اعضای کابینه به سؤالات خبرنگاران پاسخ دادند

تدبیر برای نان و گازوئیل مخالفت با تغییر قانون مهریه

به دلیل سفر رئیس‌جمهوری به عمان، جلسه دیروز هیأت وزیران به ریاست محمدرضا عارف، معاون اول رئیس‌جمهور برگزار شد. به رغم این، برخی از اعضای دولت در پایان نشست، در جمع خبرنگاران حاضر شدند و به پرسش‌های آنان پاسخ گفتند. مسائل ایجاد شده پیرامون کامیون‌داران، شائبه‌ها درباره سه نرخی شدن قیمت گازوئیل، طرح تشکیل وزارت انرژی که زمزمه‌های آن در راهروهای مجلس شنیده می‌شود و درنهایت کالابرگ الکترونیکی، مسائلی بود که سخنگوی دولت درباره آنها به خبرنگاران توضیح داد. وزیر جهاد کشاورزی از پیش‌بینی خودکفایی در تولید گوشت تا پایان دولت گفت و وزیر آموزش و پرورش هم آغاز برچیدن مدارس سنگی و کانکسی را اعلام کرد.
 مهاجرانی: جدیت دولت در ساماندهی مسأله نان
به گزارش ایرنا، سخنگوی دولت در پاسخ به پرسش‌هایی دربــــــــــــاره مسائل پیش آمده برای کامیون‌داران گفت که در جلسه هیأت وزیران، گزارشی از اقدامات انجام شده از سوی وزیر راه و شهرسازی در این زمینه ارائه شد.
فاطمه مهاجرانی افزود: «دولت وظیفه دارد به همه شهروندان پاسخگو باشد و صدای همه شهروندان شنیده خواهد شد. درباره سه نرخی شدن قیمت گازوئیل نیز مهاجرانی توضیح داد که مطابق اعلام وزیر نفت، اگر کامیون‌داران در مسیر بارنامه الکترونیکی حرکت کنند، قیمت گازوئیل برای آنان تغییر نخواهد کرد و با نرخ قبلی سوخت‌گیری می‌کنند، اما افزایش قیمت گازوئیل برای کسانی است که خارج از مسیر بارنامه حرکت کنند.» مهاجرانی درباره طرح تشکیل وزارت انرژی، آب و محیط زیست، گفت: «دولت نظر مخالف خود را اعلام کرده است، اما به دلیل سفر برخی وزرا، این رأی‌گیری مجدداً انجام خواهد شد.»
وی درباره استیضاح وزرای نیرو و راه نیز اظهار کرد: «استیضاح حق مجلس است، اما دولت معتقد است باید به وزرا فرصت داده شود و دولت امیدوار است این روند در راستای منافع مردم باشد.» در پاسخ به سؤالی درباره پوشش زنان، سخنگوی دولت گفت: «حجاب یک موضوع فرهنگی است و باید با رویکرد ایجابی به آن پرداخت؛ همه ایرانی‌ها به زیست عفیفانه اعتقاد دارند و دولت مخالف ترویج برهنگی است.»
 وی درباره کالابرگ الکترونیکی نیز بیان کرد: «این موضوع برای دولت اهمیت زیادی دارد، اکنون منابع لازم برای تأمین کالابرگ سه دهک آماده شده است، اما دولت به دنبال تأمین منابع برای هفت دهک است.» مهاجرانی درباره وضعیت بانک آینده گفت: «بانک مرکزی متولی ارائه پیشنهاد است و شورای سران قوا تصمیم‌گیری می‌کند، اما تاکنون تصمیم نهایی گرفته نشده است.» درباره موضوع استانی شدن قیمت نان، سخنگوی دولت تصریح کرد: «دولت حساسیت این موضوع را درک کرده و با مسأله نان شوخی نمی‌کند، زیرا سالانه ۲۸۰ هزار میلیارد تومان یارانه نان پرداخت می‌شود و اصلاحات لازم برای صرف بودجه در امور زیرساختی و بیمه انجام
خواهد شد. »
وی درباره حذف ارز ترجیحی واردات گوشت قرمز اظهار کرد: «تأمین پروتئین جامعه برای دولت اهمیت دارد و اگر ارز ترجیحی حذف شود، تدابیری برای جلوگیری از آسیب به مردم اندیشیده خواهد شد.»

نوری ‌قزلجه: پیش‌بینی خودکفایی در تولید گوشت
وزیر جهاد کشاورزی اظهار کرد: «به دنبال تقویت تولید داخل هستیم تا از تولید داخل کل نیاز کشور تأمین شود. از این رو، پیش‌بینی ما این است که تا پایان این دولت در زمینه تولید و تأمین گوشت به خودکفایی کامل دست پیدا کنیم.» غلامرضا نوری قزلجه ادامه داد: «در زمینه چای نیز روند سال گذشته دنبال می‌شود، درباره این محصول، کارهای عقب‌مانده 20 ساله را تعیین تکلیف کردیم. بدهی‌ها تسویه شد و سازوکاری برای حمایت از تولید داخل چای پیش‌بینی شده است.» وزیر جهاد کشاورزی تصریح کرد: «وارداتی که برای پاسخگویی به بخشی از نیاز پیش‌بینی شده‌، منوط به کمک به تولید داخل و خرید از چایکاران داخلی است.»
 
کاظمی: آغاز برچیدن مدارس سنگی و کانکسی
وزیر آموزش و پرورش هم در پاسخ به پرسشی درباره اینکه قرار بود مدارس کانکسی و سنگی جمع‌آوری شود، گفت: «در مورد مدارس سنگی و کانکسی این‌طور نیست که امروز بگوییم جمع‌آوری می‌کنیم و فردا هم بگوییم بیایید عکس بگیرید. افتتاحیه این فرآیند، یعنی آغاز حذف مدارس سنگی طی مراسمی با حضور مسئولان بنیاد مستضعفان در اردوگاه امام خمینی(ره) برگزار و این عملیات به صورت ویدیوکنفرانسی در ۵ استان آغاز شد.» علیرضا کاظمی ادامه داد: «این‌ امر فرآیندی دارد که بخشی از آن شناسایی این مدارس و بخش دیگر، تأمین زمین و منابع برای ساخت مدارس جدید است. همه مقدمات انجام و کارها آغاز شده و پیش‌بینی و تلاش می‌کنیم برای مهر امسال بخش اعظمی از این مدارس جدید را در اختیار آموزش و پرورش و دانش‌آموزان قرار دهیم.»

دنیامالی: رسیدگی به پرونده حادثه پیست آزادی
احمد دنیامالی وزیر ورزش و جوانان، درباره حادثه اخیر در پیست آزادی که منجر به جان‌باختن یک عکاس شد، اظهار کرد: «جایی که سرعت بالایی وجود دارد، استانداردهای راهنمایی و رانندگی قاعدتاً نمی‌تواند مبنا باشد. اما درباره رعایت مسائل ایمنی، با توجه به وجود تکنولوژی‌های پیشرفته در عکاسی و تصویربرداری، این امر باید به‌گونه‌ای باشد که عکاسان از محل خطر دور باشند.» وی یادآور شد: «پرونده قضایی در این زمینه تشکیل شده و رسیدگی هم انجام می‌شود. آقای درجاتی از عکاسان حرفه‌ای و هنرمندی بود که با او آشنایی داشتم و فقدان او را بار دیگر به خانواده و جامعه هنری تسلیت می‌گویم.»
 
بهروزآذر: اصلاح مهریه باید متوقف شود
معاون امور زنان و خانواده رئیس‌جمهور در واکنش به بررسی طرحی با موضوع مهریه در مجلس شورای اسلامی، اظهار کرد: «مهم‌ترین مسأله‌ای که منجر به ارائه طرحی در مجلس شد، این است که بتوانند تعداد زندانیان مرد را که در ارتباط با مهریه زندانی شده‌اند، کاهش دهند.»
زهرا بهروزآذر افزود: «بنابراین مسأله این طرح، کاهش فشارهای اقتصادی است و به همین دلیل به یک‌باره درباره میزان مهریه‌ای که می‌تواند از سوی قانون بررسی شود، از عدد ۱۱۰ به میزان مطرح‌شده در این طرح رسیده‌اند.»
وی تصریح کرد: «واقعیت این است که مهریه صرفاً یک عدد و فقط یک دین مادی نیست، بلکه یکی از اضلاع مهم نظام حقوقی خانواده است.  
بنابراین اگر قرار است این ضلع اصلاح شود بقیه اضلاع هم باید با هم بررسی و اصلاح شوند، چون این موضوع آثار مختلفی روی زندگی همه بویژه زنان دارد.»
معاون زنان و خانواده رئیس‌جمهور گفت: «موضع مشخص معاونت زنان این است که بررسی طرح اصلاح مهریه باید متوقف شود، زیرا مطالعات جدی انجام نشده است.
ما بر ماده ۲۲ قانون فعلی که مهریه را به ۱۱۰ رسانده بود، نقد جدی داشتیم و اشکالات جدی در اجرای آن وجود داشت که نه‌تنها آن موارد مرتفع نشده‌، بلکه مسأله جدید دیگری به صورت یکجانبه مطرح شده است.»
بهروزآذر یادآور شد: «فشار اقتصادی حتماً وجود دارد، اما این فشار اقتصادی صرفاً برای آقایان نیست و به همان میزان متوجه خانم‌ها هم هست.
اینکه ما به صورت یکجانبه فقط آقایان را ببینیم و خانم‌هایی را که در این موضوع بسیار اهمیت دارند حذف کنیم، با رویکرد ما در معاونت زنان دولت چهاردهم سازگار نیست.»
وی از همه نمایندگان مجلس تقاضا کرد که فعلاً این طرح را متوقف کنند تا فرآیند علمی طی و نظر کارشناسی اعلام شود.