درخشش تیم ملی کشتی آزاد امید در مسابقات جهانی آلبانی
نوبرانه قهرمانی
با برگزاری مسابقات پنج وزن دوم و کسب ۳ مدال طلا، نقره و دو برنز دیگر تیم ملی کشتی آزاد قهرمان این مسابقات شد. در پنج وزن دوم رقابتهای کشتی آزاد امیدهای جهان، مهدی یوسفی در وزن ۷۹ کیلوگرم به مدال طلا رسید، مهدی حاجیلوییان مدال نقره را به دست آورد و علی مؤمنی به همراه عباس ابراهیمزاده نیز صاحب مدال برنز شدند.
محسن وظیفه
خبرنگار
با برگزاری مسابقات پنج وزن دوم و 3 مدال طلا، نقره و دو برنز دیگر تیم ملی کشتی آزاد قهرمان این مسابقات شد. در پنج وزن دوم رقابتهای کشتی آزاد امیدهای جهان، مهدی یوسفی در وزن ۷۹ کیلوگرم به مدال طلا رسید، مهدی حاجیلوییان مدال نقره را به دست آورد و علی مؤمنی به همراه عباس ابراهیمزاده نیز صاحب مدال برنز شدند.
پیش از این هم تیم ملی کشتی آزاد توسط امیرحسین فیروزپور در وزن ۹۲ کیلوگرم و امیررضا معصومی در وزن ۱۲۵ کیلوگرم به مدال طلا و ابراهیم خواری در وزن ۶۱ کیلوگرم به مدال برنز رسیده بود تا تیم ایران بتواند بالاتر از همه رقبا به عنوان قهرمانی برسد. این در حالی است که امیدهای ایران با این روشی که در حال برگزاری است هیچ وقت نتوانسته بودند به عنوان قهرمانی برسند.
سال 1995 در تهران مسابقات امیدهای جهان برگزار شد که تیم ملی کشتی آزاد ایران با چهار طلا، یک نقره و سه برنز قهرمان جهان شده بود اما آخرین دوره مسابقات بود که به عنوان امیدها برگزار شد تا اینکه از سال 2017 با نام مسابقات زیر 23 سال دوباره از سر گرفته شد و بعد از هفت دوره برگزاری تیم ایران بر سکوی نخست تکیه زد.
حتی سال 2022 در مسابقات جهانی که به میزبانی اسپانیا برگزار شد تیم ایران با چهار مدال طلا و یک نقره نتوانسته بود؛ قهرمان دنیا شود. سال 2019 هم نتیجه مشابه به نتیجه امسال به دست آمد و تیم ایران سه مدال طلا، یک نقره و دو برنز را به دست آورد اما باز هم به سکوی قهرمانی نرسید اما به نظر نتایج ضعیفی که برخی از رقبای ایران کسب کردند باعث شد تا تیم ایران به راحتی قهرمانی را به دست بیاورد. در ردهبندی تیمی ایران با هفت مدال صاحب ۱۵۸ امتیاز شد و در جایگاه نخست ایستاد. بعد از ایران هم تیمهای آذربایجان با ۹۸ امتیاز دوم و ژاپن نیز با ۹۸ امتیاز سوم شدند.
روسیه قهرمان واقعی
بررسی عملکرد کشورهای شرکت کننده در این مسابقات نشان میدهد که روسیه بهترین عملکرد را داشته و اگر امتیازات این تیم از سوی اتحادیه جهانی در جدول ردهبندی قرار میگرفت، این تیم قهرمان مسابقات نام میگرفت. روسها در مسابقات آلبانی چهار فینالیست داشتند که همراه ایران بیشتر از هر کشور دیگری بود. این تیم همانند ایران صاحب سه طلا و یک نقره شد اما چهار برنز به دست آورد تا به لحاظ مدالی عملکردش از ایران هم بیشتر باشد. به لحاظ امتیازی هم این تیم 165 امتیاز گرفت که هفت امتیاز بیشتر از ایران و اگر در جدول ردهبندی بودند میتوانستند به عنوان قهرمانی برسند. روسها به نظر برای جهانی سال آینده تیم جدید و متفاوتی را برای رده سنی بزرگسالان میسازند و امید زیادی دارند که با همین جوانان نقاط ضعف خودشان را بپوشانند.
شکست سنگین امریکا
امریکا بین رقبای ایران بدترین عملکرد را داشت. کشتیگیران این کشور در 10 وزن فقط یکبار به فینال رسیدند و آنرا هم به ایران واگذار کردند. اینکه امریکا با یک نقره و یک برنز مسابقات جهانی را ترک میکند از اتفاقاتی است که به ندرت در این سالها دیده شده است. به نظر قدرت کشتی امریکا رو به زوال است و با توجه به سن بالای کشتیگیران این تیم در مسابقات جهانی کار سختی را برای جایگزین کردن ستارههای خود دارند. علاوه بر امریکا، گرجستان و ترکیه هم بسیار ضعیف ظاهر شدند. گرجها و همچنین ترکها دستشان از مدال کوتاه ماند تا مشخص شود که کار برای قهرمانی ایران چندان هم دشوار نبود.