صفحات
شماره هشت هزار و یکصد و ده - ۰۲ بهمن ۱۴۰۱
روزنامه ایران - شماره هشت هزار و یکصد و ده - ۰۲ بهمن ۱۴۰۱ - صفحه ۲۴

فضای مجازی

 

مطلبی خواندنی درباره زندگی بهزاد فراهانی به مناسبت فرارسیدن زادروز این هنرمند پیشکسوت، خبر افتتاح چند پردیس سینمایی تازه همزمان با آغاز چهل و یکمین دوره جشنواره بین‌المللی فیلم فجر و بازگشت دوباره «دیوید فینچر» کارگردان سرشناس جهان به عرصه سینما با فیلم «قاتل» بخشی از خبرهایی است که درباره‌ آنها در مجازی امروز می‌خوانید.
مطلبی خواندنی درباره بهزاد فراهانی
موزه سینما به مناسبت فرارسیدن سالروز تولد بهزاد فراهانی بازیگر و کارگردان سینما، تئاتر و تلویزیون، بخشی از خاطرات این هنرمند را منتشر کرد. این هنرمند پیشکسوت در گفته‌های خود درباره روزگار کودکی‌اش نکات جالبی را با مخاطبان به اشتراک گذاشته، از جمله اینکه نام واقعی‌اش لطف‌الله درمنکی فراهانی است و اول بهمن ماه در روستای درمنک فراهان متولد شده است. بهزاد فراهانی گفته: «پدرم تعزیه‌خوان قابلی بود که تمام عمرش را به خاطر نذری که داشت در ده‌ تعزیه می‌خواند. نخستین بار زمانی که در تعزیه شرکت کردم، پدرم نقش «حربن ریاحی» را می‌خواند و من پسر حر را می‌خواندم؛ سر یکی از بیت‌ها کمی لکنت پیدا کردم و وزن شعر را آنگونه که باید ادا نکردم. پدرم با خواب شمشیر بر کمرم کوبید به طوری که با دو دست به زمین خوردم؛ دوباره بلند شدم و پدرم از من خواست که بیت را دوباره بخوانم با اینکه بغض گلویم را گرفته بود اما بسیار خوب خواندم و زمانی که بیت شهادت پسر حر را خواندم، پدربزرگم از جایی که نشسته بود و تعزیه را نگاه می‌کرد گفت «دست مریزاد که از پدرت بهتر می‌خوانی» این لحظه برایم زیبا بود و احساس کردم که نگاه مردم دیگر برایم نگاه ترسناکی نیست بلکه نگاه گرم و مهربانی بود.» گفت‌وگویی که موزه سینما به این مناسبت بازنشر کرده به نقل از بهزاد فراهانی نکات جالبی را درباره زندگی‌اش شامل می‌شود، اینکه در چه خانواده‌ای متولد شده و در چه محیطی به دنیای هنر علاقه‌مند می‌شود و چگونه قدم به عرصه بازیگری می‌گذارد. مشروح این مصاحبه خواندنی در مهر نیز در دسترس است.
خبر خوب برای سینما‌دوستان
علاقه‌مندان سینما بزودی شاهد افتتاح سه پردیس جدید سینمایی جدید در استان تهران خواهند بود. بر این اساس امسال همزمان با برپایی چهل و یکمین دوره جشنواره بین‌المللی فیلم فجر، برای اولین مرتبه در شهرهای پرند و قرچک جشنواره فیلم فجر برگزار خواهد شد و همزمان با این رویداد فرهنگی، پردیس‌های سینمایی این شهرها افتتاح خواهد شد. همچنین برای اولین بار پردیس سینمایی اطلس در منطقه یک تهران میزبان فیلم‌های جشنواره خواهد بود. بنا بر اعلام، سینماهای این دوره که در مناطق مختلف تهران جانمایی شده‌اند تا ۴ بهمن ماه اعلام می‌شوند. چهل و یکمین جشنواره بین‌المللی فیلم فجر ۱۲ تا ۲۲ بهمن ماه ۱۴۰۱ به دبیری مجتبی امینی برگزار می‌شود.
بازگشت فینچر با قاتل
دیوید فینچر کارگردان سرشناس سینما پاییز سال آینده با فیلم «قاتل» به چرخه اکران سینماهای جهان برمی‌گردد. این فیلم با بازی مایکل فاسبندر و تیلدا سوینتون ساخته شده و قرار است نوامبر ۲۰۲۳ به نمایش درآید. این کارگردان که برنده گلدن گلوب است و ۳ نامزدی اسکار در کارنامه دارد برای ساخت فیلم‌هایی چون «شبکه اجتماعی»، «منک»، «دختر گمشده»، «هفت» و «زودیاک» شناخته می‌شود.فینچر در «قاتل» با اندرو کوین واکر نویسنده «هفت» دوباره همکاری کرده است. واکر فیلمنامه فیلم‌های دیگری چون «گرگینه» و «اسلیپی هالو» را نوشته است. وی سازنده شماری از بزرگ‌ترین پروژه‌های نتفلیکس در دهه اخیر بوده که شامل «منک»، «عشق مرگ و روبات‌ها»، «خانه پوشالی» و «شکارچی ذهن» بوده است.فیلم «قاتل» با اقتباس از یک مجموعه رمان گرافیکی فرانسوی به قلم الکسیس نولنت با تصویرپردازی لوک جاکامون اقتباس شده که داستان قاتل بی‌نامی را روایت می‌کند که پس از سال‌ها بهترین بودن در کارش، دیگر نمی‌خواهد قاتل باشد اما باید جواب مشتری‌هایش را بدهد. این مجموعه از سال ۱۹۹۸ تا ۲۰۱۷ منتشر می‌شد.مایکل فاسبندر نامزد اسکار و گلدن گلوب که بازیگر فیلم‌هایی چون «مردان ایکس»، «۱۲ سال بردگی» و «استیو جابز» بوده در نقش قاتل ظاهر شده است. در مقطعی گفته می‌شد برد پیت قرار است در این نقش بازی کند.
ساخت فیلمی از آهنگساز افسانه‌ای
جان ویلیامز آهنگساز افسانه‌ای سینما سوژه یک مستند بلند شده، فیلمی که همکار قدیمی‌اش «استیون اسپیلبرگ» یکی از سازندگان آن خواهد بود.جان ویلیامز در طول هفت دهه فعالیت هنری، برای بیش از ۱۵۰ فیلم سینمایی مختلف آهنگسازی کرده است و بسیاری از مشهورترین قطعه‌ها را ساخته است. نام «جان ویلیامز» در سال ۲۰۰۰ میلادی در تالار مشاهیر هالیوود ثبت شد و این آهنگساز بنام موسیقی سینمای جهان در سال ۲۰۰۴ موفق به کسب نشان افتخار مجمع کندی شد. او برای «آرواره‌ها» (۱۹۷۵)، «جنگ ستارگان» (۱۹۷۷)، «جنگ ستارگان» (۱۹۷۷)، «برخورد نزدیک از نوع سوم» (۱۹۷۸)، «سوپرمن» (۱۹۷۹)، «امپراطوری ضربه می‌زند» (۱۹۸۰)، «مهاجمان صندوق گمشده» (۱۹۸۱)، «ای.تی» (۱۹۸۲)، «فهرست شیندلر» (۱۹۹۳)، «نجات سرباز رایان» (۱۹۹۸)، «سرگذشت یک گیشا» (۲۰۰۷)، «دعایی برای صلح» (تمی از مونیخ) (۲۰۰۷) جایزه گرمی دریافت کرده است. ویلیامز با ۵۲ بار نامزدی دریافت جایزه اسکار بعد از والت دیزنی، دومین شخصیت تاریخ با بیشترین نامزدی اسکار است.

 

 

جستجو
آرشیو تاریخی