کاهش آسیبهای ناشی از آلودگی هوا با تغذیه مناسب
عضو هیأت علمی دانشگاه و دکترای تخصصی علوم تغذیه و رژیم درمانی بیمارستان مسیح دانشوری گفت: مصرف برخی مواد غذایی باعث تقویت سیستم ایمنی، تنفسی، گوارشی و قلبی و کاهش آسیبهای ناشی از آلایندهها در بدن میشود. به گزارش ایرنا، منصور رضایی افزود: کودکان، سالمندان، مادران باردار و شیرده و بیماران قلبی، ریوی از گروههای در معرض خطر در آلودگی هوا هستند که بیشتر از سایر افراد آسیب میبینند که با استفاده از تدابیر تغذیهای میتوان اثرات مضر آلودگی هوا را در آنها تا حدی کاهش داد.
وی با اشاره به عوارض نامطلوب آلایندههای موجود در هوا بر سلولهای بدن، اظهار داشت: در حالت عادی، سیستم دفاعی بدن توسط اندامهای دفعی مانند کلیه، روده، ریه و پوست با کمک برخی مواد مغذی سلولها را از آسیبهای بیرونی محافظت میکند. رضایی افزود: با افزایش میزان آلایندهها، بدن نمیتواند با این اثرات مبارزه کند و ساختمان و عملکرد سلولهای بدن توسط رادیکالهای آزاد تخریب میشود.
منابع آنتی اکسیدانی
متخصص علوم تغذیه و رژیم درمانی، مصرف بیشتر آنتی اکسیدانها را باعث جلوگیری از آسیب رادیکالهای آزاد و تخریب سلولهای حیاتی بدن برشمرد و از منابع غذایی آنتیاکسیدانی به ویتامینهای C , E، کاروتنوئیدها، سلنیوم و پلیفنولها اشاره کرد.
هنگام آلودگی هوا روزانه حداقل ۳ واحد سبزی و ۲ واحد میوه مصرف کنید
متخصص علوم تغذیه و رژیم درمانی تأکید کرد: افراد در برنامه غذایی روزانه خود بویژه در شرایط آلودگی هوا حتماً از سبزیها و میوههای فصل استفاده کنند و روزانه سه تا پنج واحد از گروه سبزیها و دو تا چهار واحد از گروه میوهها را در برنامه غذایی خود قرار دهند. هر واحد میوه معادل یک عدد میوه متوسط یا نصف لیوان آب میوه تازه یا یک چهارم میوه خشک است و هر واحد سبزی معادل یک لیوان سبزی خام برگی (سبزی خوردن یا کاهو) یا نصف لیوان سبزی پخته یا خردشده، یا یک عدد گوجه فرنگی یا پیاز متوسط است.
سیب، دفع سرب از بدن را تسهیل میکند
رضایی، سیب درختی را منبع غنی پکتین عنوان کرد که از دسته فیبرهای محلول در آب و باعث تسهیل دفع سرب از بدن است و در این باره گفت: از سایر منابع پکتین میتوان به مرکبات مثل پرتقال، نارنگی، لیمو، گریپ فروت، توت فرنگی، هویج و غلات سبوس دار اشاره کرد که مصرف روزانه میوههای حاوی پکتین برای کاهش خطرات آلودگی هوا بسیار مهم است و توصیه میشود حداقل یک سیب در طول روز مصرف شود.