همزمان با تشدید حملات مقاومت لبنان در شمال اراضی اشغالی 60 هزار شهرک نشین از منطقه تخلیه شدند

کابوس بی‌پایان از غرش موشک‌های مقاومت

چرا واشنگتن باید مانع از عملیات نظامی اسرائیل در غزه شود آخرین پرده از رسوایی غرب

حسین فاطمی
خبرنگار

با تداوم حملات و کشتار ساکنان غزه توسط صهیونیست‌ها در دهمین روز پس از عملیات طوفان الاقصی موضوع مهم‌تر اکنون در مرزهای شمالی فلسطین اشغالی در جریان است. اکنون همه نگاه‌ها به واکنش حزب‌الله دوخته شده است. اگر چه طی روزهای اخیر تنش‌های مقطعی در مرز لبنان شکل گرفته، اما بسیای از تحلیلگران معتقدند هنوز توان واقعی حزب‌الله نشان داده نشده و ورودش (حزب الله) تمام معادلات را تغییر می‌دهد. به همین دلیل روزنامه یدیعوت آحارونوت روز دوشنبه نوشت، دو وزیر امریکایی با انتقال پیام دولت خود از رژیم صهیونیستی خواستند جنگ علیه نوار غزه را به جنگ منطقه‌ای تبدیل نکند.
به گزارش ایسنا به نقل از این رسانه عبری، لوید آستین، وزیر دفاع امریکا و آنتونی بلینکن، وزیر خارجه این کشور در سفر روزهای گذشته خود به تل‌آویو پیام‌های دولت امریکا را درمورد جنگ رژیم صهیونیستی با نوار غزه به کابینه این رژیم منتقل کردند و خواستند این جنگ به جنگ منطقه‌ای گسترش نیابد.
وب‌سایت عرب ۴۸ به نقل از این روزنامه نوشت، آستین می‌خواهد اطمینان حاصل کند که رژیم صهیونیستی به حزب‌الله لبنان حمله نخواهد کرد. او در مقابل متعهد شده که با توجه به استقرار دو ناو هواپیمابر امریکایی در سواحل لبنان، اگر حزب‌الله به رژیم صهیونیستی حمله کند، ایالات متحده خلبان‌ها و هواپیماهای امریکایی را وارد جنگ سازد. یدیعوت آحارونوت نوشت، بلینکن و آستین پیام دیگری هم به مقامات رژیم صهیونیستی رساندند که ایالات متحده در حمایت از عملیات نظامی این رژیم در غزه که با هدف قرار دادن همه جانبه غیرنظامیان همراه و تهدیدی برای حاکمیت مصر و رژیم‌های عربی متحد با امریکا خواهد بود، با مشکل مواجه خواهد شد. در این پیام دولت امریکا ادعا کرده که نمی‌خواهد رژیم‌های عربی متحد خود از جمله مصر، اردن، امارات و عربستان را تضعیف کند.
در عین حال در گزارشی که نیویورک‌تایمز با استناد به اظهارات منابع مطلع، منابع رسمی و کارشناسان مطرح کرده، آمده که دولت بایدن، بیش از پیش، در پی تحولات اخیر جنگ غزه و تشدید تنش‌ها میان حزب‌الله لبنان و رژیم صهیونیستی، نگران گشوده شدن جبهه‌های جدید در منطقه در پیش‌روی نزدیک‌ترین متحدش در منطقه و کشانده‌شدن خود به یکی دیگر از «جنگ‌های ابدی» است. بر اساس گزارش این روزنامه امریکایی، ترس از گشوده شدن جبهه دوم، روز یکشنبه و پس از بروز درگیری‌های سنگین در مرزهای شمالی اراضی اشغالی عمیق‌تر شد. حزب‌الله لبنان موشک‌هایی را به سمت اراضی اشغالی شلیک کرد و رژیم صهیونیستی نیز با حملات توپخانه‌ای و هوایی به آن پاسخ داد. حمله‌ای تمام‌عیار در شمال می‌تواند رژیم صهیونیستی را دستپاچه کند، چراکه بیشتر نظامیانش روی یک حمله زمینی بالقوه به غزه در جنوب متمرکز هستند.
 
وقتی تحولات میدانی بر قدرت حزب‌الله صحه می‌گذارد
در راستای آنچه گفته شد تحولات میدانی هم نشان می‌دهد که ترس از قدرت حزب‌الله چندان بیراه نیست، کما اینکه روزنامه یدیعوت آحارونوت مجدداً در خبری نوشت که شامگاه یکشنبه ارتش رژیم صهیونیستی اعلام کرد که یک افسر این رژیم بر اثر موشک حزب‌الله لبنان کشته شده است، او پسر خاخام تامیر گرانوت، رئیس اوروت شاؤول یشیوا در تل‌آویو است.
سخنگوی ارتش اشغالگر تأکید کرد که «فرمانده گردان ۷۵ در حین فعالیت عملیاتی بر اثر قرار گرفتن در معرض آتش ضد تانک در مرز با لبنان کشته شد.» رسانه‌های رژیم صهیونیستی همچنین بر اساس بند اجازه انتشار فاش کردند که ستوان آمیتای گرانوت، پسر خاخام تامیر گرانوت، فردی بود که صبح یکشنبه هنگام نگهبانی از مرز شمالی در نتیجه شلیک موشک ضد تانک توسط حزب‌الله لبنان کشته شد.
وب‌سایت عبری «Ynet» گزارش داد که گرانوت (۲۴ ساله)، اهل تل‌آویو و یکی از فرماندان گردان ۷۵ لشکر ساعر مگولان، یکشنبه در نزدیکی سایت نوریت در الجلیل غربی، در نزدیکی مرز با لبنان کشته شد. براساس گزارش خبرگزاری فلسطینی سما، حزب‌الله لبنان اعلام کرد که روز گذشته به پنج سایت صهیونیستی حمله کرد. این جنبش گفت که یک مقر ارتش اشغالگر را در شهرک شتولا با موشک‌های هدایت شونده هدف قرار داد که این حمله منجر به کشته و زخمی شدن سربازان صهیونیست شد. رسانه‌های عبری همچنین بر اساس بند اجازه انتشار فاش کردند «دنیل راشد (۱۹ ساله) اهل شفا عمرو، از نظامیان گردان سیزدهم تیپ گولانی نیز در جریان جنگ کشته شده است.»
علاوه بر این حزب‌الله لبنان هم دیروز (دوشنبه) در بیانیه‌ای کوتاه اعلام کرد که رزمندگان مقاومت اسلامی لبنان پنج مقر صهیونیستی مرزی شامل «مسکاف عام»، «خربه المنار»، «هرمون»، «ریشا» و «رامیا» را با سلاح مناسب هدف حمله مستقیم قرار دادند. به گزارش المنار، در ادامه بیانیه حزب‌الله لبنان آمده که چندین صهیونیست نیز در این حملات هدف گلوله قرار گرفتند. حزب‌الله لبنان طی روزهای اخیر در پاسخ به حملات رژیم صهیونیستی به جنوب لبنان، مقرهای ارتش رژیم صهیونیستی را با «سلاح مناسب و مستقیم» هدف قرار داد. عبدالباری عطوان، تحلیلگر برجسته جهان عرب و سردبیر رأی الیوم هم معتقد است رژیم صهیونیستی به دلیل اینکه اختلافات داخلی بالا گرفته و نیروهای ارتشش روحیه خود را باخته‌اند؛ بهانه آورده است که به خاطر شرایط آب و هوایی حمله زمینی به غزه را به تأخیر انداخته‌اند. در حالی که علت اصلی آن این است که جبهه‌های مقاومت از ایران گرفته تا لبنان و سوریه همگی آمادگی هرگونه نبردی بزرگ علیه رژیم صهیونیستی را دارند! پروژه‌ امریکایی‌ها و صهیونیست‌ها همگی شکست خورده است؛ این فرزندان و شهدای غزه هستند که خاورمیانه را تغییر خواهند داد و نقشه جدید خاورمیانه را ترسیم خواهند کرد.

تور دیپلماتیک بلینکن
در کنار نگرانی بابت گشوده نشدن جبهه جنگ با حزب‌الله در سوی دیگر آنتونی بلینکن، وزیر امور خارجه امریکا نیز با سفر به شش کشور منطقه‌ای، بعدازظهر دیروز دوشنبه مجدداً به اراضی اشغالی سفر و با نتانیاهو دیدار کرد. متیو میلر، سخنگوی وزارت امور خارجه امریکا در تشریح این دیدار گفت که آنتونی بلینکن، وزیر خارجه این کشور طی دیدار خود با بنیامین نتانیاهو، نخست‌وزیر رژیم صهیونیستی «در رابطه با تعاملات خود با شرکایشان در منطقه صحبت کرده و اطلاعات جدیدی در رابطه با شرایط در منطقه دریافت کرده است.» میلر اعلام کرد که بلینکن در دیدار با نتانیاهو و اسحاق هرتزوگ، رئیس رژیم صهیونیستی بر حمایت امریکا از «حق اسرائیل در دفاع از خود در برابر حماس» تأکید کرده است. سخنگوی وزارت خارجه امریکا در ادامه اعلام کرد که بلینکن با نتانیاهو در رابطه با «هماهنگی نزدیک ایالات متحده با سازمان ملل و شرکای منطقه‌ای برای تسهیل ارائه کمک‌های بشردوستانه به غیرنظامیان» گفت‌وگو کرد. وی اعلام کرد که بلینکن همچنین در گفت‌وگو با هرتزوگ درخصوص «هماهنگی‌ها برای تمرکز بر امنیت و حفاظت از غیرنظامیانی که توسط حماس در معرض خطر قرار گرفته‌اند» صحبت کرده است. میلر در انتها عنوان کرد که بلینکن در هر دو دیدار در رابطه با آزادی هرچه سریع‌تر کسانی که توسط حماس به اسارت گرفته شده‌اند، گفت‌وگوهایی داشت.
لازم به ذکر است که آنتونی بلینکن، وزیر امور خارجه امریکا پیش از این و در سخنانی در قاهره، ایده اخراج فلسطینی‌ها از نوار غزه را رد کرد و گفت که آنها باید بتوانند در سرزمین خود بمانند. طبق گزارش خبرگزاری سما، بلینکن گفت: من مستقیماً از محمود عباس، رئیس تشکیلات خودگردان فلسطین و تقریباً همه رهبران دیگری که در منطقه با آنها صحبت کردم شنیدم که این ایده محکوم به شکست است، بنابراین ما از آن حمایت نمی‌کنیم. وی افزود: ما معتقدیم که مردم باید بتوانند در غزه، خانه خود، بمانند. اما ما همچنین می‌خواهیم مطمئن شویم که آنها از محدوده خطر خارج شده‌اند و کمک‌های لازم را دریافت می‌کنند.» در عین حال جو بایدن در مصاحبه‌ای با شبکه امریکایی سی‌بی‌اس گفت که نیروهای امریکایی در جنگ کنونی بین حماس و رژیم صهیونیستی «شرکت نخواهند کرد و در عین حال تأکیدداشت که اشغال مجدد نوار غزه توسط رژیم صهیونیستی «اشتباهی بزرگ» خواهد بود.
 
پاسخ مقاومت
هر چند نگرانی بابت ورود حزب‌الله لبنان به جنگ کاملاً جدی است، اما حماس و دیگر گروه‌های مقاومت هم در همین10روز ثابت کرده‌اند که توان فشار به صهیونیست‌ها را دارند. در همین باره دیروز دوشنبه گردان‌های عزالدین قسام، شاخه نظامی حماس اعلام کرد، در پاسخ به هدف قرار دادن غیرنظامیان در غزه، مبارزان این گروه بئر السبع اشغالی را با موجی از موشک‌ها هدف قرار دادند.
خبرنگار الجزیره نیز اعلام کرد، آژیرهای خطر در بئر السبع و منطقه نقب شنیده شد. گردان‌های عزالدین قسام همچنین اعلام کرد که در پاسخ به هدف قرار دادن غیرنظامیان فلسطینی در نوار غزه، شهرک اشدود را موشکباران کرده است. گردان‌های قسام همچنین اعلام کرد، فرودگاه بن گوریون را در پاسخ به حملات و تجاوزات صهیونیست‌ها هدف حملات موشکی قرار داد. خبرنگار المیادین گفت: حمله موشکی مقاومت به فرودگاه نیم ساعت قبل از رسیدن هواپیمای آنتونی بلینکن، وزیر خارجه امریکا به اراضی اشغالی انجام شد. این در حالی است که خبرگزاری فرانسه اعلام کرد، بلینکن پس از سفر به کشورهای عربی دیروز مجدداً به اراضی اشغالی بازگشت.
خبرنگار الجزیره اعلام کرد، آژیرهای خطر در منطقه مودیعین بین قدس و تل‌آویو در مرکز اراضی اشغالی، منطقه شهرک‌نشین هشیفلا، عسقلان و اسدود به صدا درآمدند. گروه‌های مقاومت ملی در غزه نیز از حمله خمپاره‌ای به پایگاه نظامی زیکیم در غلاف غزه خبر دادند. پیش‌تر خبرنگار الجزیره گزارش داد، آژیر خطر صبح دوشنبه در شهرک بئیری و شهرک ناحل عوز در غلاف غزه به صدا درآمد.
این در حالی است که در پی شلیک موشک به اراضی اشغالی و به صدا در آمدن آژیرهای خطر؛ جلسه پارلمان رژیم صهیونیستی (کنست) لغو و ساختمان کنست تخلیه شد و کسانی که در آن بودند، به پناهگاه منتقل شدند. گردان‌های قسام، شاخه نظامی حماس نیز مسئولیت حملات موشکی به تل‌آویو را برعهده گرفت و اعلام کرد که این حملات در واکنش به هدف قرار گرفتن غیرنظامیان در غزه انجام شده است.

 

جستجو
آرشیو تاریخی