سگ گزیدگی در بابل ناگهان افزایش یافت

حمله سگ‌های ولگرد علیه بهداشت!

افزایش جمعیت ‌سگ‌های ولگرد و سگ‌گزیدگی این روزها در تمام استان‌ها به یک معضل تبدیل شده است. معضلی که علاوه بر گلایه‌های مردم، صدای مسئولان بهداشتی را درآورده است.  هر چند این مشکل تنها مربوط به یک منطقه نیست اما افزایش قابل توجه سگ گزیدگی در بابل بویژه ‌بخش مرکزی و بخش بابل‌کنار آن هم در یک سال گذشته شهروندان را نگران کرده است.
«‌محمدرضا عادل مشهدسری»، معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی بابل از افزایش آمار سگ‌گزیدگی در این شهر خبر داد و اظهار کرد: عدم اقدامات عملی از سوی دستگاه‌های مربوطه شهرستان موجب افزایش موارد سگ‌گزیدگی و شکایات مردمی شده است.
وی با تشریح خطرات ناشی از افزایش سگ‌های بلاصاحب در شهرستان بابل گفت: تعداد موارد حیوان گزیدگی در سال‌های اخیر به‌طور چشمگیری در بابل افزایش‌یافته است. این آمار از 2 هزار و 234 مورد در سال 1400 به 3 هزار و 630 مورد در سال 1402 رسیده است. همچنین در 6 ماهه نخست سال‌جاری، 2‌هزار و 78 مورد گزارش‌شده که در مقایسه با سال گذشته یکهزار و 895 مورد افزایش داشته است. این مقام مسئول عنوان کرد: واکسن هاری و تزریق ایمونوگلوبولین برای هر نفر حدود 10میلیون تومان هزینه دارد، لذا در 6 ماه اول امسال بیش از 20 میلیارد تومان برای گزش حیوانات در این شهرستان توسط دانشگاه علوم پزشکی بابل هزینه شده است.
وی افزود: با توجه به اهمیت موضوع، کنترل این معضل باید از اولویت‌های اصلی شهرستان باشد و این امر نیازمند همکاری بین دستگاهی میان ادارات مرتبط ازجمله سازمان شهرداری‌ها (جمع‌آوری و ساماندهی سگ‌های بلاصاحب)، محیط زیست (کنترل بیماری در حیوانات وحشی)، وزارت بهداشت (تأمین سلامت انسان‌ها)، دامپزشکی (در زمینه پیشگیری و عقیم‌سازی) است.
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی بابل تصریح کرد: اگرچه جلسات ویژه‌ای در استانداری مازندران با تأکید و دستور استاندار محترم وقت، مدیرکل امور شهری و شوراهای استانداری و پیگیری فرماندار ویژه و دادستان شهرستان برگزارشده است، اما تاکنون اقدامات عملی مؤثری از سوی دستگاه‌های مربوطه به‌ عنوان متولیان اصلی این امر صورت نگرفته است. درنتیجه شاهد افزایش موارد سگ‌گزیدگی و شکایات مردمی هستیم.
صفحات
آرشیو تاریخی
شماره هشت هزار و ششصد و بیست و دو
 - شماره هشت هزار و ششصد و بیست و دو - ۱۴ آذر ۱۴۰۳