صف کشورها برای خرید پهپاد ایرانی

وزیر دفاع از رشد 5 2 برابری تولید و فروش محصولات وزارت دفاع در یکسال گذشته خبر داد

امیر سرتیپ محمدرضا آشتیانی صبح دیروز دوشنبه (۱۵ اسفندماه) در نشست خبری با خبرنگاران داخلی و خارجی گفت: در مسائل بین‌المللی، منطقه‌ای و داخلی، فارغ از هرگونه نگرش احساسی و شعاری به گونه‌ای حرکت کرده‌ایم که نشانگر استقلال و استحکام و اقتدار بوده است و تحمل آن برای دشمن بسیار سخت بوده و او را عصبانی کرده است.

ایجاد 85هزار فرصت شغلی
وزیر دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح با بیان اینکه کلیه برنامه‌های این وزارتخانه به صورت جهشی دنبال می‌شود، عنوان کرد: مهم‌ترین مأموریت وزارت دفاع تسلیح نیروهای مسلح است که نسبت به سال گذشته ۱/۵ برابر رشد داشته که بالغ بر ۷۸ هزار میلیارد تومان بوده است. در بحث تولید و فروش رشد ۲/۵ برابری داشته‌ایم و بیش از ۸۵ هزار فرصت شغلی ایجاد کرده‌ایم که نسبت به سال قبل ۱۵ هزار فرصت شغلی بیشتر بوده است.
به گزارش ایرنا، امیر آشتیانی ادامه داد: حجم همکاری ما با شرکت‌های دانش‌بنیان ۸۰ درصد نسبت به گذشته بیشتر شده است. در حوزه بومی‌سازی قطعات نیز بالغ بر ۳۸ هزار قطعه را بومی‌سازی کرده‌ایم که صرفه‌جویی ارزی بسیار بالایی داشته و بالغ بر ۱ میلیارد دلار حجم این صرفه‌جویی ارزی بوده است. وی با بیان نمونه‌هایی از توانمندی‌های تولیدی مختلف وزارت دفاع، اظهار داشت: در حوزه توان موشکی کروز ما انواع موشک‌ها را در برد ۳۵ تا ۱۰۰۰ کیلومتر تولید کرده‌ایم که توان رزمی نیروهای مسلح را بسیار افزایش داده است. در حوزه پدافند هوایی که خط مقدم دفاع در هر کشوری است هم با توجه به تهدیدات متنوع، متناسب با این تهدیدات سلاح‌هایی را توسعه داده‌ایم. در مقابله با پرنده‌های دورایستا سامانه باور ۳۷۳ و موشک صیاد ۴ را آزمایش کردیم که در فاصله ۳۰۰ کیلومتری توانست هدف را منهدم کند.

به کارگیری هوش مصنوعی
در پرنده‌های بدون سرنشین
وزیر دفاع گفت: پهپادهایی با سقف ارتفاع ۲۰ هزار پا و مداومت پرواز ۲۴ ساعت توانسته‌ایم تولید کنیم و همچنین انواع پرنده‌های پرسه‌زن و انتحاری در کنار به کارگیری هوش مصنوعی برای انجام پرواز جمع توسط پرنده‌های بدون سرنشین و عملیات ترکیبی باسرنشین و بدون سرنشین را داشته‌ایم. در حوزه دریایی نیز ساخت انواع زیردریایی سبک و نیمه‌سنگین با قابلیت پرتاب موشک کروز و اژدر و مین دریایی را داریم. امیر آشتیانی در پاسخ به سؤالی درباره آخرین وضعیت خرید جنگنده‌های سوخو ۳۵ از روسیه عنوان کرد: جمهوری اسلامی ایران این حق را برای خودش قائل است تا در زمینه ارتقای توان دفاعی کشور با کشورهای دیگر کار کند و در جهت تسلیح نیروهای مسلح و تجهیزات مورد نیازشان قدم بردارد. وی افزود: این بحثی است که به گذشته مربوط است و ما به جهت اینکه اطلاعات خرید تسلیحات را در هر زمانی مطرح نمی‌کنیم، اخیراً این موضوع دوباره مطرح شد. خرید سلاح از کشورهای مختلف ممکن است در دستور کار نیروهای مسلح قرار داشته باشد. این اقدامی است که از گذشته دنبال شده و هنوز در مرحله دنبال شدن و پیگیری است که از قدیم بوده و تاکنون تجهیزاتی تحویل نشده است.

ایران؛ بی‌نیاز از سامانه اس 400
وزیر دفاع در پاسخ به سؤال دیگری درباره احتمال خرید سامانه اس ۴۰۰ توسط ایران، گفت: روسیه از کشورهایی است که به جهت همسایگی، روابط سطح بالایی با آن داریم، اما در بحث سلاح‌های پدافندی به خودکفایی رسیده‌ایم و سامانه‌هایی که در داخل کشور داریم سامانه‌های بعضاً بی‌نظیری است و در حال حاضر چنین نیازی نداریم. امیر آشتیانی در پاسخ به سؤالی مبنی بر اینکه چه تعداد همکاری‌های مشترک در حوزه پهپادی با کشورهای خارجی وجود دارد، گفت: مطالبات کشورها از ما برای دریافت پهپاد متعدد است و کشورهای زیادی خواهان هستند لذا باتوجه به اینکه پهپادهای ایران جزو پهپادهایی است که بعضاً در دنیا نمونه‌ای ندارد و این را همه پذیرفته‌اند که قدرت پهپادی ایران بی‌نظیر است و آزمایشش را پس داده است، ما به کشورهایی که با ما همکاری نزدیک دارند در مسیر تقویت بنیه دفاعی کمک می کنیم البته با رعایت ملاحظات. وی گفت: در حوزه پهپادی دستاوردهای جدیدی نیز داریم که در آینده اعلام خواهد شد.

ورود به عرصه خودروسازی
وی در پاسخ به سؤال دیگری پیرامون مصوبه روز گذشته مجلس شورای اسلامی درباره مجوز ورود وزارت دفاع به حوزه خودروسازی گفت: وزارت دفاع در حوزه خودروسازی توان ویژه‌ای دارد؛ در خودروهای نظامی که خودروهای مستحکم و کاربردهای متنوع است تولیدات خوبی داشته‌ایم حتماً می‌توانیم در این حوزه کمک بزرگی به بخش دولتی و حتی خصوصی داشته باشیم. وزیر دفاع گفت: در حال حاضر هم داریم کمک می‌کنیم اما فکر می‌کنیم با این مصوبه جدید شاید بتوانیم وارد خودروسازی نیز شویم. امیر آشتیانی در پاسخ به سؤال دیگری درباره حمله چندی پیش به یکی از مجتمع‌های کارگاهی وزارت دفاع در اصفهان، گفت: حمله‌ای که انجام ‌شد از طریق ریزپرنده‌ها صورت گرفت که کار بسیار ساده‌ای است و حتی اگر ۵ نفر آدم هم تصمیم بگیرند این کار را انجام بدهند می‌توانند انجام دهند. وی گفت: این حمله هیچ دستاوردی برای دشمن نداشت اما با سامانه‌هایی که داریم فکر می‌کنیم که به این توان رسیده‌ایم که جلوی این دست اقدامات را بگیریم که در این زمینه هم دشمن را ناکام بگذاریم. چنین عملیاتی هیچ ارزش نظامی ندارد و تنها از سر ترس و استیصال است.

جستجو
آرشیو تاریخی