معاون رئیسجمهـــــــــوری در ضیافت حاشیهنشینها
همنشینی زمستانه در تاریکی شبانه مسئولان ارشد دولت چهاردهم در مناطق حاشیه نشین شهر بجنورد و گپ و گفت بدون واسطه با مردم، دور آتشی که در سرمای زمستان گرمابخش دستانشان شده بود، نور امید را در دل اهالی دومین شهر حاشیه نشین کشور زنده ساخت و دلها را برای دستیابی رفاه شهری و بهبود وضع موجود گرم کرد.
روز گذشته «عبدالکریم حسین زاده» معاون توسعه روستایی و مناطق محروم رئیسجمهوری در جمع اهالی حاشیهنشین روستای کلاته محمدعلی پهلوان بجنورد حضور پیدا کرده و ساعتی با آنان همصحبت شد.
وی در جمع اهالی حاشیه نشین بجنورد گفت: بیکاری و پایین بودن درآمد خانوادهها از مشکلات حاشیه نشینان مرکز استان خراسان شمالی است و در این زمینه پیگیر هستیم؛ نتایج این پیگیریها را نیز به شما گزارش خواهیم داد. همچنین اقداماتی را که قرار است در این باره انجام شود به شما اطلاع خواهیم داد. وی با اشاره به نقش مردم در برطرف کردن مشکلات اظهار کرد: مردم باید در انجام کارها و برطرف کردن مشکلات، مشارکت داشته باشند. ما نیز پیگیر هستیم تا اعتبارات مورد نیاز تأمین شده و در حد امکان برای رفع دغدغهها اقدام کنیم.
«عبدالکریم حسین زاده» تأکید کرد: اطمینان میدهم که نسبت به مشکلات شما و پیگیری برای حل آن بیتفاوت نیستیم و تلاش میکنیم وضعیت معیشت مردم ساکن در سکونتگاههای غیررسمی را بهبود بخشیم.
در این دیدار، یکی از اهالی روستای کلاته محمدعلی پهلوان بجنورد از وضعیت معیشت مردم این منطقه گله کرده و گفت: در این منطقه بیکاری بیداد میکند؛ جوانان اغلب به دلیل بیکاری به مواد مخدر روی آورده و مشکلاتی را به خانوادههای خود تحمیل کردهاند.
اگر این رویه همچنان ادامه داشته باشد تا چند سال بعد جوانان 12-13 ساله هم درگیر مواد مخدر میشوند. یکی دیگر از اهالی حاشیه نشین به عدم اشتغال بومیان منطقه در شرکتها اشاره کرد و گفت: اغلب شرکتهای این منطقه افراد غیربومی را استخدام کرده و توجهی به جوانان بومی ندارند.
بخشی دیگر از گلهها و مشکلات مردم این منطقه به کمبود سالن ورزشی و تجهیزات کافی بازمی گردد. یکی از اهالی این روستا میگوید: تعداد سالنهای ورزشی این روستا خیلی کم است؛ سالنهای موجود هم نه مربی دارد و نه تجهیزات. جوانان اغلب برای رفت و آمد به سالنهای ورزشی مجبورند به صورت مشارکتی با دوستانشان ماشینی کرایه کرده و از امکانات روستاهای اطراف استفاده کنند.
رفع دغدغه حاشیه نشینان
بازدید معاون توسعه روستایی و مناطق محروم رئیسجمهوری از مناطق حاشیهنشین بجنورد در حالی صورت میگیرد که حدود یک سوم از جمعیت مرکز خراسان شمالی برابر با ۹۰ هزار نفر حاشیه نشین بوده و در بافت ناکارآمد شهری سکونت دارند؛ مناطقی که سالهای سال مورد کم توجهی قرار گرفته و با تلی از مشکلات برای ساکنان، گرد محرومیت به خود گرفته است.
این در حالی است که یک سوم جمعیت شهر بجنورد در مناطق حاشیهای و در سکونتگاههای غیررسمی سکونت داشته واهالی آن با مشکلاتی مانند نامناسب بودن معابر، اجرا نشدن طرح جمعآوری فاضلاب و وضعیت نامناسب معابر ناشی از رهاسازی پساب، بیکاری و ضعف زیرساختهای فرهنگی و ورزشی، اعتیاد جوانان و... دست و پنجه نرم میکنند.
مردمی خونگرم که حالا با حضور رئیسجمهوری و وزرای دولت چهاردهم دلگرمتر شده و رفع بیکاری جوانان و توسعه زیرساختهای فرهنگی و فضاهای ورزشی را به عنوان مهمترین دغدغهها از معاون توسعه روستایی و مناطق محروم رئیس جمهوری مطالبه میکنند.
آبرسانی پایدار به راز و جرگلان
«عبدالکریم حسین زاده» معاون توسعه روستایی و مناطق محروم رئیسجمهوری در دومین روز از حضورش در خراسان شمالی وارد شهرستان مرزی راز و جرگلان شد و از ظرفیتها و کمبودهای این مناطق مختلف بازدید کرد. وی در سفر به شهر غلامان به شهدای این خطه ترکمننشین ادای احترام کرد.
غبارروبی و عطرافشانی گلزار شهدای غلامان با حضور معاون توسعه روستایی و مناطق محروم رئیسجمهوری، فرماندار شهرستان و سایر مسئولان انجام شد. معاون توسعه روستایی و مناطق محروم رئیسجمهوری در بازدید از پروژه آبرسانی مجتمع آب پایدار پرسهسو اظهار کرد: این طرح تاکنون ۳۲ درصد پیشرفت فیزیکی داشته و بیش از ۷۰۱ میلیارد و ۱۷۷ میلیون ریال برای اجرای آن هزینه شده است.
پس از تکمیل، این پروژه دسترسی ۴۳ هزار نفر از ساکنان شهرستان راز و جرگلان به آب آشامیدنی پایدار و باکیفیت را فراهم خواهد کرد. حسینزاده هدف این سفر را شناسایی نیازها و بررسی کمبودهای منطقه عنوان کرد و گفت: شهرستان راز و جرگلان با وجود موقعیت مرزی خود، از ظرفیتهای بسیاری برخوردار است. برنامهریزی برای توسعه زیرساختها در این مناطق، یکی از اولویتهای اصلی دولت محسوب میشود.
این بازدید نشاندهنده تعهد دولت به رفع نیازهای مناطق محروم و ارتقای شاخصهای توسعه در شهرستانهای مرزی است. معاون رئیسجمهوری بر لزوم سرعت بخشیدن به پیشرفت پروژههای زیرساختی تأکید کرد و گفت: اجرای چنین طرحهایی نقش بسزایی در بهبود کیفیت زندگی مردم و کاهش مشکلات موجود خواهد داشت.
رئیسجمهوری طلسم20 ساله بجنـــــــــورد را شکست
گروه ایران زمین- بهرهبرداری از طرح «انتقال پساب بجنورد به پتروشیمی» به عنوان بزرگترین طرح زیست محیطی شمال شرق کشور که بارها تا مرز افتتاح پیش رفته اما همچنان به نقطه آخر نرسیده، این روزها از مطالبات اصلی مردم خراسان شمالی از رئیس جمهوری چهاردهم است.
اینک مردم بجنورد که سالهاست از بو و طعم بد آب شرب این شهر رنج میبرند، امیدوارند این طرح چندین ساله همزمان با سفر رئیس جمهوری به این استان به ایستگاه پایانی برسد و آنها طعم آبی گوارا و زلال را بچشند.
البته پیشتر اجرای این طرح که بیش از ۲۰ سال متوقف شده بود، در سفر استانی دولت سیزدهم به خراسان شمالی مصوب شد و بنا بود در سفر دوم رئیس جمهوری شهید به خراسان شمالی افتتاح شود، اما حادثه ناگوار سقوط بالگرد برنامهها را تغییر داد و اکنون دکتر پزشکیان این طرح را در اولین سفر استانی خود به خراسان شمالی افتتاح خواهد کرد.
بر اساس این گزارش «بهمن نوری»، استاندار خراسان شمالی در بازدید از روند اجرای این طرح در آستانه سفر رئیس جمهوری به استان اظهار کرد: این طرح به عنوان بزرگترین طرح زیست محیطی شمال شرق کشور با بیش از ۱۲ هزار میلیارد ریال اعتبار از مصوبات سفر رئیس جمهوری شهید بود و به زودی در سفر دولت چهاردهم به استان افتتاح خواهد شد.
استاندار خراسان شمالی با تأکید بر اینکه خراسان شمالی در بین استانهای دارای تنش آبی جای گرفته و استفاده از پساب در صنعت استان ضروری است، افزود: همزمان با سفر رئیس جمهوری به استان، طرحهایی به ارزش پنج هزار میلیارد تومان به بهرهبرداری میرسد که بعضی از آنها جزو آرزوهای دیرینه مردم بوده است.
وی ادامه داد: طرح استفاده از پساب پتروشیمی در ۲ فاز شامل ایجاد تصفیهخانه و خط انتقال برنامهریزی شده است. هدف از احداث تصفیهخانه تکمیلی توسط پتروشیمی خراسان رسیدن به درجه خلوص بهتر از آب تصفیه بجنورد است و بعد از این مراحل آب توسط ۱۱ کیلومتر خط لوله انتقال به بند رسوبگذاری روستای قارلق منتقل میشود. پس از آن آب تصفیه شده نیز از محل این بند به طول پنج کیلومتر خط انتقال به پتروشیمی میرسد.
عملیات اجرایی بزرگترین طرح آبی شمالشرق آغاز میشود
عملیات اجرایی بزرگترین طرح آبرسانی شمال شرق کشور با اعتباری افزون بر ۵۰ هزار میلیارد ریال با حضور «عباس علی آبادی» وزیر نیرو در شیروان خراسانشمالی آغاز شد. این طرح بزرگ آبرسانی شامل حفاری ۱۰ حلقه چاه، خطوط جمع آوری، ۲۴۰ کیلومتر خط انتقال، ساخت چندین باب مخزن بینراهی، ایستگاههای پمپاژ و تأمین برق اختصاصی مورد نیاز است.
خراسان شمالی در شمال شرق کشور با داشتن ۲ هزار و ۱۰۰ کیلومتر رودخانه اعم از دائمی و فصلی از نظر برخورداری از آبهای سطحی باید موقعیت ویژهای داشته باشد، اما به دلیل شیب زمینهای این استان به سمت کشور همسایه، تمامی آبهای سطحی به طرف این کشور سرازیر میشود.
مسئولان میگویند تأمین منابع جایگزین و پایدار آب تنها چاره برون رفت از این مشکل است و بهرهبرداری از منابع زیرزمینی باید در دستور کار قرار گیرد و خوشبختانه دولت وجود این مشکل را به خوبی درک کرده و به دنبال انتقال آب منطقه سرانی به شهرستانهای مختلف استان است.
مدیرعامل شرکت آب منطقهای خراسان شمالی پیشتر در گفتوگو با رسانهها اعلام کرد که مطالعات فنی و تخصصی طرح به اتمام رسیده و مصوبات زیست محیطی و پدافند غیرعامل صادر شده است و وزیر نیرو در سفر هیأت دولت در سال ۱۴۰۱ در شهرستان شیروان و فاروج حضور یافت و از منطقه اجرای طرح بازدید و از نزدیک طرح را بررسی و دستورات لازم برای تسریع در فرآیند اجرایی شدن طرح صادر کرد.
علی مرتضوی گفت: اجزای این طرح شامل حفاری ۱۰ حلقه چاه، خطوط جمع آوری، ۲۴۰ کیلومتر خط انتقال، ساخت چندین باب مخزن بین راهی، ایستگاههای پمپاژ و تأمین برق اختصاصی مورد نیاز است.
وی افزود: ضرورت تسریع در اجرای طرح باتوجه به کاهش حجم مخازن سدهای استان و کاهش تراز آب زیرزمینی و ممنوعه و بحرانی بودن دشتهای استان روز به روز بیشتر احساس میشود و این مهم تبدیل به خواسته و مطالبهای برای مردم استان شده است تا مرهمی باشد بر زخمهای به جا مانده از خشکسالی که زندگی مردم این استان را در سالهای اخیر تحت تأثیر قرار داده است.
مدیرعامل شرکت آب منطقهای خراسان شمالی درباره مزایای اجرای این طرح خاطرنشان کرد: بر اساس این طرح سالانه بیش از ۴۰ میلیون متر مکعب آب با کیفیت استخراج و با تأمین و انتقال آب پایدار بخش زیادی از نیاز شهروندان به آب آشامیدنی تأمین میشود. وی با اشاره به حفر ۶ حلقه چاه در منطقه سرانی اظهار کرد: این چاهها به صورت آزمایشی حفر شده است و امید میرود تجهیز آن سرعت گیرد.
مأموریت بهروز آذر برای توانمندسازی زنان خراسان شمالی
بیش از 49.4 درصد از جمعیت استان خراسان شمالی را زنان تشکیل میدهند. زنانی که در عرصههای اجتماعی، اقتصادی و... حضور فعال داشته و چشم انتظار توجه و حمایت دولت چهاردهم هستند.
زهرا بهروز آذر معاون امور زنان و خانواده رئیس جمهوری به منظور بررسی مسائل و مشکلات و مطالبات زنان استان خراسان شمالی رئیسجمهوری را در این سفر همراهی کرد.
معاون امور زنان و خانواده رئیسجمهوری عصر چهارشنبه از استادیوم ۱۹ مهر بجنورد بازدید کرد.
این بازدید به منظور بررسی پروژههای اجرایی ورزشگاه، وضعیت فعلی ورزشگاه، اعتبارات مورد نیاز و تسریع مسیر دسترسی انجام شد.
عملیات اجرایی ورزشگاه ۱۵ هزار نفری ۱۹ مهر بجنورد از سال ۸۵ آغاز شد، اما به دلیل کمبود اعتبار سالها راکد مانده بود و دوباره فرآیند ساخت آن از سال ۹۱ آغاز شد و سرانجام در سال ۹۶ با تخصیص ۴۰ میلیارد تومان اعتبار تکمیل و به بهرهبرداری رسید.
«زهرا معینی یکتا» مدیرکل امور بانوان استانداری خراسان شمالی درباره جزئیات طرحها و برنامههای حوزه بانوان که در سفر رئیس جمهوری به این استان در اولویت قرار دارد به «ایران» گفت: عمده مصوبات پیشنهادی ما در راستای حمایت از زنان استان ارائه شده و در تلاشیم با تحقق بخش زیادی از آنها مشکلات دیرینه بانوان این سرزمین از جمله زنان سرپرست خانوار را حل و فصل کنیم. وی احداث بیمارستان فوق تخصصی، راهاندازی مرکز پیشگیری و درمان سرطان سینه، تأمین دستگاههای ماموگرافی در بیمارستانها و فضایی برای اسکان مادران باردار و زنان نیازمند در جوار بیمارستانها را جزو مهمترین مصوبات پیشنهادی در سفر رئیسجمهوری و مدیر برنامهریزی معاون رئیسجمهوری در امور زنان به استان خراسان شمالی برشمرده و تصریح میکند: بیش از 49.4 درصد از جمعیت استان خراسان شمالی را زنان تشکیل میدهند. زنانی که در عرصههای اجتماعی، اقتصادی و... حضور فعال داشته و چشم انتظار توجه و حمایت دولت چهاردهم هستند. در حال حاضر در تلاشیم تا در سفر دکتر پزشکیان به استان خراسان شمالی، بخش مهمی از اعتبارات جهت تکمیل تجهیزات و زیرساختهای لازم در اولین دانشگاه تک جنسیتی در شرق کشور را تأمین کرده و با احداث هنرستان شبانهروزی دخترانه در شهرستان راز و جرگلان، احداث خوابگاه برای زنان ترکمن و همچنین تکمیل مرکز آموزش حرفهای بخشی از مشکلات بانوان استان را برطرف کنیم. از سویی دیگر در تلاشیم تا با بهسازی مراکز آسیب دیده بهزیستی و احداث بازارچه فروش برای زنان سرپرست خانوار و کارگاه تولیدی برای بانوان و کارآفرینان سرپرست خانوار، آیین سمنو پزان در شهرستان گرمه را برندسازی کرده و راهگشای حضور سمنوی خراسان شمالی در بازارهای جهانی باشیم.
«ایران» بررســـــی کرد | الگــــوی جدید دولــــت بــــرای
حکمرانی؛ توسعه درونزا در هر استان
شهرستان بجنورد مرکز استان خراسان شمالی، روز گذشته میزبان مسعود پزشکیان بود تا دومین سفر استانی رئیس جمهوری در دولت چهاردهم در یکی دیگر از استانهای محروم کشور آغاز شود. یک ماه پیش سیستان و بلوچستان مقصد اولین سفرهای استانی پزشکیان بود، استانی محروم که نشان دهنده جهتگیریهای دولت در نگاه به استانها هم است. اگر عدالت و حقطلبی یکی از رویکردهای اصلی دولت چهاردهم باشد، امری که پزشکیان بارها آن را بیان و تکرار کرد، انتخاب استانها برای سفرهای استانی جز به همین ترتیب نمیتوانست باشد. چرا که این استان به دلیل برخورداری کمتر از مواهب ملی، در نسبت با سایر استانها و نقاط کشور، میبایست در اولویت توجه، سیاستگذاری، تعریف پروژه یا تخصیص اعتبار باشد. اما تخصیص اعتبار همه آن چیزی نیست که قرار است در سفرهای استانی دولت چهاردهم اتفاق بیفتد. تا پیش از این بودجههایی که دولت در هر سفر به استانها و شهرستانها اختصاص میداد، یا طرحها و پروژههایی که تعریف میکرد، مهمترین چیزی بود که مدیران و شهروندان هر استان از رئیس دولت و وزرا در سفرهایشان انتظار داشتند.
اما در دولت چهاردهم، اختصاص بودجه یا بردن اعتبار مالی به استانهای مختلف، فقط بخشی از برنامه سفر است و شاید یک بخش کوچک. بخش مهمتر، ارزیابی مسائل هر استان در همان استان، گفت و شنود با نخبگان، فعالان و دستاندرکاران حوزههای مختلف هر استان و در نهایت دریافت تصویر دقیقی از وضعیت استان از سوی مدیران ارشد دولت است که در پاستور یا وزارتخانهها حضور دارند. بودجه دادن و اعتبار بردن به این دلیل بخش مهم این سفرها نیست زیرا دخل و خرج سالانه کشور در سند مالی ملی «بودجههای سالانه» آمده است و نمیتوان انتظار داشت که دولت با دست بردن در سازکارهایی که صورت قانونی به خود گرفته است، اعتبار علیحده و ویژهای را به جایی اختصاص دهد. مسأله دوم که مهمتر است، این است که قرار نیست و نباید همه تصمیمات در تهران گرفته شود و مدیران استانها فقط مجری باشند. هم در جلسه دیروز شورای عالی اداری کشور، محمدرضا عارف معاون اول رئیس جمهوری بر آن تأکید کرد و هم خود رئیس جمهوری بارها در دولت یا در نشست مشترک با استانداران، که به مدیران استانها اختیار داده میشود تا خودشان بنابه مصالح و اقتضائات هر استان برای توسعه خود تصمیم بگیرند. آن طور که رئیس جمهوری بارها تأکید کرده است، حتی نحوه تأمین منابع و هزینهها در هر استان نیز استانی خواهد شد. یک نمونه برای اینکه مشخص کند این فرآیند صرفاً شعار و ایده نیست و در مسیر اجراشدن قرار دارد، اظهارات احمد میدری وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی در سفر اخیر خود به استان خوزستان است. میدری در این سفر تأکید کرد که همه نزدیک به 700 شرکت وابسته به این وزارتخانه، هم باید حسابهای بانکی خود را به بانکهای استان محل فعالیت خود منتقل کنند، هم خریدهای خود را در همان استانها انجام دهند و هم استخدامها باید براساس آزمونهای سراسری و از همان استانها باشد. خلاصه اینکه در دولت چهاردهم، تصمیمگیری و تصمیمسازی برای توسعه یا رفع مشکلات و نیازهای هر استان باید در همان استان اتخاذ شود. تهران و مشخصاً پاستور به عنوان محل استقرار رئیس جمهوری، نقش حمایتکننده، هدایتکننده و ریلگذاری برای تفویض اختیارات و اعتماد به مدیران استانها را دارد. سفرهای استانی پزشکیان و سفر روز گذشته به استان خراسان شمالی در همین چهارچوب قابل فهم است. این چهارچوب که دولت با فهم میدانی و عینی از شرایط هر استان، خطوط کلی را ترسیم، راه تصمیمگیری و اجرا را برای هر استان تسهیل میکند و درنهایت دولت پشتوانه و اقدامکننده اصلی خود استان است. در استان خراسان جنوبی نیز همین رویکرد اتفاق میافتد.
مردم، در سفرهای استانی پزشکیان
رئیس جمهوری و وزرا، چه در پاستور و تهران باشند و چه در شهرستانها و دورترین روستاها، برای مردم فرقی ندارد. مردم فقط از دولت میخواهند اثرات مثبت سیاستها و تصمیمات آنها را در زندگی خود احساس کنند. اگر این طور است- که به واقع هم همین طور است- پس چرا در هر سفر استانی یا در ورود رئیس جمهوری به هر شهر، باید مردم را بسیج کرد، آنان را ساعتها در مسیرهای طولانی به حرکت درآورد، در میدان یا محیط سرپوشیدهای جمع کرد تا سخنان رئیس جمهوری را بشنوند؟ آیا این تجمعات که کمتر هم خودجوش است، به معنای حمایت مردم از دولت و رئیس جمهوری است؟ آیا جایگاه دولت و رئیس جمهوری نزد مردم را باید در اندازه جمعیت مردم در این برنامهها یا میزان تشویقهای آنان فهمید؟ اگر ملاک این است، پس جایگاه، نقش یا کارکرد انتخابات چیست؟ پزشکیان از نخستین سفر استانی خود به سیستان و بلوچستان این رسم را برانداخت. برای همین وقتی که پزشکیان به زاهدان رفت یا دیروز که وارد بجنورد شد، از مردمی که کنار خودروی حامل رئیس جمهوری میدوند و برایش دست تکان میدهند، خبری نبود. وقتی رئیس جمهوری یا مقام اجرایی دیگری در منطقهای حضور مییابد، میخواهد گرهای را باز کند یا پس از کسب شناخت سیاستی را تدوین کند، آن جمع شدنها و جمعیت را به دنبال خود کشاندنها چه تأثیری بر این سیاستها دارد؟ این حدیث و روایت معروف است که وقتی امام علی(ع) وارد شهر «انبار» شد، در واکنش به رفتار مردم که دنبال موکب آن حضرت میدویدند، فرمود: «به خدا سوگند که امیران شما از این کار سودی نبردند و شما در دنیا با آن خود را به زحمت میافکنید و در آخرت دچار رنج و زحمت میگردید و چه زیانبار است رنجی که عذاب در پی آن باشد.»
گفت و شنود
سفر پزشکیان به خراسان شمالی دو روزه است؛ یعنی چهارشنبه و پنجشنبه. رئیس جمهوری صبح دیروز در اولین برنامه در اختتامیه اجلاس سراسری نماز شرکت کرد که در بجنورد برگزار شد. عصر دیروز هم میهمان خانوادهای بجنوردی بود که سه شهید تقدیم نظام و کشور کردهاند. رئیس جمهوری با حضور در منزل شهیدان ابراهیم و علیرضا رمضانی و فیضلالله سجادی، با خانواده معظم این شهیدان والامقام دیدار کرد و گفت: ما دعای خیر مادران شهدا را حامی و پشتیبان خود میدانیم و از خدای متعال میخواهیم ما را در این مسئولیت یاری کند تا شرمنده شهدا نباشیم. شهید ابراهیم رمضانی از اولین شهدای استان خراسان شمالی است که سال 59 در جنگهای نامنظم همراه با شهید چمران، در سوسنگرد به شهادت رسید. شهید علیرضا رمضانی در عملیات کربلای 5 و شهید فیضلالله سجادی داماد خانواده نیز در عملیات کربلای 10 به فیض شهادت نائل آمد.
همچنین شامگاه دیروز نشست فعالان اقتصادی خراسان شمالی با رئیس جمهوری برگزار شد. علاوه بر گفت و شنود رئیس جمهوری با خانواده معظم شهیدان رمضانی و سجادی که با احوالپرسی و خبرگیری از وضع درمان این مادر شهید همراه بود، در جلسه فعالان اقتصادی هم گفت و شنود دیگری رقم خورد. در این نشست ابتدا فعالان اقتصادی استان خراسان شمالی مشکلات خود را با عالیترین مقام اجرایی کشور در میان گذاشتند.
عباس کاظمی، رئیس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی استان گفت که باوجود ۳۰۰ کیلومتر مرز خشکی استان با کشور ترکمنستان، گذرگاه مرزی وجود ندارد که باید ایجاد شود. به گفته کاظمی، خراسان شمالی تنها استان مرزی است که گذرگاه مرزی ندارد و این باعث ضررهایی برای فعالان اقتصادی استان شده است. وی خواستار احداث راه آهن بجنورد - شیروان - مشهد، ایجاد بندرخشک، پایانه صادراتی و تکمیل بزرگراه بجنورد به جنگل گلستان شد. مهدی امیدوار، رئیس اتاق اصناف استان هم از مشکلات استانی گفت، هم مشکلات ملی. در زمینه مشکلات ملی، امیدوار خواستار حضور نمایندگان اصناف در فرآیند تدوین مصوبات دولت، اعتماد به نظام عرضه و تقاضات و حذف قیمتهای دستوری شد. ابراهیم قربانی، مدیرعامل شرکت سرمایهگذاری سهام عدالت خراسان شمالی از وجود ۳۰۰ واحد راکد و نیمه فعال در استان و فعالیت هزار و ۷۰۰ شرکت تعاونی در خراسان شمالی و نیازهایشان به رئیس جمهوری گزارش داد. محمد صباغیان، دبیر اجرایی خانه کارگر استان هم مزد و امنیت شغلی را به عنوان مهمترین دغدغه کارگران استان عنوان کرد و گفت: وضعیت مراکز درمانی ویژه کارگران در خراسان شمالی هم زیبنده این قشر نیست و بازنشستگان از بیمه تکمیلی حوزه سلامت محروم هستند.
این اظهارات به عنوان مشکلات ریز و درشت استان که در حضور رئیس جمهوری مطرح شد، نشان میدهد که یک هدف مهم سفرهای استانی دولت چهاردهم، شنیدن حرف مردم است. در این شنیدن، بیش از هر چیز نیازها، مشکلات و دغدغههای آنان شنیده میشود و در گام بعدی تلاش میشود تا هم با تکیه بر ظرفیتهای ملی و هم ظرفیتهای استانی این مشکلات حل شود.
اما نکته اینجا است که در دولت چهاردهم رئیس جمهوری تنها قهرمان داستان سفرهای استانی نیست. رئیس جمهوری به استانها میرود تا نیازها احصا و راهکارها بررسی شوند. اما این دو از طریق یک فرآیند جمعی، کارشناسی و مبتنی بر روشهای سیاستگذاری رخ میدهد که در آن مدیران استانی دست بالا را دارند. مگر توسعه این نیست که هر استان و هر بخش و هر نقطه از کشور آنقدر توانمند شود که بتواند خود مشکلات خود را حل کند؟ در سفرهای استانی دولت چهاردهم چنین هدفی دنبال میشود.