مدیرکل محیط زیست و توسعه پایدار شهرداری تهران در گفت‌و‌گو با «ایران» خبر داد

جانمایی سه نقطه برای ایجاد نیروگاه بزرگ مقیاس خورشیدی

61 درصد نیروگاه‌خورشیدی در پایتخت

مهسا قوی قلب
خبرنگار


مدیرکل محیط زیست و توسعه پایدار شهرداری تهران، با اشاره به اینکه در حال حاضر در زمینه بهره‌مندی از انرژی خورشیدی به ظرفیتی معادل 1300 کیلووات رسیده‌ایم، گفت: تعداد نیروگاه‌های پایتخت به رقمی معادل 61 نیروگاه رسیده و این رقم در حال افزایش است.
حلیاسادات حسینی، در گفت‌و‌گو با «ایران» در زمینه الزام دستگاه‌های دولتی به استفاده از انرژی خورشیدی بیان کرد: با توجه به موضوعات مرتبط با تغییر اقلیم، قطعاً در تمام دنیا استفاده نکردن از سوخت‌های فسیلی و حرکت به سمت استفاده از انرژی‌های تجدیدپذیر در دستور کار قرار دارد. در کشور ما هم باتوجه به اسناد بالادستی که به صورت قانون و آیین‌نامه هیأت وزیران وجود دارد، کلیه نهادهای دولتی و عمومی ملزم هستند 20 درصد از برق مصرفی خود را از انرژی خورشیدی تأمین کنند.
او افزود: شهرداری تهران به عنوان یکی از نهادهای عمومی نسبت به این قانون الزام دارد. البته ما مصوباتی را هم از سوی شورای اسلامی شهر تهران مبنی بر همین موضوع داریم، لذا شهرداری تهران چند سالی است که با توجه ویژه به این موضوع با رویکردهای جدید در این زمینه اقدامات مؤثری را پیاده‌سازی کرده و در تلاش است 20 درصد مصرف برق ساختمان‌های مربوط به شهرداری از انرژی خورشیدی تأمین شود. می‌توان گفت در این خصوص ما نسبت به کلان کشور پیشرو بوده‌ایم و بزرگترین نیروگاه خورشیدی را که شهرداری‌ها در سطح کلان کشور توانستند به لحاظ ظرفیتی داشته باشند، در شهر تهران داریم؛ نیروگاه 130 کیلوواتی در بوستان سرخه‌حصار برای این منظور ایجاد شده است.
حسینی با اشاره به اینکه شهرداری تهران به لحاظ اجرای کامل قانون هنوز جای کار دارد، توضیح داد: احداث نیروگاه‌های کوچک مقیاس در دستور کار مناطق شهرداری تهران و سازمان‌های وابسته قرار دارد، به‌طور نمونه سازمان مدیریت بحران، در حال تجهیز سوله‌های بحران به انرژی خورشیدی است. تعدادی را هم به انجام رسانده است و تعداد باقیمانده هم در مرحله مطالعه برای جانمایی است.

جانمایی سه نقطه برای ایجاد نیروگاه بزرگ مقیاس خورشیدی
مدیرکل محیط زیست و توسعه پایدار شهرداری تهران تأکید کرد: پایتخت به لحاظ داشتن آفتاب وضعیت خوبی دارد و می‌توان موضوع استفاده از انرژی خورشیدی را به صورت گسترده در شهر تهران محقق کرد.
حسینی افزود: در شهرداری تهران سیاست بهره‌مندی از انرژی خورشیدی به دو روش پیاده‌سازی می‌شود؛ یک روش، احداث نیروگاه‌های کوچک مقیاس است که توسط شهرداری‌های مناطق و با نظارت اداره کل محیط زیست و توسعه پایدار شهرداری تهران در حال انجام است و دیگری که قصد ورود به آن را داریم، ایجاد نیروگاه‌های بزرگ مقیاس است. مطالعاتی در سطح شهر تهران انجام داده‌ایم و سه نقطه را جانمایی کرده‌ایم تا بتوانیم از این ظرفیت استفاده کنیم.
او در زمینه تعداد نیروگاه‌های خورشیدی ایجاد شده در سطح شهر تهران، گفت: تاکنون 61 نقطه پایتخت به نیروگاه خورشیدی تجهیز شده است و به ظرفیتی معادل 1300 کیلوواتی رسیده‌ایم. امید داریم تا پایان سال مالی شهرداری، تعدادی دیگر را نیز افتتاح کنیم. با آغاز به کار نیروگاه‌های جدید، این رقم افزایش می‌یابد. البته تقریباً در کلیه مناطق از ظرفیت نیروگاه‌های خورشیدی کوچک مقیاس بهره برده می‌شود ولی میزان آنها متفاوت است. در برخی مناطق ظرفیت بیشتری داریم و در برخی ظرفیت‌ها کمتر است. این اقدامات به مقوله تعیین فضا و امکان سنجی به لحاظ مکان‌یابی و میزان اعتبار و بودجه‌ای که در اختیار ایشان قرار داده می‌شود، بستگی دارد. هر دو این موارد باعث می‌شود، منطقه مورد نظر نسبت به آنچه که باید محقق می‌کرده، موضوع را پوشش دهد. بر‌اساس آنچه که مناطق باید لحاظ کنند، طبق نظام فنی انرژی موجود، نقشه راهی تهیه شده است. بر حسب میزان مصارفی که مناطق در نظام‌نامه داشتند، نقشه راه به هر منطقه ابلاغ و مشخص شده است که هر منطقه به چه میزانی باید در این حوزه اقدامات عملیاتی داشته باشد.
حسینی با اشاره به اینکه این موضوع بر‌اساس برنامه چهارم هم پیگیری می‌شود، افزود: به ما تکلیف شده که تا پایان سال 1404 باید در کل شهرداری تهران به سطح مشخصی در زمینه استفاده از انرژی‌های تجدیدپذیر برسیم. البته تاکنون در زمینه این تکلیف، خیلی عقب‌ماندگی نداریم اما برای تحقق رسیدن به قانون 20 درصد بهره‌مندی از انرژی خورشیدی باید فعالیت‌های بیشتری صورت گیرد.

صفحات
آرشیو تاریخی
شماره هشت هزار و چهارصد و چهار
 - شماره هشت هزار و چهارصد و چهار - ۲۸ بهمن ۱۴۰۲