اخبار
پرداخت ۲۰۶ همت وام ازدواج
و فرزندآوری
با تمهیدات بانک مرکزی، پرداخت تسهیلات قرضالحسنه ازدواج و فرزندآوری از ابتدای سال تا پنجم دیماه به بیش از ۲۰۶ هزار میلیارد تومان رسید. این تسهیلات را ۹۵۱ هزار و ۱۲۷ نفر از متقاضیان از شبکه بانکی دریافت کردند. در این مدت بالغ بر ۱۷۰ همت تسهیلات قرضالحسنه ازدواج و بیش از ۳۶ همت تسهیلات قرضالحسنه فرزندآوری پرداخت شد. همچنین با تمهیدات پیشبینی شده از سوی بانک مرکزی و برداشت ۵۰ همت از ذخیره قانونی بانکها و اختصاص آن برای پرداخت تسهیلات ازدواج وفرزندآوری، پرداخت این تسهیلات تا پایان سالجاری توسط شبکه بانکی به متقاضیان در صف ادامه خواهد داشت.
سهم مالیات از هزینههای عمومی به ۴۱.۴ درصد رسید
نسبت مالیات به هزینههای جاری از ۴۰.۹ درصد در سال ۱۴۰۰ به ۵۵.۷ درصد در سال گذشته افزایش یافت و تأمین هزینههای عمومی نیز از زیر ۳۰ درصد به ۴۱.۴ درصد رسید.
سید محمدهادی سبحانیان رئیس کل سازمان امور مالیاتی با بیان این مطلب و اشاره به طرح نشاندار کردن مالیات، هدف این طرح را تأمین هزینههای جاری کشور از محل درآمدهای مالیاتی عنوان کرد و گفت: این طرح به مردم این امکان را میدهد که از محل مصرف مالیات خود آگاه شوند و انتخاب کنند.سبحانیان همچنین به رشد تعداد مؤدیان مالیاتی اشاره و بیان کرد: تعداد مؤدیان از ۸ میلیون و ۳۰۰ هزار نفر در سال ۱۴۰۰ به ۱۲ میلیون نفر رسیده است. او تصریح کرد که در سال گذشته ۱۱۰ همت در حوزه فرار مالیاتی وصول شده که نشانهای از عدالت مالیاتی است.
82 درصد مستأجران
در سال 1401 درگیر فقر شدند
گزارش سیاستی وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی با موضوع رفع فقر مسکن در کشور، نشان میدهد در حد فاصل سالهای ۱۳۹۵ تا ۱۴۰۱، تعداد خانوارهای مستأجر درگیر فقر در کشور رشدی ۴۸ درصدی داشته است.
در سال ۱۴۰۱، بیش از یک میلیون خانوار مستأجر درگیر فقر در مناطق شهری (۸۲ درصد)، درآمدی کمتر از خط فقر داشته و ۲۳۳ هزار خانوار (۱۸ درصد) با اضافه شدن هزینه تأمین مسکن استیجاری به سبد هزینه آنها، درگیر فقر شدهاند. در روستاها گروه اول معادل ۷۵ هزار خانوار (۷۱ درصد) و گروه دوم، معادل ۳۱ هزار خانوار (۲۹ درصد) بودهاند. با توجه به اینکه تنها ۸ درصد از خانوارهای مستأجر درگیر فقر در روستاها سکونت دارند، فقر مستأجران را بیشتر میتوان پدیدهای شهری دانست؛ در مقابل، محرومیت مسکونی که با ویژگیهای کالبدی مسکن تعریف میشود، چهرهای روستایی دارد بهطوری که در سال ۱۴۰۱ معادل ۴۸ درصد (۲ میلیون خانوار) از خانوارهای درگیر محرومیت مسکونی در مناطق شهری و ۵۲ درصد (۲.۲ میلیون خانوار) در مناطق روستایی سکونت داشتهاند.