چهارمین سفر شتابزده «بلینکن» به منطقه در پی تشدید تنش‌ها رقم خورد

جاروی امریکایی بر دُم تروریسم

«آنتونی بلینکن»، وزیر خارجه امریکا در حالی برای چهارمین بار از زمان آغاز جنگ غزه به منطقه سفر می‌کند که به نظر می‌رسد این بار نگرانی نسبت به عواقب تشدید تنش‌آفرینی محور امریکایی- اسرائیلی در منطقه از جمله ترور فرماندهان ارشد مقاومت و حمله تروریستی به مردم ایران در کرمان، او را ناگزیر کرده تا راهی این سفر شود. «بلینکن» قرار است علاوه بر حضور در تل آویو به کشورهای ترکیه، یونان، اردن، قطر، امارات عربی متحده، عربستان سعودی و مصر هم سر بزند. چند روز پیش، «صالح العاروری»، معاون دفتر سیاسی حماس در حمله‌ پهپادی رژیم صهیونیستی در بیروت به شهادت رسید و یک روز پس از آن نیز حمله تروریستی در گلزار شهدای کرمان در چهارمین سالروز شهادت سردار قاسم سلیمانی، ۹۵ شهید و شمار زیادی مجروح بر جای گذاشت. همچنین یک روز پیش از حادثه کرمان، فرمانده ارشد مقاومت عراق «ابوتقوی» هدف ترور پهپادهای امریکایی در بغداد قرار گرفت. اگرچه گروه تروریستی داعش مسئولیت رسمی حمله کرمان را برعهده گرفت و مقامات ایالات متحده نقش خود و دست داشتن اسرائیل در این اقدام تروریستی را رد کرده‌‌اند اما وجود پیوندهای تاریخی داعش با حامیان غربی‌شان نشان از آن دارد که حمله تروریستی به کرمان در بحبوحه جنگ غزه نمی‌توانست فارغ از حمایت و پشتیبانی محور امریکایی – اسرائیلی صورت گیرد. بویژه آنکه رهبران
تل آویو با وجود گذر چندین ماه از جنگ غزه و حملات متعدد نظامی علیه مردم بی‌دفاع فلسطین نتوانسته‌اند حداقل خواسته‌های میدانی خود را محقق سازند. از این رو لازم بود برای تسری دامنه‌های بحران و در حالی که افزون بر غزه زیر آتش حملات انصارالله یمن در دریای سرخ نیز قرار گرفته‌اند، پای جمهوری اسلامی را هم به صحنه میدانی جنگ باز کنند.
 
هدف اصلی سفر
در چنین فضایی که مقام‌های جمهوری اسلامی، اسرائیل و امریکا را مسئول اصلی تشدید تنش در منطقه و حمله تروریستی کرمان می‌دانند، یک مقام ارشد وزارت امور خارجه امریکا یکی از اهداف مهم سفر وزیر امور خارجه این کشور به منطقه را برقراری تماس غیرمستقیم با ایران برای جلوگیری از تشدید تنش‌ها عنوان کرده است. در توجیه این تلاش، رسانه امریکایی «سی‌ان‌ان» مدعی شده است: از زمانی که رژیم صهیونیستی جنگ خود را علیه غزه پس از عملیات «طوفان‌الاقصی» آغاز کرد، ایالات متحده در پشت صحنه تلاش می‌کند تا از شعله‌‌ور شدن یک جنگ گسترده‌تر بین چند کشور در منطقه جلوگیری کند اما این تنش‌ها در هفته گذشته، پس از ترور «صالح العاروری» یکی از رهبران حماس در بیروت توسط اسرائیل و همچنین حمله تروریستی داعش در ایران افزایش یافته است. ادعای این رسانه غربی مبنی بر تلاش واشنگتن برای کاهش تنش‌ها در حالی است که این کشور از آغاز جنگ 7اکتبر در غزه، در صف نخست پشتیبانی از تل‌آویو قرار گرفته و تاکنون حداقل ۲ بار قطعنامه‌های شورای امنیت مبنی بر توقف جنگ و اجرای طرح آتش‌بس را وتو کرده است. همه اینها در حالی است که با وقوع حمله تروریستی کرمان به نظر می‌رسد دامنه فعالیت‌های تنش‌آفرین اسرائیل به پشتوانه امریکا در منطقه ابعاد گسترده‌تری یافته است و ضرورت پاسخگویی واشنگتن و تل آویو را درباره همزمانی جنگ غزه و وقوع حملات تروریستی در استان کرمان که در ظاهر با مسئولیت داعش خراسان صورت گرفته است، دوچندان می‌سازد.
بنابراین، مواضع ادعایی ایالات متحده مبنی بر رد هر اتهامی درباره نقش این کشور و رژیم اسرائیل در حمله تروریستی داخل ایران، بیش از آنکه ریشه در واقعیت داشته باشد تلاشی عجولانه برای پاک کردن اذهان از تنش‌هایی است که این روزها یکی پس از دیگری در کشورهای خاورمیانه سر بر می‌آورد.
از این رو شاید به همین دلیل حسین امیرعبداللهیان، وزیر امور خارجه در گفت‌و‌گوی روز جمعه خود با همتای سریلانکایی‌اش پیرامون جنایت تروریستی کرمان گفته و تصریح کرده: نیروهای امنیتی ما در حال بررسی جزئیات و تکمیل اطلاعات مربوط به آمران و عاملان آن هستند، باید منتظر ماند و دید آیا سفرهای نمایشی مقام امریکایی می‌تواند کمکی به فرار از عواقب جنایات تروریستی این کشور در ایران کند یا نه.