ایران در «ایران»
وضعیت مطلوب ذخایر آبی سدهای کارون
اهواز- با برنامهریزی منابع و مصارف آب در حوزه آبریز کارون با وجود کاهش 50 درصدی بارشها در خوزستان، ذخایر و حجم آب این سدها در وضعیت مطلوب قرار دارد.
«فراز رابعی»، رئیس حوضه آبریز کارون بزرگ گفت: در حال حاضر حجم مخازن سدهای کارون بزرگ ۸ هزار و ۳۸۵ میلیون مترمکعب است که نسبت بهمدت مشابه در سال گذشته، ۷۵ میلیون مترمکعب افزایش دارد. وی ادامه داد: میزان آورد سدهای کارون در سال آبی گذشته حدود 25 درصد کمتر از نرمال بود، اما با برنامهریزی دقیق و رهاسازیهای مطابق برنامه، ذخایر و حجم آب این سدها در انتهای شهریور 1403 و شروع سال آبی جدید در وضعیت مطلوبی قرار گرفت. رابعی با بیان اینکه در سال آبی جاری میزان آورد سدهای کارون برابر با 13.27 میلیارد مترمکعب برآورد شده است، افزود: بر اساس برنامهریزی صورتگرفته در سال آبی گذشته، میزان حجم مفید سدهای کارون بزرگ در انتهای شهریور برابر با 2.88 میلیارد مترمکعب بوده است. به دنبال این کمبودها مسئولان استان با ایجاد ظرفیت کافی توانستند که در سال آبی جاری با وجود کاهش 50 درصدی بارشها ضمن تأمین نیاز کشاورزی، مصارف پایین دست را نیز فراهم کنند. این مقام مسئول اظهار داشت: با تدوین برنامه منابع و مصارف سدهای زنجیره کارون، کشاورزان و مردم استان اطمینان داشته باشند در صورت رعایت این برنامه، قطعاً بهینهترین حالت رهاسازی از مخازن صورت خواهد گرفت و مشکلی در زمینه تأمین آب ایجاد نخواهد شد.
مرند به فهرست شهرهای سالم جهان پیوست
تبریز - «مرند» بهعنوان دومین شهر کشور پس از سهند، گواهینامه پیوستن به جمع شهرهای سالم را دریافت کرد. در مراسمی با حضور وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، نمایندگان سازمان جهانی بهداشت و مسئولان شهرستان، گواهینامه پیوستن این شهر به جمع شهرهای سالم جهان اعطا شد.
«محمد رضا ظفرقندی»، وزیر بهداشت و درمان در این زمینه اظهار کرد: در کشور ۳۱ شهر آماده پیوستن به جمع شهرهای سالم جهان هستند.
وی با تأکید بر اینکه برنامه شهر سالم، بهترین راه برای توسعه، آموزش و سلامت در کشور است، افزود: شهر سالم مراغه الگوسازی برای توسعه شهرهای سالم در کشور است. وی با بیان اینکه هدف برنامه شهر سالم، مشارکت دادن مردم برای ارتقای شاخصهای سلامت در جامعه است، گفت: از 7 برنامهای که برای شهر سالم در مراغه تدوین شده، 5 برنامه توسط مردم در محلات اجرا شده است.
«سیدفرید موسوی»، نماینده مردم مراغه و عجبشیر در مجلس شورای اسلامی نیز در این زمینه اظهار کرد: اعطای این گواهینامه، آغاز توسعه سلامت در بخشهای مختلف مراغه است. وی با بیان اینکه این گواهینامه، فرصتی برای توسعه زیستمحیطی در مراغه خواهد بود، گفت: ارتقای دانشکده علوم پزشکی به دانشگاه در توسعه شاخصهای سلامت این امر، مهم و تأثیرگزار است.
مازاد 800 هزار تنی برنج در مازندران
ساری - مازاد تولید برنج در استان مازندران با آخرین برداشت کشت دوم به حدود 800 هزارتن رسیده و اکنون پیدا کردن بازار مناسب برای محصولات کشاورزی دغدغه اصلی شالیکاران این استان شده است. محمد عباسپور، معاون بهبود تولیدات گیاهی جهاد کشاورزی مازندران با بیان اینکه ۲۱۲هزار و ۱۰۹ تن شلتوک ارقام پرمحصول در ۲۶هزار و ۴۳ هکتار و یک میلیون و ۱۱هزار و ۶۰۶ تن شالی ارقام محلی در ۱۸۳هزار و ۵۰ هکتار مزارع شالیزاری استان برداشت شد، افزود: از ۵۴هزار و ۲۹۴ هکتار مزارع کشت مجدد برنج استان ۱۹۴ هزار و ۱۵۴ تن و از ۳۷ هزار و ۱۴ هکتار مزارع پرورش راتون ۹۰ هزار و ۲۳۶ تن شلتوک برنج استحصال شد. معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی مازندران با اظهار اینکه در کشت اول برنج، کشت مجدد و پرورش راتون ۹۱۵ هزار و ۹۴۶ تن برنج سفید در استان تولید شد، تصریح کرد: مازاد کل تولید برنج استان ۷۹۸ هزار و ۸۸۶ تن است.
ضرورت جداسازی شبکه آب شرب اراک از فضای سبز
اراک - استاندار مرکزی گفت: شبکه آب شرب مردم نباید تحت تأثیر مصرف فضای سبز قرار گیرد و شهرداری موظف است مطابق قانون این جداسازی را انجام دهد تا به بحرانهای احتمالی آینده دامن زده نشود. مهدی زندیه وکیلی افزود: میزان آب مصرفی در بخش کشاورزی ۹۴ درصد است و انتظار میرود در فصول غیر کشاورزی از ذخایر چاههای کشاورزی برای تأمین نیازهای صنعتی و شهری استفاده شود زیرا این اقدام میتواند به کاهش فشار بر منابع آبی کمک کرده و صنایع را در مسیر پایداری قرار دهد. استاندار مرکزی با اشاره به طرح انتقال آب خلیج فارس به استان تأکید کرد: این پروژه نمیتواند در کوتاهمدت بهعنوان راهحل بحران آب در نظر گرفته شود و صنایع استان باید فرصت کافی برای برنامهریزی جهت استفاده از منابع موجود، از جمله پساب و آبهای زیرزمینی را داشته باشند. وی تأکید کرد: مدیریت پایدار منابع آبی و راهکار رفع این بحران، نیازمند ارائه یک برنامه مدون و تعامل وهمافزایی مردم و مسئولان است.