وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی:

سند ملی موسیقی مطابق با جهت‌گیری نظام اسلامی تدوین شود

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی با بیان اینکه سند ملی موسیقی باید مطابق با جهت‌گیری نظام اسلامی تدوین شود، گفت: ریل‌گذاری سند ملی موسیقی باید در حوزه تفکر و تمدن انقلاب اسلامی صورت گیرد و لازم است در این فرایند همه جوانب موسیقی اصیل و نواحی ایران‌زمین لحاظ شود.
محمدمهدی اسماعیلی در جلسه شورای هنر با تأکید بر این مطلب افزود: در این سند تلاش شده همه جوانب موسیقی کشور و مسائل مربوط به آن از جمله حمایت از صنایع موسیقی و اقتصاد مربوط به این حوزه مد نظر قرار گیرد.
رئیس شورای فرهنگ عمومی کشور با بیان اینکه موسیقی رتبه نخست مصارف فرهنگی و هنری را در کشور دارد، ادامه داد: در سند ملی موسیقی باید ضمن تکریم جایگاه موسیقی و پیشینه شکل‌گیری آن بر اساس علم و فلسفه و تفکرات شخصیت‌هایی همچون فارابی، وضعیت موسیقی حاضر را بررسی کرد و بین موسیقی مبتذل و فاصله آن با موسیقی فاخر تمییز قائل شد.
در این جلسه اعضای شورای هنر کشور درباره پیش‌نویس سند ملی موسیقی به ارائه نظرات خود پرداختند که وزیر فرهنگ اظهار امیدواری کرد این سند در طی چند جلسه بررسی و اظهارنظر کارشناسان نهایی و برای تصویب نهایی شورای عالی انقلاب فرهنگی ارسال شود.

اولویت‌ها و چشم‌انداز سند ملی موسیقی
در ابتدای سند ملی موسیقی کشور توصیه‌ای از مقام معظم رهبری درباره موسیقی آورده شده است. در مبانی و ارزش‌ها و اصول سند ملی موسیقی تأکید ویژه‌ای به رهیافت‌های مستخرج از نظرات رهبر انقلاب و نقشه مهندسی فرهنگی کشور شده است. تدوین پیش‌نویس سند ملی موسیقی از تیر ۱۳۹۹ در دستور کار وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی قرارگرفت و مرجع این سند نیز چهارچوب تدوین اسناد ملی حوزه فرهنگ مصوبه ستاد هماهنگی اجرای نقشه مهندسی کشور بود. در بخش اهداف سند ملی موسیقی مواردی از جمله تبیین نظری و عملی جایگاه حقیقی موسیقی در جمهوری اسلامی ایران، ارتقای آمایش نهادی و خط‌مشی یکپارچه و کارآمد حوزه موسیقی، تقویت و ترویج موسیقی تمدن‌ساز و تعالی‌گرا، پاسداشت حقوق هنرمندان موسیقی و پیشگیری از کژکارکردهای فرهنگی، حفظ حقوق هنرمندان و تولیدکنندگان در فرایندهای قانونی و ساختار حوزه موسیقی و همچنین پیراستن حوزه موسیقی از آسیب‌های سیاسی و تنظیم متعادل و دقیق رابطه سیاست و موسیقی آورده شده است. در بخش مسائل سند ملی موسیقی نیز مواردی همچون خلأ سیاستگذاری و بهره‌گیری از ظرفیت موسیقی، فقدان آمایش و سازماندهی مطلوب نهادهای متولی حوزه موسیقی، گسترش کژکارکردهای فرهنگی اجتماعی در سایه عدم نقش‌آفرینی بهینه موسیقی، تضییع حقوق هنرمند، تولیدکننده و جامعه بر اثر عدم شفافیت قانونی و اقتصادی، عدم سازمان‌یافتگی لازم در پیوند حوزه موسیقی و افت کیفی تولیدات، آموزش‌ها و پژوهش‌ها در سایه کم‌توجهی به موسیقی علمی مدنظر قرار گرفته است. در بخش سیاست‌های کلان این سند هم مواردی از جمله اهتمام نظام خط مشی‌گذاری فرهنگی، تقویت و ارتقای موسیقی تراز انقلاب اسلامی، اهتمام به ابعاد آموزشی و نظری موسیقی، حمایت مؤثر از تولیدات شاخص و هنرمندان توانمند و مدیریت خردمندانه تعاملی و جامع‌نگر در خصوص چالش‌های اجتماعی ذکر شده است. در بندهایی از سند ملی موسیقی کشور نیز به اقدامات و فعالیت‌های اجرایی اشاره شده که قرار است با بررسی و اصلاحات انجام شده توسط اعضای شورای هنر کشور در جلسات آینده این شورا مورد تصویب قرار گیرد.

تصویب رشته نگارگری در دانشگاه آزاد واحد استاد فرشچیان
محمدحسین ایمانی خوشخو، دبیر شورای هنر شورای عالی انقلاب فرهنگی نیز در این نشست به نقل از وزیر فرهنگ به تصویب رشته هنر نگارگری در دانشگاه آزاد اسلامی واحد استاد محمود فرشچیان و شیوه استاد-شاگردی به عنوان یکی از دستاوردهای مهم شورای هنر اشاره کرد و گفت: این اقدام در طول تاریخ آموزش هنر کشورمان بی‌سابقه بود که امسال با تصویب شورای آموزش عالی در دفترچه کنکور نیز ارائه شد.
 او ورود این رشته جدید هنری به عرصه آموزش عالی را اتفاق مبارکی عنوان کرد و افزود: امیدواریم که این رشته بتواند برای هنر کشور و سنت دیرپای آموزش هنر در کشور مفید باشد. حسن مسلمی نائینی رئیس جهاد دانشگاهی، عبدالحسین کلانتری معاون فرهنگی وزیر علوم، تحقیقات و فناوری، محمدرضا جعفری جلوه مشاور رئیس سازمان صداوسیما، کبری خزعلی رئیس شورای فرهنگی زنان، محمدرضا حسنایی رئیس دانشگاه هنر، محمدحسین ساعی عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی و محمدعلی رجبی دوانی پیشکسوت هنرمند هنرهای تجسمی از جمله حاضران در این جلسه بودند.

 

بــــرش

نظارت بر کتاب را واگذار نکردیم
وزیر ارشاد در مراسم آئین معرفی شهرهای دوستدار کتاب: فروش کتاب‌ها در فضای مجازی باید تحت نظارت معاونت فرهنگی قرار بگیرد. گاهی هم گفته می‌شود که وزارت فرهنگ موضوع نظارت را واگذار کرده است که اینطور نیست. ما از مؤسسات مرتبط نظر می‌گیریم. البته که این کار، کار بهتری است چرا که ما به جای اینکه به نظر کارشناسمان که شاید سواد تخصصی آن موضوع را نداشته باشد از متخصصش هم نظر می‌گیریم اما نظر پایانی را وزارت ارشاد اعلام می‌کند. بنای ما این است که حوزه نظارتی به ارتقای ما کمک کند و کمتر از یک درصد از موارد، نظارتی است که رفت و برگشت می‌شود تا حل شود.

جستجو
آرشیو تاریخی