابع خبری از هدف قرار گرفتن پایگاه نظامی «راهب» ارتش رژیم صهیونیستی خبر دادند. هم چنین مقاومت اسلامی لبنان با صدور بیانیهای جدید اعلام کرد که رزمندگان مقاومت اسلامی دیروز محل استقرار توپخانههای رژیم صهیونیستی را در پایگاه «خربه ماعر» با سلاحهای مناسب هدف قرار داده و در نتیجه تلفات قطعی به دشمن وارد شده است. مقاومت اسلامی لبنان همچنین از هدف قرار دادن موضع نظامی «رویسات العلم» ارتش رژیم صهیونیستی خبر داد.
بمبهای سنگرشکن امریکا به تل آویو رسید
روزنامه امریکایی والاستریتژورنال هم در گزارشی اختصاصی فاش کرده امریکا برای کمک به اسرائیل در اجرای عملیات نظامی در غزه بمبهای عظیم سنگرشکن و دهها هزار سلاح و گلوله توپخانه دیگر در اختیار اسرائیل قرار داده است. روزنامه والاستریتژورنال در گزارش روز جمعه به نقل از مقامهای امریکایی گزارش داده افزایش ارسال سلاح از امریکا به اسرائیل که ارسال 15 هزار بمب و 57 هزار گلوله توپخانه را شامل میشود اندکی بعد از حمله 7 اکتبر آغاز شد و در روزهای اخیر نیز ادامه داشته است. امریکا پیش از این شمار دقیق سلاحهایی را که برای رژیم صهیونیستی ارسال کرده بود افشا نکرده بود. ارسال 100 بمب سنگرشکن 2000 پوندی نیز پیش از این توسط امریکا فاش نشده بود.
درخواست تعقیب قضایی وزیر نتانیاهو به خاطر توزیع سلاح
خبر دیگر اینکه، اعضای کنست (پارلمان) رژیم صهیونیستی خواستار تعقیب قضایی وزیر امنیت داخلی این رژیم، به خاطر توزیع غیرقانونی سلاح شدند. به گزارش روز شنبه ایرنا، روزنامه صهیونیستی «هاآرتص» توزیع سلاح بین افراد عادی در شهرکهای صهیونیست نشین را غیرقابل قبول دانست و نوشت که صهیونیستها نگران نبود نظارت کافی روی برنامه «ایتامار بن گویر» وزیر امنیت داخلی این رژیم برای توزیع سلاح بین شهرکنشینان هستند. این رسانه صهیونیستی ادامه داد: بدون در نظرگرفتن مقدار سلاحی که در اختیار نیروهای امنیتی قرار دارد، بن گویر (پیش از عملیات طوفان الاقصی)، ۱۴۵ هزار درخواست خرید سلاح را تأیید و (بعد از عملیات طوفان الاقصی) نیز در کمتر از ۲ ماه، با ۲۵ هزار درخواست دیگر موافقت کرد.
تیراندازی صهیونیستها
به پزشکان بدون مرز
سازمان پزشکان بدون مرز هم اعلام کرد ارتش رژیم صهیونیستی مسئول تیراندازی به کاروانی از خودروهای این سازمان در ۱۸ نوامبر است. به گزارش ایسنا، این سازمان اعلام کرد که در حمله ارتش رژیم صهیونیستی به کاروانی از خودروهای این سازمان دو نفر نیز کشته شدند. پیشتر این سازمان تصریح کرده بود که تعدادی از کارمندان سازمان پزشکان بدون مرز و نزدیکان آنها در معرض حملهای در اطراف بیمارستان الشفاء زمانی که میخواستند به جنوب نوار غزه بروند، قرار گرفتند. این سازمان بینالمللی از مسئولان رژیم صهیونیستی خواست توضیحاتی را ارائه و تحقیقات مستقلی انجام دهند.