مدیرعامل مرکز مبادله ارز و طلا در پاسخ به «ایران»:

تولیدکننده‌ها هر چقدر ارز بخواهند تأمین می‌کنیم

مجتبی آزادیان
خبرنگار

 تداوم ورود فعالان نیما
مدتی است که بازار ارز تجاری را راه‌اندازی کرده‌ایم و گروه‌های مختلف به مرور به این بازار ملحق می‌شوند و از سوم آذر ماه گروه ارز اشخاص به این بازار وارد شده و از ۲۶ آذرماه ملزم به فعالیت در بازار توافقی شدند. همچنین به دنبال آن گروه‌های دیگر که در سامانه نیما مشغول به فعالیت بودند از سوم دی ماه به این بازار وارد شدند و تا پایان دی ‌ماه در حال ورود به این بازار هستند.

سلف ارزی در صف انتظار
به گزارش «ایران »، علی سعیدی مدیرعامل مرکز مبادله ارز و طلای ایران با بیان این مطلب در نشست خبری با خبرنگاران گفت: بعد از اینکه معاملات نقدی‌ در این بازار عمق لازم را بگیرد و قیمت‌های نقدی کشف شود، آمادگی داریم قراردادهای مدت‌دار مانند سلف ارزی را در سامانه بارگذاری کنیم؛ البته کارهای اولیه آنها انجام شده اما زمانی رونمایی می‌شود که بانک مرکزی به این اطمینان برسد که بازار آمادگی لازم را دارد.
وی با بیان اینکه بانک مرکزی و مرکز مبادله در تلاش برای تأمین مالی پتروشیمی‌ها هستند، افزود: مبالغ کمتر از ۵۰ میلیون یورو را بانک مرکزی تأمین مالی می‌کند و بالاتر از آن از طریق عرضه اوراق است که 1.7 میلیارد یورو مجموع درخواست‌های ارزی ماست.

افزایش عرضه کنندگان
مدیرعامل مرکز مبادله ارز و طلای ایران عنوان کرد: حجم روزانه بازار ارز تجاری اکنون ۴۵ میلیون یورو است و از اول بهمن ماه میزبان معاملات ارزی به طور کامل خواهد بود و مجموعه ارزهای نیمایی و اشخاص متمرکز می‌شود و در گام بعدی ارز خدماتی به این بازار اضافه می‌شود. سعیدی بیان کرد: تاکنون ۹۹۴ واردکننده و ‌۵۸ صادرکننده در این بازار فعالند و ۲۴ بانک هم کارگزار هستند. تا روز گذشته ۵۱۵ میلیون دلار معادل ۳۳ همت حجم معاملات صورت‌گرفته در بازار ارز تجاری بود که تا کنون تقریباً به صورت آزمایشی بوده و در آینده حجم این معاملات بیشتر خواهد شد.همچنین در روزهای آینده سایر صنایع که عرضه‌کننده‌های اصلی ارز هستند به بازار ارز تجاری ملحق می‌شوند. همچنین به‌زودی در این روند ارز خدمات (مسافرتی) هم وارد بازارارز تجاری می‌شود. مدیرعامل مرکز مبادله ارز و طلای ایران در ارتباط با میزان تأمین ارزی کشور از ابتدای سال‌جاری تا روز گذشته تصریح کرد: در حال حاضر بیش از 53.9 میلیارد دلار ارز مورد نیاز واردات در کشور تأمین شده که 41.6 میلیارد دلار برای بخش بازرگانی، 11.2 میلیارد دلار برای بخش کشاورزی و پزشکی و 1.1 میلیارد دلار برای بخش خدمات تأمین شده است.

تأمین نیاز تمامی متقاضیان
سعیدی در پاسخ به پرسش خبرنگار «ایران» در ارتباط با تأمین ارز مورد نیاز  برای واحدهای صنعتی و تولیدی کوچک خاطرنشان کرد: مرکز مبادله جوابگوی هر میزان تقاضای ارز برای واردات است و در بازار ارز تجاری امکان پاسخگویی به عرضه‌کنندگان خرد هم وجود دارد به‌طوری که در کمترین تأمین ارز اخیر حتی سفارش با حجم ۱۵ هزار دلار نیز تأمین ارز صورت
گرفته است.
 
۱۰ میلیارد دلارارز پتروشیمی
احمد مهدوی دبیرکل انجمن صنفی کارفرمایی صنعت پتروشیمی نیز در این نشست خبری گفت: در بازار ارز نیما نرخ‌ها توافقی نبود و بسیاری ارز ارزان را می‌خواستند تا از فاصله قیمتی ارز نیمایی با آزاد سوءاستفاده کنند. مهدوی عنوان کرد: تا ابتدای این هفته ۶۰۰ میلیون دلار ارز پتروشیمی با نرخ توافقی وارد بازار شده است. خودمان طبق یک فرمول با هلدینگ‌ها به رقم مشخصی رسیدیم که کاری نشود تا دلار گران شود و انصاف را در نظر داشتیم. دبیرکل انجمن صنفی کارفرمایی صنعت پتروشیمی با اشاره به اینکه ۲۴ میلیارد دلار سرمایه‌گذاری و ۴۹ میلیارد دلار طرح تولید پتروشیمی تا پایان برنامه هفتم افتتاح می‌شود، اظهار کرد: در این صورت صادرات پتروشیمی فراتر از ۲۵ میلیارد دلار خواهد بود و تا پایان سال ۱۰ میلیارد دلار به سامانه ارزتجاری خواهیم داد.مهدوی متذکر شد: تاکنون در هیچ دولتی ندیده بودیم که بانک مرکزی به پتروشیمی‌ها بگوید که خودمان طرح‌های زیر ۵۰ میلیون یوروی شما را تأمین مالی می‌کنیم؛ این اتفاق بسیار خوبی است.