صف کشی اردوگاه غرب در سرزمین‌های اشغالی

حسین فاطمی
خبرنگار

با سفر جو بایدن، رئیس جمهور ایالات متحده امریکا به اراضی اشغالی، آن هم پس از جنایت بی‌سابقه رژیم صهیونیستی در حمله به بیمارستان المعمدانی غزه بر همه روشن و آشکار شده است که غرب هیچ خط قرمزی برای حمایت بی‌چون و چرای سیاسی، دیپلماتیک، اقتصادی، نظامی، دفاعی، امنیتی، لجستیک و حتی رسانه‌ای از رژیم صهیونیستی ندارد و در این راستا همه توش و توان خود را به کار بسته است تا هرگونه اقدام و جنایت صهیونیست‌ها را توجیه کند.
در چنین شرایطی بود که جو بایدن به رغم افزایش حملات، انتقادات و اعتراضات در سطح منطقه و جهان نسبت به جنایت سه‌شنبه شب غزه، نه تنها حاضر به دیدار با بنیامین نتانیاهو، نخست‌وزیر رژیم صهیونیستی شد، بلکه تلاش کرد حتی دست صهیونیست‌ها را از جنایت پاک کند. رئیس‌جمهور امریکا در دیدار با نخست‌وزیر رژیم صهیونیستی گفت که برای اعلام حمایت بی‌چون و چرای واشنگتن از تل‌آویو به سرزمین‌های اشغالی سفر کرده است. بنیامین نتانیاهو هم در همین دیدار، سطح همکاری رژیم صهیونیستی با امریکا را بی‌سابقه توصیف کرد. او گفت: «می‌دانم که شما هم در تصمیم ما برای بازپس‌گیری افراد گروگان گرفته شده توسط حماس شریک هستید.» نخست‌وزیر رژیم صهیونیستی سفر بایدن را اولین سفر رئیس جمهور امریکا در زمان جنگ به سرزمین‌های اشغالی دانست و گفت: «جهان باید برای شکست حماس متحد شود.»
بایدن نیز گفت: «می‌خواستم به اسرائیل بیایم تا مردم آنجا و تمام دنیا بدانند که ما در کنار اسرائیل هستیم.» رئیس جمهور امریکا با این ادعا که حماس در اسرائیل مرتکب جنایت شده است، گفت: «ما می‌خواهیم مطمئن شویم که اسرائیل آنچه را که برای پاسخ به حملات حماس نیاز دارد، در اختیار دارد.» او با تکرار ادعاهای دروغین سران رژیم صهیونیستی درباره حمله به بیمارستان غزه که صدها شهید برجای گذاشته است، گفت: «من از انفجار دیروز در بیمارستان باپتیست (معمدانی) ناراحت و عصبانی بودم، به نظر می‌رسد که طرف مقابل، پشت آن است نه شما. اما افراد زیادی وجود دارند که مطمئن نیستند. من به مردم اسرائیل به خاطر قهرمانی فوق‌العاده‌شان تبریک می‌گویم!» رئیس‌جمهور امریکا مدعی شد که اسرائیل باید به دفاع از خود ادامه دهد. او تأکید کرد: «ما از اسرائیل برای انجام این کار حمایت خواهیم کرد.» او گفت: «جهان نظاره‌گر است تا ببیند ما چه خواهیم کرد و من مشتاق گفت‌و‌گوهای عمیق با شما هستم.»
 
پروژه حمایت دیپلماتیک
 به نظر می‌رسد، نخست‌وزیر رژیم صهیونیستی در راستای سرپوش گذاشتن بر شکست خود در برابر مقاومت فلسطین، رسماً از جو بایدن، رئیس‌جمهور امریکا برای سفر به تل‌آویو دعوت کرده است. کارشناسان معتقدند، نتانیاهو با هدف فرار از شکست در برابر مقاومت فلسطین، بایدن را به اراضی اشغالی دعوت کرده است. نتانیاهو و بایدن از زمان آغاز جنگ غزه تاکنون، پنج بار به صورت تلفنی صحبت کرده‌اند. اما تنها سفر جو بایدن مطرح نیست بلکه مجموعه سفرها و ترافیک دیپلماتیک مقامات اروپایی و امریکایی در سفر به سرزمین‌های اشغالی طی روزهای اخیر نشان می‌دهد که یک پروژه حمایت تمام قد سیاسی از رژیم صهیونیستی برای تطهیر جنایت‌های آنها در دستور کار است.  بعد از سفر جو بایدن، قرار است که امروز پنجشنبه ریشی سوناک، نخست‌وزیر بریتانیا هم به سرزمین‌های اشغالی سفر کند.
اما برای درک بهتر و ملموس‌تر این پروژه دیپلماتیک کافی است که به بخشی از سفر مقامات اروپایی و امریکایی به سرزمین‌های اشغالی بعد از عملیات طوفان‌الاقصی نگاه کنیم. از یک سو آنتونی بلینکن، وزیر خارجه ایالات متحده امریکا و همچنین لوید آستین، وزیر دفاع این کشور اخیراً به اراضی اشغالی سفر داشتند. طبق اخبار واصله آنتونی بلینکن، ضمن سفر به سرزمین‌های اشغالی در اقدامی بی‌سابقه حتی در نشست شورای جنگ این رژیم شرکت کرده است. همچنین ژنرال مایکل اریک کوریلا، رئیس فرماندهی مرکزی ایالات متحده در خاورمیانه در آستانه حمله زمینی قریب‌الوقوع ارتش رژیم صهیونیستی به غزه روز سه‌شنبه وارد اراضی اشغالی شد.
همچنین رسانه‌های امریکایی گزارش دادند که سناتور چاک شومر، رهبر اکثریت دموکرات سنا و هیأتی از سناتورهای حزب خود و نیز از حزب جمهوری‌خواه برای حمایت از جنایات رژیم صهیونیستی علیه مردم غزه به فلسطین اشغالی سفر کردند و دیدارهایی با رئیس‌، نخست‌وزیر و شمار دیگری از مقامات رژیم صهیونیستی داشتند. به باور تحلیلگران، حضور سناتورهای بانفوذ امریکایی برای بررسی وضعیت رژیم صهیونیستی، هنگام اختصاص منابع مالی برای کمک به این کشور در جنگ جاری علیه حماس، اهمیت دارد.
 
پیروی اروپا از امریکا در حمایت از رژیم صهیونیستی
سفر مقامات امریکایی تنها بخشی از پروژه حمایت‌های سیاسی غرب است. در این میان اروپایی‌ها هم سعی دارند که از ایالات متحده عقب نمانند. در یک مورد اورسولا فون در لاین، رئیس کمیسیون اروپا و روبرتا متسولا، رئیس پارلمان اروپا جمعه هفته گذشته برای دیدار با مقام‌های رژیم صهیونیستی به فلسطین اشغالی سفر کردند.
همزمان با حمایت غرب از رژیم صهیونیستی پس از عملیات طوفان الاقصی، آنالنا بائربوک، وزیر خارجه آلمان هم همان روز جمعه برای حمایت از صهیونیست‌ها به فلسطین اشغالی رفت. به موازات این سفر، وزیر خارجه آلمان در صفحه شخصی خود در شبکه مجازی «ایکس» (توئیتر سابق) یک سلسله پیام منتشر کرد و با تکرار حمایت این کشور از رژیم صهیونیستی، بشدت علیه نیروهای مقاومت فلسطین موضع گرفت. وی بدون اشاره به اشغال چند دهه‌ای اراضی فلسطین و حملات غیر انسانی رژیم صهیونیستی علیه ساکنان نوار غزه و محاصره آن نوشت: «اسرائیل این روزها دارد حملات تروریستی وحشیانه را تجربه می‌کند.»بائربوک ادامه داد: «اسرائیل طبق چهارچوب قوانین بین‌المللی، از هر حقی برای دفاع از خودش علیه این ترور برخوردار است. آلمان بدون هر گونه تزلزل، در کنار اسرائیل قرار دارد.» وزیر خارجه آلمان بدون اشاره به اقدامات غیرانسانی رژیم صهیونیستی از قبیل قطع آب، برق و سوخت به روی ساکنان نوار غزه مدعی شد: «حماس در روزهای اخیر، جنایت مرتکب شده است.»
افزون بر اینها شنبه هفته جاری هم کاترین کولونا، وزیر خارجه فرانسه راهی سرزمین‌های اشغالی شد و با حضور در شهرک عسقلان گفت: «آمدن به اینجا راهی برای نشان دادن همبستگی فرانسه با مردم اسرائیل است.» او همچنین در کنار الی کوهن، همتای صهیونیست خود عنوان کرد: «این یک اولویت برای ماست که در کنار آنها باشیم، به آنها بگوییم، به آنها نشان دهیم و به آنها اطمینان دهیم که فرانسه همه کارها را انجام می‌دهد. فرانسه هر کاری می‌کند تا عزیزانشان را به آنها برگرداند». او همچنین با مقامات رژیم صهیونیستی در تل آویو و رهبران مذهبی و نمایندگان سازمان‌های بشردوستانه در بیت‌المقدس دیدار کرد.
اینها علاوه بر آن است که چهارشنبه گذشته ۱۱ اکتبر/ ۱۹ مهر رسانه‌ها از ورود جیمز کلورلی، وزیر خارجه انگلیس به فلسطین اشغالی خبر دادند.
به گزارش «یاهو نیوز» سخنگوی وزارت خارجه انگلیس اعلام کرد، کلورلی به نشانه «همبستگی تزلزل‌ناپذیر» لندن از رژیم صهیونیستی بعد از عملیات حماس وارد فلسطین اشغالی شده است. در این بین بی‌شک مهم‌ترین سفر مقامات اروپایی به سرزمین‌های اشغالی به سفر اولاف شولتس، صدراعظم آلمان باز می‌گردد که یقیناً سفر امروز پنجشنبه ریشی سوناک، نخست‌وزیر انگلستان می‌تواند مکمل این حضور (صدراعظم آلمان) باشد. اولاف شولتس با انجام سفر روز سه‌شنبه خود، اولین رهبر یک کشور اروپایی بود که پس از عملیات حماس به سرزمین‌های اشغالی سفر کرد؛ سفری که البته چندان بی‌دردسر نبود چرا که در پی به صدا در آمدن آژیر خطر، صدراعظم آلمان به پناهگاه امن برده شد. خبرنگار اشپیگل ضمن اعلام این خبر گفت که هواپیمای اختصاصی دولت نیز تخلیه شده و تمامی خدمه و سرنشینان این پرواز در برابر این هواپیما روی زمین دراز کشیده‌اند. در کنار آنچه گفته شد فارس هم گزارش داد، در بیانیه‌ای که روز یکشنبه از سوی ۲۷ کشور عضو اتحادیه اروپا به امضا رسید، اقدامات دفاعی حماس محکوم شده و در مقابل خواسته شده اسرا یا به تعبیر اروپایی‌ها، گروگان‌ها هرچه سریع‌تر و البته بدون قیدوشرط آزاد شوند. اتحادیه اروپا با نشان دادن چراغ سبز به تل‌آویو برای ادامه حملاتش، ادعا کرده آماده کمک به غیرنظامیان در غزه است.
این اتحادیه در بخش دیگری از بیانیه‌اش با تأکید بر اینکه «باید یک صلح پایدار و بادوام بر مبنای راه‌حل دو کشوری که با تقویت تلاش‌ها در فرایند صلح خاورمیانه به دست آید»، خواستار تداوم تعامل با «مقامات فلسطینی مشروع» و شرکای بین‌المللی و منطقه‌ای آنها شد. گرچه پای این بیانیه نام ۲۷ کشور عضو اتحادیه اروپا به چشم می‌خورد، اما به اعتقاد ناظران بین‌المللی، خط به خط این مکتوب رسمی، سیاست‌هایی است که از سوی ایالات متحده امریکا در حمایت از رژیم مورد حمایتش دیکته شده است.
کارشناسان بر این باورند که این اعمال نفوذ به یک موضعگیری‌ رسمی یا بیانیه‌ای روی کاغذ ختم نخواهد شد و دیری نمی‌پاید که اتحادیه اروپا باید بخشی از فاکتور نزاع نظامی در غزه را در قالب کمک مادی یا تسلیحاتی از جیب شهروندانش پرداخت کند، دقیقاً مانند همان اتفاقی که در غائله اوکراین و روسیه افتاد. با استناد به همین پیشینه می‌توان پیش‌بینی کرد، پیروی اروپا از امریکا در حمایت از جنایات اسرائیل در سرزمین‌های اشغالی بویژه کشتار زنان و کودکان در غزه می‌تواند تبعات جدی سیاسی، اقتصادی و امنیتی برای این کشورها داشته باشد.
حال سؤال اینجاست؛ اروپایی که فعلاً در باتلاق ایجادشده از سوی امریکا در جنگ اوکراین دست و پا می‌زند و هیچ راه خروجی ندارد، توان و تحمل حضور غیرمستقیم و پرهزینه در جبهه‌ای را دارد که به‌مراتب از جنگ اوکراین پیچیده‌تر و پرمخاطره‌تر است؟
قابل درک نیست که چرا اروپا که در جریان جنگ اوکراین، استقلال سیاسی و ظرفیت‌های اقتصادی خود را به امریکا واگذار کرده و به همین دلیل با بحران‌های جدی اجتماعی و اقتصادی روبه‌رو شده و عملاً به گروگان امریکا درآمده است، اکنون نیز به‌دنبال همراهی با امریکا و رژیم صهیونیستی در بحران فلسطین است. موضعگیری اخیر اروپا در حالی است که طی روزهای اخیر و با وجود مخالفت و ممانعت دولت‌ها، شهروندان مسلمان اروپایی با هدف محکوم‌سازی اقدامات جنایتکارانه اسرائیل در کشتار مردم غزه به صورت کم‌سابقه‌ای به خیابان‌ها آمدند و نفرت و انزجار خود را از رژیم صهیونیستی و حامیانش اعلام کردند.

به طور قطع اعتراضات مردمی از این دست باید به منزله هشداری جدی به کشورهای اروپایی نیز تلقی شود تا سران این کشورها متوجه شوند که تداوم حمایت از «اسب بازنده» و ورود به زمین بازی خطرناکی که واشنگتن برای آنها طراحی کرده، می‌تواند عامل مکمل جدیدی برای افزایش فشارهای سیاسی، اقتصادی و اجتماعی به آنها باشد و چالش‌های ناشی از درگیر شدن این کشورها در جنگ اوکراین را مضاعف کند.
 
پروژه کمک تسلیحاتی
علاوه بر پروژه حمایت سیاسی و دیپلماتیک تمام‌قد از مقامات رژیم صهیونیستی برای تداوم و تشدید کشتار و جنایت در نوار غزه، شاید مهم‌ترین بُعد حمایت‌های غرب به حمایت تسلیحاتی، لجستیکی، نظامی، دفاعی و امنیتی باز‌گردد. «ایران» در سلسله گزارش‌های قبلی، این کمک‌های تسلیحاتی و نظامی را تشریح کرده بود، اما در تازه‌ترین مورد، تسنیم به اطلاعاتی دست یافته است که نشان می‌دهد، امریکایی‌ها به‌سرعت در حال اعزام کاروان‌های تدارکاتی برای جبران کمبود‌های تسلیحاتی ارتش رژیم صهیونیستی هستند. در حال حاضر ارتش امریکا، با استفاده از هواپیماهای ترابری، پروازهای متعددی از مبدأ اروپا و امریکا به مقصد اسرائیل به منظور کمک و ارسال تجهیزات، انجام می‌دهد.
در یکی از این موارد، امریکا از پایگاه‌های العدید قطر، قبرس، یونان و راماشتاین آلمان در حال بارگیری و انتقال بمب‌های هدایت شونده سری GBU و بخصوص بمب GBU31 از طریق هواپیماهای ترابری خود به اسرائیل است. بمب‌های یاد شده مخرب‌ترین نوع مهماتی بوده که تاکنون برای تخریب مناطق مسکونی و زیرساخت‌های غزه به کار رفته است. اخیراً تصاویری از جنگنده‌های اف 16 رژیم صهیونیستی مجهز به بمب‌های قدیمی‌750 پوندی ‌ام 117 منتشر شده بود که بیانگر کمبود مهمات هدایت‌شونده در نیر‌وی هوایی رژیم بود.
در مورد دیگر، امریکا به دلیل جبران کسری موشک‌های به‌ کار رفته در گنبد آهنین (موشک‌های تامیر) برای مقابله با حملات موشکی و راکتی توسط حماس در حال ترابری و انتقال این موشک‌ها از امریکا و اروپا به اسرائیل است. این موارد نشان می‌دهد، ارتش رژیم صهیونیستی حتی برای نبردی کوتاه نیز از آمادگی کافی برخوردار نبوده و پس از گذشت 12 روز با کمبود مهمات مواجه شده است، در صورتی که علی‌رغم آنکه اسرائیل با محاصره همه‌جانبه نوار غزه نیز اجازه ارسال تجهیزات رزمندگان مقاومت را نمی‌دهد هنوز گزارشی مبنی بر بروز کمبود مهمات در بین نیروهای مقاومت گزارش نشده که نشان از توانمندی بالای رزمندگان مقاومت دارد.
همچنین منابع اطلاعاتی منطقه اعلام کردند که رژیم صهیونیستی به دلیل ناتوانی در مقابله با حجم زیاد موشک‌باران، در حال بازگرداندن سامانه و موشک‌های گنبد آهنین و مهمات ویژه تحویلی از جمهوری آذربایجان است. علاوه بر این، رژیم صهیونیستی به دلیل ترس از حملات احتمالی حماس در حال ایجاد گنبد آهنین دریایی در اطراف تأسیسات گازی خود (لویاتان و تامار) در دریای مدیترانه است.
البته به نظر می‌رسد که رژیم صهیونیستی در صورت تقویت پدافند هوایی میدان‌های گازی خود نیز قادر به دفاع از آنها در برابر تاکتیک‌های رزمندگان مقاومت نخواهد بود. چه اینکه در ماجرای مناقشه میدان‌گازی کاریش بین حزب‌الله و رژیم صهیونیستی، تل‌آویو به‌رغم پرواز جنگنده‌های اف 16 و به‌کارگیری سامانه‌های پدافندی مستقر روی ناوچه‌های خود، تنها توانست یک فروند از پهپادهای حزب‌الله را منهدم کند و این امر نشان داد که ارتش رژیم صهیونیستی در حوزه پدافند هوایی نیز با ضعف‌های جدی روبه‌رو است.

رأی منفی غربی‌های شورای امنیت
به محکومیت تل آویو
در این بین، امریکا قطعنامه پیشنهادی برزیل به شورای امنیت سازمان ملل برای «توقف بشردوستانه» درگیری‌ها میان حماس و رژیم صهیونیستی برای ارائه کمک‌های بشردوستانه به غیرنظامیان در نوار غزه را وتو کرد. روسیه و امارات پس از حمله رژیم صهیونیستی به بیمارستان المعمدانی غزه که بیش از ۵۰۰ شهید برجا گذاشت، خواستار تشکیل جلسه اضطراری شورای امنیت شورای امنیت سازمان ملل در رابطه با این جنایت شده بودند.
اما امریکا در جلسه شورای امنیت، قطعنامه پیشنهادی برزیل به عنوان رئیس این نهاد را که خواستار توقف بشردوستانه درگیری‌ها شده بود، وتو کرد. آلبانی، برزیل، چین، اکوادور، فرانسه، گابن، غنا، ژاپن، مالت، موزامبیک، سوئیس و امارات از جمله کشورهایی بودند که به این قطعنامه رأی مثبت داده بودند. روسیه و انگلیس به این قطعنامه رأی ممتنع دادند و امریکا تنها مخالف این قطعنامه بود .ژانگ‌ جون، سفیر چین در سازمان ملل اعلام کرد از عدم تصویب قطعنامه «شوکه و ناامید» شده است.
همسویی سازمان همکاری اسلامی
با مردم غزه
نشست اضطراری و فوری کمیته اجرایی سازمان همکاری اسلامی هم در سطح وزرای خارجه برای بررسی اوضاع غزه، روز گذشته در جده برگزار شد.
به گزارش ایسنا به نقل از سانا، ریاض المالکی، وزیر خارجه فلسطین در نشست سازمان همکاری اسلامی در جده گفت: «غزه در معرض کشتار دسته‌جمعی بی‌سابقه‌ای قرار دارد .هرکس که به رژیم صهیونیستی اختیار داده و آن را به سلاح مجهز و با آن تبانی کرد، مسئول این کشتار دسته جمعی است.»
ریاض المالکی همچنین عنوان داشت: «رژیم صهیونیستی به عمد بیمارستان المعمدانی را هدف قرار داد. این رژیم هر ۱۵ دقیقه جان یک کودک فلسطینی را می‌گیرد. اسرائیل یک میلیون فلسطینی را در طول یک هفته آواره کرد و به گرسنه نگه داشتن آوارگان ادامه می‌دهد. جهان تصمیم گرفته با جنایت‌های اشغالگر سر سازگاری داشته باشد.» وی همچنین تأکید کرد: «اظهارات مقامات رژیم صهیونیستی درباره غزه، ماهیت انسانی ملت فلسطین را از آن سلب می‌کند و کابینه رژیم صهیونیستی با مردم ما طبق قانون جنگل رفتار می‌کند.»
در همین حال، فیصل بن فرحان، وزیر خارجه عربستان نیز بر لزوم لغو محاصره از غزه تأکید کرد و گفت که عربستان بارها نسبت به خطر وخامت اوضاع در غزه هشدار داده بود. او تأکید کرد، «جامعه بین‌الملل باید موضع مسئولانه‌ای برای حفاظت از فلسطینی‌ها در غزه اتخاذ کند.»
وزیر خارجه کویت نیز در درخواستی مشابه گفت: «از جامعه بین‌الملل می‌خواهیم که به مسئولیت‌های خود برای متوقف ساختن حملات به غزه و حفاظت از غیرنظامیان عمل کند. اشغالگر اسرائیلی در راستای کوچ اجباری ساکنان غزه تلاش می‌کند و ما این را جنایت جنگی به حساب می‌آوریم.»
وزیر خارجه ترکیه هم از دیگر سخنرانان این نشست بود. او گفت: «هیچ چیز مجازات دسته‌جمعی مردم فلسطین و محرومیت آنها از سوخت، آب و غذا را توجیه نمی‌کند. فلسطینی‌ها در عذاب مداوم هستند و با مرگ قطعی مواجه‌اند.» وی افزود: «راهکار تشکیل دو دولت بهترین راه‌حل است و بدون مردم فلسطین، صلحی وجود ندارد. باید آتش‌بس غیرمشروط محقق شود. اقدامات شنیع اسرائیل با مجازات لازم روبه رو نمی‌شود.»
 
ادامه حمایت‌های مردمی
از مردم فلسطین
در پی حمله وحشیانه رژیم صهیونیستی به بیمارستان المعمدانی در غزه و شهادت صدها تن، در حالی که از نخستین ساعات این حمله مردم اقصی نقاط جهان به خیابان رفتند و خشم خود را از این توحش فریاد زدند، دیروز نیز مردم کشورهای مختلف به تظاهرات در محکوم کردن این جنایت ادامه دادند.
به گزارش ایسنا، تجمع‌های اعتراضی در یمن و مقابل وزارت بهداشت این کشور و بیمارستان الثوره در صنعاء، پایتخت یمن برای محکوم کردن کشتار در بیمارستان المعمدانی برگزار شد. اعضای کابینه در دولت صنعاء نیز در تجمع خود، حمایتشان را از اقدامات محور مقاومت در پشتیبانی از مجاهدان فلسطینی اعلام کردند. همچنین راهپیمایی گسترده‌ای هم توسط دانشجویان و چهره‌های آکادمیک یمن در محکوم کردن جنایت حمله رژیم صهیونیستی به بیمارستان المعمدانی در غزه برگزار شد و طی آن پرچم فلسطین برافراشته شد و شعارهایی در محکوم کردن این جنایت وحشیانه در حق بی‌گناهان و غیرنظامیان در بیمارستان المعمدانی سر داده شد.
در لبنان نیز روز خشم و عزاداری عمومی برای محکوم کردن کشتار بیمارستان المعمدانی اعلام و تظاهرات‌ها در مناطق مختلف لبنان برگزار شد .در تجمع در صیدا در جنوب لبنان نیز اسامه سعد، از نمایندگان لبنانی گفت: «نفاقی از جانب امریکا و غرب در هنگام صحبت از حقوق بشر وجود دارد. محکوم کردن‌ها باعث نجات مردم فلسطین از کشتارها نخواهد شد و کافی نیست. دولت‌های عربی می‌توانند برای جلوگیری از تجاوز، دست به تحرکاتی بزنند.» ایمن شناعه، مسئول سیاسی جنبش حماس در صیدا لبنان نیز گفت: «سربازان اسرائیلی پیکرشان از غزه باز خواهد گشت. دولت‌هایی که اقدام به عادی‌سازی روابط با اسرائیل کرده‌اند، باید به مقاومت ملحق شوند.»
در عراق نیز ادارات مختلف در نهادهای دولت تجمع‌هایی در همبستگی با مردم فلسطین در واکنش به بمباران بیمارستان المعمدانی برگزار کردند. این در حالی بود که به گزارش ایرنا به نقل از منابع رسانه‌ای پایگاه نظامی «الحریر» امریکا واقع در استان اربیل، هدف حمله پهپادی قرار گرفته است. در همین راستا، منابع مطلع از حمله مشابه به پایگاه عین‌الاسد خبر داده‌اند. ارتش امریکا حمله به پایگاه عین الاسد را تأیید کرده است. همزمان با این حملات، منابع خبری اعلام کردند که در پی این حمله، پهپادهای شناسایی و جنگی امریکا در حال پرواز در آسمان بغداد و مرکز، غرب و اقلیم کردستان عراق هستند. گروه مقاومتی «تشکیل الوارثین» در اطلاعیه‌ای مسئولیت حمله به پایگاه الحریر را قبول کرد. در همین راستا، گروه‌های مقاومت اسلامی عراق از تشکیل اتاق عملیات پشتیبانی از نبرد «طوفان الاقصی» مقاومت فلسطین علیه رژیم صهیونیستی خبر داده‌اند.
 از سوی دیگر، هزاران تن در تونس در مقابل سفارت فرانسه در پایتخت کشورشان تظاهرات کردند تا خشم خود را ابراز کرده و بمباران بیمارستان المعمدانی را محکوم کنند. تظاهرات کنندگان پرچم‌های فلسطین را در دست گرفته و شعار «مردم خواهان مقابله با جنایت عادی‌سازی هستند»، «اخراج سفیر واجب است»، سر دادند. در اردن نیز هزاران تن دیگربار در نزدیکی سفارت رژیم صهیونیستی تظاهرات کردند.
جمعی از مسلمانان، علمای شیعه و سنی و سفیران کشورهای اسلامی در روسیه نیز با شرکت در آیین نمازجماعت در مسجد جامع مسکو، برای پایان آلام مردم مظلوم فلسطین دست به دعا برداشتند و جنایت شامگاه سه‌شنبه رژیم صهیونیستی در حمله به بیمارستانی در غزه را محکوم کردند.

جستجو
آرشیو تاریخی