سید حسن نصرالله در بیست و سومین سالگرد آزادسازی جنوب لبنان به نتانیاهو بابت هر گونه اشتباهی هشدار داد

تل آویو در ورطه زوال

حسین فاطمی
خبرنگار

 
23 سال از آزادی جنوب لبنان گذشت؛ اتفاقی که تبدیل به سنگ بنای تحولات و معادلات جدیدی در خاورمیانه شد و امروز شاهد نتیجه آن در این نقطه بحران خیز هستیم. به همین مناسبت یعنی سالروز عید مقاومت و آزادسازی جنوب لبنان، سید حسن نصرالله روز پنجشنبه (مصادف با 25 مه) سخنرانی کرد. وی در سخنرانی خود ضمن تشکر و قدردانی از همه کسانی که در این پیروزی سهیم بودند، به تل آویو هشدار داد، اگر مرتکب هرگونه خطای محاسباتی و جنگی شود، نه فقط کل منطقه را وارد چالشی بی‌سابقه می‌کند، که این رژیم را نیز به نابودی می‌کشاند.
به گزارش المنار، دبیرکل حزب‌الله در ابتدای سخنرانی خود، از ارتش لبنان، نیروهای امنیتی، گروه‌های فلسطینی، همه رؤسای جمهور و احزاب سیاسی و کشورهایی که از مقاومت حمایت کردند، از جمله ایران و سوریه قدردانی کرد و پس از آن پایان نبرد با رژیم صهیونیستی را توهم دانست و تأکید کرد: «زیرا دشمن هر روز تلاش می‌کند به سرزمین ما حمله کند.امروز اسرائیل پشت دیوارها یا موشک‌ها و راکت‌ها پنهان شده است و نمی‌تواند شرایط خود را در هیچ مذاکره‌ای بر مردم فلسطین تحمیل کند.»
سید حسن نصرالله سپس تصریح کرد: «این پیروزی مجانی به دست نیامد، بلکه حاصل سال‌ها صبر و تحمل و آوارگی بود. این تجربه بزرگی است که نسل‌های بعد ما باید با آن آشنا شوند.» وی همچنین به تشریح چالش‌های پیش روی تل آویو پرداخت و گفت: «یک جهان چندقطبی به نفع اسرائیل نیست، بلکه به یک جهان یکجانبه به رهبری امریکا، به نفع اسرائیل است. بنابراین از آنجا که اکنون همه چیز به سمت دنیای چندقطبی پیش می‌رود، اسرائیل بیش از هر زمانی نگران است.»
دبیرکل حزب‌الله با تأکید بر اینکه پس از عقب‌نشینی سال ۲۰۰۰ از لبنان و عقب‌نشینی از غزه، دیگر چیزی تحت عنوان اسرائیل بزرگ و عظیم وجود ندارد، خطاب به نتانیاهو گفت: «اکنون این شما نیستید که با جنگ بزرگ تهدید می‌کنید بلکه این ما هستیم که شما را تهدید می‌کنیم. هر جنگ بزرگی در منطقه تمام مرزها را شامل می‌شود و عرصه این نبرد شاهد حضور صدها هزار رزمنده خواهد بود. از لحاظ نیروی انسانی برتری فوق‌العاده‌ای داریم.»
وی با اشاره به سفر سید ابراهیم رئیسی به سوریه خاطرنشان کرد که مواضع رئیس‌جمهور ایران در سفر به سوریه پس از ۱۲ سال از آغاز جنگ گویای همبستگی محور مقاومت بود. سید حسن نصرالله جبهه داخلی اسرائیل را نیز ضعیف و سست خواند و گفت: «اسرائیلی‌ها آماده فرار هستند و این یکی از تحولات مهم است.آنها تهدیدهای اخیر خود را به دلیل وحشت در شهرک‌ها، کاهش گردشگران، سقوط شِکِل خود در برابر دلار و پس از آخرین مانور حزب‌الله پس گرفتند.»
دبیرکل حزب‌الله خطاب به تل‌آویو گفت: «ممکن است در کرانه باختری، فلسطین، سوریه یا ایران اشتباهی مرتکب شوید، این اشتباه محاسباتی شما ممکن است منجر به یک جنگ بزرگ در کل منطقه شود، اما ممکن است شما را به ورطه زوال و پرتگاه بکشاند.»
به جز سیدحسن نصرالله، دیگر مقامات و چهره‌های لبنانی هم به مناسبت سالگرد روز مقاومت و آزادسازی (سالروز آزادسازی جنوب لبنان از دست رژیم صهیونیستی) سخنانی ایراد کردند. نبیه بری، رئیس پارلمان لبنان، در پیامی بر ضرورت برخورداری از جسارت و شجاعت برای مقابله با هر اراده داخلی و خارجی که می‌خواهد لبنان را به گرداب خلأ سیاسی بیندازد و درخود فروبشکند، تأکید کرد و گفت که حفظ دستاوردهای جنگ آزادیبخش یک وظیفه ملی الزام آور برای همه لبنانی‌ها است. ژنرال «ژوزف عون»، فرمانده ارتش لبنان هم روز (چهارشنبه) در بیانیه‌ای خطاب به نظامیان لبنان به مناسبت سالروز «مقاومت و آزادی» (سالروز آزادسازی جنوب لبنان از دست رژیم صهیونیستی) با اشاره به تداوم انجام وظایف ارتش این کشور در مرزهای جنوبی که بر اساس قطعنامه ۱۷۰۱ سازمان ملل با هماهنگی نیروی حافظ صلح سازمان ملل متحد در لبنان (یونیفل) انجام می‌شود، بر حق مقاومت در برابر اسرائیل و جاه‌طلبی‌های این رژیم و مقابله با نقض حاکمیت ملی لبنان توسط این رژیم اشغالگر و بازپس‌گیری تمام خاک اشغالی لبنان تأکید کرد.
 
پیام‌های تبریک
بیست و سومین سالگرد آزاد‌سازی جنوب لبنان از دست نظامیان اشغالگر صهیونیستی واکنش و پیام‌های تبریک دیگر کشورها و چهره‌های محور مقاومت را نیز به دنبال داشت. در همین راستا، حسین امیرعبداللهیان، وزیر امور خارجه کشورمان با ارسال پیام‌های جداگانه خطاب به آقایان عبدالله بوحبیب، وزیر خارجه و سید حسن نصرالله، دبیر کل حزب‌الله لبنان، این مناسبت را به دولت، ملت و مقاومت لبنان تبریک گفت. وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران در این پیام‌ها، این پیروزی بزرگ را حاصل وحدت و همدلی ارتش، مقاومت و مردم لبنان و همچنین مجاهدت‌ها و ایثار و ایستادگی رزمندگان مقاومت و ملت قهرمان لبنان دانست.
جنبش جهاد اسلامی فلسطین هم در بیانیه‌ای مطبوعاتی، روز مقاومت و آزادی لبنان را به لبنان و حزب‌الله تبریک گفت و این رخداد را یک مناسبت بزرگ دانست که با قلم نور و پیروزی رقم خورده و در تمام سال‌های پس از این آزادی الهام‌بخش و مایه افتخار امت اسلامی بوده است. جهاد اسلامی تأکید کرد: «ما با قاطعیت و استواری به مبارزه ادامه می‌دهیم و برای تقویت مقاومت و توسعه ابزار آن در همه عرصه‌ها از هیچ تلاشی دریغ نمی‌کنیم.»
در همین باره، جنبش مقاومت اسلامی فلسطین حماس نیز با تبریک سالگرد شکست رژیم اشغالگر اسرائیل در جنوب لبنان تأکید کرد که این یادبود مؤید این است که مقاومت تنها راه احیای حقوق است. جهاد طه، سخنگوی حماس در بیانیه‌ای مطبوعاتی تأکید کرد: «مقاومت در لبنان شگفت‌انگیزترین تصاویر حماسه و قهرمانی را در این پیروزی بزرگ ترسیم کرد.
 این یادبود بار دیگر ثابت می‌کند که انتخاب جهاد و مقاومت تنها گزینه برای حفظ کرامت مردم، احیای حقوق و حفظ هویت سرزمین عربی است.» رئیس شورای عالی سیاسی یمن هم در پیامی عید مقاومت و آزادسازی جنوب لبنان را تبریک گفت و از این اتفاق به عنوان الهام بخش تمامی آزادگان جهان یاد کرد.
 
ترسیم معادلات جدید در منطقه از 2000
به باور طیف گسترده‌ای از تحلیلگران و ناظران، 25 مه ‌سال 2000 به عنوان اولین پیروزی قطعی مقاومت لبنان در مقابل رژیم صهیونیستی آغاز تحولات جدی و نقطه ترسیم معادلات جدید در غرب آسیا بوده است. چرا که اسطوره شکست ناپذیری صهیونیست‌ها درهم شکسته شد و این پیام را به همگان مخابره کرد که رژیم صهیونیستی علیرغم تبلیغات و القائات فراوان رسانه‌ای، بشدت آسیب پذیر است. پس از آن بود که تل آویو 23 سال است که عملاً محصور در مرزهای اشغالی خود است و توانی برای هیچگونه عملیات تهاجمی علیه هیچ کشوری ندارد.
نکته مهم‌تر دیگر آن است که تل آویو نه نتها قدرت و توان اجرای عملیات تهاجی به کشورهای همسایه را از دست داد، بلکه اکنون توان تقابل و قدرت موازنه‌سازی تهدید با گروه‌های مقاومت را هم ندارد. در این باره می‌توان از پیروزی سال ۲۰۰۰ در برابر رژیم صهیونیستی و آزادی جنوب لبنان به عنوان سنگ بنای تحقق پیروزی‌های دیگر در برابر این رژیم در طول بیش از ۲ دهه پیش یاد کرد. پیروزی مقاومت لبنان در جنگ ۳۳ روزه با صهیونیست‌ها، پیروزی مقاومت فلسطین در جنگ‌های مختلف ۲۲ روزه، ۸ روزه، ۵۱ روزه و ۱۲ روزه در برابر رژیم صهیونیستی تنها بخشی از دستاوردهایی هستند که پس از سال ۲۰۰۰ محقق شدند. از همین رو، می‌توان پیروزی مقاومت در سال ۲۰۰۰ را به عنوان نقطه آغازین تحمیل شکست‌های هولناک به رژیم صهیونیستی دانست.
از این منظر اگر تنها به تحولات چند روز اخیر به مناسبت بیست و سومین سالگرد آزادسازی جنوب لبنان و مشخصاً برگزاری رزمایش یکشنبه گذشته حزب‌الله با حضور یگان‌های مختلف زمینی، موشکی و پهپادی بنگریم این نکته مهم را روشن می‌کند که مقاومت از توازن تهدید به سمت توازن وحشت رفته است. چرا که این اولین بار است حزب‌الله از رسانه‌های داخلی و بین‌المللی خواست تا از نزدیک تمرینات نیروهای خود و برخی تجهیزات و سلاح‌های خود را مشاهده و اطلاع‌رسانی کنند.
البته طیفی از محافل تحلیلی هم اهداف این رزمایش را خارجی دانستند؛ همانگونه که برخی‌ها اهداف آن را نیز داخلی ارزیابی کردند.
در سایه تحولات عمده‌ کنونی منطقه اعم از نزدیکی روابط ایران و عربستان و نزدیکی روابط کشورهای عربی با سوریه و بازگشت آن به اتحادیه عرب، رزمایش حزب‌الله این پیام را دارد که هرگونه حل و فصل اوضاع به زیان مقاومت صورت نخواهد گرفت و مقاومت، قدرت و توانایی خود را تا جایی افزایش می‌دهد که «معادله وحدت میدان‌های نبرد به عنوان یک واقعیت دوفاکتو، عینی و انکار ناپذیر مورد پذیرش همه بازیگران منطقه‌ای و فرامنطقه‌ای قرار گیرد.»