آماده‌باش بیمارستان‌ها برای نوروز

طبق ابلاغ وزارت بهداشت، باید پزشکان متخصص و اعضای هیات علمی در مراکز درمانی حضور داشته باشند

با ابلاغ وزارت بهداشت تمام بیمارستان‌های دولتی در ایام نوروز فعال بوده و متخصصان هم در این ایام برای ارائه خدمات در بیمارستان‌ها حاضر هستند.
«سعید کریمی»، معاون درمان وزارت بهداشت درباره وضعیت ارائه خدمت در نوروز  به ایرنا گفت: تمام دستورالعمل‌ها درخصوص آماده‌باش بیمارستان‌ها  ابلاغ و تیم‌ها مشخص شده‌اند. از آنجایی که در نوروز به دلیل افزایش سفرها، امکان تصادفات وجود دارد، همکاران ما در آماده‌باش قرار دارند.
وی افزود:  طبق این ابلاغیه‌ها  حتماً پزشکان متخصص و اعضای هیأت علمی باید در مراکز درمانی حضور داشته باشند. وزارت بهداشت روی این موضوع بسیار حساس است و سال گذشته نیز در بیمارستان‌ها بازدیدهای میدانی انجام می‌دادیم تا در این خصوص قصوری صورت نگیرد.
 معاون درمان وزارت بهداشت با بیان اینکه سعی می‌کنیم که خدمت‌رسانی در عید نوروز بهتر شود نه اینکه تعطیل شود، گفت: بنابراین در نوروز همه بیمارستان‌های دولتی فعال بوده و متخصصان هم در آن‌ها حضور دارد. البته ممکن تعداد متخصان در روزهای تعطیل نوروز کمتر شود، اما در روزهای دیگر مانند روال عادی است.
کریمی با بیان اینکه در جاهایی که بخش دولتی جوابگو نباشد، ‌از بخش خصوصی در نوروز استفاده کرده و از آن‌ها خرید خدمت می‌کنیم،  گفت: ما بخش خصوصی را از خودمان جدا نمی‌دانیم و آن‌ها هم بخشی از بدنه بهداشت و درمان کشور بوده و در دوره کرونا هم خیلی کمک کردند که امیدواریم در نوروز هم بخوبی ارائه خدمت کنند.
وی درباره تمهیدات وزارت بهداشت برای حوادث احتمالی چهارشنبه آخر سال نیز گفت: در این زمینه دستورالعمل مفصلی برای همه مراکز درمانی ابلاغ شده است.
با توجه به اینکه بیشترین آسیب‌هایی که در چهارشنبه سوری اتفاق می‌افتد، آسیب‌های چشم و دست است  تمام مراکز چشم‌پزشکی‌  و مراکز جراحی پلاستیک و ارتوپد در آماده باش قرار گرفته و تیم درمانی‌شان کامل است.
معاون درمان وزارت بهداشت با اشاره به طلب 13 هزار میلیارد تومانی بیمارستان‌ها از سازمان تأمین اجتماعی درباره وضعیت پرداخت مطالبات بیمارستان‌ها از سوی سازمان‌های بیمه‌گر، گفت: در حال حاضر حدود
 4 هزار میلیارد تومان از منابع هدفمندی که باید به مراکز درمانی پرداخت می‌شد، هنوز پرداخت نشده است. این موضوع برای مراکز درمانی مشکل ایجاد می‌کند؛ چراکه مراکز درمانی خدمت را ارائه کرده‌اند و دارو و تجهیزات را خریده و خدمات را ارائه می‌دهند، اما پولش را نمی‌گیرند.
این مقام مسئول با بیان اینکه بیمه‌ها باید سعی کنند که پول‌های مراکز درمانی را هرچه زودتر بپردازند، گفت: یکی از موضوعاتی که وزارت بهداشت  بر آن تأکید دارد این است  که مراکز درمانی نباید بیمار را برای خرید دارو یا تجهیزات به خارج از بیمارستان بفرستند. در واقع فرستادن بیمار به خارج از بیمارستان برای تهیه دارو و تجهیزات تخلف است. البته  در حال حاضر پولی که بیمارستان‌ها  در این حوزه هزینه  کرده‌اند، از سوی بیمه‌ها پرداخت نشده است.