مرکز جامع پیشگیری و درمان سرطان برکت که یکی از پیشرفته ترین مراکز درمانی غرب آسیاست با حضور رئیسجمهور افتتاح شد
ساخت ایران، زیر سایه تحریم
آیتالله رئیسی در جلسه ستاد تنظیم بازار : استانداران مراقب اعمال صحیح نظارت اتحادیههای صنفی بر بازار کالاهای مصرفی باشند
این مرکز درمان سرطان ۳۴ تخت شیمی درمانی و ۱۴۰ تخت بستری دارد، اما در کنار این مرکز یک بیمارستان بزرگ ۱۰۰۰ تختخوابی نیز در حال ساخت است
پنجشنبه گذشته با حضور آیتالله رئیسی، مرکز جامع سرطان برکت، از پیشرفتهترین و مجهزترین مراکز پیشگیری و درمان سرطان در منطقه افتتاح شد. این افتتاح را باید در ادامه افتتاحهای روزهای منتهی به پایان سال دولت بویژه در حوزه سلامت دانست؛ چه اینکه 17 اسفندماه نیز بیمارستان هوشمند حضرت مهدی(عج) بهعنوان بزرگترین پروژه نظام سلامت در تاریخ پرافتخار انقلاب اسلامی به بهرهبرداری رسید. مجموع این طرحها را میتوان گامهای بلند دولت برای اهدافی دانست که رئیسجمهور در مراسم بهرهبرداری از بیمارستان هوشمند حضرت مهدی(عج) ترسیم کرده است؛ یعنی گسترش قطبهای پزشکی در کشور و دستیابی به مرجعیت علمی پزشکی در منطقه و جهان. اما این افتتاحها معناهای دیگری هم دارد؛ هم برای مردم امیدآفرینی میکند و هم حاصل همکاری دولت و نهادهای انقلابی است؛ اینها واقعیتی است که رئیسجمهور به آنها اشاره کرده است.
اقدام مشترک دولت و نهادهای انقلاب
به گزارش پایگاه اطلاعرسانی ریاستجمهوری، آیتالله رئیسی در آیین افتتاح مرکز جامع پیشگیری و درمان سرطان برکت، ضمن قدردانی از تلاش دستاندرکاران حوزه سلامت و ستاد اجرایی فرمان امام(ره) برای احداث این مرکز پیشرفته درمانی گفت: اینکه عزم و همت بالایی به کار گرفته شود تا دغدغه و هزینه بیماران و خانوادههای آنها در تشخیص و درمان بیماری، در ضمن استفاده از آخرین تکنولوژیهای روز دنیا کاهش یابد، از جمله کارهای اصولی، مبنایی و قابل تقدیر است. رئیسجمهور با بیان اینکه دولت در کنار مسائل اقتصادی و معیشت، وظایف مهمی نیز در حوزه سلامت برعهده دارد، تصریح کرد: بسیاری از اقداماتی که امروز در جهت رفع نیازهای مردم و توسعه کشور صورت میگیرد مرهون همکاری همه نهادهای انقلاب اسلامی با دولت است، چراکه دولت خود را از مردم و نهادهای انقلاب اسلامی جدا تعریف نمیکند و همه این خدمات در سبد جمهوری اسلامی ایران لحاظ میشود.
توسعه مراکز درمانی سرطان در استانها
آیتالله رئیسی در ادامه، احداث این مرکز پیشگیری، درمان پیشرفته و مجهز را از جمله اقدامات امیدبخش و امیدآفرین برای مردم توصیف کرد و گفت: اگر این مرکز پیشگیری، تشخیص و درمان بیماری سرطان در سایر استانها نیز توسعه یابد و شعباتی ایجاد کند که دسترسی به خدمات آن برای مردم سایر نقاط کشور نیز تسهیل شود، ارزشی مضاعف و دوچندان خواهد یافت.
رئیسجمهور در ادامه محور فعالیتها و اقدامات دولت در حوزه اشتغال، صنعت و معدن، کشاورزی و بهداشت و درمان را اجرای اقدامات اساسی و بنیادین توصیف کرد و افزود: احداث این مرکز پیشرفته و مجهز تشخیص و درمان بیماری سرطان از جمله اقدامات بنیادین در راستای محرومیتزدایی و ارائه باکیفیتترین خدمات پزشکی با کمترین هزینه به مردم بویژه نیازمندان است.
گام مهم اجرای عدالت
آیتالله رئیسی با بیان اینکه با وجود ذخایر، امکانات و ظرفیتهای عظیم در کشور، فقر زیبنده مردم نیست، تصریح کرد: تلاش دولت به کارگیری و فعالسازی این امکانات و ظرفیتها برای ایجاد زندگی توأم با عدالت و رفاه اجتماعی برای مردم است و احداث و افتتاح مرکز جامع پیشگیری و درمان سرطان برکت گامی مهم در جهت محرومیتزدایی، برخوردار کردن کشور از تشکیلات پیشرفته جهت رفع نیازهای مردم و عین اجرای عدالت است. رئیسجمهور در پایان تأکید کرد: اینکه همه نهادها و دولت در مسیر رفع مشکلات مردم احساس مسئولیت میکنند و در کنار مردم هستند، از افتخارات کشور است.
پیشرفتهترین مرکز درمان سرطان تیپ 3 در منطقه
مرکز جامع سرطان برکت که پنجشنبه گذشته افتتاح شد، با سرمایهگذاری یکهزار و ۲۰۰ میلیارد تومانی احداث شده و از پیشرفتهترین و مجهزترین مراکز پیشگیری و درمان سرطان تیپ ۳ در سطح منطقه است. این مرکز همه خدمات مربوط به غربالگری، تشخیص و درمان انواع سرطانها را به مراجعهکنندگان ارائه خواهد داد. تربیت نیروی متخصص و آموزش کار با پیشرفتهترین دستگاههای درمانی موجود در دنیا یکی دیگر از خدمات ستاد در این مرکز است. همچنین برای نخستینبار در غرب آسیا برخی از دستگاههای فوقمدرن مانند شتابدهنده خطی، سایبرنایف، توموتراپی و دستگاه سیتی سیموالتور در این مرکز درمانی سرطان به کار گرفته شده است.
تأکید رئیسجمهور بر احیای هویت ملی ایرانی-اسلامی
آیتالله رئیسی ظهر پنجشنبه گذشته در جلسه هیأت امنای بنیاد ایرانشناسی با تأکید بر ضرورت ارائه تعریف جامع از مفهوم «ایران» با گستره جغرافیای سیاسی، فرهنگی و تمدنی آن، احیای هویت ملی ایرانی-اسلامی با استفاده از ابزارهای فرهنگی و رسانهای از جمله انتشار مجلات فاخر به زبانهای زنده بویژه با گویشهای مختلف زبان فارسی را خواستار شد. رئیسجمهور تحلیل محتوایی کتابهای درسی مرتبط با شناخت ایران، موضوع هویت اصیل و پرافتخار کشورمان و شناساندن آن به دانشآموزان و نسلهای آینده را از جمله مأموریتهای بنیاد ایرانشناسی دانست و بر حمایت دولت و مسئولان کشور بویژه مسئولان استانی از تلاشهای بنیاد ایرانشناسی تأکید کرد. در این جلسه موضوع پایهریزی و تشکیل مرکزیت هویت ملی ایرانی-اسلامی مورد بحث و تبادلنظر قرار گرفت و مقرر شد دستگاههای ذیربط با محوریت و پیگیری بنیاد ایرانشناسی، فعالیت خود را در این زمینه گسترش دهند. همچنین ضمن تصویب طراحی و تأسیس نمایشگاه و گنجینه جامع ادوار تمدنی ایران، مقرر شد با پیشبینی اعطای نشان و جایزه سال ایرانشناسی در سطوح ملی و بینالمللی، جشنوارههای سالانه برگزار شود. تأسیس دفتر طرح و برنامهریزی راهبردی با هدف بازنگری در ساختار و تشکیلات بنیاد ایرانشناسی و نیز تهیه و ارائه طرح جامع طراحی و راهاندازی مدارس ایرانشناسی از سوی این بنیاد به شورایعالی انقلاب فرهنگی، از دیگر مصوبات این جلسه بود. در این جلسه همچنین بنیاد ایرانشناسی مجاز شد برای امور علمی خود با هماهنگی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری از اعضای هیأت علمی دانشگاهها بهرهمند شود.
تکلیف بازاری به استانداران در شب عید
پنجشنبه شب، جلسه فوقالعاده ستاد تنظیم بازار نیز به ریاست آیتالله رئیسی برگزار شد. در این جلسه که وزرای جهاد کشاورزی، بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، راهوشهرسازی و تعاون، کار و رفاه اجتماعی حضور داشتند، گزارشهای جداگانهای از اقدامات انجام شده برای تأمین کالاهای مورد نیاز مردم ارائه شد. رئیسجمهور نظارت بر بازار کالاهای مصرفی مردم را وظیفه اساسی اتحادیههای صنفی دانست و از استانداران سراسر کشور خواست مراقب اجرای صحیح وظایف اتحادیهها باشند.
آیتالله رئیسی همچنین با تأکید بر ضرورت نظارت بر روند تأمین و عرضه کالاهای مورد نیاز مردم گفت: دستگاههای مسئول بر روند تأمین نیازهای اساسی جامعه نظارت و در راستای برطرف کردن دغدغههای مردم با اجحافکنندگان برخورد قانونی و قاطع داشته باشند.