«ایران» از سفر یک روزه پزشکیان به غرب استان تهران گزارش میدهد
رئیسجمهوری: گفتوگو میکنیم، اما زیر بار زور نمیرویم
گروه سیاسی/ پنجشنبه گذشته در اولین مرحله از سفر استانی دولت وفاق ملی به شهرستانهای استان تهران، رئیسجمهوری به شهرستان ملارد رفت. افتتاح برخی پروژههای زیربنایی و عمرانی و بررسی نیازها و چالشهای ملارد مهمترین اهداف سفر یک روزه مسعود پزشکیان بود. اما هدف دیگر که مهمتر است، دیدار با مردم و نخبگان و گفتوگو با صاحبنظران بود. در دولت چهاردهم نیازهای هر استان و شهرستان، از دل گفتوگو با نخبگان احصا و شناسایی میشود و راهحلها نیز از دل همین گفتوگوها حاصل میشود؛ چرا که در این دوره، هر پروژه و طرحی با همکاری و مشارکت دولت و مردم طراحی و اجرا میشود.
اگر راهی نباشد، باید راه را بسازیم
یکی از مهمترین پروژههای رئیسجمهوری، حل مسأله تبعیض آموزشی است. به همین دلیل «جلسه توسعه عدالت فضاهای آموزشی با مشارکت مردم» بخش ثابت هر سفر استانی است که در ملارد هم برگزار شد.
پزشکیان در این جلسه، برخلاف برخی که از وجود بنبست سخن میگویند، تأکید کرد که «اگر راهی نباشد، باید راه را بسازیم. اگر تاکنون تلاش کردهایم و به نتیجه مطلوب نرسیدهایم، باید مسیر دیگری را امتحان کنیم.»
رئیسجمهوری، امید را اولین گام برای حرکت بهسوی توسعه برشمرد و گفت: «ما باید ابتدا نپذیریم که چنین شرایطی وجود دارد. وقتی نپذیریم، راهی برای حل آن پیدا خواهیم کرد.»
وی به مشکلاتی که از بیرون مرزها بر کشور تحمیل میشود هم اشاره کرد و افزود: «برخی ممکن است بگویند تحریمها باعث شده که شرایط سخت شود، اما باید نگاهمان را تغییر دهیم. هیچ کسی نمیتواند با ما کاری بکند. اگر بخواهیم، میتوانیم مشکلات را پشت سر بگذاریم.»
دو بازدید در سفر یک روزه
رئیسجمهوری در سفر به ملارد، در برنامهای از پیش اعلام نشده، در میدان میوه و ترهبار قدیم شهریار حضور یافت و با کسبه و اقشار مختلف مردم دیدار و گفتوگو کرد. حضور در بیمارستان میلاد شهریار، وابسته به بنیاد شهید برنامه دیگر پزشکیان بود که وی در این بازدید از جانبازان و ایثارگران بستری عیادت کرد و مشکلات و نیازهای آنان را جویا شد.
خودمان آینده را میسازیم
رئیسجمهوری در نشست با مدیران غرب استان تهران، الزامات مدیریتی امروز کشور برای مواجهه با بحرانهای داخلی و چالشهای خارجی ناشی از تحریم را تشریح کرد.
پزشکیان پس از بیان اینکه «ما باید بدانیم کجا بودیم، چه فرصتهایی در داخل داریم، چه تهدیدهایی از بیرون متوجه ماست، چه اقداماتی میتوانیم انجام دهیم، نقاط قوت ما چیست و چگونه باید برای مشکلات پیشرو برنامهریزی کنیم» تصریح کرد: «ما خودمان تصمیم میگیریم آینده چگونه شکل بگیرد. در یکی از جلسات گفتم که برخی بهجای تعیین مسیر خود، منتظرند ببینند دیگران چه تصمیمی میگیرند. مثلاً نگاه میکنند که ترامپ و دیگر کشورها چه مسیری را انتخاب خواهند کرد. اما مسأله اصلی این است که آینده را ما میسازیم، نه دیگران.»
وی خطاب به مدیران غرب استان تهران گفت: «اگر بپذیریم همهچیز در مسیر نابودی است و کاری نکنیم، همان اتفاق رخ خواهد داد. اما اگر بایستیم، برنامهریزی کنیم و برای اصلاح مشکلات تلاش کنیم، آیندهای که میخواهیم را خواهیم ساخت.»
پزشکیان پس از تأکید بر اینکه «مسئولیت ساخت آینده کشور بر عهده خود ماست» تناسب میان منابع و مصارف برای حل ناترازی را یکی از گامهای اولیه برای برونرفت از مشکلات امروز خواند و تصریح کرد: «مشکل اینجاست که تقاضا ایجاد کردهایم، بدون اینکه به این فکر کنیم در مقابل آن، عرضه را چگونه باید تأمین کنیم. اینجاست که نقش مدیریت معنا پیدا میکند. باید بین این توان محدود و نیاز نامحدود یک تعادل منطقی برقرار کنیم.»
رئیسجمهوری خطاب به مدیران گفت: «باید نگاهتان را تغییر دهید. شما هستید که میتوانید این نابسامانیها را اصلاح کنید. برخی تصور میکنند رئیسجمهوری دارای قدرتی جادویی است و میتواند مشکلات را با معجزه حل کند. اما حقیقت این است که من هم مثل شما هستم. شش ماه پیش، در مجلس و کنار شما راه میرفتم، همان دغدغههایی را داشتم که شما امروز دارید. پس باور کنید که میتوانید تغییر ایجاد کنید.»
ترامپ قدرتی برای متوقف کردن ما ندارد
رئیسجمهوری در بخش دیگری از سخنانش، به فشارهای خارجی و تحریمها اشاره کرد و گفت: «ترامپ یا هر سیاستمداری که ادعا میکند میتواند ایران را تحریم کند، در واقع هیچ قدرتی برای متوقفکردن ما ندارد، مگر اینکه خودمان ذهن و باور خود را تحریم کنیم.»
پزشکیان از رویکرد انفعال در برابر تحریمها انتقاد کرد و به این پرسش که «چون آمریکا تحریم اعلام کرده است، باید تسلیم شویم؟ آیا باید بگوییم چون تحریم شدیم، دست از کار بکشیم؟» پاسخ داد: «اگر ما اراده کنیم، هیچکس نمیتواند ما را تحریم کند. ما نخواهیم مرد، ما خواهیم ساخت. هیچ قدرتی قادر نیست ما را متوقف کند، مگر اینکه خودمان تصمیم بگیریم که دیگر کاری نکنیم.»
تشریح وضعیت امروز مذاکره
پزشکیان که در جلسه مدیران غرب استان تهران به صورت گذرا به تحریمهای آمریکا اشاره کرد، در جلسه با نخبگان و فرهیختگان شهرستانهای ملارد، شهریار و شهر قدس صریحتر سخن گفت. علت این صراحت سخنانی بود که در همین جلسه مطرح شد.
رئیسجمهوری با بیان اینکه «ما از ابتدا هم اعلام کردیم به دنبال گفتوگو و مذاکره هستیم، اما نه به هر قیمتی» وضعیت امروز مذاکره را اینطور تشریح کرد: «کسی بیاید دستش را روی گلوی ما فشار دهد و بعد بگوید بیایید مذاکره کنیم، غیرمنطقی است.»
پزشکیان یک پرسش مطرح کرد: «آیا اینکه ترامپ بیاید برای ما در همه زمینهها تعیین تکلیف کند و بگوید چه بکنید و چه نکنید، اسلحه و موشک نداشته باشید و هر چه ما گفتیم قبول کنید، بعد هم رژیم صهیونیستی را بالای سر منطقه بگذارد که هر وقت خواست بیاید به ما موشک بزند یا بمباران کند و خودش هم از او حمایت همه جانبه کند، منطقی و قابل قبول است؟!»
رئیسجمهوری با لحنی متفاوتتر سخن گفت: «کدام انسان آزاده و وجدان بیداری کاری را که رژیم صهیونیستی با مردم غزه و فلسطین کرد قبول میکند؟ تعداد قابل توجهی از جوانان و دانشجویان حتی در خود آمریکا و اروپا علیه این اقدامات اعتراض کردند، اما آن وقت در ایران عدهای را خیال برداشته است.»
وی ترامپ رئیسجمهوری آمریکا را با عبارت «آن آقا!» خطاب قرار داد و گفت: «آن آقا خیال میکند اگر بیاید ما را تهدید کند، فردا ما کوتاه میآییم و میگوییم باشد، هر چه تو میگویی قبول داریم؛ ما انسان هستیم و عزت داریم، اگر عزتمندانه بیایند، با هم گفتوگو میکنیم، ولی قرار نیست زیر بار زور برویم.»
ارتباطات اقتصادی میتواند صلح را به ارمغان بیاورد
رئیس جمهوری بعد از ظهر دیروز با حضور در سومین نمایشگاه بینالمللی تجارت با اوراسیا، در جمع مدیران این رویداد، بر اراده دولت چهاردهم جهت فراهم کردن زمینه و بستر لازم برای تسهیل ارتباطات و تجارت تأکید کرد و گفت: موقعیت جغرافیایی ایران بهترین مسیر برای کریدور و مسیرهای ارتباط اوراسیا با خلیج فارس و دریاهای آزاد است و جمهوری اسلامی ایران در حال تکمیل این مسیرهای مواصلاتی است تا این ظرفیت و امکان برای کشورهای اوراسیا بیشتر از پیش در دسترس قرار گیرد. پزشکیان سیاست اصولی جمهوری اسلامی ایران را ارتباط دوستانه با کشورهای همسایه و دوست عنوان و اظهارکرد: ایران میتواند بستر مناسبی برای بروز توانمندیهای کشورهای اوراسیا در تبادلات تجاری و رونق اقتصادی باشد. وی با بیان اینکه در جهان امروز دیگر یکجانبهگرایی قابل قبول نیست، اضافه کرد: هیچ کشوری در دنیای امروز نباید و نمیتواند نظرات خود را به صورت یکجانبه به دیگران تحمیل کند؛ اوراسیا خط بطلانی بر یکجانبهگرایی در جهان و حرکتی به سوی چندجانبهگرایی است.
رئیس جمهوری بر ضرورت گسترش ارتباطات پولی و مالی بین کشورهای اوراسیا تأکید کرد و گفت: ما به دنبال صلح و آرامش هستیم و ارتباطات اقتصادی میتواند امنیت، صلح و آرامش را با خود به ارمغان بیاورد.
پزشکیان که وزیر صنعت، معدن و تجارت نیز او را همراهی میکرد، پیش از حضور در سالن اجلاس از بخشهایی از سومین نمایشگاه بینالمللی تجارت با اوراسیا بازدید و با فعالان بخش خصوصی حاضر در غرفهها گفتوگو کرد.