نماینده جنبش حماس از انهدام ۱۸۲ تانک از ۶۰۰ تانک مرکاوای ارتش رژیم صهیونیستی خبر داد

مقاومت پایان‌ناپذیر

حسین فاطمی
خبرنگار


درحالی تجاوزات رژیم صهیونیستی به باریکه غزه وارد چهلمین روز خود شده است که برخلاف تبلیغات و پروپاگاندای صهیونیست‌ها، این رژیم پس از حمله زمینی دچار یک نبرد فرسایشی شده که درکنار تبعات هرروزه اقتصادی و تجاری، هزینه‌های گزاف نظامی، امنیتی، دفاعی، لجستیک و انسانی برای اشغالگران به دنبال داشته است. در یک مورد خالد قدومی، نماینده جنبش حماس در ایران روز سه‌شنبه در اجلاس مجمع جهانی مستضعفین گوشه‌ای از پیروزی‌های حماس در عملیات طوفان الاقصی را تشریح کرد و گفت که کل تانک‌های مرکاوا در ارتش صهیونیستی ۶۰۰ دستگاه است که ۱۸۲ دستگاه طی یک ماه اخیر منهدم شده‌اند.
از سوی دیگر مقاومت غزه علاوه بر پاسخگویی به تجاوز زمینی صهیونیست‌ها کماکان قدرت موشکی خود را حفظ کرده است. در این‌باره دیروز (سه‌شنبه) آژیرهای خطر در نیریم و نیر عوز در غلاف غزه به صدا درآمدند. رسانه‌های عبری گزارش دادند، موجی از موشک‌های سنگین به عسقلان و شهرک‌های اطراف غزه شلیک شدند. سه موشک به شهر عسقلان اصابت کرد و تعدادی از منازل تخریب شدند. پیشتر گردان‌های القدس، شاخه نظامی جهاد اسلامی اعلام کرده بود، تجمع صهیونیست‌ها در شمال غرب غزه در نزدیکی باشگاه سوارکاری در شمال غرب غزه را با گلوله‌های خمپاره هدف قرار داد. گردان‌های القدس همچنین اعلام کرد، تجمع صهیونیست‌ها را در حومه کیسوفیم و نیز العین الثالثه با چند گلوله خمپاره و موشک هدف قرار داد.
به موازات آن جبهه شمالی هم کانون درگیری است و پیرو این موضوع، رسانه‌های عبری از شنیده شدن صدای انفجارهایی در خلیج حیفا خبر دادند. ایسنا به نقل از رسانه‌های عبری گزارش داد که تعدادی موشک هدایت‌شونده نقاط و سایت‌های ارتش اشغالگر را در مرز شمالی با لبنان هدف قرار دادند. رسانه‌های عبری اعلام کردند صدای انفجارهایی در خلیج حیفا شنیده شد و ارتش رژیم صهیونیستی درحال بررسی دلایل آن است. به نقل از شبکه خبری الجزیره، ارتش رژیم صهیونیستی اعلام کرد سامانه‌های دفاع هوایی هدف مشکوکی را در نزدیکی سواحل «عکا» رصد و رهگیری کردند. همچنین توپخانه رژیم صهیونیستی اطراف طیرحرفا و شهرک بلیدا در بخش مرکزی جنوب لبنان را با چهار گلوله هدف قرار داد. از سوی دیگر رادیو ارتش رژیم صهیونیستی اعلام کرد دو موشک ضدتانک از لبنان به پایگاه‌های نظامی در الجلیل علیا شلیک شد و ارتش به این حملات پاسخ داد.
همزمان ارتش اشغالگر از کشته شدن دو نظامی خود خبر داد و اعلام کرد تعداد سربازان کشته شده در صفوف ارتش که مجوز انتشار اسامی آنها را یافته به ۳۶۵ نفر افزایش یافت. ارتش رژیم صهیونیستی بامداد دیروز سه‌شنبه اعلام کرد که در جریان درگیری در شمال نوار غزه، شش نظامی دیگر کشته و زخمی شدند.
در این بین همسر اسحاق هرتزوگ، رئیس رژیم اشغالگر فاش کرد هیچ تماسی با پسرشان که در داخل نوار غزه درحال جنگ است دریافت‌ نکرده‌اند. میشله هرتزوگ به شرکت پخش صهیونیستی (کان) گفت یکی از پسرانش در میان سربازان صهیونیست بود که برای جنگ در غزه فراخوانده شده بودند. او افزود: «ما مدتی است که با او تماسی نداشته‌ایم، اما امیدواریم.»
 
تشدید بمباران بیمارستان‌های غزه
حملات رژیم صهیونیستی به بیمارستان‌های غزه در سی و نهمین روز جنگ نیز ادامه داشت. تانک‌های رژیم صهیونیستی تحت پوشش جنگنده‌ها و پهپادها تلاش می‌کنند تا بیشتر به سمت شهر غزه پیشروی کنند، اما مقابله مقاومت فلسطین آنها را ناکام گذاشته است. خبرنگار المیادین در غزه دیروز درباره وضعیت این شهر گزارش داد: «هوا طوفانی و بارانی است و بسیاری از ساکنان غزه دیگر خانه و سرپناهی ندارند، اوضاع آوارگانی هم که در اردوگاه‌ها زندگی می‌کنند بسیار وخیم است، زیرا بسیاری از اردوگاه‌ها به دلیل بارش‌ها و حملات خسارت دیده‌اند. در این شرایط جوی آنها در حال خارج کردن اجساد اعضای خانواده‌های‌شان از زیر آوار حملات صهیونیست‌ها هستند. خانواده‌هایی هستند که منازل‌شان کاملاً ویران شده‌ است. باران بر وخامت اوضاع آوارگان غزه در اردوگاه‌ها افزوده چراکه تجهیزات گرمایشی بسیار کمی موجود است تا از آنها مقابل سرمای هوای محافظت کند.» با این حال به گفته او اشغالگران حداقل تا عصر دیروز به دلیل مبارزه رزمندگان مقاومت هیچ پیشروی‌ای به سمت بیمارستان الشفا نداشتند.
درهمین حال تصاویر منتشر شده توسط گردان‌های قسام در مورد هدف قرار دادن یک خودروی نظامی نشان می‌دهد که تانک‌ها ده‌ها متر از تقاطع خیابان عمر المختار و خیابان الجلاء در محله معروف به السرایا فاصله داشتند. شاهدان عینی همچنین گفتند، تانک‌های اشغالگر از خیابان النصر در غرب غزه عبور کرده و از سمت شرق در مجاورت این خیابان در میان انفجارهای مهیب حرکت کرده‌اند. این تانک‌ها بر نوار باریکی که از غرب و عمق یک و نیم کیلومتری از خیابان الرشید به سمت جنوب در نزدیکی تقاطع نتساریم می‌رسد تسلط یافته‌اند. این منطقه با عبور از تل الهوا در اطراف بیمارستان القدس و عبور از اردوگاه الشاطی و دور زدن آن از جهت محله النصر به بیت لاهیا می‌رسد.
در غرب غزه، اشغالگران به حملات خشونت‌آمیز خود به مناطق مختلف باریکه ادامه می‌دهند. آنان از ساکنان غرب غزه خواستند یا شهر را ترک کنند یا به شرق ورزشگاه یرموک بروند. در عین حال به محاصره صدها فلسطینی در بخش‌هایی از محله الرمال ادامه می‌دهند. با وجود ویرانی شهر در روزهای اول جنگ، درگیری‌ها همچنان در شهر بیت حانون در نزدیکی ایست بازرسی ایرز جریان دارد. گردان‌های القسام، شاخه نظامی حماس اعلام کرد: مبارزان ما در درگیری با نیروهای نفوذی صهیونیست‌ها در بیت حانون دو نظامی صهیونیست را از فاصله صفر به هلاکت رساندند و سه تن دیگر را زخمی کردند. در این بین محمد ابوسلمیه، مدیر بیمارستان الشفا گفت که اجساد حداقل ۱۷۹ شهید فلسطینی دیروز (سه‌شنبه) در یک گور دسته جمعی در محل این مجتمع پزشکی به خاک سپرده شد.
 
بیمارستان‌های جنوب غزه
در حال از کار افتادن هستند
در حالی به ادعای اشغالگران تمرکز صهیونیست‌ها فعلاً روی بخش شمالی نوار غزه است که جنوب این باریکه هم وضعیت فاجعه‌باری را تجربه می‌کند. در این‌باره محمد زقوت، مدیرکل بیمارستان‌های نوار غزه به الجزیره گفت: اشغالگران برای حملات خود به بیمارستان‌ها دلیل‌تراشی می‌کنند. در حال حاضر اطراف و بخش‌های مختلف بیمارستان الشفا در معرض حملات پهپادی قرار دارد. بیمارستان‌ها در جنوب نوار غزه به دلیل تمام شدن سوخت در حال از کار افتادن و تعطیلی هستند. به گفته او بیمارستان ناصر در خان‌یونس نیز مملو از بیماران و آوارگان است. سخنگوی هلال احمر فلسطین هم گفت: از کمبود شدید مواد غذایی در بیمارستان القدس رنج می‌بریم. همچنین شش شهید و تعدادی مجروح بر اثر بمباران خانه خانواده السوارکه در کنار مدرسه الفاخوره در وسط اردوگاه جبالیا به بیمارستان اندونزی منتقل شدند. تعداد شهدای بمباران اشغالگران علیه دو منزل خانواده ال‌آغا و ابوجمیزه مقابل مسجد جعفر در خط شرقی خان‌یونس، به ۱۳ نفر افزایش یافت.

محاصره بیمارستان الحلو در غزه با تانک‌های اشغالگران
تانک‌های رژیم صهیونیستی در حالی بیش از ۱۰۰ بیمار و کادر پزشکی را در بیمارستان الحلو در شهر غزه محاصره کردند که کارکنان بیمارستان با حداقل امکانات و تجهیزات پزشکی کار می‌کنند. همزمان تنها ژنراتور برق در بیمارستان الامل وابسته به جمعیت هلال احمر فلسطین در خان‌یونس در جنوب نوار غزه از کار افتاد و جان ۹۰ بیمار تحت درمان در این بیمارستان از جمله ۲۵ بیمار بخش توانبخشی پزشکی در معرض خطر قرار گرفت.
وضعیت درمانی در باریکه غزه به قدری فاجعه‌بار است که به‌دلیل نبود امکانات اعضای بدن زخمی‌ها قطع می‌شود. به گفته خلیل الدقران، سخنگوی بیمارستان شهدای الاقصی تعداد زیادی از زخمی‌ها در نتیجه خونریزی به شهادت رسیده‌اند.
در این میان شبکه الجزیره خبر داد، بیمارستان المعمدانی که ماه پیش هدف حمله موشکی قرار گرفت و طی آن حدود 500 نفر به شهادت رسیدند، دیگر بار آغاز به کار کرده و اکنون تنها بیمارستان غزه است که قادر به ارائه خدمات به بیماران است. با این حال این بیمارستان نیز از کمبود شدید پرسنل پزشکی رنج می‌برد. در کنار وضعیت فاجعه‌بار بیمارستان‌ها، سازمان خواربار و کشاورزی ملل متحد (فائو) هم اعلام کرد که تمامی ساکنان غزه جزو دسته‌هایی هستند که از «ناامنی غذایی» رنج می‌برند.

تلاش ارتش اشغالگر برای گمراه کردن افکار عمومی
دفتر اطلاع‌رسانی دولت غزه اعلام کرد که ارتش رژیم صهیونیستی با هدف تخریب بیمارستان‌های غزه و کشتار بیماران آنها، دروغ‌پراکنی کرده و افکار عمومی را درباره بیمارستان‌های غزه گمراه می‌کند. شبکه خبری روسیا الیوم گزارش داد که دفتر اطلاع‌رسانی دولت غزه در بیانیه‌ای تأکید کرده است: «سخنگوی ارتش اشغالگر اسرائیلی در کنفرانسی مطبوعاتی مملو از دروغ حاضر شده و در چهارچوب طرح گمراه‌سازی و تحریک افکار عمومی علیه بیمارستان‌ها، ویدیوهایی را به نمایش گذاشت اما این تلاشی ناموفق برای توجیه جنایاتی است که این رژیم با بمباران بیمارستان‌های المعمدانی، الشفاء، اندونزی، الرنتیسی، خدمات عمومی، القدس، ترکیه و دیگر بیمارستان‌ها با صدها شهید و زخمی از میان غیرنظامیان، کودکان و زنان مرتکب شد.»

بمباران مقر کمیته قطری بازسازی غزه
رژیم صهیونیستی شامگاه دوشنبه مقر کمیته قطری بازسازی غزه را بمباران کرد. تصاویر منتشر شده در شبکه‌های اجتماعی نشان می‌دهند که بعد از بمباران این مقر تصویر «ستاره داوود» روی آن ترسیم شده است. این اقدام با واکنش قطر و تعدادی از کشورهای عربی همراه شد و این حمله را محکوم کردند. در این راستا، قطر این حمله را بشدت محکوم کرده و آن را تجاوز آشکاری به قوانین بین‌المللی و ادامه روش اشغالگران در هدف قرار دادن غیرنظامیان و مراکز غیرنظامی از جمله بیمارستان‌ها، مدارس، تجمعات مسکونی و پناهگاه‌های آوارگان دانست. در این‌‌باره وزارت خارجه قطر تأکید کرد، بمباران مقر کمیته بازسازی غزه ادامه سیاست هدف قرار دادن بشریت است. بویژه اینکه این کمیته از طریق پروژه‌های خود برای رفع مشکلات ساکنان غزه تلاش می‌کرد که با محاصره طولانی و تجاوزات مکرر مواجه هستند.
این وزارتخانه بر لزوم تحرکات جامعه بین‌المللی برای مجازات رژیم صهیونیستی به دلیل جنایت‌های مکرر این رژیم علیه غیرنظامیان و مراکز غیرنظامی تأکید کرد. قطر از رژیم صهیونیستی خواست از توجیهات توهمی خود برای هدف قرار دادن مراکز غیرنظامی و تأسیسات پزشکی و غیرنظامیان و استفاده از اطلاعات گمراه‌کننده دست بردارد. همچنین چند کشور عربی حمله رژیم صهیونیستی به مقر کمیته قطری بازسازی غزه را محکوم کردند و آن را ادامه اقدامات تجاوزکارانه رژیم صهیونیستی دانستند. وزارت خارجه عربستان حمله به مقر این کمیته را ادامه نقض قوانین بین‌المللی توسط رژیم صهیونیستی دانست. وزارت خارجه کویت آن را نشانه بی‌توجهی تل‌آویو به قوانین بشردوستانه بین‌المللی و درخواست‌های بین‌المللی برای توقف آتش‌بس توصیف کرد. عمان تأکید کرد، این تجاوز ادامه حملات ظالمانه رژیم صهیونیستی علیه ملت فلسطین است. جاسم محمدالبدیوی، دبیرکل شورای همکاری خلیج فارس گفت: «این حمله دلیل دیگری بر وحشیانه بودن نیروهای رژیم صهیونیستی و ادامه نقص معاهده‌ها و قوانین بین‌المللی توسط آنها است.» وزارت خارجه‌های دو کشور امارات و اردن این جنایت را محکوم کردند.

کرانه باختری در آتش
علاوه بر نوار غزه آتش تجاوز و کشتار صهیونیست‌ها از آغاز طوفان الاقصی به کرانه باختری هم رسیده است. به گزارش ایسنا به نقل از سایت خبری العربی الجدید، در ادامه حملات رژیم صهیونیستی به کرانه باختری، ارتش این رژیم دیروز (سه‌شنبه) به بیمارستان چشم «هوگو چاوز» در شهر «ترمسعیا» در شمال رام‌الله در کرانه باختری یورش بردند و کادر پزشکی را «در حمله‌ای آشکار به مؤسسات پزشکی و بهداشتی» مورد بازجویی قرار دادند. آنان همچنین مانع از انتقال یک کودک بیمار از شهر طولکرم به نابلس در ایست بازرسی نظامی «عناب» واقع در شرق طولکرم شده و کودک و مادرش را مجبور کردند از آمبولانس خارج شده و به سمت خودروی غیرنظامی حرکت کنند.
وزارت بهداشت فلسطین با گزارش شهادت یک جوان فلسطینی به نام ولید مسعی ۲۶ ساله بر اثر گلوله نیروهای اشغالگر در طولکرم، اعلام کرد، تعداد شهدای این شهر طی دیروز، سه‌شنبه به شش نفر رسید و ۱۲ تن دیگر مجروح شدند. در همین حال گزارش‌ها حاکی است، بولدوزرهای رژیم صهیونیستی خیابان‌های اطراف اردوگاه را تخریب کردند و تک‌تیراندازهای این رژیم در پشت‌بام منازل مستقر شدند.
گردان‌های القسام در طولکرم با اشاره به اینکه تعدادی مواد منفجره دست‌ساز در میان خودروهای اشغالگر و نظامیان آن منفجر شده ‌است، اعلام کرد که رزمندگان آن و گروه‌های مقاومت با نیروهای اشغالگر که از چند جبهه به اردوگاه طولکرم یورش بردند، درگیر شدند.
همچنین خبرگزاری فلسطین گزارش داد که یک جوان دیگر بر اثر اصابت گلوله نظامیان رژیم صهیونیستی در نزدیکی شهرک بیت عینون در شمال شرق الخلیل به شهادت رسید. این در حالی است که رسانه‌های فلسطینی از یورش نیروهای اشغالگر به شهرک «بیت ریما» در شمال غربی رام‌الله خبر دادند. همچنین گردان‌های شهدای الاقصی- واکنش سریع از زخمی شدن تعدادی از نیروهای اشغالگر در جریان یورش به اردوگاه طولکرم خبر داده و اعلام کردند، نیروهای مقاومت سه خودروی نظامی و یک بولدوزر نظامی رژیم صهیونیستی را مورد هدف قرار داده و خسارت زیادی به آنها وارد کردند. بولدوزرهای اشغالگران همچنان در حال تخریب خیابان‌های اطراف اردوگاه طولکرم هستند.
نیروهای اشغالگر منزل خانواده شهید «مهند شحاده» را در روستای عوریف در جنوب نابلس منفجر کردند. رژیم صهیونیستی این شهید و همرزمش شهید «خالد صباح» را به تیراندازی در تاریخ ۲۰ ژوئن در شهرک «عیلی» واقع در شمال رام‌الله متهم کردند که منجر به کشته شدن ۴ شهرک‌نشین شده بود. شحاده و صباح در روز عملیات پس از چند ساعت تعقیب توسط نیروهای اشغالگر به شهادت رسیدند. تعداد زیادی از نیروهای رژیم صهیونیستی صبح دیروز به روستای عوریف یورش برده و برای منفجر کردن خانه این شهید در آن مواد منفجره کار گذاشتند. در پی این اقدام درگیری‌ها میان اهالی و نیروهای اشغالگر شروع شد و نیروهای صهیونیستی با هدف قرار دادن فلسطینی‌ها با گلوله‌های مشقی به سمت آنها بمب‌های گاز پرتاب کردند. در پی درگیری مسلحانه دو فلسطینی در طولکرم به ضرب گلوله رژیم صهیونیستی به شهادت رسیدند. فلسطینی‌ها و اشغالگران در شهر «یعبد» در جنوب غربی جنین درگیر شدند. رژیم صهیونیستی پنج فلسطینی را در شمال قدس دستگیر کرد. اشغالگران ۵۰ فلسطینی را در کرانه باختری دستگیر کردند. یک فلسطینی هم در پی تیراندازی نیروهای اشغالگر به خودروی وی در شهر الخلیل به شهادت رسید.