وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات تأکید کرد

برخورد جدی با واردکنندگان آیفون‌های جعلی

 به‌تازگی خبری در خصوص واردات گوشی‌های بالای ۶۰۰ دلار، از جمله گوشی‌های آیفون و سامسونگ به اسم گوشی‌های شیائومی منتشر شده که خبر از یک تخلف بزرگ در بازار موبایل می‌دهد. این واردکنندگان با استفاده از اسناد جعلی، گوشی‌های آیفون را به‌نام شیائومی وارد کردند و به‌جای عوارض ۳۷ میلیون تومانی تنها حدود ۷۰۰ هزار تومان پرداختند. گفته می‌شود این امر باعث لغو رجیستری و قطع آنتن حدود ۱۲ هزار دستگاه شد. این موضوع به یکی از سؤالات اصلی خبرنگاران از وزیر ارتباطات، در حاشیه جلسه هیأت دولت تبدیل شد. ستار هاشمی در پاسخ به سؤال خبرنگاران درباره این تخلف گفت: «نمی‌دانم از کجا به عدد ۱۲ هزار آیفون اشاره می‌شود. اما واقعیت این است که تعدادی گوشی آیفون عملاً با نام برند دیگری وارد کشور شده‌اند. همان‌طور که می‌دانید بهره‌بردار سامانه رجیستری، وزارت صمت است و اطلاع دارم که از صنف و بخش خصوصی دعوت شده تا تعامل صورت گیرد. حتماً دولت و وزارت صمت توجه ویژه‌ای به حقوق مردم دارند و این موضوع حتماً مدیریت می‌شود.»

مخالفت با گرانی اینترنت
 وزیر ارتباطات همچنین با هرگونه افزایش نامتعارف و خودسرانه تعرفه اینترنت صریحاً مخالفت کرد و آن را غیرقابل قبول دانست. هاشمی تأکید کرد: جلساتی در این زمینه در حال برگزاری است و معاون ما در وزارت ارتباطات پیگیر این موضوع است.
عضو کابینه دولت چهاردهم با بیان اینکه گلایه مردم از کیفیت اینترنت، درست و بحق است، قطعی برق را عامل افت ۸ تا ۱۰ درصدی کیفیت ارتباطات در کشور دانست. هاشمی یادآور شد: «بحث برق و ناترازی‌های انرژی در حوزه ارتباطات، مخاطراتی را ایجاد کرده است.» وزیر ارتباطات افزود: « ما این موضوع را در کلانشهرها در اولویت قرار دادیم تا بتوانیم باتری‌های مرتبط با سایت‌های خود را نوسازی کنیم و همچنین در مراکز مخابراتی بیش از ۵۰ درصد در شهر تهران این اتفاق افتاده است، اگرچه با این وجود، به واسطه قطعی‌های مکرری که وجود دارد عملاً عمر این باتری‌ها کوتاه است.» هاشمی همچنین یادآور شد: «کل ظرفیت تولید باتری در داخل کشور و توسط اپراتورها پیش خرید شده است.»
وزیر ارتباطات همچنین گفت: «اجرای طرح کنتورهای هوشمند همزمان با برنامه‌های مدیریت مصرف انرژی در دستور کار قرار دارد و هدف ما استفاده از ظرفیت‌های هوشمندسازی برای ارتقای بهره‌وری و رفع ناترازی انرژی است.»


توسعه سامانه مکان‌یابی با ظرفیت داخلی و بین‌المللی
وزیر ارتباطات همچنین درباره پیشنهاد رئیس پژوهشگاه فضایی ایران مبنی بر بررسی امکان ایجاد سیستم ناوبری بومی گفت: «از همه ظرفیت‌های بین‌المللی در حوزه مکان‌یابی استفاده خواهیم کرد و در عین حال نگاه توسعه‌ای مبتنی بر بهره‌گیری از توان داخلی نیز وجود دارد. تلاش ما بر این است که در تعامل با کشورهای همسو نیازها را برطرف کنیم و از ظرفیت نخبگان داخل کشور هم در این زمینه بهره ببریم.» وی با اشاره به اینکه موضوع مکان‌یابی برای کسب‌وکارهای اینترنتی و سکوهای داخلی اهمیت بالایی دارد، گفت: «هدف ما مدیریت این حوزه و ارائه خدمات باکیفیت مطلوب به مردم است. همچنین در تلاشیم از ظرفیت اینترنت ماهواره‌ای برای افزایش کیفیت اینترنت در روستاهای صعب‌العبور استفاده کنیم.»

صفحات
آرشیو تاریخی
شماره هشت هزار و هشتصد و سی و هفت
 - شماره هشت هزار و هشتصد و سی و هفت - ۲۷ شهریور ۱۴۰۴