در حافظه موقت ذخیره شد...
گام بزرگ دولت برای دلار زدایی
وزیر اقتصاد: سهم دلار در تسویههای تجاری کشور به کمتر از 10 درصد کاهش پیدا کرده است
کاهش سهم دلار در تسویههای تجاری کشور به کمتر از ۱۰ درصد
سخنگوی اقتصادی دولت در پاسخ به پرسشی درباره اقدام دولت برای قطع وابستگی اقتصاد کشور به دلار یادآور شد: با اهتمام رئیسجمهوری مبنی بر تسریع در این زمینه، اقدامات خوبی انجام شده و به طور مشخص سهم دلار در تسویههای تجاری کشور به کمتر از ۱۰ درصد کاهش پیدا کرده است در حالی که دو سال قبل حدود ۳۰ درصد بود. بنابراین مبادله با ارزهای محلی در دستور کار قرار دارد.
وی ادامه داد: اقدام دیگر در این زمینه اتصال شبکه شتاب کشور به دیگر کشورهاست که به طور مشخص این امر با شبکه بانکی روسیه انجام شده است و درخصوص ترکیه، عمان و عراق هم بانک مرکزی پیگیر انجام آن است. همچنین مبادلات پایا از دیگر راهبردها در این زمینه است که یکی از ظرفیتهای آن اتحادیه پایاپای آسیایی است و در اواخر اردیبهشت یا اوایل خرداد اجلاس اتحادیه پایاپای آسیایی با حضور ۹ کشور در تهران برگزار میشود.
خاندوزی با اشاره به توسعه پیمانهای پولی به عنوان سیاست دیگر دولت در این زمینه تأکید کرد: تلاش میکنیم به تدریج سهم کمتر از ۱۰ درصد دلار از کل مبادلات خارجی کشور باز هم کمتر شود. سخنگوی اقتصادی دولت در پاسخ به پرسشی درباره وضعیت صندوقهای بازنشستگی، اظهار کرد: اینکه چطور در یک دوره زمانی مشخص، صندوقهای بازنشستگی باید حداقل ۲۰ درصد از بدهی خود را به دولت پرداخت کنند، برنامه دولت با جزئیات و زمانبندی مشخص شده است اما انجام این امر نیازمند کمک سایر قواست. خاندوزی در پاسخ به پرسشی درباره برنامه دولت برای کنترل قیمتها تأکید کرد: اگر قیمت کالا و خدمات را بدون توجه به افزایش هزینههای تولید میخکوب کرده و اجازه افزایش معقول قیمت داده نشود، تولید صرفه اقتصادیاش را از دست میدهد و متوقف میشود. توقف یا کاهش تولید به کاهش عرضه و افزایش قیمتی به مراتب بیشتر منجر خواهد شد. همانطور که پیش از این در برخی اقلام کالاهای اساسی شاهد بودیم.