غلامرضا استاد دانشگاه مطرح کرد
روایتگری شبکهای در جهان برای رسوایی صهیونیستها
محمدرضا غلامرضا، معاون سیاسی سابق وزیر کشور و استاد دانشگاه گفت: رسانه و روایتگری جنایتها و نسلکشیهای صهیونیستها در غزه عامل بیداری وجدانهای انسانی در سراسر جهان شد و برای گسترش این بیداری، شبکهسازیهای منطقهای و جهانی و نیز افزایش توان در زمینه روایتگری ضروری است. این استاد دانشگاه یکشنبهشب با حضور در برنامه تلویزیونی «ثریا» در شبکه یک سیما، به تبیین زمینههای تاریخی و سیاسی شکلگیری رژیم صهیونیستی در منطقه پرداخت.
از خاورمیانه رایس تا خاورمیانه حماس
به گزارش «ایران»، وی با اشاره به اینکه آنچه امروز در فلسطین و غزه میگذرد، دارای یک عقبه تاریخی است که برای فهم واقعیتهای امروز باید آن عقبه را نیز شناخت، اظهارکرد: پس از حادثه 11 سپتامبر که امریکاییها نخست افغانستان و سپس عراق را اشغال کردند، به دنبال ایجاد نظم جدیدی در خاورمیانه بودند، کما اینکه در جنگ 33 روزه این هدف امریکاییها عیان شد و کاندولیزا رایس، دبیر وقت امنیت ملی این کشور بهصراحت گفت که این جنگ، درد زایمان خاورمیانه جدید است.
غلامرضا با اشاره به اینکه نظم فعلی جهان و حتی شکل فعلی منطقه غرب آسیا، 100 سال پیش و با فروپاشی امپراطوری عثمانی در جنگ جهانی اول پایهریزی شد، به شکلگیری رژیم صهیونیستی طی این فرایند اشاره کرد و گفت: پس از فروپاشی امپراطوری عثمانی در سال 1922، زمینههای ورود صهیونیستها به سرزمین مستقل فلسطین فراهم شد، در مرحله بعد هم قرارداد سایکس-پیکو اساساً این منطقه را میان قدرتهای غربی تقسیم کرد.
ظهور تکفیریهای نیابتی
برای پیشبرد راهبرد امریکا
این استاد دانشگاه با بیان اینکه در سال 2011 نیز با ظهور تکفیریها در منطقه، قرار بود که به نیابت از امریکا، قرارداد سایکس-پیکوی جدیدی بر خاورمیانه تحمیل شود، اضافه کرد: این برنامه با رشادت جریان مقاومت به شکست منتهی شد، اما در سالهای پس از جنگ جهانی دوم، سازمان ملل که با هدف پایان دادن به جنگها و دستیابی به صلح تشکیل شده بود، به یک کشور نامشروع به نام اسرائیل مشروعیت داد و در مقابل هویت فلسطینیها را از آنان گرفت.
غلامرضا با بیان اینکه به این ترتیب رژیم صهیونیستی به یک غده سرطانی و لنگرگاه شیطان بزرگ و قدرتهای غربی در منطقه تبدیل شد، تصریح کرد: در اهمیت این لنگرگاه برای قدرتهای غربی، همین بس که جو بایدن در سفر به تلآویو بعد از عملیات طوفانالاقصی گفت، اگر اسرائیل وجود نداشت، ضروری بود ما امروز یک کشور اسرائیل ایجاد کنیم!
وی با اشاره به اینکه علاوه بر این، صهیونیستها نگاه تمدنی به منطقه دارند و به دنبال مهار اسلام سیاسی هستند، ادامه داد: اینکه ادعا میشود صهیونیستها و آژانس یهود ابتدا به دنبال سکونت در مناطق دیگری از جهان بودند، دروغ است و از ابتدا قرار بود که آنان در قدس و فلسطین ساکن شوند.
رسانه به مثابه سلاح مقاومت
این استاد دانشگاه در بخش دیگری از سخنان خود، این پرسش را مطرح کرد که در شرایط فعلی جهان و در حالی که امریکا به عنوان رئیس دهکده جهانی مطرح است، چطور میتوان جنایتهای صهیونیستها را افشا و از مظلومیت فلسطینیها دفاع کرد؟
محمدرضا غلامرضا در پاسخ به بیان اینکه رسانه یا اینترنت سلاحی مهم است که همه سلاحها را تحت تأثیر قرار میدهد، گفت: امروز در حالی که صهیونیستها در غزه نسلکشی میکنند، اگر رسانه نباشد، آنان صدای فلسطینیها را زیر همان آوارها دفن میکنند.
روایتگری، چاشنی اسلحه فلسطینیها
غلامرضا، مسأله مهم امروز را روایت و روایتگری دانست و گفت: آنان که باید در میدان و مقاومت از مردم فلسطین و غزه حمایت کنند، دارند کار خود را انجام میدهند، اما در کنار آن باید حامی بود و آن حمایتی که میتواند چاشنی اسلحه فلسطینیها باشد، روایت ماست.
وی با بیان اینکه امروز این روایت و روایتگری است که سران رژیم صهیونیستی را به این نقطه از استیصال رسانده است، ادامه داد: تظاهراتی که در شهرهای سراسر جهان در حمایت از فلسطین صورت میگیرد، بیسابقه است، تا جایی که بوریس جانسون نخستوزیر سابق انگلیس میگوید، بعد از 80 سال از جنگ جهانی اول، این صدای جدیدی است که در این کشور شنیده میشود.
این استاد دانشگاه، لازمه گسترش روایتگری را ایجاد یک شبکه و زنجیره از انسانهای حامی فلسطین، در داخل، منطقه و سراسر جهان دانست که این زنجیره مستمراً مظلومیت ملت فلسطین و جنایت بشری اسرائیل در منطقه را روایت کند.
نوبت تشکلها و احزاب
غلامرضا در بخش دیگری از سخنان خود در برنامه «ثریا» با اشاره به تلاشهای دولت، وزارت امور خارجه و شخص رئیسجمهور برای همگرایی در جهان اسلام و گسترش حمایتها در مردم غزه، تصریح کرد: اما آیا فعالیتهای جمهوری اسلامی ایران کفایت میکند، من معتقدم نه.
وی با اشاره به فعالیت احزاب، تشکلها، پزشکان، گروهها، دانشجویان و اساتید در کشور، اظهار کرد: علاوه بر حمایتها و فعالیتهای داخلی آنان در حمایت از فلسطین و غزه، نکته این است که این جریانها و گروهها، در کنار این فعالیتهای داخلی، همکاریها و ارتباطاتی با همتایان خارجی خود نیز دارند.
این استاد دانشگاه با بیان اینکه همه گروهها و اقشار میتوانند با همتایان خود از طریق همین رسانه حرف بزنند، تصریح کرد: ما نیازمند این هستیم که در حوزه رسانه، در عرصه جهانی صدای خود را بلند کنیم تا صدای ما شنیده شود، اما زمانی صدای ما شنیده میشود که بتوانیم زنجیره و شبکهای ایجاد کنیم.
غلامرضا با اشاره به اینکه تا قبل از بمباران بیمارستان المعمدانی، جهان تقریباً توجهی به مردم غزه نداشت، ادامه داد: بعد از آن جنایت بود که دنیا فهمید این غول رسانهای صهیونیست دارد به او دروغ میگوید و سالها او را فریب داده است. زین پس ما نیز باید برای نشان دادن واقعیت و حقیقت آنچه در منطقه، فلسطین و غزه میگذرد، از رسانه استفاده کنیم که این امر نیازمند هم روایتگری درست و هم تشکیل زنجیرهها و شبکههای انسانی و ارتباطی در سراسر جهان است.