حجت الاسلام و المسلمین حسین طائب رئیس سازمان بسیج مستضعفین:

نباید در جامعه هنری دوگانه‌سازی کرد

نخستین جلسه شورای سیاست‌گذاری رویداد بین‌المللی «وعده صادق در آیینه هنر» به دبیری محمد نجاری و با حضور چهره‌های هنری و مسئولان فرهنگی، شامگاه سه‌شنبه در هتل نورحیات برگزار شد.
حجت‌الاسلام والمسلمین حسین طائب رئیس سازمان بسیج مستضعفین سپاه پاسداران در سخنانی در این مراسم با بیان اینکه وعده صادق باید در چارچوب جنگ روایت‌ها مورد توجه قرار گیرد، اظهار کرد: «امروز بخش بزرگی از رسانه‌های جهانی و زیرساخت‌های ارتباطی در اختیار جریان‌هایی قرار دارد که روایت مطلوب خود را به افکار عمومی عرضه می‌کنند. اینترنت از یک سو بستری برای ارتباطات و تبادل اطلاعات است، اما از سوی دیگر، مدیریت و کنترل این فضا می‌تواند بر اینکه چه تصویری به مردم جهان برسد و چه تصویری دیده نشود، اثر بگذارد.» طائب افزود: «در بسیاری از مواقع از آزادی بیان سخن گفته می‌شود، اما وقتی محتوایی برخلاف منافع قدرت‌های بزرگ منتشر می‌شود، محدودیت‌ها آغاز می‌شود.»
طائب در ادامه با اشاره به تصور دشمن از جامعه ایران گفت: «طرف مقابل تصور می‌کرد تاب‌آوری ملت ایران کاهش یافته و جامعه در برابر فشارهای اقتصادی، سیاسی و نظامی دچار فروپاشی خواهد شد. آنان تصور می‌کردند در صورت آغاز حمله، مردم از یکدیگر فاصله می‌گیرند و اختلافات اجتماعی و سیاسی افزایش پیدا می‌کند، اما اتفاق دیگری رخ داد. ملت ایران در شرایط جنگی منسجم‌تر شد و بسیاری از اختلافات کنار رفت و مردم با محوریت دفاع از کشور در کنار یکدیگر قرار گرفتند.» وی بیان کرد: «این انسجام ملی یکی از مهم‌ترین واقعیت‌هایی است که باید در روایت وعده صادق مورد توجه قرار گیرد. دشمن تلاش می‌کند قدرت خود را از طریق نمایش تجهیزات و امکانات نظامی نشان دهد، اما در مقابل، مقاومت ملت ایران نشان داد اراده عمومی و انسجام اجتماعی نیز می‌تواند در معادلات نظامی و سیاسی اثرگذار باشد. این همان واقعیتی است که هنرمند باید آن را ببیند و به تصویر بکشد.»
 
 وی در ادامه با تأکید بر اینکه باید روایت را به خارج از مرزها برد، تأکید کرد:« امروز هنرمند باید وارد مرحله تهاجم ادراکی شود. منظور این نیست که هنرمند تنها به دفاع از خود بپردازد، بلکه باید روایت فعال و اثرگذار تولید کند. هنرمند باید واقعیت را مطالعه کند، تحقیق انجام دهد، سوژه پیدا کند، فیلمنامه بنویسد و آن را به اثر حرفه‌ای تبدیل کند. اگر اثر هنری بتواند مخاطب را تحت تأثیر قرار دهد، در حقیقت بخشی از جنگ روایت‌ها را مدیریت کرده است.»
طائب با اشاره به مأموریت سازمان بسیج هنرمندان گفت: «در این حوزه سه موضوع اساسی وجود دارد؛ تربیت هنرمند، تولید اثر هنری و جهت‌گیری صحیح در عرصه هنر. اگر سازمان بسیج هنرمندان تشکیل شده است، باید در هر سه زمینه فعال باشد. اول باید هنرمندانی تربیت شوند که با ارزش‌های جامعه آشنا باشند و بتوانند مسائل روز را به‌درستی تحلیل کنند. دوم باید امکان تولید آثار حرفه‌ای برای این هنرمندان فراهم شود و سوم باید ظرفیت هنر در مسیر روایت واقعیت‌های جامعه و کشور قرار گیرد.»
وی افزود: «هنرمند تراز انقلاب اسلامی هنرمندی نیست که صرفاً شعار بدهد. چنین هنرمندی باید تحقیق کند، مسأله را بشناسد، واقعیت را ببیند و سپس اثر تولید کند. اگر هنرمند از مرحله تحقیق عبور کند، می‌تواند یک موضوع واقعی را به فیلمنامه تبدیل کند و فیلمنامه را به یک اثر سینمایی یا تلویزیونی برساند. کارگردان، تهیه‌کننده، بازیگر، نویسنده و دیگر عوامل نیز باید بدانند که اثر آنان بخشی از یک میدان بزرگ فرهنگی و ادراکی است.»
وی با بیان اینکه نباید در جامعه هنری دوگانه‌سازی کرد، اظهار کرد: «امروز کشور به همه هنرمندان خود نیاز دارد. شرایط جنگی و فشارهای خارجی نباید موجب شود جامعه هنری به گروه‌های مختلف تقسیم شود. هر هنرمند ایرانی که دغدغه ایران و مردم را دارد، می‌تواند در این میدان نقش داشته باشد. همان‌گونه که در شرایط دفاع نظامی، مردم با وجود تفاوت‌های مختلف در کنار یکدیگر قرار می‌گیرند، در عرصه هنر نیز باید ظرفیت‌های مختلف را برای دفاع از منافع ملی به کار گرفت.»