رئیس رژیم صهیونیستی هشدار داد اختلافات داخلی کنونی می‌تواند منجر به انقراض این رژیم شود

فروپاشی اسرائیل نزدیک‌تر از همیشه

مرکز راهبردی و امنیت اسرائیل فضای منطقه و جهان را به نفع جمهوری اسلامی تحلیل کرد دنیا به کام ایران است


تحولات دیپلماتیک منطقه و جهان نشان دهنده تغییرات سریع در نظم گذشته است. در شرایطی که تا چندماه قبل و با پروژه اغتشاشات که برخی از آن به عنوان پلن بی‌ امریکا علیه ایران یاد می‌کنند سناریوی اجماع‌سازی علیه ایران پیش می‌رفت اکنون نه تنها بهبود و توسعه روابط ایران با جهان و منطقه به تیتر یک رسانه‌های جهانی تبدیل شده است که سردرگمی و نداشتن ابتکار عمل در اردوگاه غرب و رژیم صهیونیستی به چشم می‌خورد.
در آخرین مورد پس از اعتراف وزیر خزانه‌داری امریکا در این خصوص که تحریم‌های ایالات متحده منجر به نزدیکی ایران، روسیه و چین به یکدیگر شد و تضعیف ارزش جهانی دلار را در پی داشت، مرکز راهبردی و امنیت رژیم صهیونیستی موسوم به «جی آی اس اس» از تغییر فضای منطقه‌ای و بین‌المللی به نفع ایران در سایه توافق‌های اخیر بین تهران و کشورهای عربی و سردرگمی امریکا در قبال مسائل اوکراین و چین و کاهش نقش واشنگتن در خاورمیانه سخن گفت. به گزارش ایرنا به نقل از خبرگزاری سما، مرکز راهبردی و امنیت رژیم صهیونیستی موسوم به «جی آی اس اس» در گزارشی مفصل پس از پرداختن به اوضاع بحرانی و متزلزل این روزهای رژیم صهیونیستی به دلیل سیاست‌های کابینه راست و افراطی آن به رهبری «بنیامین نتانیاهو»، درباره عوامل مشکل ساز شدن راهبردی این رژیم نوشت: به خاطر تغییر در موازنه منطقه‌ای و جهانی، فضای استراتژیک اسرائیل نسبت به دهه‌های قبل مشکل‌ساز و خطرناک‌تر می‌شود.

بحران تصمیم‌گیری برای امریکا
این مرکز صهیونیستی در گزارش خود افزود که اکنون ایران با پایان دادن به اغتشاشات داخلی و ارتباط استراتژیک با روسیه و چین و توافق با کشورهای عربی و در صدر آنها توافق با عربستان اعتماد به نفس بیشتری پیدا کرده است. گزارش مرکز راهبردی و امنیت رژیم صهیونیستی اضافه کرد: سوریه، متحد ایران و در حال نزدیک‌تر شدن به اتحادیه عرب است. تهران به برنامه خود برای ذخیره مواد رادیو اکتیو بیشتر برای- به زعم این مرکز صهیونیستی - ساخت سلاح هسته‌ای ادامه می‌دهد و می‌داند که امریکا سر درگم مسائل اوکراین و چین است و نقش خود را در خاورمیانه کاهش داده است.
مرکز راهبردی و امنیت رژیم صهیونیستی تصریح کرد: این اتفاقات باعث شده، ایران و بازوان آن در منطقه آزادی عمل بیشتری در مقابله با اسرائیل پیدا کنند. این گزارش درحالی منتشر شد که اخیراً مشاور اسبق امنیت رژیم صهیونیستی نیز با ابراز نگرانی از توافق‌های اخیر برای ازسرگیری روابط بین ایران و عربستان و بهبود روابط تهران با ابوظبی گفت: ایران در حال حاضر اعتماد به نفس بیشتری دارد. تهران با شماری از کشورهای عربی به توافق دست یافته و دنیا در حال تغییر نگاه به آن است. ولی با همه این اوصاف، احتمال وخامت امنیتی اوضاع بیشتر است. وی با زیرسؤال بردن تعهد امریکا برای حمایت از رژیم صهیونیستی تصریح کرد: امریکا در حال حاضر امریکای سابق نیست و ایران نیز متوجه این موضوع شده است. امریکا امروز درگیر مشکلات بزرگ‌تری از خاورمیانه است. دنیا نیز به اسرائیل با دید دیگری نگاه می‌کند.
 شکست دیپلماسی بایدن در برابر ایران
فارغ از گزارش این مرکز صهیونیستی ایران در میادین گوناگون با ابتکار عمل توانسته طرف مقابل را دچار سردرگمی نماید. جوبایدن که یکی از وعده‌های انتخاباتی‌اش احیای توافق هسته‌ای با ایران بوده و به دفعات از شکست سیاست فشار حداکثری دونالد ترامپ سخن گفته است اکنون به وضعیت «عدم تصمیم گیری» رسیده و اجباراً کاریکاتوری از راهبرد شکست خورده دولت سابق این کشور را ادامه می‌دهد. دولت بایدن تلاش داشت تا بدون ارائه تضامین لازم و رفع واقعی تحریم‌ها علیه ایران توافق 2015 را احیا نماید که با هوشمندی دیپلمات‌های دولت سیزدهم روبه رو شد. اکنون سردرگمی امریکا در قبال ایران را می‌توان در ترجیع بند مقامات امریکایی مشاهده کرد که هر بار مدعی می‌شوند تنها راه مهار قدرت هسته‌ای ایران دیپلماسی است اما با وجود این از زیر بار توافق با تهران شانه خالی می‌کنند. آنها به طور مداوم از پیشرفت‌های خیره کننده ایران در صنعت هسته‌ای ابراز نگرانی می‌کنند و خاموش شدن دوربین‌ها و همچنین کاهش دسترسی‌های برجامی آژانس را باعث کاهش شفافیت برنامه هسته‌ای تهران معرفی می‌کنند. آنها به خوبی متوجه این مسأله هستند که بازگشت ایران به محدودیت‌های برجامی تنها از مسیر تحقق منافع جمعی ایرانیان و احترام به خط قرمزهای منافع ملی ایران می‌گذرد اما جرأت تصمیم‌گیری در این مورد را ندارند. از همین رو مانند کالین کال، دستیار وزیر دفاع امریکا در امور سیاسی که در گفت‌و‌گو با به فارین پالیسی مدعی شده «زمانی که برجام اجرا می‌شد، زمان گریز هسته‌ای ایران حدود یک سال بود، اکنون می‌توان این گریز هسته‌ای را در چند هفته تخمین کرد.» مجبور به بازگو کردن صحبت‌های تکراری هستند. مقامات امریکایی همزمان که از قدرت هسته‌ای ایران ابراز تهدید می‌کنند در عین حال از اولویت نبودن گفت‌و‌گوهای هسته‌ای برای کاخ سفید نیز سخن می‌گویند. این تناقض گویی به خوبی گویای آن است که امریکا ناتوان از گرفتن تصمیم‌های سخت است. این مسأله از جایی برای آنها نگران کننده‌تر می‌شود که ساکنان اتاق بیضی شکل کاخ سفید نظاره گر خنثی‌سازی تحریم‌ها، توسعه روابط ایران با کشورهای عربی و قدرت‌های آسیایی و همچنین نقش آفرینی فعال ایران در بین رقبای جدی و جهانی امریکا هستند.

 

بــــرش

ابراز تمایل بلژیک برای توسعه همکاری‌ها با ایران
وزیر خارجه بلژیک دوشنبه شب در تماس تلفنی با امیرعبداللهیان ضمن گفت‌وگو درباره مناسبات دوجانبه و موضوعات کنسولی، نسبت به توسعه همکاری‌ها با ایران ابراز امیدواری کرد. «حجا لحبیب» وزیر خارجه بلژیک یک ماه قبل یعنی ۲۹ اسفند ماه ۱۴۰۱نیز با حسین امیرعبداللهیان تلفنی گفت‌وگو کرده و در این گفت‌وگو موضوعات مورد علاقه طرفین و‌ از جمله مناسبات دوجانبه در مورد بررسی قرار گرفته بود. در گفت‌وگوی تلفنی اخیر نیز آخرین وضعیت مناسبات ایران و بلژیک و موضوعات کنسولی مورد بحث و تبادل نظر قرار گرفت و امیرعبداللهیان در این گفت‌وگو با اشاره به مناسبات تاریخی جمهوری اسلامی ایران و بلژیک ابراز امیدواری کرد روابط دو کشور با تمرکز بر راه‌حل‌های سازنده و مؤثر بیش از پیش گسترش یابد. خانم حجا لحبیب وزیر خارجه بلژیک نیز ضمن ابراز تمایل برای توسعه همکاری‌ها، بر ضرورت تلاش مشترک برای عبور از موانع تأکید کرد. موضوعات کنسولی از جمله مباحث مورد گفت‌وگو در این تماس تلفنی بود.
همچنین حسین امیرعبداللهیان، وزیر امور خارجه ایران در گفت‌وگوی تلفنی خود با «بدر البوسعیدی» وزیر خارجه عمان، ضمن تبریک پیشاپیش عید سعید فطر، در خصوص موضوعات مورد اهتمام در روابط دوجانبه و همچنین پرونده‌های مهم منطقه‌ای و بین‌المللی بحث و تبادل نظر کرد.

 

حسین فاطمی
خبرنگار

مجموعه تحولات بی‌سابقه‌ای که در پی بازگشت بنیامین نتانیاهو به قدرت و شکل‌گیری افراطی‌ترین کابینه تاریخ رژیم صهیونیستی در این رژیم رخ داده و آن را با چالش‌های داخلی جدی مواجه کرده است، سبب شده تا مقامات سابق و فعلی صهیونیست، تحلیلگران و ناظران امر در محافل سیاسی و رسانه‌ای منطقه‌ای و فرامنطقه‌ای بارها از کلیدواژه «فروپاشی» سخن به میان آورند. در جدیدترین این اظهار نظرها اسحاق هرتزوگ، رئیس رژیم صهیونیستی دوشنبه شب برای چندمین بار پیاپی با ابراز نگرانی درباره وضعیت داخلی رژیم صهیونیستی، درباره وقوع جنگ داخلی در صورت تداوم آن و به تبعش فروپاشی این رژیم هشدار داد.
به گزارش شبکه تلویزیونی صهیونیستی «آی۲۴نیوز»، رئیس رژیم صهیونیستی در سخنانی به مناسبت «هولوکاست»، از صهیونیست‌ها خواست تا شکاف و چند دستگی شدید داخلی خود را کنار بگذارند. وی با ابراز نگرانی از تداوم بحران و اختلافات داخلی در درون رژیم صهیونیستی و اتهام‌زنی‌های ائتلاف حاکم و ائتلاف اپوزیسیون این رژیم به یکدیگر تلاش کرد که آنها را ترغیب به مدارا کند و گفت که حتی در کوران شدیدترین اختلافات درباره مسائل سیاسی یا دینی، صهیونیست‌ها نباید به رقبای خود اَنگ «نازی بودن» بزنند.
هرتزوگ همچنین درباره بحران داخلی در رژیم صهیونیستی افزود: «امسال، احساسات اندوهبار است و شانه‌ها به خاطر میزان بار سنگین اختلاف خم شده است و از اسرائیلی‌ها می‌خواهم که در این روزها، فراتر از همه مشاجرات، دعا کنند و گردهم آیند.» او تأکید کرد: «دشمنان ما در ایام نازی‌ها کاری به هیچ چیز نداشتند. برای آنها همه ما مردمی بودیم که سرنوشتشان مرگ و انقراض است.» او با طرح ادعای موفقیت‌هایی که این رژیم در طول دهه‌های گذشته داشته است، درباره خطر فروپاشی هشدار داد و گفت: «پیروزی‌های پیشین، تضمینی برای بردهای آینده نخواهد بود.»
 
بحرانی عمیق و چندلایه
نگرانی هرتزوگ در قبال وقوع جنگ داخلی و فروپاشی رژیم صهیونیستی به دلیل اوج‌گیری شکاف سیاسی - اجتماعی بی‌سابقه در اراضی اشغالی تنها یک بعد داستان است. در صورتی که باید اذعان داشت بحران عمیق‌تر از این حرف‌ها است. اکنون عملکرد دولت نتانیاهو و حضور چهره‌هایی چون بن گویر سبب شده تا دایره و عمق فعالیت‌های جریان‌های مقاومت فلسطینی به همه نقاط کشیده شود و ابربحران امنیتی را برای نهادهای نظامی رژیم صهیونیستی به وجود آورد. لذا این رژیم با بحرانی عمیق و چندلایه دست به گریبان است.
 در همین باره رسانه‌های عبری زبان دیروز سه‌شنبه اعلام کردند که در عملیات تیراندازی در محله شیخ جراح در قدس اشغالی دو شهرک‌نشین زخمی شدند و عملیات جست‌و‌جوی خانه به خانه برای بازداشت عامل تیراندازی در این محله در حال اجرا است. به گزارش خبرگزاری «سما» در فلسطین، برخی رسانه‌های عبری زبان عنوان داشتند که دو شهرک‌نشین ۴۸ و ۵۰ ساله از یهودی‌های حریدی در یک عملیات تیراندازی در محله شیخ جراح واقع در قدس اشغالی زخمی شدند. طبق گزارش این رسانه‌ها وضعیت دو زخمی وخیم نیست.
شبکه ۱۲ تلویزیون رژیم صهیونیستی نیز اعلام کرد که فرد تیرانداز سوار یک خودرو بوده و پس از تیراندازی به سمت خودروهای عبوری، محل را ترک کرده است. پس از این تیراندازی نظامیان صهیونیست برای پیدا کردن مجری عملیات به حالت آماده‌باش درآمدند. رادیوی ارتش رژیم صهیونیستی نیز اعلام کرد، از شهرک‌نشین‌های ساکن محله شیخ جراح خواسته شده درب خانه‌های خود را ببندند و از آنها خارج نشوند چرا که این نگرانی وجود دارد، عامل تیراندازی هنوز در منطقه حضور دارد.
شبکه ۱۳ تلویزیون رژیم صهیونیستی نیز گزارش داد، نیروهای پلیس و شاباک در چهارچوب عملیات جست‌و‌جوی عامل تیراندازی و پاکسازی منطقه، ساختمان اردوگاه الصمود در محله شیخ جراح را به محاصره درآوردند. همچنین طبق گزارش‌ها نیروهای اشغالگر صهیونیستی در جست‌و‌جوی عامل تیراندازی به یک مسجد در محله شیخ جراح نیز یورش برده و به آن هتک حرمت کردند.
پیش‌تر هم روز دوشنبه رسانه‌های عبری‌زبان از زخمی شدن یک شهرک‌نشین در حمله با سلاح سرد در تقاطع «گوش عتصیون» در نزدیکی الخلیل خبر دادند. منابع خبری اعلام کردند، مجری این عملیات یک دختر فلسطینی بوده است. نیروهای ارتش رژیم صهیونیستی با این ادعا که دختر فلسطینی قصد انجام عملیات حمله با چاقو به سمت نظامیان را داشته است، به سمت او تیراندازی کردند.
 مسجدالاقصی همچنان در آشوب
 در حالی تجاوزات کابینه افراطی بی‌بی به عنوان کاتالیزور موتور محرکه‌ای برای افزایش نفوذ جریان‌های مقاومت عمل می‌کند که گویا صهیونیست‌ها نیز کماکان سعی دارند با دست گذاشتن روی حساس‌ترین موضوع مسلمانان فلسطین و جهان یعنی مسجدالاقصی چالش فعلی خود را به نقطه بازگشت برسانند. در همین باره مجدداً نیروهای رژیم صهیونیستی با بستن درب‌های منتهی به مسجد ابراهیمی، مانع ورود نمازگزاران به این مسجد شدند.
به گزارش خبرگزاری «معا» فلسطین، نیروهای رژیم صهیونیستی شامگاه دوشنبه درب‌های منتهی به مسجد ابراهیمی واقع در شهر الخلیل را مسدود کرده و با گاز اشک‌آور و بمب‌های صوتی ده‌ها جوان فلسطینی‌ را که قصد ورود به این مسجد داشتند، از محل دور کردند. در این میان تعدادی از سربازان رژیم صهیونیستی به یک زن حمله کردند که در نتیجه آن، او زخمی شد. همچنین درگیری‌های محدودی میان جوانان فلسطینی و نیروهای اشغالگر در ایست ابوالریش آغاز شد که طی آن جوانان فلسطینی به سمت سربازان اسرائیلی سنگ پرتاب کردند و آنها نیز در مقابل از بمب‌های صوتی و گاز اشک‌آور برای دور کردن فلسطینی‌ها از محل استفاده کردند.
صدها نفر از شهروندان فلسطینی شب ۲۷ ماه مبارک رمضان را برای برگزاری مراسم شب قدر همراه با خانواده و فرزندان خود به مسجد ابراهیمی می‌روند. این در حالی است که مسجد مبارک الاقصی در شب ۲۷ ماه مبارک رمضان به رغم محدودیت‌ها و تدابیر امنیتی شدید رژیم صهیونیستی در بخش قدیمی قدس و اطراف این مسجد، شاهد حضور پررنگ و گسترده نمازگزاران فلسطینی بود.
به گزارش مرکز اطلاع‌رسانی فلسطین، اداره اوقاف اسلامی قدس اعلام کرد که نزدیک به ۲۸۰ هزار نفر نماز تراویح شب ۲۷ رمضان را در مسجدالاقصی اقامه کردند. هزاران نفر از سرتاسر کرانه باختری و سرزمین‌های اشغالی ۱۹۴۸ برای شرکت در نماز تراویح مسجدالاقصی خود را به شهر قدس رسانده بودند. مسجدالاقصی دوشنبه شب میزبان هزاران نفر از ساکنان کرانه باختری و سرزمین‌های اشغالی ۱۹۴۸ بود و سفره‌های افطاری در جای جای این مسجد مبارک برای میزبانی از روزه‌داران پهن بود.
 
آرزوی دست نیافتنی
به موازات اوج‌گیری بحران در سراسر اراضی اشغالی باز هم نخست‌وزیر رژیم صهیونیستی از آرزویش برای عادی‌سازی روابط با عربستان گفت. در حالی که ریاض هرگونه عادی‌سازی روابط با تل‌آویو را در شرایط حاضر رد می‌کند، نتانیاهو مجدداً ادعا کرد که صلح و سازش با عربستان «گامی بزرگ» برای پایان دادن به درگیری اعراب و اسرائیل در خاورمیانه است. خبرگزاری فلسطینی «معا» گزارش داد، نتانیاهو در دیدار با سناتور لیندسی گراهام، مدعی شد: «توافق با عربستان می‌تواند نتایج تاریخی بزرگی برای اسرائیل، عربستان، منطقه و کل جهان داشته باشد.»
سناتور گراهام نیز که اخیراً سفری به عربستان داشته، گفت: «به عربستان اطلاع دادم که نتانیاهو خواهان بهبود روابط است و باید این مسأله به شیوه‌ای انجام شود که دوستان ما در اسرائیل را مطمئن سازد.» این سناتور اضافه کرد: «به ولیعهد عربستان گفتم بهترین زمان بهبود روابط همین الان است. رئیس‌جمهور بایدن بسیار به عادی‌سازی روابط با عربستان توجه دارد و در ازای آن عربستان باید تنها کشور یهود را به رسمیت بشناسد و من می‌توانم به عنوان یک جمهوری‌خواه در تبلیغ این موضوع کمک کنم.»
گراهام ادامه داد: «به نظرم حزب جمهوری‌خواه مسلماً می‌خواهد با بایدن برای تغییر روابط بین امریکا و عربستان همکاری کند؛ مسأله‌ای که نهایتاً می‌تواند منجر به پذیرش اسرائیل از سوی عربستان شود. این مسأله دلیل حضورم در اینجاست. این موضوع مستلزم تلاش بسیار است؛ اما ارزش تلاش کردن را دارد.» نتانیاهو نیز در واکنش به حرف‌های گراهام گفت که «ما خواهان روابط و صلح با عربستان هستیم.»
این اولین بار نیست که نتانیاهو از تمایل تل آویو به سازش با عربستان صحبت می‌کند. او در مناسبت‌های عدیده‌ای در سال‌های گذشته نیز تأکید کرده که برای برقراری روابط دیپلماتیک کامل با ریاض تلاش خواهد کرد و این مسأله به حل درگیری این رژیم و فلسطین می‌انجامد. اما عربستان تاکنون هیچ واکنشی به این حرف‌های نتانیاهو نداشته است. ریاض هیچ‌گونه روابط رسمی با تل آویو ندارد و نه تنها روابط با این رژیم را قبل از حل مسأله فلسطین رد می‌کند که یکشنبه هفته جاری هم میزبان هیأت بلندپایه حاس و تشکیلات خودگردان فلسطین بود، سفری که بعد از مدت طولانی انجام شد. نفس این سفر فارغ از اهدافش مؤید آن است که شکاف جهان اسلام و جهان عرب با کارنامه 6 ماهه کابینه افراطی بی‌بی و به رغم پیمان ابرهیم در حال گسترش است.

جستجو
آرشیو تاریخی