رئیس سازمان حفاظت محیط‌زیست اعلام کرد

نصب سیستم‌های کنترل آلودگی در نیروگاه شازند

دیروز چهاردهمین کارگروه ملی کاهش آلودگی هوا با حضور جعفر قائم پناه، معاون اجرایی رئیس جمهور و با موضوع بررسی وضعیت نیروگاه شازند اراک، در نهاد ریاست جمهوری برگزار شد. محتوای مباحث و مذاکرات این جلسه نشان می‌دهد نه تنها دولت در موضوع کاهش آلودگی هوا بسیار جدی است، بلکه تصمیمات نادرست دولت‌های گذشته به بروز این وضعیت منجر شده است و اکنون همه تلاش‌ها برای حل آنها در جریان است.
به گزارش ایرنا، محمدجعفر قائم‌پناه معاون اجرایی رئیس جمهور در این جلسه با اشاره به مباحث مطرح شده از سوی دیگر حاضران، تأکید کرد که «دولت قبول دارد و می‌پذیرد که موقعیت جغرافیایی اراک موقعیت نامناسبی است. چرا که داخل چاله‌ای قرار گرفته و باعث ایجاد آلودگی هوا می‌شود.»
معاون اجرایی رئیس جمهور خطاب به اعضای حاضر در نشست، این سؤال را مطرح کرد که «به نظر شما نقش این میز در دولت آقای روحانی و دولت آقای رئیسی برای احداث کارخانه آلومینیوم چه بوده است، نقش دولت‌های گذشته برای کارخانه چه بوده است؟»
وی تأکید کرد: «یک اشتباهی شده است، اما حالا می‌‌شود شهر را برداریم جای دیگر بگذاریم؟ اصفهان هم همین مشکل را دارد، کارخانه‌های زیادی احداث شده و الان گرفتار فرونشست زمین شده است.»
قائم‌پناه به نبود بارندگی در شهرهای صنعتی هم اشاره کرد و آن را دلیل دیگری بر معضل آلودگی هوا دانست. به گفته وی، «امسال تا حالا هیچ بارندگی‌ای رخ نداده است، تهران، البرز و قزوین شهرهایی هستند که بارندگی آنها نسبت به مدت مشابه سال گذشته منفی ۷۰ درصد است.»
معاون اجرایی رئیس جمهور در بخش پایانی سخنان خود، با تأکید بر اینکه «همیشه باید مطالب را طوری بیان کنیم که نه سیاه‌نمایی و نه سفیدنمایی بی مورد رخ دهد»، افزود: «یک روز در طول سال فِلِرسوزی نفت در اراک داشتیم و همین یک روز را شما گزارش کردید.»
شینا انصاری، رئیس سازمان حفاظت محیط زیست نیز در این جلسه، از برنامه دولت برای «نصب سیستم‌های کنترلی در نیروگاه شازند» خبر داد و تأکید کرد: «از گاز مایع طبیعی برای تأمین امنیت انرژی استفاده شده است.»
بنابر اظهارات رئیس سازمان حفاظت محیط زیست، «اراک به عنوان یکی از هشت کلانشهر آلوده کشور طی ۲ دهه گذشته با چالش جدی آلودگی هوا مواجه بوده و منابع ثابت آلاینده از جمله پالایشگاه و پتروشیمی شازند و صنایع آلومینیوم سهم ۷۰ درصدی در آلودگی این شهر دارند، در حالی که سهم منابع متحرک ۳۰ درصد است.»
انصاری خبر داد که «برای تأمین امنیت انرژی و تنوع‌بخشی به سبد سوخت، استفاده از گاز مایع طبیعی در نیروگاه شازند نیز آغاز شده است.»
به گفته معاون رئیس جمهور، «بر اساس مصوبه کارگروه ملی کاهش آلودگی هوا، نیروگاه شازند امسال ۲۳۷ میلیون لیتر سوخت کم‌گوگرد دریافت کرده است.»
وی به ضرورت بازنگری و به‌روزرسانی سیاهه انتشار آلودگی هوا اشاره و اظهار کرد: «آخرین سیاهه مربوط به سال ۱۳۹۶ بوده و اکنون همکاری همه دستگاه‌ها برای تدوین نسخه جدید آن ضروری است.»
صفحات
آرشیو تاریخی
شماره هشت هزار و نهصد و بیست
 - شماره هشت هزار و نهصد و بیست - ۰۴ دی ۱۴۰۴