روز گذشته مطابق زمان‌بندی قانونی صورت گرفت

آغاز به کار ششمین دوره مجلس خبرگان با پیام رهبر انقلاب

با رأی اکثریت نمایندگان، آیت‌الله موحدی کرمانی رئیس خبرگان شد

صبح دیروز افتتاحیه مجلس خبرگان رهبری مطابق با زمان‌بندی قانونی با حضور میهمانان داخلی و خارجی در ساختمان سابق مجلس شورای اسلامی برگزار شد؛ مجلسی که صندلی شماره یک آن مزین به عکس حجت‌الاسلام شهید سید ابراهیم رئیسی، رئیس‌جمهور و نماینده مردم خراسان جنوبی در مجلس خبرگان رهبری شده بود و روی یکی دیگر از صندلی‌ها هم تصویری از حجت‌الاسلام شهید سید محمدعلی آل‌هاشم، نماینده ولی‌فقیه در استان آذربایجان شرقی و عضو مجلس خبرگان رهبری به چشم می‌خورد.
در این مراسم، پیام رهبر معظم انقلاب اسلامی توسط حجت‌الاسلام محمد محمدی گلپایگانی قرائت شد.
رهبر معظم انقلاب اسلامی در پیام خود، مجلس خبرگان رهبری را مظهر مردم‌سالاری اسلامی خواندند و با اشاره به تدبیر هوشمندانه معرفت قرآنی و اسلامی در هم‌جهت ساختن «شریعت و عقلانیت» و «غیب و شهود»، از وجدان‌های بیدار سراسر جهان دعوت کردند ضمن توجه به واقعیت‌های تلخ نظامات دین‌ستیز یا دین‌گریز، در طرح جامع و استوار و گره‌گشا و همچنین جذاب و شگفت‌آور حکمرانی اسلامی تأمل کنند.
 
متن پیام رهبر معظم انقلاب اسلامی به این شرح است:
«بسم‌الله الرّحمن الرّحیم
والحمدلله رب العالمین والصلاة والسلام علی سیدنا محمدٍ المصطفی و آله الطیبین و صحبه المنتجبین و مَن تبعهم باحسانٍ الی یوم‌الدین
خداوند عزیز و حکیم را سپاس که توفیق تشکیل ششمین دوره مجلس خبرگان رهبری را به ملت بزرگ ایران ارزانی داشت. این مجلس یکی از پایه‌های اصلی نظام اسلامی مردم‌سالار است که در فاصله‌های زمانی معین به دست توانای ملت، استحکام می‌یابد، و سلامت و استمرار نظام را تضمین می‌کند. اعضای محترم و منتخب این مجلس، با مشیت الهی و با همت مردم، این فرصت را یافته‌اند که یکی از برترین نقش‌ها را در استحکام زنجیره‌ پولادین رهبری نظام بر عهده بگیرند، و سزاوار است به‌خاطر این نعمت، سپاسگزار خداوند و قدردان مردم باشند.
مجلس خبرگان مظهر مردم‌سالاری اسلامی است. گزینش رهبر بر طبق معیارهای اسلامی بر عهده‌ این مجلس است که خود، منتخب و برگزیده مردم است. معیارها اسلامی است و گزینش، مردمی. این روشن‌ترین نشانه و معرّف جمهوری اسلامی ایران است.
در نظام اسلامی، حکمرانی، بَشَری و هدف‌ها الهی است.
هدف‌ها، عدالت و کرامت انسان و آبادی زمین و پربار کردن زمان، و در نهایت، زندگی توحیدی و عروج آدمی به مرتبت قرب خدا است؛ و شیوه‌ها بهره‌گیری از خِرد و تجربه جمعی، و به کار گرفتن فکرها و زبان‌ها و بازوهای کارآمد و گام‌های استوار آحاد مردم است.
این، تدبیری است هوشمندانه که معرفت قرآنی و اسلامی به پیروان خود هدیه داده و در آن، شریعت و عقلانیت، و غیب و شهود را در هم تنیده و هم‌جهت ساخته است.
این پدیده شگفت‌آور و جذابی در عرصه سیاست‌های کلان است، و تأمل در واقعیت‌های تلخ نظامات دین‌ستیز یا دین‌گریز، روزبه‌روز بر جذابیت آن خواهد افزود.
دعوت عامّ ما از وجدان‌های بیدار در سراسر جهان آن است که به تجربه شکست‌خورده نظام‌های مدعی عدالت یا آزادی، ولی بیگانه از معنویت دینی بنگرند؛ ظلم و تبعیض و فساد فزاینده را؛ و نابودی امنیت اخلاقی را، و سستی بنیان خانواده و فروکاستن از شرافت زن و از جایگاه همسری و مادری را؛ و غلبه جهتگیری مغرضانه بر آگاه‌سازی صادقانه در رسانه‌ها را؛ و بسیاری از گره‌های کور دیگر در گستره نفوذ این نظام‌های منافق و ریاکار و ستمگر را ببینند.
و آن‌گاه در طرح جامع و استوار و گره‌گشای حکمرانی اسلامی تأمل کنند.
امروز فاجعه غزه و نسل‌کشی بی‌رحمانه رژیم غاصب صهیونیست و کشتار هزاران کودک و زن و مرد بی‌دفاع و غیرمسلّح، و آنگاه پشتیبانی و حمایت حکومت‌های به اصطلاح لیبرال غربی از این گرگ خونخوار، معنی آزادی و حقوق بشر غربی را برای وجدان‌های بیدار آشکار می‌سازد.
امروز فرصت تازه‌ای است که کارگزاران نظام جمهوری اسلامی و همه‌ دلبستگان آن، حقیقت این پدیده‌ بزرگ را در گفتار و عمل، به مشتاقان حقیقت در سراسر جهان نشان دهند.
بار دیگر توفیقات این مجلس محترم را از خداوند متعال مسألت می‌کنم.
لازم می‌دانم یاد رئیس‌جمهور فقید و عزیز و همچنین امام جمعه‌ معزّز تبریز را که عضو این مجلس بودند، گرامی بدارم و علوّ درجات آنان را از خداوند رحیم مسألت کنم.»
در ادامه این جلسه، آیت‌الله موحدی کرمانی با ۵۵ رأی اعضا، به عنوان رئیس مجلس خبرگان رهبری انتخاب شد. طبق آیین‌نامه داخلی مجلس خبرگان رهبری، آیت‌الله موحدی کرمانی برای مدت ۲ سال رئیس این مجلس خواهد بود. پیش از این آیت‌الله احمد جنتی این مسئولیت را بر عهده‌ داشت.
همچنین با رأی نمایندگان مجلس خبرگان رهبری، آیات «سید هاشم حسینی بوشهری» و «علیرضا اعرافی» به ترتیب به عنوان نایب رئیس اول و نایب رئیس دوم و «عباس کعبی» و «محسن اراکی» به عنوان منشیان هیأت رئیسه انتخاب شدند.
 

جستجو
آرشیو تاریخی