هراس شرکت‌های خصوصی امریکایی از خرید نفت توقیفی ایران در حراج

نگران اقدام تلافی‌جویانه در خلیج فارس هستیم

یک رسانه امریکایی در گزارشی نوشت که واشنگتن برای تخلیه ۸۰۰ هزار بشکه نفت توقیف‌شده ایران در یک نفتکش یونانی با چالش مواجه شده است و قادر به فروش آن نیست. به گزارش ایسنا به نوشته روزنامه وال‌استریت‌ژورنال، دادستان‌های فدرال امریکا برای به حراج گذاشتن ۸۰۰ هزار بشکه نفت توقیف‌شده ایران که در یک نفتکش یونانی در سواحل تگزاس قرار دارد با چالش مواجه هستند، زیرا شرکت‌هایی که تخلیه نفتکش‌ها را انجام می‌دهند، می‌گویند که آن‌قدر نگران اقدامات تلافی‌جویانه ایران هستند که نمی‌توانند کار تخلیه این محموله را انجام دهند.

دست رد چند شرکت بر سینه دولت
 مدیرعامل یک شرکت انرژی مستقر در هیوستون که در این موضوع دخیل است به وال‌استریت‌ژورنال گفت: شرکت‌هایی که به هر طریقی در خلیج فارس حضور دارند به معنای واقعی کلمه از انجام این کار می‌ترسند.
وی تأکید کرد، نگرانی این شرکت‌ها این است که هدف اقدامات تلافی‌جویانه ایرانی‌ها قرار گیرند. دادستان‌های امریکایی اوایل سال‌جاری (میلادی) پس از متهم کردن مالک یونانی این نفتکش با نام سوئز راجان به فرار از تحریم‌ها، آن را به سمت سواحل شهر گالوستون هدایت کردند و گارد ساحلی ایالات متحده نیز مجوز تخلیه نفتکش را صادر کرد، اما شرکت‌هایی که این انتقال‌ها را انجام می‌دهند، می‌گویند که از بیم اقدام تلافی‌جویانه ایران نمی‌توانند نفت ضبط‌شده را تخلیه کنند.
بنابر گزارش وال‌استریت‌ژورنال، این مدیرعامل همچنین گفت، چند شرکتی که در مورد تخلیه این محموله با آنها تماس گرفته‌اند، آن را رد کرده‌اند.

امریکا در تحریم با مشکل مواجه است
مدیرعامل یک شرکت کشتیرانی که در خلیج مکزیک فعالیت دارد نیز نگرانی‌های مشابهی را مطرح کرد و گفت: مشخص نیست کسی قرار است به آن (محموله نفت) دست بزند یا خیر.
به نوشته وال‌استریت‌ژورنال، معضل تخلیه این نفتکش نشان‌دهنده دشواری‌هایی است که دولت امریکا در اجرای تحریم‌ها علیه ایران با آنها مواجه است. تحلیلگران و مقام‌های سابق امریکایی بر این باورند که ایران از این تاکتیک‌ها برای منصرف کردن غرب از مانع‌تراشی در مسیر صادرات نفت خود استفاده می‌کند.
افراد آشنا با این موضوع می‌گویند، کشتی سوئز راجان تنها پس از آن تحت نظارت دولت ایالات متحده قرار گرفت که یک سازمان غیردولتی مستقر در نیویورک به نام اتحاد علیه ایران هسته‌ای ‏(UANI) که از تحریم‌های همه‌جانبه علیه تهران حمایت کرده است با استناد به تصاویر ماهواره‌ای و داده‌های مربوط به رصد تردد کشتی‌ها، این نفتکش را به حمل نفت تحریم‌شده متهم کرد. سپس وکلای مدافع قربانیان حادثه ۱۱ سپتامبر و خانواده‌هایشان که دادگاه‌های ایالات متحده به آنها حق مطالبه غرامت از دولت ایران را داده‌اند، علیه یکی از مالکان کشتی شکایت کردند.
به گفته این افراد، طرح این ادعا همراه با یک شکایت مدنی متعاقب آن، مقامات فدرال را بر آن داشت تا به این پرونده رسیدگی کنند.
 
مصونیت مقتدرانه ایران از تحریم نفتی
مارک والاس، مدیر اجرایی UANI گفت: اگر شرکت‌های کشتیرانی و تجاری مرتبط در هراس از تلافی ایران زندگی کنند، ایالات متحده نمی‌تواند تحریم‌های نفتی را اجرا کند. بدون بازدارندگی واقعی امریکا، ایران می‌تواند با مصونیت از مجازات برای شکست دادن بهترین قوانین تحریمی دست به کار شود.
به گزارش وال‌استریت‌ژورنال، تحقیقات دولتی در امریکا در نهایت منجر به صدور کیفرخواستی علیه مالک یونانی نفتکش سوئز راجان شد که همچنان مهر و موم شده است. به گفته افراد مطلع، اگرچه دادستان‌ها نمی‌توانند به‌طور رسمی تا قبل از تخلیه نفت از سوئز راجان آن را توقیف کنند اما مالک این نفتکش با توافقات حاصل شده آن را به سمت یک مرکز تصفیه محصولات نفتی در تگزاس هدایت کرد.
وزارت دادگستری امریکا از تأیید کیفرخواست مهر و موم شده علیه مالک کشتی یونانی یا توضیح درباره تأخیرهای طولانی در تخلیه این نفتکش خودداری کرد. وزارت خارجه این کشور نیز از اظهار نظر در مورد نفتکش سوئز راجان خودداری کرد اما گفت که دولت در حال اجرای تحریم‌ها است.

جستجو
آرشیو تاریخی