الله‌کرم استکی، کاپیتان پیشین تیم ملی هندبال در گفت‌و‌گو با «ایران»:

با مربیان بی‌کیفیت از سکوهای آسیایی دورتر می‌شویم

گروه ورزشی/ هندبال ایران که در بازی‌های آسیایی ۲۰۱۰ گوانگژو به مدال نقره رسید، طی سال‌های اخیر روندی نزولی را تجربه کرده و از جمع مدعیان قاره فاصله گرفته است. افت جایگاه تیم ملی در دوره‌های اخیر بازی‌های آسیایی، زنگ خطری برای این رشته محسوب می‌شود؛ رشته‌ای که با وجود برخورداری از استعدادهای مستعد، در زمینه مربیگری، پرورش بازیکنان پایه و برنامه‌ریزی بلندمدت با چالش‌های جدی روبه‌روست. الله‌کرم استکی، کاپیتان پیشین تیم ملی معتقد است ادامه این روند، هندبال ایران را بیش از گذشته از سکوهای آسیایی دور خواهد کرد.
استکی درباره دلایل افت تیم ملی هندبال در بازی‌های آسیایی به «ایران» می‌گوید:«تا زمانی که مربیان بی‌کیفیت خارجی به‌ کار گرفته شوند و رده‌های پایه از آموزش صحیح برخوردار نباشند، هندبال ایران از سکوهای آسیایی دور و دورتر می‌شود.»
او با انتقاد از تغییرات مداوم کادر فنی و جذب مربیان سطح دوم و سوم اروپا، به پیشرفت رقبای آسیایی اشاره می‌کند: «کشورهایی مانند ژاپن و بحرین با جذب مربیان طراح سبک مدرن هندبال جهان، به جایگاهی رسیده‌اند که رقابت با آنها دشوار شده است. ژاپنی‌ها دیگر تیم هفتم و هشتم آسیا نیستند و هم‌سطح کره‌جنوبی و کشورهای عربی سرمایه‌گذاری می‌کنند. آنها سال‌هاست مربیان مطرح را برای هدایت رده‌های پایه استخدام کرده‌اند و برنامه‌ریزی و استراتژی هندبالشان تا تیم ملی در اختیار این مربیان است. اما ما چه اقدامی می‌کنیم؟ کلاییچ را می‌آوریم که در باشگاه الاهلی کویت سرمربی برادرم بوده است.»
کاپیتان پیشین تیم ملی با تأکید بر ظرفیت‌های انسانی هندبال ایران معتقد است سرمایه‌گذاری روی استعدادهای جوان می‌تواند آینده این رشته را تغییر دهد:«در ایران استعدادهای بسیار خوبی داریم که به مربیان برجسته نیازمندند؛ مربیانی که بتوانند سبک بازی ایران را هم تغییر دهند. واقعاً دلم برای هندبال می‌سوزد؛ چرا به شرایطی رسیده‌ایم که حتی نمی‌توانیم برای چنین مربیانی هزینه کنیم؟ اگر روی جوانان و نوجوانانی که سهمیه جهانی گرفته‌اند بیشتر سرمایه‌گذاری شود، آنها آینده هندبال را خواهند ساخت. متأسفانه فضای رقابتی میان بازیکنان و حتی باشگاه‌ها از بین رفته و انگیزه‌ای برای ادامه باقی نمانده است.»
استکی ضعف کادر فنی را محدود به ســـــرمربی نمــی‌داند و بر ضــــرورت جذب متخصصان تأکید دارد:«انتخاب سرمربی یک طرف ماجراست؛ استفاده از نیروهای متخصص موردنظر او هم طرف دیگر است که اهمیت دارد. زمانی آلن مارسویچ، مربی بدنساز کروات، به تهران آمد و با ما کار کرد. تازه آن زمان فهمیدیم بدنسازی تخصصی یعنی چه. او اکنون به یک باشگاه فوتبال در اسپانیا پیوسته است. باید بدانیم ویترین هر فدراسیون، تیم ملی آن است؛ بنابراین سرمربی و کادر فنی باید از میان بهترین‌ها انتخاب شوند، نه اینکه صرفاً بگوییم مربی خارجی آورده‌ایم.»
صفحات
  • صفحه اول
  • سیاسی
  • اجتماعی
  • دیپلماسی
  • جهان
  • اقتصادی
  • گزارش
  • زیست بوم
  • حوادث
  • گفت و گو
  • صفحه آخر
  • همچنین در نسخه برخط می خوانید:
  • کتاب
  • خودرو
  • ایران زمین
  • ورزشی
آرشیو تاریخی
شماره نه هزار و صد و پنجاه و پنج
 - شماره نه هزار و صد و پنجاه و پنج - ۳۰ مهر ۱۴۰۵