رئیس بنیاد مسکن انقلاب اسلامی در گفتوگو با «ایران» اعلام کرد
تداوم ساخت مسکن روستایی و شهری
غلامرضا صالحی، رئیس بنیاد مسکن انقلاب اسلامی در گفتوگو با «ایران» برنامه هفتم توسعه را محور برنامههای بنیاد مسکن اعلام کرد و گفت: رئیسجمهور سرچشمه وفاق اقتصادی را به همه نشان داد چرا که ما برای تحقق رشد اقتصادی ۸ درصدی به عنوان مطالبه بحق رهبر معظم انقلاب، قبل از هر چیز به وفاق اقتصادی نیاز داریم. وفاق ملی یعنی وفاق اقتصادی، وفاق فرهنگی و وفاق اجتماعی. ما باسابقهترین کشور منطقه در برنامههای پیشرفت هستیم. همچنین رهبر معظم انقلاب، بزرگترین حامی برنامه محوری در کشور هستند. پس برنامههای پنجساله توسعه باید حرف اول و آخر را بزند، چون پیشانی حرکت رو به جلوی کشور است. رئیسجمهور با بیان ضرورت تمرکز بر برنامه هفتم توسعه، وظیفه مغفولماندهای را به همه متذکر شد و آن این که برخی از مدیران در مقام اجرا ترجیح دادهاند به جای تمرکز بر برنامههای پنجساله ابلاغی، بیشتر بر اساس سلایق، دیدگاهها و اولویتهای خویش عمل کنند بنابراین چنین عملکردهایی است که در نهایت موجب میشود همافزایی دستگاهی یا همان وفاق اقتصادی برای تحقق رشد ۸ درصدی ایجاد نشود. این در حالی است که ما مدیران و مسئولان انقلابی، متعهد و دلسوز بسیاری در کشور داریم ولی بدون وفاق عملی بر سر اجرای برنامه هفتم پیشرفت، گویی همه در یک کشتی نشستهایم ولی در یک مسیر پارو نمیزنیم!
وی افزود: در بنیاد مسکن انقلاب اسلامی، انجام وفاق اقتصادی با وفاق اجتماعی و اتحاد ملی همراه است. شخصاً به همین دلیل در سال گذشته تلاش کردم موانع حرکت پنجساله آینده بنیاد مسکن را با همکاری نمایندگان محترم و دلسوز مجلس شورای اسلامی در برنامه هفتم توسعه به حداقل برسانم که خوشبختانه با پیگیریهای زیاد این موضوع تا سر حد ممکن انجام شد.
سنددار کردن خانههای روستایی
به گفته صالحی، عمده مباحث برنامه هفتم پیشرفت در خصوص بنیاد مسکن، مشابه برنامه ششم پیشرفت بود. مثلاً وضعیت طرحهای هادی یا ساخت مسکن روستایی و سنددار کردن خانههای روستایی و شهرهای زیر ۲۵هزار نفر و... با روشی که قبلاً در برنامه از بنیاد مسکن نام برده میشد، قانون بهصورت جامع و مانع برای دستگاههای مختلف روشن نمیشد و اصطلاحاً در اجرا، تعارض دستگاهی پیش میآمد ولی این بار تا جایی که توانستیم از این مسأله جلوگیری کردیم. مثلاً با تصویب بند الحاقی ۲ ماده ۵۱ لایحه برنامه هفتم پیشرفت، بنیاد مسکن انقلاب اسلامی به عنوان مرجع اصلی تعیین و مکلف شد اطلاعات مکانی محدوده روستاها را به همراه نقشههای رقومی(دیجیتال) موجود طرحهای هادی روستاها در سامانه پنجره واحد مدیریت زمین کشور بارگذاری کند یا در حوزه مسکن روستایی با تصویب بند الحاقی یک ماده ۵۱ لایحه برنامه هفتم پیشرفت، بنیاد مسکن انقلاب اسلامی به روشنی مکلف شد تا جهت ساخت مسکن روستایی معیشتمحور نسبت به واگذاری زمین به متقاضیان فاقد مسکن جهت سکونت دائمی به صورت اجاره ۹۹ ساله با اولویت اشخاص بومی اقدام کند.
صالحی در ادامه افزود: ما در برنامه هفتم با ۱۵ بند مرتبط با مأموریتهای بنیاد مسکن انقلاب اسلامی به صورت مستقیم و غیرمستقیم روبهرو هستیم که در معاونت برنامهریزی به رصد آنها مشغولیم ولی بنا دارم به دلیل اهمیت موضوع، میز وفاق برای تحقق برنامه هفتم پیشرفت را در بنیاد مسکن انقلاب اسلامی راهاندازی کنم تا با حضور کارشناسان داخلی و مدعو از دستگاههای مرتبط به هماهنگی هر چه بیشتر در این زمینه دست پیدا کنیم.
وی خاطرنشان کرد: ما در حوزه مسکن روستایی باید نگاه جامع داشته باشیم و جامع عمل کنیم تا به اهداف مندرج در برنامه هفتم پیشرفت برسیم. وقتی برنامه هفتم، بنیاد مسکن را مکلف مینماید نسبت به تأمین زمین، ساخت و واگذاری مسکن و بهسازی روستاها اقدام کند یعنی شکوفایی و پیشرفت عدالتمحور و متوازن روستاها مستلزم همافزایی حداکثری بنیاد مسکن و دستگاههای نامبرده بند ب ماده ۵۱ است. ما با تشکیل میز وفاق و تبیین این گفتمان کارآمد برای تحقق برنامه هفتم پیشرفت در بنیاد مسکن در واقع میخواهیم برای همکاریهای متقابل اعلام آمادگی کرده و پیشقدم شویم.
رئیس بنیاد مسکن خاطرنشان کرد: در بنیاد مسکن امروز و فردا سرمایه عظیم نیروی انسانی متخصص و متعهد، ماشینآلات و شیوه نوین مدیریت که در اقصینقاط کشور فعال و مشغول خدمترسانی است، بازوی توانا و عنصری کارآمد برای تحقق برنامههای توسعه کشور و در اختیار دولت است.
بــــرش
برنامههای عملیاتی برای اقشار کمبرخوردار
رئیس بنیاد مسکن با استقبال از انتخاب وزیر جدید راه و شهرسازی گفت: تحول در مسیر خدمترسانی و ساخت مسکن برای محرومان و اقشار کمبرخوردار، به کارگیری شیوه و تکنولوژیهای نوین در ساخت مسکن، تولید و تأمین تا مرز خودکفایی مصالح ساختمانی با هدف کاهش قیمت تمام شده ساخت، پرهیز از شعارزدگی و توجه بیش از پیش به نیاز واقعی اقشار، علیالخصوص اقشار کمبرخوردار و تدوین برنامههای عملیاتی و سریع در جهت رفع نیاز مردم و احیا و تقویت حساب ۱۰۰ در انطباق با آرمانهای حضرت امام(ره) از جمله مهمترین برنامههای اجرایی بنیاد مسکن در راستای برنامه هفتم است.