پیشخوان فرهنگی

دوزخ «دیگری» از نگاه سارتر

«دوزخ، دیگری است» (ژان پل سارتر و اگزیستانسیالیسم به زبان ساده و مصور) نوشته‌ای مشترک از «فلیپ تودی» و «هوارد رید» است. این کتاب که به تازگی توسط انتشارات مروارید و با ترجمه‌ حسین یعقوبی منتشر شده، خواننده را با زبانی ساده به تأمل در اندیشه‌های اگزیستانسیالیستی این اندیشمند و نویسنده شهیر فرانسوی دعوت می‌کند. تودی و رید در این اثر با نگاهی دقیق و موشکافانه، به مفهوم «دیگری» از منظر سارتر می‌پردازند و نشان می‌دهند که چگونه حضور «دیگری» می‌تواند به منبعی از اضطراب، تنش و حتی «دوزخ» برای انسان تبدیل شود. آنها با بررسی آثار سارتر، به خواننده کمک می‌کنند تا درک عمیق‌تری از این مفهوم پیچیده پیدا کند. کتاب حاضر به زبان ساده و مصور، شرحی بسیار خواندنی از سیر مکتب فکری و ادبی اگزیستانسیالیسم و زندگی سارتر به دست می‌دهد.

 

آخرین روزهای «معرکه نوروز»

روزشمار پایان اجراهای «معرکه نوروز» شروع شده، نمایشی به نویسندگی احمدرضا امیرخانی و کارگردانی متین خاتمی که تنها تا 27 اسفندماه برای تماشای آن فرصت دارید. «معرکه نوروز» هر شب، ساعت 20:30 به میزبانی تماشاخانه سیمرغ به روی صحنه می‌رود. این نمایش که با بهره‌گیری از سازهای کوبه‌ای، فضای متفاوتی را پیش روی تماشاگران می‌گذارد، نوعی نگاه انتقادی به مسائل اجتماعی و فرهنگی روز، دارد. در خلاصه داستان نمایش «معرکه نوروز» آمده: «گلی و معصومه که همراه بقیه زن‌ها از فروشگاه‌های سطح شهر به علت گرانی اجناس شب عید دزدی کردند، حالا در فکر آن هستند که چطور از شوهران‌شان این داستان را مخفی کنند تا زندگی شخصی‌شان به خطر نیفتد اما...» محسن حیدری، مهدیه قره‌باغی، فرزانه ساریجلو، خجسته یوسفی، فاطمه قاسمی، شادی اعظم طیبی، نیما شیرمحمدی، افشین بهبودی، اشکان غلامپور، علی زمانی و متین خاتمی در «معرکه نوروز» به ایفای نقش می‌پردازند.

 

فراخوان جشنواره «تماشاگه راز»

مؤسسه‌ فرهنگی- هنری «تماشاگه راز» در آستانه سی‌امین سال آغاز به کار، اولین جشنواره‌ هنری خود با موضوع مناجات را در عرصه‌ «شعر» و «موسیقی»، با هدف اعتلای فرهنگ مناجات و کشف استعدادهای جوان در کنار «آیین تجلیل از پیشکسوتان شعر و موسیقی» برگزار می‌کند. این رویداد هنری با محوریت مناجات و ستایش، فرصتی مغتنم برای هنرمندانی است که خواستار خلق آثاری با مضمون ستایش و مناجات هستند. جشنواره در دو بخش «شعر» و «موسیقی» برگزار می‌شود. در بخش شعر، شاعران و ترانه‌سرایان می‌توانند آثار خود را در قالب‌های گوناگون شعر فارسی و ترانه با موضوع مناجات و ستایش، به دبیرخانه ارسال کنند. در بخش موسیقی نیز آهنگسازان، خوانندگان و ترانه‌سرایان می‌توانند آثار تولید شده خود را چه به صورت انفرادی و چه به صورت گروهی، به جشنواره ارائه دهند. شرکت در این جشنواره برای تمامی علاقه‌مندان، بدون محدودیت سنی و جغرافیایی، آزاد است. هر شرکت‌کننده می‌تواند در هر بخش، یک تا ۳ اثر ارسال کند. علاقه‌مندان می‌توانند آثار خود را از طریق ایمیل، پست یا تلگرام به دبیرخانه جشنواره ارسال کنند. به برگزیدگان هر بخش، تندیس، سپاسنامه و جایزه نقدی اهدا خواهد شد. آخرین مهلت ارسال آثار، دهم فروردین ماه ۱۴۰۴ است. مؤسسه «تماشاگه راز» حق استفاده از اشعار اجرا نشده در تولید آثار موسیقایی و چاپ آثار در قالب کتاب، ویژه‌نامه یا لوح فشرده یادبود را دارد. علاقه‌مندان برای مطالعه متن کامل این فراخوان و کسب اطلاعات بیشتر می‌توانند جست‌وجوی مختصری در فضای مجازی داشته باشند.