مراسم تکریم و معارفه رؤسای پیشین و جدید جهاد دانشگاهی

عارف: فرهنگ را نمی‌توان با دستور و چماق پیاده کرد

مراسم تکریم حسن مسلمی نائینی، رئیس پیشین جهاد دانشگاهی و معارفه علی منتظری، رئیس جدید این نهاد، دیروز با حضور محمدرضا عارف معاون اول رئیس‌جمهور، اعضای هیأت امنا و مدیران این نهاد برگزار شد.
علی منتظری‌ مقدم، استاد تمام و عضو هیأت علمی جهاد دانشگاهی است که سه دوره پیاپی از سال‌ ۱۳۷۶ تا 1385 ریاست این نهاد را بر عهده داشت. رئیس‌جمهوری ۲۶ اسفندماه سال گذشته منتظری را به عنوان سرپرست این نهاد منصوب کرد. 19 فروردین امسال اعضای شورای‌عالی انقلاب فرهنگی نیز این انتخاب را با اکثریت آرا تأیید کردند.
 معاون اول رئیس‌جمهور در این مراسم، با قدردانی از تلاش جهادگران دانشگاهی در ۴۵ سال گذشته، جهاد دانشگاهی را فرزند انقلاب فرهنگی خواند و گفت: «در ۴۵ سال گذشته نقش و سهم جهاد دانشگاهی در همه دستاوردها و زمینه‌ها برجسته بوده است.»
معاون اول رئیس‌جمهور با تأکید بر اینکه در زمینه فرهنگی دین خود را به مردم ادا نکرده‌ و در پنج دهه گذشته در برخی شاخص‌ها رشد نداشته‌ایم و حتی با افت نیز مواجه بوده‌ایم، گفت: «برخی گرفتاری‌ها و دغدغه‌های تحمیلی همانند جنگ و تحریم اجازه نداد بر روی مسائل فرهنگی کار یا تمرکز کنیم و دغدغه مسئولان به جای وظایف ذاتی به مسائل جاری گذشت.»
 
کوتاهی دانشگاه‌ها در تربیت دانشجو
عارف با بیان اینکه وظیفه اصلی جهاد دانشگاهی ساختن و تولید انسان تراز انقلاب اسلامی است، تصریح کرد: «دانشگاه‌ها در این زمینه کوتاهی کردند و به جای تربیت دانشجو به دنبال رشد کمی بودند. لذا باید دانشگاه‌ها در مسیر تعالی فرهنگ حرکت کنند و جهاد دانشگاهی هم باید مسئولیت فرهنگی کردن را بر عهده گیرد.»
وی با تأکید بر اینکه فرهنگ را نمی‌توان با چماق و دستور پیاده کرد، افزود: «فرد مسئول توسعه فرهنگ، باید مسائل فرهنگی را رعایت کند و نهادی همانند جهاد دانشگاهی می‌تواند در این مقطع بهتر از دهه ۶۰ عمل کند.»
معاون اول رئیس‌جمهور، وظیفه کادر‌سازی از نسل جوان در مجموعه جهاد دانشگاهی را مهم خواند و تأکید کرد: «جهاد دانشگاهی باید خانه‌تکانی جدی برای جذب دانشجو داشته باشد و مدیرانی به کار گرفته شوند که این روحیه جهادی را داشته باشند.»
 
چرا نیمی از مردم در انتخابات شرکت نکردند؟
معاون اول رئیس‌جمهور با تأکید بر اینکه اگر به آسیب‌ها و چالش‌های اجتماعی نپردازیم، ممکن است به بحران اجتماعی تبدیل شوند، تصریح کرد: «شکاف بین‌نسلی و شکاف مردم و حکومت و دولت باید رفع شود و باید به این سؤال پاسخ داد که چرا ۵۰ درصد مردم در انتخابات شرکت نکردند؟»
وی اظهارکرد: «جهاد دانشگاهی کمک کند تا این ۵۰ درصد وارد میدان شوند، زیرا مردم از رفتار و عملکرد مسئولان گله دارند و این گله، یک مسأله اجتماعی است، نه مسأله سیاسی.»
عارف درباره کاهش مشارکت مردم در انتخابات گفت: «این در حالی اتفاق افتاد که بنیانگذار کبیر انقلاب اسلامی تنها در فاصله دو ماه پس از پیروزی انقلاب، با شجاعت، نوع حکومت را به رفراندوم گذاشت و ۹۸ درصد از مردم در این همه‌پرسی شرکت کردند، چرا در سال 1403 مشارکت مردم در انتخابات باید به ۵۰ درصد کاهش پیدا کند؟»

صفحات
  • صفحه اول
  • سیاسی
  • دیپلماسی
  • جهان
  • اقتصادی
  • زیست بوم
  • اطلاع رسانی
  • علم و فناوری
  • ایران زمین
  • ورزشی
  • حوادث
  • اجتماعی
  • فرهنگی
  • صفحه آخر
آرشیو تاریخی
<
۱۴۰۴ فروردین
>
ش
ی
د
س
چ
پ
ج
۲۵ ۲۶ ۲۷ ۲۸ ۲۹ ۳۰ ۱
۲ ۳ ۴ ۵ ۶ ۷ ۸
۹ ۱۰ ۱۱ ۱۲ ۱۳ ۱۴ ۱۵
۱۶ ۱۷ ۱۸ ۱۹ ۲۰ ۲۱ ۲۲
۲۳ ۲۴ ۲۵ ۲۶ ۲۷ ۲۸ ۲۹
۳۰ ۳۱ ۱ ۲ ۳ ۴ ۵
شماره هشت هزار و هفتصد و پانزده
 - شماره هشت هزار و هفتصد و پانزده - ۲۶ فروردین ۱۴۰۴
۱