در حافظه موقت ذخیره شد...
خورشید ۳۰۰ روز سال در فارس میتابد
درآمدهای میلیاردی مردم فارس با برق خورشیدی
از ابتدای راهاندازی نیروگاههای خانگی برق خورشیدی از سال ۹۵ در استان فارس تاکنون، بیش از ۴۴ هزار مگاوات ساعت انرژی برق در استان تولید شده و سال گذشته نیز انرژی خورشیدی ۳۶۱ میلیارد ریال برای مردم درآمد به همراه داشته است.
به گفته معاون بهرهبرداری و دیسپاچینگ شرکت توزیع نیروی برق فارس مردم این استان در ۶ ماهه نخست امسال با تولید پنج هزار و ۸۰۰ مگاوات ساعت برق از طریق انرژی خورشیدی ۱۸۲ میلیارد ریال درآمد کسب کردند.
حمیدرضا جلایر، تعداد نیروگاههای خورشیدی در حوزه تحت پوشش شرکت توزیع نیروی برق فارس را یک هزار و ۲۰۰ نیروگاه عنوان کرد و افزود: افزون بر نیروگاههای خورشیدی خانگی (کوچک مقیاس)، تعداد پنج نیروگاه بزرگ خورشیدی نیز به ظرفیت ۳.۲ مگاوات هماکنون در سطح استان فعال هستند.
شهرستان فسا با ۱۷۵سامانه، اقلید با ۱۱۱ و لارستان با ۱۰۲ سامانه، بالاترین میزان نصب سامانههای خورشیدی در سطح استان را دارند.
در طول این سالها مسئولان دولتی و متولیان توسعه انرژیهای پاک، به ترغیب و تشویق سرمایهگذاران و حتی فعالان در بخش کشاورزی برای ورود به عملیاتی شدن این رویکرد پرداختهاند؛ ۲۸ مهرماه سالجاری مدیرعامل شرکت توزیع نیروی برق فارس گفت: کشاورزان با نصب نیروگاه خورشیدی دیگر نگرانی بابت محدودیت تأمین برق در ساعات اوج مصرف نخواهند داشت و میتوانند از برنامههای مدیریت مصرف معاف شوند.
حمیدرضا کریمی فرد، هزینه برق مصرفی بخش کشاورزی را حدود ۳۳ تومان به ازای هر کیلووات ساعت دانست و افزود: برق تولیدی توسط انرژی خورشیدی حدود ۲هزار و ۲۰۰ تومان از آنها خریداری میشود که این موضوع موجب فراهم شدن زمینه درآمدزایی برای کشاورزان خواهد شد.
سرمایهگذاری در این عرصه، شرایط افزایش تعداد سامانههای خورشیدی در استان پهناور فارس را نیز مهیا کرده به گونهای که ۱۲ خرداد ماه سال ۱۴۰۳ با اقدامات و تسهیلات سازمان انرژیهای تجدیدپذیر مجوز ساخت ۱۰ نیروگاه خورشیدی در هفت شهرک صنعتی فارس صادر شد.
همچنین قرار است در سالجاری پنج هزار نیروگاه خورشیدی حمایتی مقیاس کوچک با ظرفیت۲۵ مگاوات احداث و به مشمولان واگذار شود؛ این در حالیست که تاکنون هزار و ۵۰سامانه خورشیدی حمایتی مقیاس کوچک (پنج کیلوواتی) ویژه اقشار کم درآمد و تحت پوشش نهادهای حمایتی در این استان نصب و راهاندازی شده است.
تلاش برای توسعه صنعت خورشیدی در استان فارس همچنان ادامه دارد و در حال حاضر هم مدیر دفتر بازار برق شرکت توزیع نیروی برق فارس اعلام کرده که تعداد سامانههای خورشیدی نصب شده در فارس از مرز یک هزار سامانه گذشته است.
اسماعیل خاتمی درباره شرایط راهاندازی سامانههای خورشیدی در استان نیز گفت: داشتن انشعاب برق به نام متقاضی در محل مورد تقاضا برای نصب نیروگاه خورشیدی، مراجعه به سایت شرکت توزیع نیروی برق استان فارس برای ثبتنام و ارسال درخواست، امکان صدور مجوز برای تمام تعرفههای خانگی، تجاری، صنعتی و کشاورزی و امکان اتصال نیروگاه متقاضی با کنتور مستقل به شبکه برق از جمله شرایط برای نصب سامانه خورشیدی در استان فارس است و متقاضیان میتوانند برای دریافت اطلاعات بیشتر به نشانی www.satba.gov.ir مراجعه کنند.