استاندار خراسان رضوی در بازدید از روزنامه ایران خبر داد

آغاز سال تحصیلی با ۲۷۳ مدرسه جدید

بیتا میرعظیمی
گروه ایران زمین


خراسان رضوی با بیش از یک‌ونیم میلیون دانش‌آموز و سهم ۱۰ درصدی از جمعیت دانش‌آموزی کشور، در دولت چهاردهم به یکی از محورهای تحول بنیادین در آموزش عمومی بدل شده است. این استان، با هدایت استاندار و همراهی مسئولان دغدغه‌مند، با تمرکز بر عدالت آموزشی، گام‌هایی بی‌سابقه در توسعه زیرساخت‌ها و ارتقای کیفیت برداشته است؛ از ساخت روزانه یک مدرسه برای جبران کمبودها تا طراحی «دستیار هوشمند معلم» با هدف توانمندسازی نظام آموزشی. مجموعه این اقدامات، خراسان رضوی را در مسیر تبدیل‌شدن به الگویی ملی در تحقق عدالت آموزشی هم در بعد فیزیکی و هم در بعد محتوایی، قرار داده است.
دکتر «غلامحسین مظفری» استاندار خراسان رضوی روز گذشته در بازدید از مؤسسه فرهنگی مطبوعاتی ایران، کیفیت و محتوای آموزشی در استان را مهم‌تر از فضای آموزشی دانسته و تأکید کرد:« در تلاشیم تا سال ۱۴۰۵ نیازهای آموزش و پرورش را از لحاظ زیرساخت‌های فیزیکی مرتفع و سطح آموزشی و عدالت آموزشی را در سطح استان توسعه دهیم.»

عدالت آموزشی، کلید توسعه
استاندارخراسان رضوی گفت: «بسیار خرسندم که در دولت «وفاق ملی»، رویکرد دولت و شخص رئیس‌جمهوری به حوزه آموزش و عدالت آموزشی، رویکردی جدی و تحول‌گرا بوده است. آموزش، بویژه در مقاطع پایه، از ارکان اصلی توسعه در کشورهای پیشرفته محسوب می‌شود. باید تأکید کرد که آموزش ابتدایی مهم‌ترین مرحله تحصیل است و هر چه بیشتر به این مقطع بپردازیم، نتایج بهتری خواهیم گرفت.»  طبق گفته مظفری، هر کشوری که در این حوزه سرمایه‌گذاری بیشتری کرده، توانسته مسیر موفقیت را با سرعت بیشتری طی کند. عدالت آموزشی نیز، چه در بعد فیزیکی و چه در بعد محتوایی، همواره مورد تأکید دکتر پزشکیان بوده و ایشان در جلسات و سخنرانی‌های متعدد بر آن پافشاری کرده‌اند. امیدواریم در راستای عدالت آموزشی، همان‌طور که در زمینه زیرساخت‌های فیزیکی قدم‌های مؤثری برداشته‌ایم، در زمینه محتوا نیز الگوهایی به کشور ارائه دهیم. طبق گفته این مقام مسئول، دولت چهاردهم، اولین دولتی است که رئیس‌جمهوری در تمامی جلسات استانداران حضور داشته و در همه این نشست‌ها، عدالت آموزشی یکی از محورهای اصلی سخنان ایشان بوده است. درهمین راستا نیز در استان خراسان رضوی، با توجه به اهمیت موضوع و نیازهای جدی موجود، توجه ویژه‌ای به این حوزه صورت گرفته است. با وجود اینکه تنها ۸ درصد جمعیت کشور را داریم، ۱۰ درصد دانش‌آموزان کشور در این استان تحصیل می‌کنند؛ موضوعی که نیازمند بررسی دقیق و برنامه‌ریزی جدی است.

ساخت هر شبانه‌روز یک مدرسه
استاندار خراسان رضوی افزود: «سرانه فضای آموزشی در کشور به‌طور میانگین ۵.۲ متر مربع برای هر دانش‌آموز است؛ در حالی‌که این رقم در خراسان رضوی به حدود ۴.۳ متر مربع کاهش یافته است. براساس ارزیابی‌های دقیق، استان با کمبود ۷۲۵ مدرسه و حدود ۴۸۰۰ کلاس درس مواجه بود. درهمین راستا، برنامه‌ریزی جامعی را آغاز کرده و شورای آموزش‌وپرورش استان را فعال کردیم. جلسات ثابت هفتگی در روزهای جمعه برگزار شد و بازدیدهای میدانی از پروژه‌ها صورت گرفت. برای هر یک از این ۷۲۵ مدرسه، هیأت امنایی متشکل از پنج نفر از فرهنگیان، مدیران اجرایی و معتمدان محلی تشکیل شد که به‌صورت همه‌جانبه پای کار آمدند.»
 وی تصریح کرد: «علاوه بر اقدامات ذکر شده، روابط عمومی استانداری نیز پویش «با من» را راه‌اندازی کرد تا همه افراد، با هر امکاناتی که در اختیار دارند، در ساخت مدارس مشارکت کنند؛ از رنگ‌آمیزی دیوارها گرفته تا خرید میز و نیمکت. نمونه موفق این پویش در روستای کلات اجرا شد؛ جایی که مردم دست در دست یکدیگر، ظرف ۴۰ روز یک مدرسه را ساختند و به بهره‌برداری رساندند. همچنین مجموعه چمن با ظرفیت ۲۰۰ نفر ظرف تنها ۲۴ ساعت، ساخته و راه‌اندازی شد. این اقدامات نشان‌دهنده مشارکت گسترده خیرین، مردم و فعالان اجتماعی در ساخت مدارس بود. فضای عمومی ایجادشده موجب شد که از اواخر سال گذشته تا مهرماه سال‌جاری، ۲۷۳ مدرسه افتتاح و به شبکه آموزش کشور اضافه شود؛ طی این مدت نیز به‌طور متوسط، هر شبانه‌روز یک مدرسه ساخته شده است.»
ارتقای کیفیت آموزشی
استاندارخراسان رضوی خاطرنشان کرد:« در کنار توسعه فضاهای فیزیکی آموزشی نیز از ارتقای کیفیت آموزشی نیز غافل نبوده‌ایم. یکی از اقدامات مؤثر، تشکیل ۱۶ کارگروه مشورتی با حضور صاحب‌نظران حوزه‌های مختلف بود. کارگروه آموزش‌وپرورش همکاری‌های گسترده‌ای در این زمینه داشته است. همچنین کارگروه فناوری، اقتصاد و هوش مصنوعی، طرحی را با عنوان «دستیار هوشمند معلم» طراحی کرده که مورد استقبال وزارتخانه قرار گرفته و در حال پیگیری برای اجراست. قرار است خراسان رضوی به عنوان الگو در این زمینه شروع کند. اجرای این طرح در سطح مدارس استان خراسان رضوی، تحقق عدالت آموزشی را در معنای واقعی، هم در بُعد فیزیکی و هم در بُعد کیفی، رقم خواهد زد.»

صفحات
آرشیو تاریخی
شماره هشت هزار و هشتصد و چهل و هفت
 - شماره هشت هزار و هشتصد و چهل و هفت - ۰۸ مهر ۱۴۰۴