خودسوزی کهنه سرباز امریکایی در حمایت از فلسطین، واکنش‌های جهانی را برانگیخت

بوعزیزی امریکا

بیشتر رسانه‌های غربی تلاش کردند با سانسور خبری، دلیل اصلی و موضوع اعتراض این خلبان امریکایی را به حاشیه برده و اقدام او را در زمره «اختلالات روانی» تعریف کنند. رسانه اجتماعی پخش زنده توییچ، اولین منتشرکننده این فیلم، آن را سریعاً از پلتفرم خود حذف کرد. نیویورک تایمز نیز با نادیده‌انگاری موضوع فلسطین و غزه درباره دلیل اصلی خودسوزی خلبان ارتش چنین نوشت: «به گفته پلیس، مردی پس از خودسوزی در مقابل سفارت اسرائیل در واشنگتن جان خود را از دست داد.»

گروه جهان/ خودسوزی اعتراضی خلبان ارتش امریکا نسبت به سیاست‌های امریکا در قبال حمایت از نسل‌کشی و حمایت از فلسطین مقابل سفارت رژیم صهیونیستی با واکنش‌های متعددی در امریکا و جهان روبه‌رو شد و موجی از همدلی را در میان مردم مدافع فلسطین برانگیخت. در همین رابطه جنبش حماس با صدور بیانیه‌ای در این زمینه ضمن تسلیت و ابراز همبستگی کامل خود با خانواده و نزدیکان این خلبان امریکایی، دولت جو بایدن، رئیس‌جمهور امریکا را مسئول خودسوزی آرون بوشنل دانست. در بیانیه حماس آمده است: آرون بوشنل، به عنوان مدافع ارزش‌های انسانی و مظلومیت ملت رنج‌دیده فلسطین تا ابد در یاد و خاطر ملت فلسطین و آزادگان جهان به‌عنوان نماد همبستگی انسانی جهانی با ملت و قضیه عادلانه فلسطین باقی خواهد ماند. جبهه مردمی برای آزادی فلسطین هم به نوبه خود در بیانیه‌ای تأکید کرد: اقدام این نظامی امریکایی در فدا کردن جان خودش برای فلسطین بالاترین درجه فداکاری و حامل پیامی مؤثر برای دولت امریکاست تا حضور مستقیم خود در جنایات اشغالگران علیه مردم فلسطین را متوقف کند.
العالم نیز گزارش داد، فعالان و کاربران عرب شبکه‌های اجتماعی به آرون بوشنل لقب «بوعزیزی امریکا» داده و او را به خاطر کاری که در اعتراض به جنایات رژیم صهیونیستی و نسل‌کشی این رژیم در غزه انجام داده است، ستوده‌اند. محمد بوعزیزی، شهروند تونسی در سال 2010 در اعتراض به اقدام مقامات محلی که گاری سبزی‌فروشی او را مصادره کرده و حاضر به رسیدگی به شکایت او نبودند، در «سیدی بوزید» خود را آتش زد. اقدام او آغازگر انقلابی در تونس و سپس در کشورهای مصر، لیبی، یمن و بحرین شد که بهار عربی نام گرفت.
همچنین طبق فراخوانی که در شبکه‌های اجتماعی منتشر شد، افرادی برای بزرگداشت این خلبان امریکایی روز دوشنبه ساعت پنج عصر به وقت محلی در مقابل کنسولگری رژیم صهیونیستی در شهر لس‌آنجلس همراه با شمع های روشن تجمعی را برگزار کردند.
طی چند ساعت گذشته هشتگ آرون بوشنل به زبان انگلیسی همچنان جزو داغ‌ترین مباحث در ایکس و دیگر شبکه‌های اجتماعی بوده و این میزان خشم مردمان عادی و مشهور امریکایی می‌تواند هشداری برای دولت بایدن درخصوص تداوم حمایت‌هایش از جنایات جنگی رژیم صهیونیستی تلقی شود. با این وجود قانونگذاران امریکایی و دولت بایدن موضع سکوت را در پیش گرفته و تاکنون از اظهارنظر در این مورد خودداری کرده‌اند.
اغماض رسانه‌های غربی
دراین بین اما بیشتر رسانه‌های غربی تلاش کردند با سانسور خبری، دلیل اصلی و موضوع اعتراض این خلبان امریکایی را به حاشیه برده و اقدام او را در زمره «اختلالات روانی» تعریف کنند. رسانه اجتماعی پخش زنده توییچ، اولین منتشرکننده این فیلم، آن را سریعاً از پلتفرم خود حذف کرد. نیویورک تایمز نیز با نادیده‌انگاری موضوع فلسطین و غزه درباره دلیل اصلی خودسوزی خلبان ارتش چنین نوشت: «به گفته پلیس، مردی پس از خودسوزی در خارج از سفارت اسرائیل در واشنگتن جان خود را از دست داد.» سایت عربی پست نیز با انتشار تصاویری از نحوه پوشش این خبر توسط نیوزویک و واشنگتن پست و سی‌ان‌ان و برخی دیگر از رسانه‌ها نوشت: «این رسانه‌ها به طور کاملاً خودجوش توافق کرده‌اند که اشاره‌ای به علت خودسوزی آرون بوشنل در مقابل سفارت رژیم صهیونیستی در واشنگتن نکنند.» الجزیره نیز در تحلیل واکنش دولت امریکا در مورد خودسوزی نوشت که تشکیلات سیاسی-رسانه‌ای ایالات متحده تمام تلاش خود را می‌کند تا نه تنها از این واقعه متن‌زدایی کند، بلکه حتی بوشنل را نیز بی‌اعتبار کند. چنانچه اداره پلیس متروپولیتن واشنگتن گفت که این سازمان با سرویس مخفی امریکا و اداره الکل، تنباکو و سلاح گرم برای بررسی حادثه خودسوزی همکاری می‌کند. همچنین مجله تایم ضمن القای روان‌پریشی بوشنل، ‌این اقدام او را بیمارگونه دانسته و چنین دستورالعمل‌هایی را به خوانندگان خود پیشنهاد داد: «اگر شما یا شخصی که می‌شناسید ممکن است دچار بحران سلامت روانی شده یا به خودکشی فکر می‌کند، با شماره 988 تماس بگیرید یا پیام دهید.»

جستجو
آرشیو تاریخی