فضای مجازی

جان من فدای خاک پاک ایران
موضوع بیانیه مشترک شورای همکاری خلیج فارس و اتحادیه اروپا و ادعایشان درباره تمامیت ارضی ایران همچنان در فضای مجازی داغ است و با واکنش کاربران ایرانی همراه است. رضا رشیدپور، از فعالان رسانه با انتشار تصویری از خودش در توئیتر، از مردم یک درخواست داشته است؛ رشیدپور در توئیتر خود نوشته است: «رفقا اگه عکس این شکلی بگیرید و جمله انگلیسی و هشتگ رو به همراه عکستون کوت کنید، دستتون رو می‌بوسم.» معنی جمله او خطاب به خارجی ها این است: دست از
«3 (جزیره) جانان» ایران بردارید. این درخواست او با همراهی قابل توجه کاربران فضای مجازی همراه بوده و تصاویر معناداری با این نگاه بازنشر شده است. کاربری به نام فرخ با انتشار طرحی شبیه به خواسته رشیدپور نوشته است: «این جزایر قلب و جان ایران و ایرانیان هستند.» «مرا هم از وطن شیرین‌تر نیست»، «جان من فدای خاک پای ایران»، «ایران همیشه که جان من است، جزایر سه‌گانه متعلق به ۹۰ میلیون ایرانی»، «برای ایران و برای وجب به وجب خاک ایران جان می‌دهیم»، «وطن یعنی هویت، اصل، ریشه، سرآغاز و سرانجام و همیشه، ستیغ و صخره و دریا و هامون، ارس، زاینده رود، اروند، کارون، وطن یعنی سرای ترک تا پارس، وطن یعنی خلیج تا ابد فارس» و... بخشی از واکنش کاربران فضای مجازی است. هشتگ #IRANTTB مرتبط با همین موضوع همچنان جزو ترندهای توئیتر است. محمدحسین پویانفر، مداح شناخته شده برای این هشتگ نوشته است: «این روزها عده‌ای دغدغه نان مردم دارند و مطالبه می‌کنند… عده‌ای با تمام توان در حال کمک به مردم لبنانند و کنار جبهه مقاومت ایستاده اند… عده‌ای در حال پاسخ به گزافه‌گویی‌ها درباره جزایر سه‌گانه ایرانی خلیج‌فارس هستند… عده‌ای مطالبه سرعت اینترنت و فیلترینگ و کیفیت پایین ماشین و… دارند. عده‌ای هم این روز‌ها به زلزله‌زده‌ها و سیلزده‌ها و کارگران داغدار معدن که در مناطق محروم کشور فعالیت می‌کنند، سر می‌زنند. درود به شرف هر ایرانی که دلشوره این خاک را دارد اما عده‌ای‌ فارسی زبان هم...!»
 
آرى اسطوره‌ها هنوز زنده‌اند
واکنش‌ها به شهادت یحیی السنوار در فضای مجازی ادامه دارد. از جمله بازخوردهای جالب، واکنش سینمایی رضا میرکریمی به این اتفاق است. او با انتشار فیلم شهادت سنوار نوشته است: «اسم فیلم: متولد ماه اکتبر/ پلان سکانس شماره: ۱۱۰ / کارگردان: خداوند/ فیلمبردار: ابلیس/ بازیگر نقش اصلی: یحیی پسر آدم/ ژانر: حماسی/ جان‌مایه: رمی جمرات/ شرح موقعیت: یک مرد تنها و زخمی و تشنه در محاصره دشمن/ اشیای صحنه: خانه تخریب شده، مبل کهنه، تفنگ شکسته، آب نبات، تسبیح و عطر». هشتگ‌های مختلفی در توئیتر مرتبط با این موضوع ترند شده است. کاربری به نام محمدهادی نوشته: «به شکل عجیبی همه تایملاین یکپارچه در ستایش شجاعت و دلاوری #یحیی_سنوار و شهادت قهرمانانه او نوشته‌اند؛ چپ، لیبرال، اصلاح‌طلب، اصولگرا، ارزشی، مذهبی، سکولار و حتی مخالفین و دشمنانش! همه و همه! امیرالمؤمنین علیه‌السلام فرمود: الشَّجاعَةُ عِزٌّ حاضِرٌ؛ شجاعت، عزّتى نقد است.» مهدی سجاده‌چی، فیلمنامه‌نویس هم در توئیت خود آورده: «آیا ندیدید چگونه مردی با ۲۱۶ استخوان درهم‌ شکسته از موج انفجار، سنگ‌ قبر فولادینی را که غرب در طول ۱۰۰سال برای دفن آرمان‌گرایی بنا کرده بود، فقط با پرتاب تکه چوبی ویران کرد؟ جنگجو! وه چه جنگجوی پرشکوهی» نعیمه تسنیمی از فعالان عرصه هنرهای تجسمی هم با تصویرسازی از تندیس الهه‌های باستانی نوشته است: «کاش آنها که از دل سنگ خشک و بى‌روح، هیبت باشکوه الهه‌ها و قهرمانان عهد باستان را بیرون مى کشیدند، باز از عمق تاریخ برخاسته و قهرمانان حقیقى آخرالزمانى را نیز مجسم مى‌کردند. کاش میکل آنژ و برنینی زنده بودند و این بار داوود زمان خویش را بازآفرینى مى‌کردند. اگر داوود به سنگى هیبت جالوت شکست، سنوار در آخرین نبرد به چوبى هیبت تماماً دروغ ِجالوت رسانه را درهم شکست. آرى اسطوره‌ها هنوز زنده‌اند.»
 
واکنش شاعر محبوب آثار چاوشی به شایعه اختلافاتشان
حسین صفا، شاعر محبوب آثار محسن چاوشی در واکنش به شایعات اختلافاتشان با این خواننده محبوب نوشته است: «من دوستان انگشت‌شماری دارم کمتر از انگشتان یک (دست) و محسن چاوشی بزرگ‌ترین و محرم‌ترین و ارجمند‌ترین آنهاست. بارها پیش آمده که سکوت ما (چه کنیم که هر دو اهل سکوت و انزواییم) باعث شده شائبه‌هایی ایجاد شود مبنی بر وجود اختلاف میان ما. محسن چاوشی (این جانِ جوان و مرد جوانمرد) تنها کسی‌ست که مصاحب هر روزه من است. گویی از زمانی که نبوده‌ایم با هم بوده‌ایم حتی اگر روزی نباشیم باز با هم خواهیم بود. مدتی پیش هر دوی ما با انگیره فاصله گرفتن از حواشی و عمیق ماندن دوستی‌مان (چه زمانه بی‌رحمی) تصمیم گرفتیم واسطه‌ای را که بینمان بوده یعنی همکاری هنری را کنار بگذاریم تا از قضاوت‌ها و دخالت‌ها و نقل قول‌های مغرضانه و... دور بمانیم. تصمیمی که خیر بود. تمامِ تمام ماجرا این است.»
صفحات
آرشیو تاریخی
شماره هشت هزار و پانصد و هشتاد و چهار
 - شماره هشت هزار و پانصد و هشتاد و چهار - ۳۰ مهر ۱۴۰۳